2024-03-30
朋友推介一間位於尖沙咀以韓式機舖為主題餐廳,環境寬敞,裝飾別具特色,有霓虹燈、跳舞機、籃球機等打卡機,更有K-pop表演。餐廳主打新派韓式下酒菜,選擇多樣,份量十足,味道出色,係一個十分適合同朋友聚會飲酒好地方。今日同朋友黎到先叫左個炸紫菜粉絲卷紫菜炸到卜卜脆,粉絲QQ彈牙,非常有嚼勁,送酒真係一流飲品選擇都非常多,叫左杯Tiki-Taka 檸檬青瓜雞尾酒 估唔到檸檬加青瓜口味唔伏仲幾夾酸酸甜甜超清新又解油膩感,酒味都唔會太濃食左個餐廳推介蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵會連埋gas爐上 唔驚會凍晒~呢個搭配鮮甜又帶點辣 好開胃 , 而且份量都多!有蝦、青口、蜆、八爪魚 中華麵嘅口感都唔錯 亦掛到湯😋另外叫一個~大發!芝士鐵板泡菜五花肉鐵板加熱時,熔岩芝士與五花肉完美融合,散髮出誘人香氣。再加上泡菜調味,令整道菜品味道更加豐富。五花肉半肥半瘦,感受到油脂香醇。我地仲叫左個熱情果菠蘿椰子米酒沙冰好大碗,兩個人真係食唔晒,食完熱野同辣野,食佢口感非常正,好好味朋友真係無介紹錯真係一個好地方
今日同朋友黎到先叫左個
炸紫菜粉絲卷
紫菜炸到卜卜脆,粉絲QQ彈牙,非常有嚼勁,送酒真係一流
飲品選擇都非常多,叫左杯
Tiki-Taka 檸檬青瓜雞尾酒
估唔到檸檬加青瓜口味唔伏仲幾夾
酸酸甜甜超清新又解油膩感,
酒味都唔會太濃
食左個餐廳推介