2020-10-31 63 浏览
.「我係BU Gard~Year 4個時BU 舊校開左間中東野,一食就愛上佢哋啲kebab🤤 難得觀塘見到 要食!」.Lacchi 「係當地既乳酸飲品 鐘意飲甜既就啱 唔係死甜個種 佢比益力多冇咁甜 芒果味 係幾特別」.炸豆丸子Kebab「我通常都係叫呢個 因為自己鐘意食乾啲既野,但有醬可以自己簡,有中東版辣醬,係幾特別」.另外佢每日都有套餐優惠,每日既特價Kebab都唔同.Samosas「其實即係咖喱角,但好大舊,好滿足😆 無想過中咁油膩」
Lacchi
Lacchi

炸豆丸子Kebab

另外佢每日都有套餐優惠,每日既特價Kebab都唔同
Samosas
「其實即係咖喱角,但好大舊,好滿足😆 無想過中咁油膩」
2020-10-28 69 浏览
/平日都好少食依啲烤肉卷😎但近排工廠區新開左依間店,做完運動食一條好似岩岩好😎依間土耳其餐廳🍴光線好充足❗️又企理乾淨,食完唔會肚子痛🤣.🐣Roast chicken $68試左佢地既雞,比相似中嫩滑好多🤗下次可以試埋牛😎依間店好就好在即叫即整😋仲係熱辣辣甘比我♨️用錫紙可以keep住佢既溫度一段時間🥰好細心❗️.個醬汁其實我幾中意食😋少少辣,仲要多醬,一啲都唔dry🤗入面包住左好多生菜🥬洋蔥🧅所以一定好飽肚🤣..⚠️lunch set好抵,平好多仲送野飲㊙️心思思想試既可以lunch黎☺️
🐣Roast chicken $68

2020-10-26 76 浏览
之前食過一次印度kebab,味道好惹味,一直都想再試,最近原來觀塘開咗新分店,咁近我當然要去食返當日嗰種味道😝kebab都有好多款揀,而且亦都有其他印度嘢食,例如咖喱,沙律等等,不過我都係鍾情於chicken kebab tikka😝Chicken kebab tikka~即叫即製,拎上手仲係熱辣辣嘅,同之前一樣都係咁大份,外賣拎到返屋企仍然保持溫熱,一切開就見到滿滿的餡料,有生菜,有雞肉,洋蔥和印度醬料等等塞滿了整個kebab,一點也不吝嗇😍😍食落味道好驚喜,雞肉經過燒烤,味道帶有BBQ香氣,肉質十分嫩滑,沒有一點粗糙的口感🤩配搭印度醬料味道酸酸甜甜同雞肉十分夾,kebab亦有不少蔬菜,蕃茄洋蔥等等為整體帶來一點田園氣息~

Chicken kebab tikka~
Chicken  kebab  tikka
2020-10-24
5 分钟 (外卖自取)
Chicken  kebab  tikka
2020-10-21 94 浏览
換咗新工作環境係觀塘返工,lunch tim食飯都唔知道想食咩,因為每次出邊都人山人海,就算等餐廳都已經用咗接近一半時間今日一如以往我都係繼續出去買「外賣」😂😂😂最近受朋友嘅影響開始慢慢喜歡左食辣呢種感覺,所以對印度烤餅,都有左唔同嘅睇法話說又接近月尾啦,咁梗係要搵啲平靚正㗎啦雖然本來一心諗住成就慳妹嘅性格點知去到睇到個餐牌花多眼亂,搞到我樣樣都想食最後我點左烤雞套餐,份量大到一個女仔會食吾曬,烤雞食落吾會乾巴巴,雞肉好香口同惹味,雖然話佢份量偏大,但係食下食下,不知不覺已經差唔多食曬。

今日一如以往我都係繼續出去買「外賣」😂😂😂
話說又接近月尾啦,咁梗係要搵啲平靚正㗎啦

雖然本來一心諗住成就慳妹嘅性格
點知去到睇到個餐牌花多眼亂,搞到我樣樣都想食
2020-10-19
2020-10-20 90 浏览
土耳其美食平時睇電視就睇得多,始終香港都唔算太多土耳其食店,所以自己都係食過兩三次咁。今日係觀塘見到土耳其食店,平平地又多選擇咁,決定幫襯下佢地,回憶下土耳其美食既味道~食物種類都有不少選擇,有咖喱,沙律、馳名烤肉卷等,實有一款岩大家心水👏最後都係選左我至愛既烤肉卷~我鍾意佢大大份,食法簡單,用錫紙包住薄薄的餡皮,入邊就有烤得香口既牛肉,加埋調味香口既醬汁,蕃茄,同新鮮既蔬菜一起包住食,大大啖咬落去,都咪話唔過癮啊~

2020-10-20
2020-10-19 67 浏览
觀塘鴻圖道有個好特別嘅food court叫愛琴坊,呢度裝修得好靚,有好多希臘小白屋壁畫,覺得自己恍如置身希臘一樣。由於今日趕住去做gym ,想食少少野醫肚。見到呢度有間食土耳其同印度嘅美食小店,價錢合理,一於試試先。見到最多人買係烤肉卷同Pizza,我點左件牛肉kebab拎走。哇!原來超大件,好似我前臂咁長😅打開後見到材料豐富,餅皮烤過好香又煙韌,都幾飽肚。牛肉份量都唔少,好多香料醃製過,粒狀好味。配合埋d生菜、洋蔥、蕃茄,口感多屬次,營養又均衡,個特製醬汁係Kebab嘅精髓,juicy 得黎又辣辣地,好夾味!對於成日食粥粉麵飯嘅我,今日好有新鮮感!原來呢度每日有唔同嘅lunch set, (Kebab 加汽水),下次一定要黎試埋其他野!
2020-10-16 88 浏览
第一次嘗試土耳其餐廳!算我孤陋寡聞 其實我都唔太知道土耳其餐廳有咩食 😂😂😂見到佢有好多唔同款既Kebab 烤肉卷 每款都好想食🙈 但係岩岩Lunch 飲左碗自家湯 驚食唔哂又怕肥 所以叫左個Roast Beef Salad $70 外賣員工全部都係外籍 講英文既 但溝通沒問題 仲好有善😇😇因為係下午茶時間 所以點餐加拎走都係5分鐘左右 好有效率👍🏻拎返公司 一打開 極級多牛 CP值極高 牛又唔會煮太老👍🏻 夾埋佢地自家制醬汁 真係好好食!兩款醬汁加埋菜同牛 真係好 juicy 雖然我唔太食得出係咩 但醬汁越食越辣 好過癮✌🏻✌🏻岩D肉食愛好者 因為食到最尾都仲有肉 分量滿足下次再試其他
第一次嘗試土耳其餐廳!
算我孤陋寡聞
其實我都唔太知道土耳其餐廳有咩食 😂😂😂

員工全部都係外籍 講英文既
但溝通沒問題 仲好有善😇😇

雖然我唔太食得出係咩 但醬汁越食越辣 好過癮✌🏻✌🏻
岩D肉食愛好者 因為食到最尾都仲有肉 分量滿足
下次再試其他
2020-10-13 68 浏览
第一次黎到鴻圖中心呢到 原來以家開左好多小店 見到呢間印度士耳其小食 有烤肉卷、烤餅、沙律、Pizza等等 好似好正🤩Kebab Hawaiian BBQ Chicken😍 夏威夷燒烤雞烤肉卷 $68我地叫左呢個夏威夷燒烤雞烤肉卷外賣番屋企食😋係到等緊嘅時候已經聞到陣陣好香嘅烤肉味🤭店主用錫紙包好 番到屋企食都仲暖暖地😝我地再焗一焗 好香烤雞味🤤雞肉好惹味 而且入面都幾足料 好多沙律菜、菠蘿同雞肉 醬汁亦都好足夠 唔會乾淨淨😉好滿足😋😋如果一個人食會好飽😂

Kebab Hawaiian BBQ Chicken😍
夏威夷燒烤雞烤肉卷 $68

之前係天后食過呢間嘅Kebab Roll,覺得幾方便味道又唔錯,呢間店最近係屋企附近都開左分店。今日收工就去買番個坐晚餐。今次我揀左BBQ Chicken,有菠蘿同雞,好有夏威夷風情。我揀左走醬因為怕膩怕肥,結果整體都依然幾好食,而且係有好多生菜,絕對係個健康晚餐。呢度仲有推出超抵嘅Value Set,一個Roll或者沙律先$48,包汽水添!不過咁啱今日係星期二,兩款都係素食,作為食肉獸就唔係好啱喇。下次有機會夾夾日子再黎~呢間好嘅地方係有公共位可以坐,可以即叫即食,賣相都靚啲嘛。

呢間好嘅地方係有公共位可以坐,可以即叫即食,賣相都靚啲嘛。
2020-10-06
2020-10-06 1447 浏览
放假上朋友觀塘工作室前先買啲嘢食,牛頭角站一帶美食集中地非鴻圖中心地下莫屬,所以我就行去望下。朋友唔食、得我自己一個食,咁買條Kebab就最適合不過🈴️。話時話,有🇮🇳印度食物賣嘅舖頭係「哈比斯燒肉串和咖哩」,應該係新開㗎,之前經過都未有。上網一睇,先知原來我幫襯過天后間店。呢日係星期五Friday,是日精選Meal of the day係雞肉Tikka哈比斯Chicken Tikka Kebab,價錢只係$48,平日單點要$68,平成$20👍!好彩今日款式係有肉,無肉就真係爭緊啲...,哈哈。烤肉卷🌯用錫紙包好,折開後見到有我前臂咁長,不過餡料就未算塞到實的的,但切開一半後仍然有好澎湃嘅效果。卷物外皮偏薄,塗滿超多沙律醬,入面有生菜、洋蔥同雞肉。夾菜食嘅口感爽爽的,我超鍾意😋。雞肉🐔有些少辣味同香料味🌶,所以食落特別惹味同開胃🤤。食哂成條卷份量啱啱好,夠哂飽但又唔會滯住。優惠餐可以加$8要埋印度奶昔Lassi🥛,原來係枝裝的,有原味同芒果味揀。我要咗原味,飲落微酸,類似乳酪咁,唔錯。總括嚟講,我真係愈嚟愈鍾意食印度菜🙈,上次喺天后食牛油雞薄餅Naan同今次食烤肉卷都好正,觀塘開咗分店後
呢日係星期五Friday,是日精選Meal of the day雞肉Tikka哈比斯Chicken Tikka Kebab,價錢只係$48,平日單點要$68,平成$20👍!好彩今日款式係有肉,無肉就真係爭緊啲...,哈哈。
印度奶昔
總括嚟講,我真係愈嚟愈鍾意食印度菜🙈,上次喺天后食牛油雞薄餅Naan同今次食烤肉卷都好正,觀塘開咗分店後就更加方便,唔駛過海都有得食喇😉。
2020-10-02
2020-10-06 68 浏览
意想不到的美味😋@哈比斯燒肉串和咖哩@觀塘活化工廈越來越多而呢些工廈為左滿足附近的需要都會設計成小型food court今日去到其中一個試土其其菜的Kebab🌯🔅夏威夷燒烤雞卷🐥🌯份量都幾大份入面放左好多配料除左烤雞肉仲有番茄、生菜及洋蔥等土其耳特式醃料能使烤肉香味濃郁軟糯的餅皮卷配上烤好的雞肉及蔬菜佢個醬汁係超級好食🤤🤤🤤我下次要試下羊肉或者牛肉卷推介:每日都會有Meal of day時間:上午11:00至下午5:00可以$48購買指定的食物加$2就有罐汽水大家可以午餐試下
意想不到的美味😋@哈比斯燒肉串和咖哩@觀塘

活化工廈越來越多
今日去到其中一個試土其其菜的Kebab🌯

🔅夏威夷燒烤雞卷🐥🌯
份量都幾大份
入面放左好多配料
除左烤雞肉仲有番茄、生菜及洋蔥等
土其耳特式醃料能使烤肉香味濃郁

大家可以午餐試下
2020-10-06
  • 夏威夷烤雞肉卷
2020-10-06 53 浏览
好耐都冇得去旅行,好掛住世界各地既美食。好耐冇食中東菜,呢日經過觀塘既時候就去左一間賣中東菜既食店到買晚餐。餐牌上面見到有好多野食,如果中午仲有套餐,好抵食!我就點左個kebab,外賣拎返屋企慢慢嘆!拎到返屋企,個Kebab仲係熱辣辣架,而且好大條,一定夠食!我點呢個係Kebab gyroz,即係烤雞肉,啲雞肉係擺左喺陀螺儀到烤既。呢個kebab同我喺歐洲食既都幾似,好地道。啲肉燒到好香,入面啲醬都好惹味!
餐牌上面見到有好多野食,如果中午仲有套餐,好抵食!
我就點左個kebab,外賣拎返屋企慢慢嘆!
2020-10-04 75 浏览
First of thanks for opening Indian and Turkish food in our location,The Service & The Food Was Impeccable. The waiting staff was very attentive. Their Chicken Tikka kebeb and Biryani the best I have ever eaten.See you more often, Habibs Food looks Traditional food with serve with very professional way ,best of luck 👍will come back again . Thanks 🙏

Chicken  tikka  kebeb
2020-09-07
7 分钟 (外卖自取)
Chicken  tikka  kebeb
  • Chicken  tikka  kebab
2020-10-03 36 浏览
在這間kebab店點了一個烤牛肉kebab帶回家吃。餐牌上有很多款kebab供選擇, 肉類方面, 主要有烤雞、烤羊肉、烤牛肉, 他們亦有素食的選擇。如果不喜歡烤肉卷, 亦可以選擇薄餅🍕、咖喱系列🍛、炒飯、沙律菜🥗。我自己建議點套餐, 可以配米飯或薯條, 比較抵吃~店員服務態度超好, 還叫我坐下來等候外賣食物。我點了烤牛肉kebab (Kebab Beef Roast), 即叫即製, 大大份, 拎上手是熱辣辣的。烤牛肉的肉質很嫩, 上面淋上秘製沙律醬汁, 微辣的, juicy又惹味!裡面還有生菜🥬、蕃茄、洋蔥🧅, 味道相當豐富。Kebab皮不會過厚, 很軟熟, 食落有麵粉香。
店員服務態度超好, 還叫我坐下來等候外賣食物。

2020-10-03
2020-10-02 79 浏览
土耳其雞卷KEBAB!在香港以致世界都無人不曉吧?其實土耳其沙律也有不錯的聲譽想吃個比較輕宜的午餐?往鴻圖中心找就對了,昨天吃了超油膩的東西,於是到訪了這家新開的HABIB買沙律哇, 選擇超多的耶!本來想點一個土耳其雞卷KEBAB,不過最近感覺很油膩,所以改了吃沙律,清一清腸胃嘛午飯時間有折扣優惠,$48一份午餐,很抵吃CHICKEN TIKKA SALAD,雞肉沙律+HOT CHILI SAUCE$68串燒雞肉CHICKEN TIKKA本來是比較乾身,但加了足夠的HOT CHILI SAUCE之後,變得很好入口,而且沙律份量頗多,生菜,番茄,青瓜,紫椰菜非常爽口多汁,而且蛋白質很夠,少吃一些澱粉質令人感覺良好,吃飯後完全沒有飯氣攻心呢!

午飯時間有折扣優惠,$48一份午餐,很抵吃