2017-07-31 69 浏览
工作後拖著一個疲累的身軀,想簡單的吃個便飯,就隨便走進喜棧這粉麵店。相比一般粉麵店不著重裝潢,這𥚃的佈置給人一種高貴的感覺,而牆上作裝飾的米通碟帶來濃厚的中式感覺這𥚃供應各式粉麵,還有燒味、焗飯和其他小食。雖然位處旺區而且座位舒適,食物的價錢不算貴,如主打的酸辣米線只要$28我點了一碗麻辣魚湯米線,而男友則點了焗飯,另外遇加配了些小食和飲品。全單也只是$150左右,很抵吃麻辣魚湯米線($28):本來是酸辣米線,店員說也可選麻辣,便選了麻辣估計要"走辣"也可。加了$18配了一碟魚湯青菜和$9配柚子蜜米線上枱時可聞到麻辣香,入口不算很辣,可接受,米線很滑魚腐夠滑,又有點彈牙如果多放一點芽菜便更好加配的菜心分量也不少~白汁龍利柳焗飯($40):除白汁外,醬汁還有茄汁和咖喱汁可選。加$15配檸樂。想不到粉麵店還有焗飯供應呢~ 白汁內有芝士,很香焗飯的分量也不小,夠男生吃。龍利柳的外層炸得很香口雲吞($45):是男友看它有推介標誌而點的。雖然雲吞大小為中等,一碗有8粒雲吞,頗相宜而且蝦肉爽口有時候不用食甚麼特別的,就這樣吃一頓簡單的便飯已很好

麻辣魚湯米線

魚湯青菜

米線上枱時可聞到麻辣香,入口不算很辣,可接受,米線很滑
魚腐夠滑,又有點彈牙
如果多放一點芽菜便更好
加配的菜心分量也不少~
白汁龍利柳焗飯

焗飯的分量也不小,夠男生吃。龍利柳的外層炸得很香口

雲吞

而且蝦肉爽口

有時候不用食甚麼特別的,就這樣吃一頓簡單的便飯已很好
麻辣魚湯米線
白汁龍利柳焗飯
2017-07-29 58 浏览
今晚陪老公去銅鑼灣晚飯,我食米線,佢食水餃加油菜。麻辣魚湯米線($28):米線本身有魚腐3粒、腐皮、韭菜、芽菜、紫菜,我為食加左五香魚卷棒($6),豬腩片($6),同長洲大魚蛋($8)。湯底可以揀酸辣或者麻辣,唔洗另外加錢,麻辣湯味道都夠味,本身配菜都幾多,魚腐索湯,五香魚卷棒都係,呢兩個餸好味。至於長洲大魚蛋,大大粒夠晒gimmick,但我都係鍾意食魚卷多啲。加配小食:美極炸雞全翼($18)食米線可以特價配小食,雞翼炸得香脆,食得出有美極嘅香味,用美極黎做醃料,估唔到幾得喎。老公的上湯鮮蝦水餃($45):水餃夠飽滿,菜心又翠綠,唔錯。魚湯油菜($38):因為想食多啲菜而叫,魚湯浸清清地,唔想食魚湯菜都可以食蠔油油菜。呢度位置方便,銅鑼灣食米線多個新選擇了。
今晚陪老公去銅鑼灣晚飯,
我食米線,佢食水餃加油菜。

麻辣魚湯米線($28):

米線本身有魚腐3粒、腐皮、韭菜、芽菜、紫菜,

加配小食:美極炸雞全翼($18)

老公的上湯鮮蝦水餃($45):

水餃夠飽滿,菜心又翠綠,唔錯。

魚湯油菜($38):

呢度位置方便,銅鑼灣食米線多個新選擇了。

• 魚湯米線
2017-07-28 98 浏览
月尾窮人都要食飯,一於去搵平野食。係得銅鑼灣都唔會平得去邊啦。算啦,放左工好攰,都要食嫁。我就叫左炸雞翅,炸雲吞同咖哩雞飯,飲品就凍檸樂。 好餓呀,好彩佢超快到達。先上既係炸雲吞,外表鬆脆可口, 完全不油膩 ,餡料用料十足, 鹹鹹香香, 鮮蝦配合豬肉混合得啱啱好 ,最重要,炸得一啲都唔乾。再來係咖哩雞飯, 咖哩幾香口 ,完全係港式嘅代表, 最可惜嘅係雞同薯仔比較少, 但係勝在汁多, 撈飯一流。 不過就顯得一啲都唔抵食。炸雞翼最後先到 ,好彩佢係新鮮炸, 香脆可口 咬落仲有肉汁,完全係外脆內軟, 不過佢就少啲得三隻, 好彩我係自己食, 如果唔係都唔知點算, 佢個炸雞翼賣點係有美極味, 其實食落唔算重美極味, 不過都幾好食。最失望係嘢飲漏單,好彩最後都上到。 原罐可樂, 冰底 ,幾片檸檬, 凍檸樂正呀。反而佢個辣椒醬,幾香口 ,要嚟撈面應該都唔錯。下次再試

反而佢個辣椒醬,幾香口 ,要嚟撈面應該都唔錯。下次再試

2017-07-26 656 浏览
朋友約左我比手信兼食晚飯 係銅鑼灣途經這店鋪 主打米線 麵餐 焗飯 見有位就入坐 竟然有驚喜喎 價錢合理 以銅鑼灣區算抵食兼好味 我會推介這店 位置比較近利舞台IT個邊 銅鑼灣地鐵行約五分鐘到達 有多款小食選擇 最啱我喜歡小食嘅胃食妹 蝦子雲吞牛筋腩撈麵 $62材料足 味道美味 雲吞啖啖虾肉size剛好 牛筋腩出奇入味 佢地係五香味 蝦子同麵撈埋一齊食 麵質彈牙爽 蝦子香味將麵提升鮮味 豬軟骨牛丸湯河 $40 轉雙餸 $10豬軟骨有兩大塊 牛丸兩粒 好耐無食過咁牛味重嘅牛丸 豬軟骨亦好鬆軟 連軟骨也煮得連骨也轉透明 膠質極高 好好味喎 跟麵餐可用$15 or $18 可以自選一款小食美極雞全亦 x 2 $18用味極調味 生炸特別好味 外皮脆薄仆仆 熱辣辣 雞翼還滿滿肉汁 魚湯浸油菜 套餐加$18 魚湯鮮甜 油菜翠綠 不用多加蠔油之類調味 五香魚卷棒 $38炸金黃香脆 魚肉E E Un Un
有多款小食選擇 最啱我喜歡小食嘅胃食妹

五香魚卷棒 $38
炸金黃香脆 魚肉E E Un Un

2017-07-26
2017-07-26 42 浏览
通常銅鑼灣都係貴價食品,除非食某間米線鋪,又或者某間粉麵,甚至係茶記,否則都唔會平得去邊,通常嗰啲地方都係坐得麻麻嘅。但係呢間餐廳個menu嘅價錢都幾中肯,可以有$28碗米線,仲要都幾好坐,真心唔錯。我同fd見到都有少少衝動😂叫左一碗雜錦嘅酸辣米線,牛腩撈麵,仲有炸雲吞同炸雞翼,咁樣食都係$100/人,真心抵個米線係酸辣湯底,唔算辣,但個湯好甜,啲米線軟硬適中,特別要讚啲配料,根本上啲料都有啲質素,佢個魚腐一啲都唔腥,魚蛋又大粒又彈牙,豆卜好吸湯,有招牌推介嘅炸雞翼,仲要碎上,真係好細心。牛腩撈都好好食,麵有咬口唔在講,啲牛腩好入味,而且唔會咬唔開,好腍。佢仲有好多蝦籽,加埋少少腩汁,正!嗰個兩小食都不得不提,美極炸雞翼係全隻上,好香口,有少少美極味令到隻雞翼特別左。而炸雲吞都同樣好味,因為即炸即上碟,熱辣辣好脆口,一入口就卜卜聲,仲要加埋泰色辣醬,勁好食,一啲油味都冇。其實見到隔離個焗飯都好似好好食,但得兩個女仔實食唔晒,下次再食☺️

2017-07-24
2017-07-22 84 浏览
今日同朋友喺銅鑼灣行街行到餓餓地就附近搵野食醫肚見喜棧餐牌啲野食價錢合理一於入去試下!焗飯只係$40咋,真係超級抵食!我就叫左個焗豬扒飯試下,要等15分鐘架!因為即叫即焗,拎出黎既時候絕對熱辣辣😋塊豬扒夠晒大塊,加埋芝士,正!唔差得過啲大型連鎖餐廳架另外朋友叫左個"至尊鮮魚湯酸辣米線"辣既程度任君選擇,不過朋友唔食得辣,所以叫左走辣呢碗米線超足料!雞翼、魚蛋、豬腩片樣樣有,加埋足足有12個餸,都只係$52咋!我地仲加配左兩隻雞全翼,啲雞翼好大隻啲皮炸到金黃,好味 😋😋天氣咁熱,我地一人叫左杯凍飲,右邊杯凍柚子蜜飲落啖啖柚子肉,有得飲有得食鬧市中有呢個平民價錢,又有水準,下次出銅鑼灣行街一定再食!
今日同朋友喺銅鑼灣行街
行到餓餓地就附近搵野食醫肚
見喜棧餐牌啲野食價錢合理
一於入去試下!

焗飯只係$40咋,真係超級抵食!

我就叫左個焗豬扒飯試下,要等15分鐘架!
因為即叫即焗,拎出黎既時候絕對熱辣辣😋
塊豬扒夠晒大塊,加埋芝士,正!
唔差得過啲大型連鎖餐廳架

另外朋友叫左個"至尊鮮魚湯酸辣米線"
辣既程度任君選擇,不過朋友唔食得辣,所以叫左走辣

我地仲加配左兩隻雞全翼,啲雞翼好大隻
啲皮炸到金黃,好味 😋😋

鬧市中有呢個平民價錢,又有水準,下次出銅鑼灣行街一定再食!
2017-07-22
2017-07-21 69 浏览
​ 之前和妹妹去銅鑼灣行完街之後就係附近食啲嘢,內街有一間食燒味,焗飯或者酸辣米線。 我哋就比較鍾意食酸辣米線所以大家都選擇了米線。 餐牌不多但是可供選擇有很多。 鮮魚湯酸辣米線 紫菜+冬菇+雞翼$48 紫菜咸香適中,加上冬菇很有彈性和炸了的雞翼, 原本也有一些配料例如類似魚腐彈性和鹹香十足, 酸辣味道比較清淡,也比清湯更加香。 肥牛+海鮮魚腐+雞件$46 妹妹選擇呢三款不同的食品,雞我就覺得比較滑。 肥牛也尚算不錯。 蠔油油菜$18 很可惜地油菜沒有生菜,唯有選擇了菜心, 幸好情況剛好,所以配上蠔油也有鮮味。 +9 凍檸茶 +15 檸樂 如必須加配飲品的話,價錢還算合理, 始終物價飛漲,飲品越來越貴也是必然的啦。

我哋就比較鍾意食酸辣米線所以大家都選擇了米線。

餐牌不多但是可供選擇有很多。

鮮魚湯酸辣米線
紫菜+冬菇+雞翼$48
紫菜咸香適中,加上冬菇很有彈性和炸了的雞翼,
原本也有一些配料例如類似魚腐彈性和鹹香十足,
酸辣味道比較清淡,也比清湯更加香。

肥牛+海鮮魚腐+雞件$46
妹妹選擇呢三款不同的食品,雞我就覺得比較滑。
肥牛也尚算不錯。

蠔油油菜$18
很可惜地油菜沒有生菜,唯有選擇了菜心,
幸好情況剛好,所以配上蠔油也有鮮味。

+9 凍檸茶
+15 檸樂

如必須加配飲品的話,價錢還算合理,
始終物價飛漲,飲品越來越貴也是必然的啦。
2017-07-16 76 浏览
去到銅鑼灣諗住快食,但又唔想去食food court咁頹,朋友就帶咗我來快食碗雲吞麵!價錢響銅鑼灣來講算十分相宜!5.60已經有面有嘢飲!有套餐之餘仲可以搭配小食!我要左一個牛筋腩湯面,湯底腩汁味好濃但略嫌小小油膩,幼麵頗彈牙冇鹼水味。麵已經有幾條靚菜!朋友要咗牛筋腩雲吞撈麵,朋友都覺得唔錯, 牛腩五香味好香,而且好淋!雲吞入面都有大大隻鮮蝦,頗爽。加左個炸雲吞做小食,炸雲吞新鮮炸起, 熱辣辣勁香脆!而且醃得咸香!超讚!另外仲叫咗個炸雞全翼,呢個炸雞全翼相對比較失色, 唔太入味,中間肉質雖嫩但無味,外皮金黃香脆。檸茶同咖啡中規中矩,茶味ok, 但呢個價錢來講我已經十分滿意!

價錢響銅鑼灣來講算十分相宜!5.60已經有面有嘢飲!

有套餐之餘仲可以搭配小食!

2017-07-11 72 浏览
在銅鑼灣經過一間小型粉麵店, 我們便選擇了進去吃一頓晚餐。這間粉麵店的裝修還不錯. 坐得舒服 。這裏送餐的速度非常快, 點單後不夠五分鐘, 食物便全部送上來了。我點的是一碗多筋少牛腩的撈麵, 因為我不是太喜歡吃牛腩。它還富骨膠原, 非常適合女人吃呢! 這個撈麵的醬汁味道很濃郁突出, 吃多幾啖便開始覺得有點兒鹹, 所以要放入湯裏以減掉一些醬汁。另外, 我這個餐亦可以以優惠價$18多點一款小食。我點了魚湯浸菜心。 魚湯的魚味不是太濃, 但勝在清淡, 吃多點菜有益, 幫助消化。
在銅鑼灣經過一間小型粉麵店, 我們便選擇了進去吃一頓晚餐。
原汁柱候牛筋腩撈麵

魚湯浸菜心

鮮魚湯魚腐酸辣米線
2017-07-11
原汁柱候牛筋腩撈麵
魚湯浸菜心
鮮魚湯魚腐酸辣米線
2017-07-09 65 浏览
銅鑼灣有間喜棧食鮮魚湯酸辣米線銅鑼灣食到呢個價錢都算平呀!!我最後叫左至尊鮮魚湯酸辣米線餐,勝左乜都有d唔使自己諗到頭都痕埋!!樣樣食齊感覺幾好~湯底食出魚既鮮甜味道感覺無加任味鮮!!味道好自然鮮甜竹笙吸收哂魚湯既精華!!實在叫絕湯底唔會太辣!!一般都唔食辣都會食到其樂趣五香魚卷棒好香魚肉味炸雞翼更係全翼~夠哂大隻鮮嫩肥牛片份量都幾多!!樣樣有d真好~仲可以跟餐加$15有個長洲大魚蛋~炸到好脆卜卜既外層又有d泰式辣醬佢調味!魚旦真係好大粒又夠唔彈牙非常推介

銅鑼灣有間喜棧食鮮魚湯酸辣米線
銅鑼灣食到呢個價錢都算平呀!!

感覺無加任味鮮!!味道好自然鮮甜
竹笙吸收哂魚湯既精華!!實在叫絕
湯底唔會太辣!!一般都唔食辣都會食到其樂趣
五香魚卷棒好香魚肉味
炸雞翼更係全翼~夠哂大隻鮮嫩
肥牛片份量都幾多!!樣樣有d真好~
非常推介

2017-06-02 506 浏览
這幾天的天氣,肯定不是情深深,但全日雨濛濛,潮濕到一個點,個人好懶好攰。 為了明天起的Annual leave ,今日忙到不可開交,開會到晚上七點多,想也不想,個人勁肚餓的情況,求其去一間餐廳食個晚飯就算。 在利園山道的周圍,你看過的餐廳也大部分吃過了,反而喜棧,聽得多,但未真正吃過。 因為知道係像太興般的style的餐廳,所以興趣不大,但無奈個人太攰,加上只是一個人的孤獨晚餐,沒有什麼大不了。 個人對燒味不是趨之若鶩,因此也不叫喜棧出名的燒味,之前看過有人對其雲呑麵類大讚特讚,驅使了我的興趣,看到其說自設工場,好似好用心做食物咁,就試下有幾好。 檸樂有冰底,以茶餐廳仲要連鎖,都算有誠意。 先來個油菜,呢度竟然有魚湯給你選擇,沒有一成不變的蠔油,芥蘭在甜到不行的魚湯裡面游來游去,湖海多美,的確吃完都會拋開人生的顧慮。 你有冇試過,見隔離枱食得滋味,自己都想叫一份,隔離有位美女叫了隻糉自己食加客雞翼,單身提前預祝慶祝端午節,佢用個口好溫柔咁品嘗個隻雞翼食得好滋味,令人想入非非,於是我都唔執輸在正餐前,先吃過芝麻雞翼。 有可樂當然送雞翼最好,芝麻雞翼煎得勁香脆,層皮呈金黃色,芝麻

檸樂有冰底,以茶餐廳仲要連鎖,都算有誠意。

有可樂當然送雞翼最好,芝麻雞翼煎得勁香脆,層皮呈金黃色,芝麻散佈雞翼面上,賣相一百分,吃下去也是平常雞翼最正的狀態,雞翼裡面肉質嫩,又熱到出煙,絕對是不得了的作品,對於其自家製的信心,提高了很多。

然後是主角蝦子水餃麵,蝦子不算多,而且蝦子都是濕透,對我來說扣了不少分,但尚嗅到其香味。

水餃非常大隻,餃皮裡面包的是大大隻的整隻蝦肉,加上點點肥豬肉的襯托,成個水餃感覺是良好的,餃皮薄身和雲耳香,令這水餃超乎我expectation,老實以燒味為主煮廣東麵都好是很不錯的。

廣東麵條條如髮絲般分明,彈牙有致,味道有點香,條條都和清湯融薈起來,送口雲呑剛好。

的確,喜棧以燒味為主,定位像太興,不過食物以自家工場做,味道又不錯,是值得我一個人來吃個快飯,當然還有值得細膩品嘗的其他食物,時間長,可以吃什麼燒味。但當然,如果你像我,來這裡當然不一定吃燒味,你的選擇不一定停留於此。

喜棧
銅鑼灣利園山道67號寶榮大廈地下F舖
2017-05-22
2017-05-22 370 浏览
位於銅鑼灣啲咁嘅黃金地段,食一碗麵講真七八十蚊真係走唔甩,但係貴之餘仲要睇佢嘅食物質素好定係唔好,好先值得食。牛筋腩係呢間的重重重點推介,好耐都未食過咁好食嘅牛筋腩。而家出面通常整嘅牛腩都係清湯牛腩,呢到仲保留整柱候牛腩,其實呢重牛腩講就好容易,話出面就咁買個醬汁自己都可以整,但係我好肯定自己完全唔會煮到呢一陣味道出嚟。牛腩嘅味道炆到恰到好處,既有牛嘅味道亦都有柱候的醬汁味,濃而不膩。口感軟熟,特別係牛筋,滑不溜口,又吸收唒牛的味道,認真係超正。仲有一點我發現特別的係佢所選用嘅薑,並唔係普通的薑,而係老薑,特別香,味道特別重。除咗牛腩之外,呢度嘅粥佢主打嘅係南瓜蓉粥,可以配豬肝,皮蛋或者瘦肉,今次我就陪左揀雞。一入口粥好濃稠,非常鮮甜,啖啖南瓜肉,係一種天然嘅甜味亦帶有南瓜香。另外個蝦子雲吞撈麵亦都唔錯,個撈麵會配有一碗清湯。雖然呢度嘅雲吞唔係大隻,但係入面都食到有一隻隻鮮蝦,味道仲好鮮好爽。初頭入去以為佢係一間有好多分店嘅傳統店舖,但係原來都淨係銅鑼灣同埋新界區有一間。希望拒會愈開愈多,又保持住甘好嘅水準方便我去食,哈。

• 牛筋腩
  • 南瓜粥
2017-05-22 52 浏览
星期五晚上要係銅鑼灣上坐談會~唔想空肚聽3個鐘書… 唯有快快趣食個飯~星期五銅鑼灣滿街都係人~ 要搵間餐廳唔駛等位都幾難…路過後街見到喜棧環境唔錯~亦唔駛等位~~ 即刻入去醫肚啦~~除左有粉麵類~ 亦有提供粥品~小妹一向鐘情撈麵~~就點左蝦子雲吞牛筋腩撈麵~賣相唔錯,雲吞係細細粒一口Size~但每粒雲吞都包住2隻蝦~ 燜得腍牛筋,牛腩又唔會過老~ 自己加埋辣椒汁落去撈麵~~ 真係好滋味~~追加一客雞翼~ 即點即炸~雞翼面加左少少椒鹽~雖然本身雞翼無太多調味~但熱辣辣炸起,一咬開脆皮~肉汁重Keep到~ 肉質就滑~~食到停唔到口~~
星期五晚上要係銅鑼灣上坐談會~
唔想空肚聽3個鐘書… 唯有快快趣食個飯~
星期五銅鑼灣滿街都係人~
要搵間餐廳唔駛等位都幾難…

路過後街見到喜棧環境唔錯~
亦唔駛等位~~ 即刻入去醫肚啦~~

除左有粉麵類~ 亦有提供粥品~

小妹一向鐘情撈麵~~
就點左蝦子雲吞牛筋腩撈麵~
賣相唔錯,雲吞係細細粒一口Size~
但每粒雲吞都包住2隻蝦~
燜得腍牛筋,牛腩又唔會過老~
自己加埋辣椒汁落去撈麵~~
真係好滋味~~

追加一客雞翼~ 即點即炸~
雞翼面加左少少椒鹽~
雖然本身雞翼無太多調味~
但熱辣辣炸起,一咬開脆皮~
肉汁重Keep到~ 肉質就滑~~
食到停唔到口~~
2017-05-19
2017-05-05 126 浏览
這晚放工後同朋友逛銅鑼灣後便隨意走進了一間茶餐廳。想不到一間少少的店,竟有如此多美食選擇!無論是粥品、小食、撈麵、湯麵、餃類、燒味、飯類、米線都應有盡有,實在花多眼亂啊!綜合以上的食物,以雲吞和水餃最為好吃!淨上湯雲吞($50)原粒的鮮蝦雲吞鮮味無比,一口一粒,皮薄餡鮮,實在是難以抗拒。淨上湯水餃($50)水餃其實跟雲吞很相似的,同樣是以鮮蝦作主調,加入竹筍和雲耳更加鮮香,味道更為突出。咖哩牛腩飯($68)牛腩飯的咖喱汁味道不算是濃郁,但香味依然。裡面的牛筋腩香腍軟滑,帶有香濃的牛味,配以白飯吃一流!燒味雙拼($90)貴妃雞拼叉燒豆仁春卷($42)豆仁春卷這個素小食相當特別,香脆美味!

綜合以上的食物,以雲吞和水餃最為好吃!

淨上湯雲吞($50)

淨上湯水餃($50)

咖哩牛腩飯($68)

燒味雙拼($90)
貴妃雞拼叉燒

豆仁春卷($42)
豆仁春卷這個素小食相當特別,香脆美味!
2K
2017-05-04 328 浏览
放左工同朋友係銅鑼灣遊蕩左一陣,朋友同我一齊求其入左間試。 豆仁春卷($42) 即叫即炸脆卜卜 燒味雙拼($90) 🐥貴妃雞拼🐷叉燒 叉燒肉質肥美,拼貴妃雞夠香嫩滑溜。 🍚咖哩牛腩飯($68) 咖哩味道非常香,牛腩肉質嫩滑,夠腍又香。 及第粥($53) 粥底綿滑好吃,夠熱又好吃。入面有豬肚、肉丸、潤片等等。 這裡的水餃和雲吞都非常好吃,所以各點了一碗。 🍤淨上湯雲吞($50) 雲吞內粒粒蝦肉,鮮味非常突出,一口一粒,非常好吃。 🍤水餃($50) 蝦味非常香,鮮味非常突出,再配埋荀絲味道一流啊! 🌶🍜炸醬撈麵($55) 炸醬香香辣辣好開胃。 🐄原汁柱候牛筋腩撈麵🍜($75) 🐷炸豬扒酸辣米線🌶🍜($55) 🐟鮮魚湯油菜🍃($42) 鮮魚湯味道非常清甜,伴上清翠嫩綠的青菜。
放左工同朋友係銅鑼灣遊蕩左一陣,朋友同我一齊求其入左間試。

豆仁春卷($42)

即叫即炸脆卜卜

燒味雙拼($90)

🐥貴妃雞拼🐷叉燒

叉燒肉質肥美,拼貴妃雞夠香嫩滑溜。

🍚咖哩牛腩飯($68)

咖哩味道非常香,牛腩肉質嫩滑,夠腍又香。

及第粥($53)

粥底綿滑好吃,夠熱又好吃。入面有豬肚、肉丸、潤片等等。

這裡的水餃和雲吞都非常好吃,所以各點了一碗。

🍤淨上湯雲吞($50)

雲吞內粒粒蝦肉,鮮味非常突出,一口一粒,非常好吃。

🍤水餃($50)

蝦味非常香,鮮味非常突出,再配埋荀絲味道一流啊!

🌶🍜炸醬撈麵($55)

炸醬香香辣辣好開胃。

🐄原汁柱候牛筋腩撈麵🍜($75)

🐷炸豬扒酸辣米線🌶🍜($55)

🐟鮮魚湯油菜🍃($42)

鮮魚湯味道非常清甜,伴上清翠嫩綠的青菜。

2017-04-27