2020-10-19 68 浏览
觀塘鴻圖道有個好特別嘅food court叫愛琴坊,呢度裝修得好靚,有好多希臘小白屋壁畫,覺得自己恍如置身希臘一樣。由於今日趕住去做gym ,想食少少野醫肚。見到呢度有間食土耳其同印度嘅美食小店,價錢合理,一於試試先。見到最多人買係烤肉卷同Pizza,我點左件牛肉kebab拎走。哇!原來超大件,好似我前臂咁長😅打開後見到材料豐富,餅皮烤過好香又煙韌,都幾飽肚。牛肉份量都唔少,好多香料醃製過,粒狀好味。配合埋d生菜、洋蔥、蕃茄,口感多屬次,營養又均衡,個特製醬汁係Kebab嘅精髓,juicy 得黎又辣辣地,好夾味!對於成日食粥粉麵飯嘅我,今日好有新鮮感!原來呢度每日有唔同嘅lunch set, (Kebab 加汽水),下次一定要黎試埋其他野!