2021-12-23
今次係全因為經過見到個舖頭名咁特別所以就入咗去試😌😌呢間係台灣菜嚟,佢位於係商業大廈裡面,不過係地鋪,好易揾到既💪🏻今次walk in入就有位啦,可能過左辦公時間冇咁多人,見到個Menu,本身諗住想影低放上嚟比你地睇下,點知,個Menu溶溶爛爛咁,得幾頁A4紙,見到都唔想影😩到左揀野食環節啦,佢呢度有個招牌叫塩麴雞咁梗係要試吓啦,所以就嗌咗個塩麴雞拌麵,同沙茶厚豚乾拌麵,因為我哋初初唔知塩麴雞係咩,所以我地問啲Staff係乜嘢,佢話白切雞,咁我唸,咁hea既對答正常人應該都唔會嗌,因為都知白切雞係咩味,不過佢係招牌所以我哋就嗌咗,嚟到嘅時候其實白切雞有啲好特別嘅醬汁,帶少少酒味,如果佢咁樣講的話我會樂意叫呢個菜囉😒😒之後到個沙茶厚豚乾拌面,佢呢個幾特別,炸豬扒加沙茶醬,肉質都OK,唔會好老,其實佢一個餐都ok夠食,女仔的話,佢每個餐都有啲拌碟,例如青菜,酸瓜,水果,所以真係好夠食👍🏻👍🏻不過我地都叫左啲小食,有蛋餅同薯餅,呢個起司肉鬆蛋餅幾正,佢係餅底再溝埋啲蛋漿拎去煎,入面再包芝士肉鬆加埋沙律醬,正👍🏻👍🏻另外果個係菠菜起司一口薯餅,我見佢幾特別所以叫嚟試下,佢炸得幾好,唔會好油同好
不過我地都叫左啲小食,有蛋餅同薯餅,呢個起司肉鬆蛋餅幾正,佢係餅底再溝埋啲蛋漿拎去煎,入面再包芝士肉鬆加埋沙律醬,正👍🏻👍🏻另外果個係菠菜起司一口薯餅,我見佢幾特別所以叫嚟試下,佢炸得幾好,唔會好油同好燶,但有啲失望,唔係好重菠菜味,好似接近冇咁,純粹只有薯仔味😂
野飲梗係唔少得啦,水蜜桃果粒愛玉,佢個賣相ok啦,不過好淡,得個糖水味,個底差唔多一半都係啫喱嚟,可能間間做法唔同啦,但呢個似係甜品多過飲品🤔個手工製芋圓奶茶仲誇張,奶茶完全冇味,一啲都唔濃,茶味唔重,奶味又冇😩芋圓就算合格啦,雖然佢都係唔係好有咬口同埋得幾粒😒😒