2024-08-27 155 浏览
📍「喜多嬉牡蠣屋」- 中環餐廳位於中環SOHO LL Tower,裝修走日本居酒屋路線,環境闊落坐得幾舒服,可以靜靜哋享受美食🍶呢度唔單止有生蠔焗蠔任食,仲有串燒、炸物、小食、飲品任食,如果想飲生啤/酒類,都可以加錢任飲,岩哂收工之後同朋友摸住酒杯底吹水🍶🍻🍽特選生蠔放題💰HK$538/head✨推薦指數:8/10🍴時令海鮮湯海鮮湯飲落好鮮甜,Staff即刻係你面前倒出嚟,而且仲有個爐仔熱住,加嚟飲既時候都唔會話好凍同怕腥,不過入面嘅蝦比例淡味,蜆肉就有沙🧐🍴喜多嬉時令懷石八品呢個前菜嘅擺盤好靚,仲會揀啲時令食物,作為開胃菜幾好,份量亦都好多📸🤩🔸番茄甜甜味幾好食🔸松葉蟹肉配酸瓜好開胃,唔會話好酸好淋🔸時令刺身:帶子鮮甜,三文魚厚切香甜🔸燒鰻魚都算脆口同有肉地,唔會好多骨,不過乾咗啲🤏🏻🔸雞肉棒口感較硬身,蘿蔔唔入味而且偏苦同硬👀🔸明太子焗薯蓉食落辣辣哋黑椒味重過明太子味🧐🔸呑拿魚蓉正常發揮🔸龍蝦肉果凍賣相好靚,入面有龍蝦肉但無咩味咁😕🍴任食喜多嬉生蠔有6️⃣款口味可以揀,分別係原味、柚子啫喱、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬同雞尾酒汁😇生蠔非常新鮮同肥美,大部分都好大隻,成隻手掌🖐🏻咁大隻😆😆😆
📍「喜多嬉牡蠣屋」- 中環

🍽特選生蠔放題
💰HK$538/head
✨推薦指數:8/10

🍴時令海鮮湯

🍴喜多嬉時令懷石八品
🔸番茄甜甜味幾好食
🔸松葉蟹肉配酸瓜好開胃,唔會話好酸好淋
🔸時令刺身:帶子鮮甜,三文魚厚切香甜
🔸燒鰻魚都算脆口同有肉地,唔會好多骨,不過乾咗啲🤏🏻
🔸雞肉棒口感較硬身,蘿蔔唔入味而且偏苦同硬👀
🔸明太子焗薯蓉食落辣辣哋黑椒味重過明太子味🧐
🔸呑拿魚蓉正常發揮
🔸龍蝦肉果凍賣相好靚,入面有龍蝦肉但無咩味咁😕

🍴任食喜多嬉生蠔
生蠔非常新鮮同肥美,大部分都好大隻,成隻手掌🖐🏻咁大隻😆😆😆食落口感好creamy,蠔味非常重,即使有好多隻唔同味道,但係其實食落分別都不大,👦🏻嘅玻璃肚食完都無肚痛,證明真係好新鮮🤤🤩

🍴任食焗蠔
一樣有6️⃣款口味,分別係清酒煮、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士同冬陰功,焗完唔會好細隻👧🏻更愛焗蠔,口感實淨啲容易啲入口,其中蒜辣味比較惹味特別,辣蒜嘅蒜味好香又唔會話好辣,好正🤤

🍴任食時令串燒、炸物、小食
串燒多達15款可以揀,今次試咗好幾款,👦🏻中意雞腎夠爽口,👧🏻就中意翠玉瓜夠juicy 🤩
小食試咗牛肉他他,醃等幾入味;亦都嗌咗
味淋魚干,不過第一次燒得好好好硬🥶
第二次就好好多,淋身返好多,用黎送酒唔錯😋睇嚟佢啲質素比較唔穩定🤔

🍴牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
茶漬飯同烏冬嘅湯底係一樣甜甜地,撈埋飯幾好食,冬係幼麵幾有咬口🤤

🍴甜品
是日甜品係Tiramisu,食落似普通蛋糕多啲,味道唔算太甜,海綿蛋糕比例較多,無咩特別😗

🍴任飲飲品
試咗幾款梳打同冷泡茶,梳打味道太淡麻麻哋,四季春青冷泡茶就幾好飲😛

• 海鮮湯
2024-08-27 191 浏览
見到呢間嘅生蠔放題都唔算細隻,一於book黎試下😍餐廳平日都差唔多full booking,大家黎之前可以打去訂位先。座位同環境都好舒適,侍應服務態度良好。除咗有生蠔同焗蠔放題之外,串燒同飲品都係任叫,飲品🈶果味梳打、冷泡茶、熱飲➕汽水可供選擇時令海鮮湯好特別,用茶壺裝住啲湯倒落個杯飲,入口好鮮甜,侍應會幫忙將入面嘅蝦及蜆放在碟上,方便客人食用喜多嬉時令懷石八品➡️擺盤好igable,由梅子漬車厘茄開始食,跟著到醋漬青瓜伴蟹鉗、三文魚➕帶子、燒白鱔、大根煮手打雞肉串、明太子芝士焗薯蓉、牛油果吞拿魚蓉及蟹肉羊羹,每一款都好精緻美味生蠔拼盤有多種口味選擇👉🏻蔥花、柚子啫哩、辣椒蘿蔔容、昆布漬➕雞尾酒汁,入口creamy焗蠔拼盤分別有原味、清酒煮、蒜蓉、辣蒜蓉、麻辣、芝士➕冬陰功,我就比較鍾意冬陰功及芝士🧀口味QR CODE落單仲有枝豆、味醂魚乾、和風沙律、牛肉他他等等嘅前菜,非常豐富串燒亦有多款選擇,有雞軟骨串、雞腎串、雞翼串、雞腿肉串、五花腩、免治豬肉串、羊肉串、蕃薯仔串等等,大家記得要加埋台面嘅調味料一齊食❣️牡蠣茶漬飯➕手廷烏冬個湯底鮮味十足,食落美味可口甜品有tiramisu蛋糕,口感

牡蠣茶漬飯➕手廷烏冬個湯底鮮味十足,食落美味可口

甜品有tiramisu蛋糕,口感唔會太甜,非常不錯
2024-08-26 171 浏览
今日喺中環,扶手電梯旁喜多嬉牡蠣屋,lunch set都有生蠔食今日叫左炙燒海鮮丼$128有三文魚,油甘魚,帆立貝,赤海蝦,🍱都好新鮮美味另外可加配喜多嬉生蠔🦪2隻$48, 新鮮滑溜, 芝麻雞翼🐓$28, 香味濃郁, 喜多嬉焗蠔兩隻$38, 醬油脆脆西冷定食🍴$128醬油脆粒鋪於西冷,每啖都好特別而且夠味, set lunch都均有沙律🥗,飲品🍵及麵豉湯喜多嬉牡蠣屋中環些利街2-4號LL Tower3樓
醬油脆脆西冷定食🍴$128

喜多嬉牡蠣屋
2024-08-26 141 浏览
🎂生日週飯局接不停,老公同我都係生蠔愛好者,有間餐廳最近做生蠔放題最近口卑好好,於是兩口子一齊去共享佳餚$538 生蠔串燒放題🌈2️⃣小時套餐包括喜多嬉懷石八品,生蠔焗蠔串燒小食前菜任食,無酒精飲品任飲及甜品一份🥣時令海鮮湯Season soup用茶壺倒出熱騰騰的鮮甜海鮮湯,配料十足,用料都相當新鮮🦐🤍時令懷石八品Kitaki Appetizer懷石八品儀式感滿滿,菜式豐富多元化,用料新鮮入口美味😋🤍任食喜多嬉生蠔首先上的是6款生蠔😍係今日既主角,肉質肥美的生蠔,滴上幾滴檸檬汁生吃已很美味。不同的口味能進一步提升味覺體驗。🤍任食焗蠔每款焗蠔都值得一試,香氣撲鼻,刺激味蕾🤍任食串燒、炸物串燒炸物烹調出色,雖然前段的時間吃了很多蠔,仍然能叫了兩輪串燒🍜🍝牡蠣茶漬飯/手廷烏冬有質素的料理,亦是誠意之作😍甜品🍰Tiramisu濃郁蛋香味,意大利咖啡香味同酒香生,口感濕滑軟綿綿,入口即溶

$538 生蠔串燒放題🌈2️⃣小時

🥣時令海鮮湯
Season soup
用茶壺倒出熱騰騰的鮮甜海鮮湯,配料十足,用料都相當新鮮🦐

🤍時令懷石八品
Kitaki Appetizer
懷石八品儀式感滿滿,菜式豐富多元化,用料新鮮入口美味😋

🤍任食喜多嬉生蠔

🤍任食焗蠔
每款焗蠔都值得一試,香氣撲鼻,刺激味蕾

🤍任食串燒、炸物

🍜🍝牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
有質素的料理,亦是誠意之作😍

甜品🍰Tiramisu
2024-08-13
庆祝纪念
生日
2024-08-26 189 浏览
.一講到壽司🍣刺身豆哥一定跟我出去食😆今日去中環做嘢,特登同佢講話要食日本料理🇯🇵先即刻9秒9換衫同我出去🤣喜多嬉生蠔🦪有生蠔必點😍大大隻新鮮生蠔香嫩多汁帶海水香氣,入口勁creamy,唔加檸檬汁都食到海水自帶嘅鹹香味。食左兩隻已經好濟😆三文魚🍣親子丼豆哥必食‼️佢最愛嘅三文魚🍣三文魚又大塊又厚肉‼️好鮮味刺身雜錦丼刺身帶子大隻鮮甜‼️三文魚子冇腥味👍🏻配埋紫蘇葉食味道好夾串燒 雞軟骨加雞腎串🍡雞軟骨咬落好有口感!雞腎冇蘇味👍🏻📍喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環些利街2-4號LL Tower3樓#中環 #生蠔 #高質素 #foodie #育兒親子樂
喜多嬉生蠔🦪
三文魚🍣親子丼
豆哥必食‼️佢最愛嘅三文魚🍣三文魚又大塊又厚肉‼️好鮮味
刺身雜錦丼
刺身帶子大隻鮮甜‼️三文魚子冇腥味👍🏻配埋紫蘇葉食味道好夾
串燒 雞軟骨加雞腎串🍡
雞軟骨咬落好有口感!雞腎冇蘇味👍🏻
📍喜多嬉牡蠣屋 (中環)
#中環 #生蠔 #高質素 #foodie #育兒親子樂
2024-08-25 122 浏览
估唔到中環都有咁抵食嘅定食定食配有沙律、湯及飲品滑蛋雞肉丼💰68串燒(肉類)💰28/2 而呢間餐廳最出名嘅就係蠔喜多嬉生蠔(2/4/6)💰48/$78/$108喜多嬉焗蠔(2/4/6)
💰38/$68/$98蠔肉質肥厚、入口即化沾上唔同嘅醬汁 鮮甜可口,回味無窮。無論生蠔定係焗蠔我都勁鍾意 😆三文魚刺身(4切)💰38性價比好高,中環食飯又多一個好地方👍🏻🦪喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環些利街2-4號LL Tower3樓
估唔到中環都有咁抵食嘅定食
定食配有沙律、湯及飲品

滑蛋雞肉丼💰68

串燒(肉類)💰28/2

而呢間餐廳最出名嘅就係蠔
喜多嬉生蠔(2/4/6)
💰48/$78/$108

喜多嬉焗蠔(2/4/6)
💰38/$68/$98

蠔肉質肥厚、入口即化
沾上唔同嘅醬汁 鮮甜可口,回味無窮。
無論生蠔定係焗蠔我都勁鍾意 😆

三文魚刺身(4切)💰38

性價比好高,中環食飯又多一個好地方👍🏻

🦪喜多嬉牡蠣屋 (中環)
2024-08-19
2024-08-24 149 浏览
今次搵咗間靚餐廳慶祝特別嘅日子,兩個都好鍾意食生蠔,所以特登揀咗中環任食生蠔嘅喜多嬉牡蠣屋🤗🫖時令海鮮湯一坐低確認咗我哋食邊一個餐之後,就即刻上咗呢個茶壺相嘅海鮮湯。仲非常貼心咁用蠟燭慶住保持海鮮湯嘅溫暖。海鮮湯入邊有蝦同埋蜆,飲落仲有淡淡的昆布味👍🏼清清地好出色👍🏼🍱喜多嬉時令懷石八品呢個懷石八品,每人都有一set。一上枱就已經俾佢嘅presentation吸引住,因為擺盤靚餐具靚!餐廳職員仲會簡單介紹吓每日品嘅菜式係啲乜嘢,非常貼心。小編當日嘅刺身好新鮮,白鱔串燒得香脆肥美,蟹肉羊羹仲非常出色!🦪任食喜多嬉生蠔(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)終於嚟到小編嘅主菜任食生蠔🦪🤗!呢度嘅生蠔都幾大隻,而且食物非常鮮甜,生蠔整體比軟creamy~小編最鍾意都係原味,另外都幾鍾意柚子啫喱味🥹🦪任食焗蠔(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)任食焗蠔都係另外一個賣點,但當然啦生蠔始終都係主角🫣小編都係比較推介芝士焗蠔同清酒焗蠔,芝士嘅味道同蠔味好夾,而清酒又可以帶出生蠔嘅鮮味,所以必推呢兩個!🍢🍡任食時令串燒、炸物、小食小編揀嘅餐係可以任食串燒、炸物同小食嘅,另外一個餐

🫖時令海鮮湯

🍱喜多嬉時令懷石八品

🦪任食喜多嬉生蠔
(可選柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁)

🦪任食焗蠔
(可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功)

🍢🍡任食時令串燒、炸物、小食
小編揀嘅餐係可以任食串燒、炸物同小食嘅,另外一個餐就冇得任食串燒😤😤呢度嘅串燒、炸物同小食種類都比較大路,芝麻雞翼、雞翼串燒,雞心串燒,雞腎串燒、雞軟骨傳銷、冬菇串燒、秋葵串燒同日本番薯仔串燒都有得食。串燒嚟講都不過不失,不過小編就比較鍾意秋葵串燒同雞腿肉串燒啦🤗

🍜🍲牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
今個餐仲包咗主食一份,小編兩個就一個揀咗茶漬飯🍲,一個揀咗烏冬🍜。呢度嘅烏冬同平時坊間食緊烏冬都幾唔同,比較有新有啲似台灣麵,但配合埋佢個帶有麻油個湯底,都幾夾。茶漬飯有淡淡的茶香,而且飲落亦都有淡淡的蠔味,食食吓好快就食晒一碗🥹

呢間餐廳嘅環境都做得好靚,都非常適合鍾意食生蠔嘅人歌嚟慶祝特別嘅日子🤗
2024-08-22 239 浏览
放題食得多~但蠔放題真係第一次試🤣🤣呢間響中環嘅喜多嬉牡蠣屋主打2小時生蠔放題set超豐富🤤環境高級談心ing一流~職員超級nice有禮🥰🦪$538特選生蠔放題🦪💜時令海鮮湯小茶壺儀式感滿滿~飲落好清甜,海鮮新鮮🤤真心想encore多壺🤣💜喜多嬉時令懷石八品一上枱我真係”哇!”咗出嚟!!!!勁靚~~~😍😍😍職員會講解每道小菜同食用次序~我自己最鍾意個撈撈呑拿魚同中間嘅小啫喱🤤💜任食喜多嬉生蠔有柚子啫喱/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁口味揀🦪個人推薦雞尾酒汁好特別~d蠔全部都大大隻勁新鮮!!!質素一定高過酒店自助餐果d🤤💜任食焗蠔有清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功🦪唔會炸得好乾~個人推薦冬陰功,好惹味同埋市面比較少有🤤💜任食時令串燒/炸物/小食以為重點係蠔d串燒都不太期望,點知都燒得好好恰到好處,唔會乾柴皮🤤💜牡蠣茶漬飯茶漬飯都有好多小蠔仔響面~撈埋一齊食濕濕地易入口🤤💜甜品蛋糕軟綿綿又唔會太甜~好味🤤飲品都係任飲嘅~除咗汽水都好多選擇(梳打/冷泡茶/熱飲等等)~另外想飲酒都可以加錢升級🍻
🦪$538特選生蠔放題🦪
2024-08-20
  • 時令海鮮湯
  • 懷石八品
  • 生蠔
最近同大壕客同事farewell唔係去大豪客焗桑拿;係去喜多嬉牡蠣屋蠔食farewell lunch🍽️。居酒屋提供由岡山縣直送既日本生蠔🦪,平靚正日式午市料理套餐包括沙律🥗+湯+餐飲,加錢💰可以追加signature日本生蠔同其他特色小食;晚市提供任食日本生蠔放題,岩哂一眾蠔放既香港人💖。除咗signature 生蠔外,餐廳亦提供日本直送象拔蚌刺身+喜多嬉牡蠣茶漬飯+二色燒活白鰻+天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉+手工月見燒鳥串+鐵板烤牡蠣+牡蠣天婦羅+ 蠣五島手延湯烏冬+牡蠣五島手延冷烏冬+牡蠣釜飯+鰻魚牡蠣便當+ 時令沙律、日式漬物等多款日式居酒屋特色料理😋,選擇繁多。🥢醬油脆脆西冷定食大大件西冷牛扒🥩用慢火燒至外脆內軟,加上脆炸洋蔥🧅+香蒜+芝麻,豐富口感層次。配一碗有口感既日本珍珠米🍚 = perfect match ,可以中和解膩。🥢喜多嬉生蠔午市套餐加錢可追加生蠔🦪。大大隻新鮮生蠔香嫩多汁帶海水香氣,入口creamy可口,唔加檸檬汁都食到海水自帶嘅鹹香味。食完一隻又一隻,每人食一打完全唔過分+不失儀態😂,果然係鎭店之寶👍🏻。🥢免治豬肉串燒午市套餐可加錢追加串燒。免治豬肉串燒選用新鮮豬肉

🥢醬油脆脆西冷定食

🥢喜多嬉生蠔

🥢免治豬肉串燒
午市套餐可加錢追加串燒。免治豬肉串燒選用新鮮豬肉等食材製作,調味恰到好處,串燒火喉控制精準令香嫩免治豬肉不失肉汁,非常惹味好食😋,相當高質,令人津津樂道。啖啖肉 = 大滿足🥰。

🥢和風汁煮牛肉丼
份量滿🈵既肥牛非常煙韌,配埋自家製和風汁+軟綿綿嘅洋葱🧅,入口啖啖爆汁 = 非常滋味。
2024-08-10
2024-08-21 180 浏览
舊曆生日緊係食好啲啦,朋友介紹中環區既生蠔串燒放題,啱晒去慶祝啦!,餐廳環境優雅,座位寬闊。時令海鮮湯:以茶壺上嘅海鮮內有蝦同蜆,湯味道清甜!喜多嬉時令懷石八品:擺盤靚又有誠意嘅懷石八品,順序由淡至濃去食,包括有梅子漬車厘茄、醋漬青瓜伴蟹肉絲、 時令刺身三點、燒白鰻、大根煮手打雞肉串、明太子起司薯蓉、吞拿魚蓉伴牛油果醬同龍蝦羊羹,美味又精緻。生蠔:六種口味,生蠔有原味、蔥花、昆布漬、雞尾酒汁、柚子啫哩、辣椒蘿蔔容。原味鮮甜,仲好新鮮,色澤又靚,仲有淡淡海水味。而焗蠔有麻辣、 芝士、冬陰功、清酒、蒜蓉、辣蒜蓉,每款味道 都不錯,而冬陰功就係我最愛啦!另外串燒、小食款式都多,串燒都燒得唔錯,而且唔係每款都係醬汁味,而我最鍾意羊肉串,雞腎同埋雞泡魚乾。牡蠣手廷烏冬、茶漬飯:份量細細碗、唔洗食到太飽,而且湯底都有蠔仔,味道鮮甜。甜品:朱古力蛋糕,又香又軟嘅朱古力蛋糕,連唔鍾意食蛋糕嘅我都食到停唔到口。另外餐廳待應服務態度係難得嘅殷勤!讚!

時令海鮮湯:
以茶壺上嘅海鮮內有蝦同蜆,湯味道清甜!

另外餐廳待應服務態度係難得嘅殷勤!讚!

2024-08-21 145 浏览
平日好少見有生蠔任食! 竟然又俾我係OpenRice 搵到$538 生蠔串燒放題! 佢就係喜多嬉牡蠣屋!一入座佢哋就會奉上一個茶壺海鮮湯,入面有蝦同蜆,味道先甜而且夠濃然後就到自己order 餐, 可以睇下自己會唔會加$100 要埋串燒任食,如果唔係$438 已經有生蠔,小食,炸物任食,飲品任飲。2個餐都包喜多嬉懷石八品, 最令我念念不忘就係個鱔串燒同埋個免治雞串,仲有個吞拿魚蓉。食完就到生蠔同焗蠔,每隻各一,咁就可以試曬所有口味,之後reorder 就方便得多啦,唔洗心思思怕唔知啱唔啱食。佢哋嘅蠔好鮮甜, 覺得原味生蠔同焗蠔勝過有味。不過有味可以令到食客有多啲新鮮感。燒烤有菜有肉,所以唔怕太heavy 。

燒烤有菜有肉,所以唔怕太heavy 。
2024-08-21 200 浏览
今次去中環尋找美食🔥一直都知道依間大熱店舖🤩所以決定放假既時候遠征過海嚐一嚐午餐$438就有任食生蠔🦪但今次我哋就選擇食午餐Set🍱好抵食😋🔸鰻重 - 份量好足🤩鰻魚厚肉配上粒粒脹卜卜飯 一羹飯入口系大滿足✨🔹特選刺身丼 - 三文魚、呑拿魚、帆立貝、赤海蝦、玉子 每一款刺身非常新鮮 赤海蝦🦐好爽甜🙈忍唔住連頭啲膏都要食埋🔸喜多嬉生蠔🦪 - 每隻都非常飽滿新甜 唔會好瘦削 所以期待下次有機會試下放題😋
今次去中環尋找美食🔥一直都知道依間大熱店舖🤩

所以決定放假既時候遠征過海嚐一嚐
午餐$438就有任食生蠔🦪
但今次我哋就選擇食午餐Set🍱好抵食😋

2024-08-20 205 浏览
🦪低卡高蛋白對做尖朋友而言是沒太大負擔放題界清泉六款口味個人最愛是柚子啫喱&昆布漬一個微酸甜,另一款則是濃鹹鮮的組合另外還有辣椒蘿蔔蓉、蔥花及cocktail 汁Before 生蠔拼盤上場Appetiser 是懷石料理八品精緻可以,有種開胃前的儀式感餐前有一壹先奉上温熱的海鮮清湯用小酒杯飲,又是另一種質感清淡,微鹹,喝到海鮮鮮香打開了胃口八品由淡味至濃順序品嚐先由酸甜的梅子蕃茄漬再到酸鹹的青瓜清拌蟹肉刺身後到熱葷燒白鰻手打雞肉棒佐大根煮然後又回歸冷葷明太子薯蓉與牛油瓜醬吞拿魚蓉然後來到生蠔部分有生蠔與熟蠔兩種選擇各自有六款口味之後追加了串燒sssss雞心、腎、皮與軟骨bla bla bla 雞全部都係雞另外翠玉瓜💯,我獨佔了四串
🦪低卡高蛋白
對做尖朋友而言是沒太大負擔放題界清泉
六款口味個人最愛是柚子啫喱&昆布漬
一個微酸甜,另一款則是濃鹹鮮的組合
另外還有辣椒蘿蔔蓉、蔥花及cocktail 汁

Before 生蠔拼盤上場
Appetiser 是懷石料理八品
精緻可以,有種開胃前的儀式感

餐前有一壹先奉上温熱的海鮮清湯
用小酒杯飲,又是另一種質感
清淡,微鹹,喝到海鮮鮮香
打開了胃口

然後來到生蠔部分
有生蠔與熟蠔兩種選擇
各自有六款口味
之後追加了串燒sssss
雞心、腎、皮與軟骨bla bla bla 雞全部都係雞
另外翠玉瓜💯,我獨佔了四串

2024-08-18 256 浏览
今日見天氣唔錯慢慢乘着中環扶手電梯漫遊喺些利街扶手電梯轉角位發覺呢間喜多嬉かき 見佢個位置幾骨子,而且私隱度高一於入去來個慢活的週末午餐佢哋個午市餐目有11項選擇我叫左滑蛋鰻魚丼$128同埋醬油脆脆西冷定食$128鰻魚飯個飯底夠濕潤鰻魚燒得恰到好處,而且醬汁唔會上得太重洋蔥同蛋都好足料脆脆西冷有啲燒焦嘅蒜片喺面頭加上西冷肉亦唔會過肥或韌身唔使蘸醬汁就咁配飯食都好餸飯再加$8叫多一杯柑桔梳打消下啲油膩感兼解解渴另外加配兩串肉類串燒都係$28於是就叫咗免治豬肉串同埋羊肉串各兩條羊肉唔係太重膻味,而且肉質實淨有嚼勁。免治豬肉串個面頭燒嘅火候剛剛好,咬開中間八成幾熟,食落軟腍。另外菜類串燒就叫咗秋葵同埋大䓤車厘茄串,可以為呢餐飽飯加上啲清新嘅感覺。最後要重點比讚嘅一定係餐廳由北木島直送嘅生蠔(牡蠣)。加配六隻喜多嬉生蠔都係$108味道有原味蘿蔔蓉昆布蔥花柚子啫喱雞尾酒汁六款味道都將生蠔嘅清新同鮮味細緻地托出來。生蠔新鮮大隻又肥美,而且有少少鹹鮮。服務員都好熱心同埋殷勤,俾我隨意選擇想坐的卡位。週未場內唔算太多人,而且食客都算斯文,都係一啲一家大細嘅組合。
今日見天氣唔錯
慢慢乘着中環扶手電梯漫遊
喺些利街扶手電梯轉角位發覺呢間喜多嬉かき
見佢個位置幾骨子,而且私隱度高
一於入去來個慢活的週末午餐
佢哋個午市餐目有11項選擇
我叫左滑蛋鰻魚丼$128同埋
醬油脆脆西冷定食$128
鰻魚飯個飯底夠濕潤
鰻魚燒得恰到好處,而且醬汁唔會上得太重
洋蔥同蛋都好足料

脆脆西冷有啲燒焦嘅蒜片喺面頭
加上西冷肉亦唔會過肥或韌身
唔使蘸醬汁就咁配飯食都好餸飯
再加$8叫多一杯柑桔梳打消下啲油膩感兼解解渴
另外加配兩串肉類串燒都係$28
於是就叫咗免治豬肉串同埋羊肉串各兩條
羊肉唔係太重膻味,而且肉質實淨有嚼勁。
另外菜類串燒就叫咗秋葵同埋大䓤車厘茄串,
可以為呢餐飽飯加上啲清新嘅感覺。
最後要重點比讚嘅一定係餐廳由北木島直送嘅生蠔(牡蠣)。
加配六隻喜多嬉生蠔都係$108

味道有
原味
蘿蔔蓉
昆布
蔥花
柚子啫喱
雞尾酒汁

六款味道都將生蠔嘅清新同鮮味細緻地托出來。

生蠔新鮮大隻又肥美,而且有少少鹹鮮。
服務員都好熱心同埋殷勤,俾我隨意選擇想坐的卡位。
由北木島直送嘅生蠔(牡蠣)。 加配六隻喜多嬉生蠔都係$108 味道有 原味 蘿蔔蓉 昆布 蔥花 柚子啫喱 雞尾酒汁 六款味道都將生蠔嘅清新同鮮味細緻地托出來。 生蠔新鮮大隻又肥美,而且有少少鹹鮮。
2024-08-11
  • 喜多嬉生蠔
2024-08-17 135 浏览
🦪 $538 特選生蠔放題(2小時)呢間餐廳嘅生蠔放題真係抵食到爆!$538 兩小時任食,仲要係由北木島直送嘅新鮮生蠔,真係抵到喊!環境舒適,支援服務都好親切有禮!😋 時令海鮮湯呢個湯底真係好鮮甜,飲落去好舒服,感覺到滿滿嘅海鮮味,而且唔會太鹹,真係好正!🍣 喜多嬉時令懷石八品呢個八品懷石真係好精緻,每道菜都用料新鮮,而且擺盤好靚,真係好有驚喜!例如頭盤嘅刺身,魚生好鮮甜,而且厚切,真係好滿足!🦪 任食生蠔生蠔真係好新鮮肥美,而且可以揀唔同嘅醬汁,例如柚子啫哩、辣椒蘿蔔蓉、蔥花、昆布漬、雞尾酒汁等等,真係好正!我個人最鍾意係柚子啫哩,酸酸甜甜,配生蠔真係一流!🦪 任食焗蠔焗蠔嘅選擇真係好多,每款都好好味,例如清酒煮、蒜味、辣蒜、麻辣、芝士、冬陰功等等!但係真係太飽我冇食到😂喂呀度啊🍢 任食時令串燒、炸物、小食串燒、炸物、小食都好好味,而且選擇好多,例如炸蠔、雞肉串、雞軟骨、雞腎、秋葵、雞皮等等,真係食到飽晒!🍚 牡蠣茶漬飯/手廷烏冬茶漬飯同烏冬都好好味,係一個完美嘅結尾!茶漬飯嘅湯底好鮮甜,而且配料豐富,真係好滿足!烏冬嘅湯底好濃郁,而且烏冬好彈牙,真係好正!🍹 飲品任飲&甜品一份飲品

🦪 $538 特選生蠔放題(2小時)

😋 時令海鮮湯

🍣 喜多嬉時令懷石八品

🦪 任食生蠔

🦪 任食焗蠔

🍢 任食時令串燒、炸物、小食

🍚 牡蠣茶漬飯/手廷烏冬

🍹 飲品任飲&甜品一份

飲品選擇好多,例如汽水、梳打水、茶等等,仲要有一份甜品,我當日喺Tirimisu 真係好抵食!

如果好想飲酒,仲可以有以下選擇:
🍺SAPPORO 生啤放題 $58
🥂酒精盛宴(包括果酒/梅酒/燒酎)$88

總括嚟講,呢間餐廳嘅生蠔放題真係好抵食,而且食物質素好高,真係好值得推薦!

2024-08-14
  • 時令海鮮湯