2024-03-12
啤啤韓國包車位於尖沙咀鬧區,非常方便。餐廳以韓式機舖為主題,加上復古嘅設計,非常有時代感。餐廳正門口有一隻1:1深藍色熊熊,絕對係餐廳嘅標誌,仲有部熊熊跳舞機同籃球機,真係好有特色。座位全部都係用鋁製嘅圓凳,加上粉紅色嘅霓虹燈,好似去咗disco咁!菜式選擇非常豐富,全部都係韓國嘅大熱菜式。🍽️蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵蕃茄湯底係我嘅最愛,酸酸甜甜又帶點辣味,好開胃!中華麵煙韌得嚟又有嚼勁,份量都唔算少。海鮮配料好豐富,有青口、蜆肉、八爪魚同蝦,海鮮控一定唔可以錯過😋🍽️蟹籽海鮮煎蛋卷蛋捲包得好厚身,蛋味好香,入面啲海鮮好足料,加埋鋪面嘅蟹籽同沙律醬,口感一流😋🍽️香辣橄欖油蒜蝦蝦大大隻又爽口,加埋蒜香味同橄欖油,好惹味!🍹菠蘿冰茶清清甜甜,茶味好香,好解渴。🍺BBB刨冰啤酒 - 荔枝味韓國特飲,啤酒上面有清涼爽口嘅刨冰,有三款口味,荔枝、青蘋果、同水蜜桃,果味中和咗啤酒嘅苦澀味,唔鍾意飲啤酒嘅女仔都可以試吓,好易入口又解渴。啤啤Bear韓國包車 📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
菜式選擇非常豐富,全部都係韓國嘅大熱菜式。
🍽️蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵
🍽️蟹籽海鮮煎蛋卷
🍽️香辣橄欖油蒜蝦
蝦大大隻又爽口,加埋蒜香味同橄欖油,好惹味!
🍹菠蘿冰茶
清清甜甜,茶味好香,好解渴。
🍺BBB刨冰啤酒 - 荔枝味
啤啤Bear韓國包車