2023-08-21
話說我都真係未飛過韓國🇰🇷但韓國野食真係正中我下懷~岩哂我呢啲鐘意食辣啊重口味🤣尖沙咀都開左好多韓式餐廳,今次黎到呢間裝修好𝐬𝐡𝐚𝐫𝐩,一定會搵到既💛如果有時想食炸雞,都可以黎支持一下小店!🍴洋蔥酸忌廉炸雞(半份)炸雞外皮唔會好厚粉,唔會好油膩既感覺;反而一咬入口都幾𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,肉汁都好多👍🏻唔好睇佢半份,份量一啲唔吝嗇架,我地兩個人食都覺得好足夠。配搭埋洋蔥酸忌廉好香好特別,配埋炸雞好夾!🍴韓式牛肋肉便當呢個便當好有驚喜,望落好似平平無奇,但牛肋肉係非常軟糯,一啲都唔會鞋,配埋醬汁超好送飯,小編心中好想叫老闆比多一碟我😂旁邊配菜分別有芽菜、雜菜,當係開胃小菜都非常一流😉🍴水冷麵食韓國料理唔係唔食水冷麵啊嘛?😌尤其香港熱到一個點,食番個冷盤都幾爽😛水冷麵配菜好足夠,麵量亦好多,麵既口感好Q彈,飲啖清清地既湯配黎食好清新😋🍴梨子汁 / 白提子汁兩杯都唔會過份甜,食完飲番啖好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡😉➪ 詳細資料咯咯雞韓食店尖沙咀亞士厘道20A號地舖
🍴洋蔥酸忌廉炸雞(半份)
🍴韓式牛肋肉便當
🍴水冷麵
🍴梨子汁 / 白提子汁
兩杯都唔會過份甜,食完飲番啖好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡😉
➪ 詳細資料
咯咯雞韓食店