真係食過依間返唔到轉頭😂平時食出邊舖頭嘅串燒都算正常,但係呢間真係驚艷到。不過黎食要記得book位,有次full Booking摸門釘。可以講嘅係佢全部野都冇伏,尤其是係串燒好容易將啲肉搞到好乾或者好銀。但係佢仲keep到Juicy,呢個係佢好利害嘅地方,另外啲調味料真係恰到好處。好似牛舌雞軟骨五花肉雞皮等等都比出邊嘅串燒舖頭更好食。另外值得讚嘅係以為好普通嘅牛油蒜蓉娃娃菜,佢又真係可以整到好入味,食過返尋味。
2020-07-03 22 浏览
外出工作後正好朋友放工, 就順便吃些什麼才回家; 經過寶勒巷迎來陣陣串燒香味, 就決定先吃點串燒治治五臟廟餐廳雖然不大, 但正正如此, 所以製作中的香味都聞得一清二楚, 非常引誘先點了最快的蔬菜, 虎椒+白菌+蘆筍+翠肉瓜, 其實燒蔬菜實在考功力, 因為太易燒得乾巴巴, 或完全吃不出蔬菜香味, 而這裡的就燒得剛好, 虎椒表面帶少許的焦味, 裡面仍有濕潤口感; 白菌也是難燒得好, 很多次都是吃到外皮已經燒得皺皺的, 這串白菌外表還是’皮光肉滑’的, 不錯不錯還有香香的燒菠蘿, 燒過的菠蘿糖份變成略帶脆的焦糖, 更加好吃因為未到晚飯時間, 還是吃不下太飽, 就只再點了燒龍躉骨及燒特大扇貝; 燒龍躉骨比想像中份量大多了, 肉的比例也多, 最重要還是夠香口; 是夜最最喜歡的還是燒特大扇貝, 加了額多的粉絲蒜蓉及蔥花, 吃了兩隻已經很滿足了.

• 燒特大扇貝
  • 燒龍躉骨
2020-07-01 555 浏览
今晚約了朋友出尖沙咀吃飯,她推薦了一間串燒店居酒屋,雖然是一家串燒為主小店但沒想到會是一家性價比高的居酒屋!這裡坐只有這張枱,有串燒之外當然有飲品,有啤酒,有清酒,一邊吃串燒一邊飲一杯。💢燒馬來西亞大蜆殼厚肉肥,炭燒新鮮大蜆散發著燒烤香氣,還帶有海水的咸鮮入口蜆肉軟腍,再沾上小店自家製的泰式辣汁真是很惹味。這裡的串燒會放在熱石上桌,可長時間保持串燒溫度,吃慢一點也不會冷卻失去滋味,很棒的設計。💢海鹽燒秋葵 - 清新爽脆又健康!💢燒山賊雞翼 - 雞翼面上的辣粉是四川秘製燒到香脆,咬一啖秘製辣粉慢慢滲入味蕾,美味脆口!💢鹽燒西班牙黑毛豬五花肉 - 吃落口唔太油膩,仍能保持香口!💢照燒汁燒京蔥 - 薄薄一層照燒汁,仍帶來爽口感!💢炙燒海花蝦 - 海花蝦肉質彈牙爽口!💢燒煙肉韭卷 - 煙肉韭菜卷好香,最正係韭菜味夠香!💢燒蒜蓉茄子 - 蒜蓉味香濃,茄子肉質軟腍!💢燒蜜糖牛油粟米 - 燒到燶燶哋食落又脆又甜,粒粒都脆卜卜!💢燒玉桂焦糖金菠蘿 - 外層裹上薄薄焦糖再燒,菠蘿清甜又多汁,玉桂味道香濃,菠蘿預先切成一塊一塊吃得又方便! 整體來說食物質素令我們有喜出望外的感覺。

💢海鹽燒秋葵 - 清新爽脆又健康!

💢照燒汁燒京蔥 - 薄薄一層照燒汁,仍帶來爽口感!
💢炙燒海花蝦 - 海花蝦肉質彈牙爽口!
💢燒煙肉韭卷 - 煙肉韭菜卷好香,最正係韭菜味夠香!

💢燒蒜蓉茄子 - 蒜蓉味香濃,茄子肉質軟腍!

整體來說食物質素令我們有喜出望外的感覺。
『日式串燒燒烤・適合和朋友小聚的地方』⠀⠀今天跟朋友來到這家位於尖沙嘴的日式串燒小舉一下~好滿足❤️⠀————————————————————⠀・蒜蓉燒特大扇貝 $68 ⠀扇貝上面放著索滿了蒜蓉汁的粉絲,很惹味。肉質鮮嫩,味道不錯,不過size我覺得不算很大。⠀⠀・燒紐西蘭羊架 $78⠀有驚喜! 羊架啖啖肉,有少許羊騷味,肥瘦均勻,肉質嫩滑!⠀⠀・燒芝士蘑菇雞翼 $48⠀燒雞翼是我吃串燒最愛的菜式。這個雞翼 燒得外脆內嫩,有肉汁,是個好吃的燒雞翼!不過芝士和蘑菇味不突出。⠀⠀・芝士響鈴 $21⠀這是我第一次吃燒響鈴。響鈴脆脆的,包著大量芝士醬汁。可惜跟我期望有些許出入,我以為是可以拉絲的芝士,但原來是口味偏甜的車打芝士醬,所以少少不符合預期。⠀⠀・海鹽燒牛肩胛 $48⠀牛味頗濃的,不會燒得乾柴,但如果更加juicy就好了。⠀⠀・海鹽燒皇牌牛舌 $49⠀果然是王牌!牛舌真的非常軟淋,燒得剛剛好,牛味也重,十分推薦!⠀⠀・黑啤燒牛仔骨 $68⠀個人也非常喜歡這個牛仔骨!有點甜甜的味道,卻不會蓋過了牛仔骨的牛味,啖啖肉,非常滿足!⠀⠀・沙嗲燒豬頸肉串 $26⠀沙爹是偏甜,豬頸肉juicy之餘也
『日式串燒燒烤・適合和朋友小聚的地方』⠀

・蒜蓉燒特大扇貝 $68 ⠀

・燒紐西蘭羊架 $78⠀
有驚喜! 羊架啖啖肉,有少許羊騷味,肥瘦均勻,肉質嫩滑!⠀

・燒芝士蘑菇雞翼 $48⠀

・芝士響鈴 $21⠀

・海鹽燒牛肩胛 $48⠀
牛味頗濃的,不會燒得乾柴,但如果更加juicy就好了。⠀

・海鹽燒皇牌牛舌 $49⠀

・黑啤燒牛仔骨 $68⠀

・沙嗲燒豬頸肉串 $26⠀
沙爹是偏甜,豬頸肉juicy之餘也很爽口,味道不錯。⠀

・沙嗲燒雞肉串 $26⠀
調味跟豬頸肉是一樣的,雞肉不會燒得乾柴,反而還帶有肉汁。⠀

・沙嗲燒賣 $19⠀
朋友很愛的沙嗲燒賣,味道挺特別的。口感脆脆,咬開後卻頗

有嚼勁,不錯。⠀

・牛油蒜蓉焗雜菇 $42⠀
我非常喜歡這個牛油蒜蓉焗雜菇!份量很大,菇菇們都索滿了牛油蒜蓉汁,非常邪惡但卻忍不住一口又一口地放進嘴巴裏!⠀

・燒蒜蓉茄子仔 $28⠀
這個推薦加入七味粉享用,更加惹味。⠀

#需加一服務費⠀
🌟推薦 ʀᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅᴀᴛɪᴏɴ⠀⠀⠀⠀
牛油蒜蓉焗雜菇、黑啤燒牛仔骨、海鹽燒皇牌牛舌、燒紐西蘭羊架⠀
喜膳燒⠀
尖沙咀寶勒巷10號地舖
2020-06-28 19 浏览
聽講呢間野幾好食,一人叫左可樂,叫左D串燒,做個孤獨的美食家。叫左一串燒玉子,燒廚司腸,台灣腸,墨魚丸,燒賣,燒菇,一碟花甲,好有BBQ既感覺,平民的美食,但坐係有冷氣既地方有人幫我準備食物就覺得好歎。玉子甜甜地,平時好少吃燒的,好有新鮮感,台灣腸有兩種味道,唔錯唔錯!燒菇就跟芝然粉,別有一番味道。丸同燒賣都冇令我失望。花甲我就有一排冇食,好懷念就叫來獨食啦!配酒更是一流啦!如果嫌唔夠重口味,仲可以自己加7味粉架!呢度好似年輪既檯好賞心悅目,環境一流。
2020-06-17
Happy hour 想同同事食少少嘢黎喜膳燒就岩曬啦,如果唔係好同事介紹,真係喺附近返咗成年工都搵唔到呢間咁正嘅燒烤店呀!因為今次有啲餓,所以叫咗條燒烏頭。 廚師會幫你𠝹好條魚,一揭起塊燒到脆曬嘅魚皮就有超嫩嘅魚肉食,仲有淡淡香茅味。配埋酸酸辣辣嘅泰式醬汁,味道一流!另外有驚喜嘅就係呢個薯茸焗田螺啦,睇佢細細兜,其實有好多田螺,而且好香蒜蓉牛油味,超邪惡呀!燒秋葵都好好味,外層燒香內裡仲好juicy, 口感爽脆,正呀!
Happy hour 想同同事食少少嘢

涼拌牛脷
燒馬來西亞大蜆
1K
2020-06-25 569 浏览
放工後唔想返屋企住,這裡就係一個唔錯嘅選擇,有美味嘅串燒選擇,同朋友一齊當然可品嘗多款美食,今次點了燒山賊雞翼,外面燒得十分香脆可口,雞翼上面撒滿了香辣椒味粉,入口十分嘢未!焗田螺亦十分好味,田螺焗得十分香口配上香滑濃郁嘅牛油薯茸,入口味道十分濃郁,不過小心入口時會燙口!芝士響鈴都十分特別,香脆嘅腐皮中間卷住軟熟濃郁嘅流心芝士,一咬下去又脆又軟嘅口感十分有特色!還有隻燒珍寶大扇貝,上面放滿了大量蒜蓉同煙韌彈牙嘅粉絲,配上新鮮彈牙爽口嘅大扇貝,入口肉質鮮味,夠晒口感,正!燒車厘茄煙肉卷,外面用上肥美嘅煙肉卷住多汁鮮甜嘅車厘茄,咬開爆汁嘅感覺都好正!而喜歡吃肉當然要整返串海鹽燒安格斯肉眼,外面燒得剛好,入面充滿肉汁,濃郁嘅牛味,加上少少海鹽,味道更佳!還有最愛嘅燒栗米,栗米上塗了牛油,燒得十分香口,栗米本身超甜多汁,又係另一個推介!這裡雖然地方不算很大,但勝在食物質素同價錢相宜,還細心地串燒附上一塊熱辣辣嘅石板放串燒,讓食物保持最佳質素,細心抵讚!今晚真係十分滿足!

今晚真係十分滿足!
2020-06-24 24 浏览
香港嘅串燒店唔多,尤其係旺區嘅少之有少,今日就帶左朋友黎尖沙咀到搵食鋪頭位置係地面唔算當眼,但入到鋪嘅裝修格局都有氣氛。依到啲串燒種類都算多,同有啲特色野食如海鹽少芫荽,燒雞泡魚乾等。今次我地叫左泰式原隻燒魷魚$88,比想像中大隻同都好厚肉豬頸肉$26,推介叫沙嗲口味,勁入味牛舌$49,每件都有厚度,食落唔會好乾同夠淋雞軟骨2串$26, 食落爽口,用嚟餸酒食一流墨魚丸$26 ,都係揀左沙嗲汁,食落都夠彈牙🥰芝心磨菇雞翼2隻$48,出邊好少見有呢款食,蘑菇比芝士味道濃,食落同雞翼都幾夾,可以再encore今次最推薦嘅係燒鰂魚因為都大條,所以都要耐心等候。店員同我哋講搣開啲皮就可以食,啲着夠晒滑再加埋個泰式汁,回味無窮由於用鹽燒食邊邊位嘅時候,會有小小喊,大家食嘅時候要小心啲以串燒店來講,依到上食物速度都算快,同佢大部份食物都會放上鐵板,食物就唔會太快涼,做得好細心,好多食物若有唔同口味選擇,燒出嚟嘅嘢食唔會燶好值得再嚟依度約埋三五知己再聚
鋪頭位置係地面唔算當眼,但入到鋪嘅裝修格局都有氣氛。

豬頸肉$26,推介叫沙嗲口味,勁入味

牛舌$49,每件都有厚度,食落唔會好乾同夠淋
雞軟骨2串$26, 食落爽口,用嚟餸酒食一流

墨魚丸$26 ,都係揀左沙嗲汁,食落都夠彈牙🥰

今次最推薦嘅係燒鰂魚

由於用鹽燒食邊邊位嘅時候,會有小小喊,大家食嘅時候要小心啲

好值得再嚟依度約埋三五知己再聚

• 泰式燒原隻鮮魷魚
  • 泰式鹽燒鰂魚
2020-06-23 23 浏览
平時少行呢條路,個日咁啱經過見到有串燒舖,於是入去試一試。.🌸燒扇貝 蒜蓉味 $68大大粒扇貝 上面舖滿蒜蓉,味道唔錯。🌸面根 沙嗲汁 $19第一次食烤面根 以為會乾身,估唔到都幾juicy。口感豐富🌸燒雞肉串 $26有泰式燒烤嘅味道 辣辣地食完一串想兩串。.🌸金菇牛肉卷 $38大大塊嘅卷物 牛肉熟度啱啱好。.🌸燒牛肚 $29燒得好好 厚身冇縮水。🌸燒豬頸肉串 $26.🌸燒粟米 $19外表有少少黑但冇窿味亦唔影響好味😋.🌸燒雞脾菇 $19之前係台灣試過燒雞脾菇。今次來呢印度以串燒方式食。燒完依然保留左入邊嘅水份,咬落Juicy。.🌸燒韭菜 $19份量都足夠。韭菜新鮮 食落唔痴牙🦷。.🌸港式懷舊魷魚 $48配酒小食,越食越有味。.
平時少行呢條路,個日咁啱經過見到有串燒舖,於是入去試一試。

🌸燒扇貝 蒜蓉味 $68
大大粒扇貝 上面舖滿蒜蓉,味道唔錯。

🌸面根 沙嗲汁 $19
第一次食烤面根 以為會乾身,估唔到都幾juicy。口感豐富

🌸燒雞肉串 $26
有泰式燒烤嘅味道 辣辣地食完一串想兩串。

🌸金菇牛肉卷 $38
大大塊嘅卷物 牛肉熟度啱啱好。

🌸燒牛肚 $29
燒得好好 厚身冇縮水。
🌸燒豬頸肉串 $26

🌸燒粟米 $19
外表有少少黑但冇窿味亦唔影響好味😋

🌸燒雞脾菇 $19

🌸燒韭菜 $19
份量都足夠。韭菜新鮮 食落唔痴牙🦷。

🌸港式懷舊魷魚 $48
配酒小食,越食越有味。

2020-06-15
  • 燒扇貝
  • 燒韭菜
  • 金菇牛肉串
2020-06-22 33 浏览
尖沙咀隱世串燒店🍢呢間小店位於寶勒巷 位置比較隱蔽店舖座位唔多 但係食物款式繁多😋而且入到去都冇油煙味 唔洗怕食完成身味☺️🥢燒馬來西亞大蜆 ($88)8隻大蜆 味道清甜☺️🥢泰式燒原隻鮮魷魚🦑 ($88)燒得好正🥰 唔會燒到乾晒食落仲好彈牙好嫩口 同泰式酸辣汁勁夾😋🥢泰式鹽燒鰂魚🐟 ($148)冇乜骨而且超級嫩滑😳 上碟時已經砌開左一邊既皮一打開就全部都係肉🤩 同平時去泰國餐廳食既一樣😍 好正宗🥢法式牛油蒜蓉焗田螺 ($39)有6大粒田螺 配薯蓉 超香牛油同蒜味 好入味 仲熱辣辣 點抗拒到😍🤤🥢海鹽燒皇牌牛舌 ($49)牛吞切成偏厚一點 入口軟腍 唔會乾身或過靭😋🥢明太子釀雞翼 ($48)雞翼入面釀左滿滿既明太子 外層燒到金黃 雞皮出奇地脆口 入面又幾嫩滑😛🥢牛油蒜蓉焗金菇包 ( $42)金菇最緊要多蒜多牛油 正🥰🥢燒豬頸肉串 ($26) 沙嗲有驚喜🤩 豬頸肉係厚切的 勁juicy😍🥢燒雞軟骨串 ($36/2pcs) 點了鹽燒的 都幾大粒😋🥢燒頂級墨魚丸 ($26) 揀左沙嗲汁燒 幾好食 冇雪藏味🍹益力多沙冰 ($48)好大杯😳 重益力多味 唔會飲飲下變水沙冰都好打到好綿滑 唔會食到一粒
尖沙咀隱世串燒店🍢
呢間小店位於寶勒巷 位置比較隱蔽
店舖座位唔多 但係食物款式繁多😋
而且入到去都冇油煙味 唔洗怕食完成身味☺️

🥢燒馬來西亞大蜆 ($88)
8隻大蜆 味道清甜☺️

🥢泰式燒原隻鮮魷魚🦑 ($88)
燒得好正🥰 唔會燒到乾晒
食落仲好彈牙好嫩口 同泰式酸辣汁勁夾😋

🥢泰式鹽燒鰂魚🐟 ($148)
冇乜骨而且超級嫩滑😳 上碟時已經砌開左一邊既皮
一打開就全部都係肉🤩 同平時去泰國餐廳食既一樣😍 好正宗

🥢法式牛油蒜蓉焗田螺 ($39)
有6大粒田螺 配薯蓉 超香牛油同蒜味
好入味 仲熱辣辣 點抗拒到😍🤤

🥢海鹽燒皇牌牛舌 ($49)
牛吞切成偏厚一點 入口軟腍 唔會乾身或過靭😋

🥢明太子釀雞翼 ($48)
雞翼入面釀左滿滿既明太子 外層燒到金黃
雞皮出奇地脆口 入面又幾嫩滑😛

🥢牛油蒜蓉焗金菇包 ( $42)
金菇最緊要多蒜多牛油 正🥰
🥢燒豬頸肉串 ($26) 沙嗲
有驚喜🤩 豬頸肉係厚切的 勁juicy😍
🥢燒雞軟骨串 ($36/2pcs)
點了鹽燒的 都幾大粒😋

🥢燒頂級墨魚丸 ($26)
揀左沙嗲汁燒 幾好食 冇雪藏味
🍹益力多沙冰 ($48)
好大杯😳 重益力多味 唔會飲飲下變水
沙冰都好打到好綿滑 唔會食到一粒粒👍🏻
野食質素都幾高 燒得岩岩好 唔會乾 味道都唔錯😋
而且串燒會放上熱石板 保持溫度👍🏻
平時食串燒都等得比較耐 但呢度上菜速度都幾快👍🏻
店員都好貼心 會教我地點想拆條魚 又會主動幫我地refill醬汁🥰
推薦菜式💮
  • 法式牛油蒜蓉焗田螺
  • 燒豬頸肉串
  • 泰式鹽燒鰂魚
2020-06-19 34 浏览
星期五晚梗係要食好啲👅 今晚就去左位於尖沙咀嘅👉🏻 喜膳燒👈🏻 食串燒飲啤酒,放鬆下先➰..餐廳面積唔太,好有日式居酒屋feel ,店員又好親切😊 點左個招牌”燒馬來西亞大蜆” (HK$88) 上台見到隻隻都好大粒,味道鮮甜,完全無沙👍🏻 ..“燒山賊雞翼3pcs”(HK$39) 外皮燒得超脆口,入面肉質好滑,正架😌 @海鹽燒皇牌牛舌”(HK49) 果然係皇牌,牛味超濃🔝 爽口有嚼強但唔會韌💯 ..“燒雞脾菇”(HK$19) 完全係厚切版嘅雞脾菇,好有口感,咬落去超juicy 😋.”燒雞軟骨2pcs”(HK$36)係餸啤酒既首選,香脆又有嚼勁,係惹味既〰️

2020-06-15 56 浏览
這次走到接近尖東方向的地帶,希望可以到比較少眾的餐廳吃飯。沒想到給我找到了這家小小但應有盡有的串燒店。裝修偏日式,而且座位很闊落,坐得很舒服,適合小倆口或者一大班人喝杯酒,吃吃串燒。餐牌上很明顯主打海鮮類,當然也有一些肉類、丸類和蔬菜類,甚至有各種佐酒小食及主食,務求滿足每位個人的不同胃口。🍽燒芝士響鈴比較少在串燒店看到燒響鈴,加上我們又是響鈴的粉絲就更加不能錯過。響鈴燒得香脆,表面微焦,裡面塞滿了滿滿的cheddar cheese。兩者很搭,芝士的鹹香味配上脆脆的口感很好吃,又完全不會膩。🍽海鹽燒牛肩胛這個是整晚最推介之一!牛肩胛肉質很嫩,而且非常juicy。師傅火候把握得很好,裡面仍然有點粉紅色,不會過老。海鹽最能夠帶出牛肉本身的味道,而且完全不會韌,超級好吃!🍽燒火辣牛肚這個非常適合吃辣的人。以為串燒店也不會做得特別辣,但是沒想到吃下去也是蠻辣的!是四川麻辣的味道,但是不會很麻。而且牛肚都很大塊,一咬下去也是非常juicy,我也覺得很好吃。🍽燒手切雞腎串(孜然)雞腎串也是串燒店不能少的菜式。這次選擇了孜然口味,孜然粉很惹味,雞腎也很爽口,又不會薄得好像沒有吃到什麼東西一樣。也是佐

🍽燒芝士響鈴

🍽海鹽燒牛肩胛

🍽燒火辣牛肚

🍽燒手切雞腎串(孜然)
雞腎串也是串燒店不能少的菜式。這次選擇了孜然口味,孜然粉很惹味,雞腎也很爽口,又不會薄得好像沒有吃到什麼東西一樣。也是佐酒一流的選擇!

🍽燒雞肉串(沙爹)
另外叫了一個沙爹雞串,用了泰式的作法,但是我覺得是偏甜的醬料,而且店家完全不吝嗇,每一塊雞腿肉都塗上滿滿的沙爹醬,而且醃得很入味。雞腿肉嫩嫩的口感完全能夠滿足我這個吃雞怪。

🍽海鹽脆燒雞皮
另外也試了比較少叫來吃的燒雞皮。雞皮燒得卷卷的,咬下去就好像吃薯片一樣!和炸魚皮相比口感會比較薄,但是咬下去更加脆口。雞油的味道會隨著每一口慢慢滲出來,大家也不妨叫來試一下。

🍽黑松露焗什菇
當然少不了串燒店的另一主角 - 焗菇!這次選擇了黑松露,一打開就超香!店家選用了比較多的冬菇,但是又不會和黑松露味很不大,反而冬菇更多汁,吃下去的味道更加豐富。

🍽蒜蓉粉絲蒸扇貝
我們也叫了一些海鮮來試一下。扇貝超級大顆,用手掌心那麼大!上面鋪滿了粉絲和蒜蓉,非常惹味,而且這裡用了很多醬油,增加了整道菜的甜味,又不會太油。扇貝燒得剛好,完全不會過硬,仍然保持了鮮嫩的肉汁和口感。

🍽燒龍躉京蔥卷
這間串燒店主打海鮮和龍躉,所以當然最後不能漏掉龍躉串燒。我選擇了比較特別的龍躉京蔥卷,京蔥裡面包著龍躉肉,外面在塗上滿滿的燒汁。甜甜的醬汁配上甜甜的京蔥,裡面再有燒得很香卻依然肉質鮮嫩的龍躉肉,新鮮又好吃的配搭!推薦大家可以試一下。
2020-06-15 90 浏览
朋友話想食串燒,搵到呢間覺得可以一戰,我就用OpenRice book位 18:30 到達餐廳好快就點餐,好多選擇餐廳環境細細間,但staff都好好服務先講講飲品,酒都有好多款,但我地唔飲酒,所以我地點左益力多沙冰巨峰提子梳打兩杯都好飲!上菜!先嚟黑松露鵝肝多士!好香既松露味,加上肝既油、綿,好rich!多士都好香,但都無搶到肝既風頭玉子燒甜甜的,嫩,但同時好夠熱田螺加上薯蓉,不錯,但蒜味略咸大蜆,鮮!甜!完全沒有overcook蔬菜類其實好怕會好乾,但是!完全不會點左四季豆露筍韮菜,都仍然好juicy,唯獨韮菜調味粉略多了一點午餐肉牛舌雞腎雞軟骨多春魚雞皮,都很不錯!特別是午餐肉,很有驚喜芝士豬五花,乾身了一點點和牛串!很嫩!牛味濃郁!每次食串燒都必叫燒菠蘿我最期待嘅畫面出現了菠蘿本身已經超甜!加上小小肉桂粉 味道已經好出,但佢喺菠蘿上加了焦糖,薄薄一片焦糖,咬落脆脆嘅!整個口感即刻有晒層次,出色好正
好快就點餐,好多選擇

餐廳環境細細間,但staff都好好服務

先講講飲品,酒都有好多款,但我地唔飲酒,所以我地點左
益力多沙冰
巨峰提子梳打
兩杯都好飲!

上菜!先嚟

鵝肝多士

玉子燒
甜甜的,嫩,但同時好夠熱
燒玉子

田螺加上薯蓉,不錯,但蒜味略咸

大蜆,鮮!甜!完全沒有overcook

蔬菜類其實好怕會好乾,但是!完全不會
點左
四季豆
露筍
韮菜,都仍然好juicy,唯獨韮菜調味粉略多了一點

午餐肉
牛舌
雞腎
多春魚
雞皮,都很不錯!特別是午餐肉,很有驚喜

芝士豬五花,乾身了一點點

和牛串!很嫩!牛味濃郁!

每次食串燒都必叫燒菠蘿

• 燒馬來西亞大蜆
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
  • 益力多沙冰
2020-06-13 468 浏览
放工出尖沙咀幫老細交收之後,突然間好想食串燒,喺尖沙咀我有一個好選擇就係喜膳燒,飲啤酒食串燒,即叫即燒,串燒選擇款式多,價錢又唔貴,地方細細好有日本風情。燒海鮮- 馬來西亞大蜆時令海鮮都有很多選擇,燒馬來西亞大蜆生熟度剛剛好,味道鮮甜,蜆肉幼嫩入口即溶,另外配上自家秘製酸辣汁特別開胃醒神。燒多春魚 欣賞小店好有 heart,串燒會用塊熱石奉上,唔會容易凍,食落更加好味,一個咁簡單嘅舉動已經感受到餐廳好細心。三條多春魚都燒得好香,皮脆肉滑,無骨好味道。燒沙嗲魚皮餃火鍋打邊爐魚皮餃就食得多啦!串燒形式咁樣食就第一次,沙嗲汁令魚皮餃變得特別惹味,口感煙韌又唔會乾。鹽燒五花腩肉呢個係我嘅必食推介!平時食韓燒最鍾意燒五花腩,但係自己燒就簡直浪費咗塊肉,串燒店食就最好啦!燒到沒有多餘的油分,鹽燒夠甘香,五花腩肉肥瘦均勻,入口柔潤,味道濃郁。燒金菇牛肉卷 又係我每次必叫嘅食物,呢度做得更加好食係因為個燒汁好好味,多汁入口特別香。金菇爽口,牛肉柔軟,口感層次豐富。燒龍躉黑豚肉卷 令一款特別推介係燒龍躉,魚肉厚身夠滑多汁,外層黑豚肉燒得薄脆,一軟一硬,好滋味。燒蒜蓉茄子仔很有川燒的味道,蒜蓉味香甜濃郁,

燒海鮮- 馬來西亞大蜆

燒多春魚

燒沙嗲魚皮餃

鹽燒五花腩肉
呢個係我嘅必食推介!平時食韓燒最鍾意燒

燒金菇牛肉卷

燒龍躉黑豚肉卷

燒蒜蓉茄子仔
很有川燒的味道,蒜蓉味香甜濃郁,茄子仔肉汁豐富,茄子皮香脆有焦香,燒蒜蓉其實才是主角呢!

燒墨魚丸
果然又有特別一番風味,大大粒彈牙好味道。

• 燒馬來西亞大蜆
  • 燒蒜蓉茄子
2020-06-12 102 浏览
有時收工唔想食正餐 串燒都係一個選擇😆去餐廳叫幾串 有時飲下酒 都係有種《我要準時放工》既feel😂有時食串燒真係會停唔到口精選左幾款想share😋呢個涼拌牛舌係十分推介!鐘意食牛舌建議叫呢個!(一定抵食過叫一串得2/3塊🤣)佢少少辣得黎個汁非常上癮係全晚最喜愛食物!右邊既燒鱔都值得一試! 燒出黎皮夠脆!肉仲係嫩保持到鱔個種油油地既感覺(可惜有d多骨不過食得鱔就預左啦🤣)燒茄子都係食串燒必叫食物😋食落唔會覺得油但如果呢個多d蒜蓉做更加香
有時收工唔想食正餐 串燒都係一個選擇😆
有時食串燒真係會停唔到口
精選左幾款想share
😋呢個涼拌牛舌係十分推介!
鐘意食牛舌建議叫呢個!(一定抵食過叫一串得2/3塊🤣)
佢少少辣得黎個汁非常上癮
係全晚最喜愛食物!
涼拌牛舌

右邊既燒鱔都值得一試!
燒出黎皮夠脆!肉仲係嫩
保持到鱔個種油油地既感覺
(可惜有d多骨不過食得鱔就預左啦🤣)

燒茄子都係食串燒必叫食物😋
食落唔會覺得油