2008-09-04 39 浏览
小金魚其實蠻"SEE""歡"吃"自助餐的。可是在香港想找一個好吃的"布""肥"嘛,有時真係要撞下手神~最緊要係有時貴都未必一定會好食。前幾日成班朋友"了"起條根話想食"布""肥",想試美麗華個間又BOOK唔到位,洲際嘛~又遇上食物中毒,邊夠膽試呀(朋友當中有D腸胃超敏感,費時佢地上報紙啦~)香港區的酒店又唔係太方便呀~ (大家都係新界OR九龍人)唔知邊個話不如試下SHERATON啦~咁我見OPENRICE呢度D評言都OK~大家又無乜其他好提議,就決定BOOK星期五食啦~HKD418一位~(星期五打後會貴D,一至四好似3XX),用恒生信用咭有8折~因為我地成十幾個人,佢地比咗張長枱我地,雖然係確係唔方便傾計,但係坐係入面都叫做出入方便,唔洗猛叫人"借借"先至出到嚟,算係咁啦。環境就大路啦~始終係大酒店,唔會差得去邊~但係食物方面,唉....真係唔係幾得囉~~~冷盤:生蠔:好細隻又無乜肉,雖然都叫幾新鮮同甜,但係真係無肉得好緊要,小金魚我就唔係話好鐘意食生蠔(2隻起4隻止)所以都覺得ok啦,但我朋友當中有d係生蠔狂,佢地話食3-4打大約對於出邊食1打,呢間refund超慢,就算d待應見到有
小金魚其實蠻"SEE""歡"吃"自助餐的。

最緊要係有時貴都未必一定會好食。

)香港區的酒店又唔係太方便呀~ (大家都係新界OR九龍人)
環境就大路啦~始終係大酒店,唔會差得去邊~
但係食物方面,唉....真係唔係幾得囉~~~
冷盤:

生蠔:好細隻又無乜肉,雖然都叫幾新鮮同甜,但係真係無肉得好緊要,小金魚我就唔係話好鐘意食生蠔(2隻起4隻止)所以都覺得ok啦,但我朋友當中有d係生蠔狂,佢地話食3-4打大約對於出邊食1打,呢間refund超慢,就算d待應見到有客人等都唔會refund,問佢就話"等等",好奇怪呢~~~(但係後嚟我又見到佢有個牌寫話可以叫個師父幫你開蠔,可能係酒店唔想將d生蠔放出去太耐,又有事呱~~~)
長腳蟹+龍蝦仔+凍熟蝦:呢3個都好食,以小金魚唔太鐘意食凍咗的海鮮的習性,這次也吃了頻多。
沙律:普普通通,主因係小金魚only愛吃什果式的沙律,除了凱撒沙律之外又不吃"生"菜的沙律(偶不是一隻小肥羊),但係佢地偏偏又無什果沙律,所以只係覺得普通。
三文魚+八爪魚+劍魚(好似係)+甜蝦:魚生有4樣擇,但係d師父刀工真係麻麻,三文魚切到成塊麵包咁厚(厚 = 抵食?
),甜蝦最好食,但係6:30開始的"布"肥",居然7:30就話無矖甜蝦~唔係呱~~~
至於其餘2隻魚生我無食,我估都應該ok呱。
壽司:超難食,舊飯超大"舊"(又係大舊=抵食?
)又硬,上面d魚生又唔好食。
火腿(s):有幾樣野擇,但係巴馬火腿無蜜瓜配總覺得無咁好食,但係當小金魚搵到蜜瓜時,又無咗巴馬火腿.......(討厭呢
熱盤:
(種類多,但係小金魚無種種都試均,呢幾樣係我有試過的 ^^a)
燒西冷牛肉:好想同酒店反映下,叫佢地訓練下D師父們的刀工,點解樣樣野都切到超厚同超大件,定係應該教下佢地:厚 + 大件 = 抵食,呢條方程式係錯呢~~~~件燒件牛肉好大件同好厚,我一向都鐘意食牛肉,但係食咗一小半就唔想再食,因為睇到都覺"溜"同"滯",好浪費~

北京填鴨:小金魚其實很喜歡食呢道菜,本嚟見到有得食幾開心,但係一睇~下~點解會係酸梅醬嚟呀,甜麵醬呢????連最基本的甜麵醬都無~~
加酸梅醬的北京填鴨不如食燒鴨好了~
(我最後都係將佢當燒鴨咁食,都費時用皮包住佢嚟食~)

咕嚕肉:呢度d咕嚕肉係”條”狀的,買相係有點怪,但係食味都還好,不過如果再加多點波蘿同切好個樣,會好好多。
羊扒 + 路絲瑪莉汁:羊扒完全無味,唔好話鮮味,連”蘇”味都欠奉,個所謂路絲瑪莉汁唔知係乜味,因為完全食唔出,最慘係個個醬汁,唔知係小金魚唔識食定係點啦,只係知平日食開羊扒時,個薄荷啫喱好食d,呢度係薄荷汁好似一 “劈”綠色的”毛”咁,味道同視覺上都好得”魚”驚呀~~~~~
炒尤魚+桂花蚌:呢個唔錯~個餸名唔記得,只係記得有呢2樣野食,仲要係好食~~hehehehe
湯(西:露筍忌廉,中:XX雞湯):小金魚無記性,只係記得有飲個個西湯名,中湯就只係記得係雞湯,不過D露筍唔好飲,青味好重又稀,我情願飲普通的磨菇忌廉湯好過,至於中湯我朋友都係話好稀,唔好飲。
冬蔭公:算唔錯,酸+辣+香茅味都有,材料見到有蝦有磨菇等,只係我唔太鐘意飲,所以只係”痴”咗朋友仔個碗試咗一啖。
麵包:幾4樣擇,仲有個轉轉爐比你整返熱佢,熱辣辣的麵包+牛油 = 小金魚的最愛…..HEHEHEHEHE
其實仲有幾樣熱盤,不過小金魚見個買相唔討好(好似個印尼燒魚咁,好似係D魚上面有黃咖喱醬咁上下的東東),OR有時太普通(有樣叫做洋蔥炒薯仔,救命呀,魚媽媽炒比我食就話啫,去食”布”肥”食炒薯仔,唔係呱!!!),我就會唔試,所以熱盤我唔係食咗好多。
甜品
芒果布甸:無芒果味。
焦糖布甸:如果個焦糖面燒燒佢,好似係法式焦糖布甸咁脆而唔係流質,會好好多。
蜂蜜盧薈:唔錯呀,唔太甜,味道幾清。
朱古力蛋糕:小金魚唔鐘意食,因為嫌佢朱古力味太重,純係因為口味問道,因為我D朋友仔話好食,
生果:西瓜+波蘿+哈密瓜+密瓜,生果甜唔甜酒店都CONTRAL唔到,但係都算OK啦~~~
生果白酒啫喱:OK~但係唔落白酒好似仲好~~(又係口味問題X 2 )
朱古力:小金魚只吃某二個牌子的朱古力(吉X利 & GXXXX),唔識講呢度D朱古力好唔好食。
COOKIE:我見有個朋友仔食咗好多,應該唔錯呱(口味問題X 3)
至於其也幾樣甜品,我見我D朋友仔都話唔錯,但係因為品種問題(例如小金魚唔食吉士 + 拿破侖餅),所以我好多都無試,不過佢地話成餐最好食係甜品
大致上成餐”布”肥”的質素只係叫做普通(OR不過不失),但係質素同價錢成唔到正比,如果唔係有恒生咭有八折的話,一位接近要HKD460.00,真係一D都唔抵(衰D講句,唔好話抵,連值都唔值),本嚟以為咁大間酒店價錢又咁貴,D質素應該唔會太差呱,點知真係…失望呢。
至於服務方面,大酒店唔會太差,只係有時收碟會慢一點,或者要同佢講至會收。
不過最唔好係酒店同某個慈善團體籌款(我又忘記了HEHEHEHE ^^”) ,本嚟係一件好事,但係我唔鐘意係酒店將個捐款硬性咁加入張單度,完全無問過個客想唔想捐,雖然三蚊唔係多錢,但係都唔可以硬性要客人捐,其實可以叫個待應係埋單時問個客人想唔想捐,想至加落張單度,而不是硬性加落下。
齊體上如果無乜特別事情,我應該都唔會再嚟呢間酒店食”布”肥”啦~~~咁o既價錢根本就大把選擇啦~~~

本人係食左下午茶 buffet$168 / person 恒生 & 匯豐信用卡有8折所以 大概 $155 / person 包兩杯飲品日式 :最普通的壽司 (蛋、蟹柳) (仲要係好細舊) 一口冷面 (只得一啖嘅冷面)冷盤:沙樂美腸、煙三文魚、迷你有餡飽 ( 餡:三文魚、沙樂美腸、蕃茄etc.)沙律: 凱撒沙律、椰菜涼拌沙律、香蕉薯仔沙律etc.中式: 蝦餃、燒賣、鍋貼、春卷、叉燒酥、星洲炒米、炒飯、咖喱雞、 雞 、湯 (兩款)炸春卷、白汁煙肉煙三文魚燴意粉 etc.甜品(勁多): 椰汁木瓜果凍、果撻、檸檬椰果汁、芒果布丁、焦糖布丁、士多啤利酥、日式芝士蛋糕、 taramisu 、雪糕(5款)、scone、窩夫 (即制,自己加調味)其實有好多好多野食, 不過 不能盡錄, 極力推介 : 窩夫 因為新鮮即制熱騰騰的、好香蛋味 & 可以因個人喜好自選配料白汁煙肉煙三文魚燴意粉 : 唔識形容、總之我好鐘意食p.s. 因為食得太開心 所以冇影相
本人係食左下午茶 buffet
$168 / person 恒生 & 匯豐信用卡有8折
所以 大概 $155 / person 包兩杯飲品

日式 :
最普通的壽司 (蛋、蟹柳) (仲要係好細舊)
一口冷面 (只得一啖嘅冷面)
冷盤:
沙律: 凱撒沙律、椰菜涼拌沙律、香蕉薯仔沙律etc.
炸春卷、白汁煙肉煙三文魚燴意粉 etc.
其實有好多好多野食, 不過 不能盡錄,
白汁煙肉煙三文魚燴意粉 : 唔識形容、總之我好鐘意食

p.s. 因為食得太開心 所以冇影相
  • 窩夫
(非会员)
2008-07-14 10 浏览
我同友人即興去食自助餐,一d準備都冇...本身諗住去YAMM到食既,不過去既時候 full 哂所以黎左呢到喇一入去個侍應比個窗口位我地,唔錯唔錯呢到唔太多人,唔算好full,所以都唔係好迫講番野食先一開始就諗住食冷盤本身自己係好鍾意食刺身既人,不過o固到d刺身實在太唔新鮮,而且款式小,見到都唔想食...行左過去沙律吧到,都唔錯,幾多款式不過相信冇咩人會攻沙律吧...但係我都食左小小,唔錯!再行見到生蠔,比人個feel 細隻左小小不過都幾新鮮!而且當d生蠔就無既時候個侍應會不斷咁出,唔錯唔錯熱盤方面,款式唔算多但係我覺得味道都幾好質素都ok~~~~而且d野食都夠熱相信個自幫餐既主打係甜品真係好多款式(比熱盤多好多)而且唔單止係賣相,味道都相當唔錯而且款式都會換,一樣甜品比人攞哂就會出第二種味質素幾好的說!至於服務方面,侍應服務唔錯,會不斷幫你收走d碟見你係咁攞生蠔都唔會露出討厭既眼神(正是本人~哈哈!)而且重會主動問你飲d咩(本身要自己去飲品bar到攞的)我下次都會再去!
我同友人即興去食自助餐,一d準備都冇...
本身諗住去YAMM到食既,不過去既時候 full 哂
所以黎左呢到喇
一入去個侍應比個窗口位我地,唔錯唔錯
呢到唔太多人,唔算好full,所以都唔係好迫
講番野食先
一開始就諗住食冷盤
本身自己係好鍾意食刺身既人,
行左過去沙律吧到,都唔錯,幾多款式
不過相信冇咩人會攻沙律吧...
但係我都食左小小,唔錯!
再行見到生蠔,比人個feel 細隻左小小
不過都幾新鮮!
而且當d生蠔就無既時候個侍應會不斷咁出,唔錯唔錯
熱盤方面,款式唔算多
但係我覺得味道都幾好
質素都ok~~~~
而且d野食都夠熱
相信個自幫餐既主打係甜品
真係好多款式(比熱盤多好多)
而且唔單止係賣相,味道都相當唔錯
而且款式都會換,一樣甜品比人攞哂就會出第二種味
質素幾好的說!

至於服務方面,侍應服務唔錯,會不斷幫你收走d碟
見你係咁攞生蠔都唔會露出討厭既眼神(正是本人~哈哈!)
而且重會主動問你飲d咩(本身要自己去飲品bar到攞的)
我下次都會再去!
  • 甜品
(非会员)
2008-07-11 28 浏览
Went to eat dinner buffet with a bunch of colleagues.Good points:- The ambience is OK, not so crowded.- Many choices for dessert.Bad points:- Not enough variety of food and no specialty!- Doesn't taste good.- Ran out of ice cream.- Waiter/waitress not professional, engage students for part time!Conclusionefinitely not worth the money and will not return again!

Good points:
- Many choices for dessert.

Bad points:
- Doesn't taste good.
- Ran out of ice cream.

Conclusion:
Definitely not worth the money and will not return again!
噚晚同左男友兩個人去食宵夜buffet, 9:30開始, 食到11:30雖然係星期五, 不過依個時段冇咩人, 得10枱到啦食物方面, 魚生超乾, 好似放左好耐咁, 都冇咩人去扔蠔就要order, 係焗蠔, 有兩款汁-煙肉碎同芝士, 都幾好味湯就有款泰式冬陰功湯幾特別, 同平時飲開既好唔同熱盤就一般啦, 唔係特別好食, 燒牛肉果到成日企左勁耐先有人行過黎諗住甜品好少少, 因為眼見都幾多款, 但係有幾款甜到想死, 食一啖都冇食喇, 果pancake都ok, 即叫即整, icecream都好, 有6種味埋單要$600, 宵夜buffet算係幾貴, 其實就唔係幾值, 依個價錢去第2d酒店應該可以多d選擇

雖然係星期五, 不過依個時段冇咩人, 得10枱到啦

食物方面, 魚生超乾, 好似放左好耐咁, 都冇咩人去扔
湯就有款泰式冬陰功湯幾特別, 同平時飲開既好唔同

$300 (宵夜)
  • 焗蠔
  • 烤包
  • pancake
2008-06-27 24 浏览
父親生日... 打算同佢去食dinner buffet... 因為上星期去了CAFE TOO, 所以今次決定食第二間....SHERATON D 食物向來都唔差... 特別係中餐... 而年前都有試過佢既下午茶buffet.. 都唔錯, 所以去試下dinner buffett啦。。。6:30準時開始。。。 食物方面。。。 冷盤有D生蠔,蝦, 蟹,Ham & Salad 的種類不多。。。 魚生方面,你切比你的。。。 種類有5類。。 但不知點解D生蠔冇得自己挑選, 而要order後才送到你桌上。。。 我想因為係你order了佢地才開蠔。。 咁樣可以保持新鮮。。。 但不知為什麼Oorder 了要等足足45分鐘才到。。。 生蠔ok新鮮。。 但size 好細。。。 不知是不是Oyster Bar不合格的生蠔才送下做。。 buffet熱食方面都不是太吸引。。。 有一D肉眼扒及蜜汁叉燒。。 ok啦.. 湯2款... 1中1 西... 有一D 印度美食... 燒味... Lemon Chicken, 蒸魚,菜,意粉等。。。 可能大郭份食凡物都有驚喜。。 所以我覺得甜品幾好呀。。。 有好多款。。。 pa

6:30準時開始。。。
可能大郭份食凡物都有驚喜。。 所以我覺得甜品幾好呀。。。 有好多款。。。 pancake即叫即做。。。 好味。。 最好味係拿破倫。。。
Overall, 不會再去visit。。。 收$388一人, 同Cafe Too 差不多, 但食物不值。。。

2008-06-23 25 浏览
點解去食dinner buffet, 係因為有朋友有折(好似係8折??我都未比錢添)….. 第一次去, 覺得環境唔錯, 都好舒服, 同埋冇咩人黎食野 (星期四個晚)… 首先我係去左睇下有咩食….. 生蠔……冇!! 唔係卦!! 跟住發現原來係要order 嘅, 咁我地就快速order 左2打啦, 又order 左XO醬焗蠔同埋另一款(唔記得左個名)! 跟住我走出去攞刺身, 每次攞3片, 第1次我要左三文魚, 吞拿魚同埋八爪魚…. D刺身好迷你…. 三文魚新鮮, 吞拿魚有 “根” , 八爪魚都OK 架…… 10分鐘過後, d生蠔到左, 好細隻, 唔係好新鮮, 朋友仲話有d苦 (我第2次order 個d, 食到有數隻苦到爆 – 唔掂, 不過好錯冇疴)熱盤食物有炒貴刁, 炒海鮮, 羊架, 火腿, 魚, 牛肉, 义燒, 燒鵝, 肉眼扒…. 等等…. 一般貨仔…冇驚喜…..甜品…. 我食左好多杯….. Tiramisu, Mousse, Puff, 涼粉芒果 (都唔錯), 雪糕(冇食, 因為朋友話好難食喎!!個經理服務態度有問題, 朋友走開左攞野食, 佢走埋黎幫個朋友摺好條餐巾跟住拋落枱面…. 我
首先我係去左睇下有咩食….. 生蠔……
, 吞拿魚有 “根”
(都唔錯), 雪糕(冇食, 因為朋友話好難食喎!!
個經理服務態度有問題, 朋友走開左攞野食, 佢走埋黎幫個朋友摺好條餐巾跟住拋落枱面…. 我冇禮貌囉
(已經唔止1次)!!另外, d waitress 妹妹同埋姐姐都好有禮貌, 掂!
不過, 應該唔會有下次…

2008-06-19 29 浏览
要俾5個差! 上星期十分倉促之下訂這間酒店的dinner buffet, 雖然餐廳裝修後較以前光猛, 但整體地方較迫及食物選擇不多, 只佔一個corner位。必須一彈的是生蠔實在太瘦弱, 好像營養不良, 食落味道很"腥", 非常難吃 , 向待應詢問生蠔來自哪國, 他竟然一無所知, 話要問廚房, 後來他回覆是來自澳洲, 據本人了解, 不同品種的生蠔, 無論大小或食味可能有所不同, 但是無可能是如此"腥"的, 除非是不夠新鮮, 雖然是order的, 但不論生食或熟食, 都是同樣難吃。至於魚生, 只有5至6款, 都是三文魚, 吞拿魚, 八爪魚, 劍魚等普通貨式, 還有切魚生的師傅竟然是南亞人, 刀法不專業, 像切扒一樣。而壽司只有3至4款, 樣子乾乾硬硬的, 令人倒胃口。日本食品區又混雜擺放湅肉、沙律, 騎騎呢呢! 地方淺窄, 令我想起旺角的街頭小食檔口仔, "唔該亞姐, 要一串魚生, 二串牛雜..."食物選擇有限, 而且整晚也沒有轉款, 本人從未試過未到8點15分已可以埋單走人。甜品方面, 本來是我的最愛, 但蛋糕款式並不吸引, 沒有我最喜愛的tiramsu、new york cheese

食物選擇有限, 而且整晚也沒有轉款, 本人從未試過未到8點15分已可以埋單走人。甜品方面, 本來是我的最愛, 但蛋糕款式並不吸引, 沒有我最喜愛的tiramsu、new york cheese cake、blueberry cheese
, 而心太軟雖然是唯一可取的甜品, 但份量太少, 做得太寒酸, 體積只得豉油碟咁大, 唔夠喉呢!!

總括而言, 物非所值, 以3百多元的收費來說, 卻只值百多元的質素。
$368 +10% (晚餐)
2008-06-09 12 浏览
好來以前去過..今次重返全因Complimentary Tea Buffet Voucher. 整修明顯比之前靚,好開揚.起初覺得好似好多嘢食,門口有魚生-3款,旁邊有凍肉和Salmon. 其他order to make 有小型漢堡,粥,Waffle& Mexico style Pizza. 中間有熱盤和大量甜品.餐飲包Sparkling Champagne & coffee/tea. 好奇怪Sushima bar 和所有order to make counter都是南亞裔員工,都唔知跟他們講中文或英文好,而他們態度又十分麻麻.真奇怪這間酒店都幾多國內人住或食嘢,點解請咁多非中文人.其實食物種類好似幾多,但細心想想又沒有什麼食物令人有驚喜,甚至覺得比起好多Breakfast Buffet都不如.如果是比原價食$207加一,真係非常失望.好彩今次係免費.

如果是比原價食$207加一,真係非常失望.好彩今次係免費.
2008-05-12 15 浏览
今天佛誕,約了家人食自助午餐,大約十二點到來,眼見只有兩成客人,安排了我們坐在甜品隔離,比較清靜.先取刺身,三文魚還可以,吞拿魚/劍魚/立魚就完全沒有鮮味;煙三文魚不錯,不會太咸;至於生蠔,雖然本人不吃,但見到不停refill.跟住食肉眼扒及蜜汁叉燒(燒豬肶),叉燒不錯,但肉眼扒非常靱,至於白菌汁比較咸.湯有蕃茄湯及淮山螺頭雞湯,蕃茄湯可以,雞湯就全家一致通過很好味,很有雞湯味.再食千層麵,這個做得不錯,肉醬也很好味.不知是否印度美食自助餐緣故,所以有印度薄餅,做得很淋,很好味.至於印度架喱羊肉,就不敢恭唯,太重架喱味.其他熱食都ok.到甜品方面,種類非常多,每一款除了做得很精緻外,味道也很好,特別喜歡這裡的雪糕,雖然沒有牌子,但有六款選擇;仲有豆腐花食添,也都滑.飲品的熱咖啡,咖啡味道非常濃郁,很好!

再食千層麵,這個做得不錯,肉醬也很好味.

其他熱食都ok.

飲品的熱咖啡,咖啡味道非常濃郁,很好!
2008-03-24 8 浏览
本人入喜來登VIP Club 時,冇人提過有分香港喜來登VIP Card 同大陸喜來登VIP Card,淨係話大陸喜來登VIP Card 香港通用,優惠亦相同,正當本人到尖沙咀喜來登酒店自助餐後,到埋單先有人通知我08 年香港停用大陸喜來登VIP Card,唔該Full Paid,原全冇寄信,冇電話,冇email 通知,一句subject change without notice 當交待晒,咁大間酒店全部賊嚟嘅,本人已向消委會就此事作出投訴。
2008-02-26 10 浏览
第一, 果度既門口睇落好似好靚, 實際上裡面既格調係冇...o的位好迫....咁都算la, 我都唔係咁計較呢o的... 食物好大問題..佢有分魚生, 熟食同埋甜品, 係冇主題既.佢o的魚生係唔好食, 又唔新鮮不特止, 仲要切到鬼死咁駭突跟住只有o的煙三文魚, 同埋一o的普通既沙律..跟住攞o左o的長腳蟹埋o黎食...但最大問題係佢好咸....可能係因為佢用o左o的salt 卦, 想帶出佢既鮮味..但係佢就只係帶出了咸味....我冇食佢o的生蠔, 但我諗食o左應該會抵返好多...中間佢送o左o的龍蝦埋o黎, 一人一客, 都幾好食既...跟住熟食冇咩特別, 只係有o的扒同雞切俾你食, 但因為果度其實好細..所以冇咩好食...到o左經過o左好耐都夢寐以求好耐既甜品...點知, 全部甜品得個樣..o的cheese cake, 唔夠cheese 味佢果度有tiramisu, cheese cake, 朱古力, 豆腐mossue,但係食落口真係冇咩特別有o的又好甜..同埋個心太軟都麻麻o地o的雪糕唔夠凍, 拿到返埋位差唔多溶曬咁濟..唯一有專人在場整既就只有pancake..但係都係夾o的好com

咁都算la, 我都唔係咁計較呢o的...

食物好大問題..

佢有分魚生, 熟食同埋甜品, 係冇主題既.

佢o的魚生係唔好食, 又唔新鮮不特止, 仲要切到鬼死咁駭突

跟住只有o的煙三文魚, 同埋一o的普通既沙律..

跟住攞o左o的長腳蟹埋o黎食...

但係佢就只係帶出了咸味....

我冇食佢o的生蠔, 但我諗食o左應該會抵返好多...

中間佢送o左o的龍蝦埋o黎, 一人一客, 都幾好食既...

所以冇咩好食...

到o左經過o左好耐都夢寐以求好耐既甜品...

點知, 全部甜品得個樣..

o的cheese cake, 唔夠cheese 味

但係食落口真係冇咩特別

有o的又好甜..同埋個心太軟都麻麻o地

o的雪糕唔夠凍, 拿到返埋位差唔多溶曬咁濟..

唯一有專人在場整既就只有pancake..但係都係夾o的好common 既料, e.g. 桃, 士多啤梨, not special..

佢有豆腐花, 不過太飽, 冇試到..

佢有o的cheese 同埋o的bread 響度俾人試, 不過o的味唔特別..又唔凍, 所以口感唔好..

真係好唔抵...唔好食, 仲要成$398 + 10% ,

我下次都唔會再去....

ps. 果隻長腳蟹其實都係個關鍵, 因為我好早食, 但係佢咸到搞到我冇曬胃口, 又累,

冇曬mood 食o野...

2008-01-28 8 浏览
上星期5 (1月25日)到此食buffet, 對上一次黎呢到係兩年前..今次裝修後...成個格局唔同左!首先講下野食, 魚生~~~選擇已經少, 仲要限每次扐3片...其實即係要人行多幾次...一次過比咪仲好, 又可以save番d碟...真係唔明佢點諗!熱食: 只有燒雞好之外.....牛及羊比較"鞋"...食唔落 冬蔭公...要落番d配料先好飲...唯有勁落辣椒!甜品: 選擇最多, 有不同的cake and pie, 軟心朱古力蛋糕幾好食, 有豆腐花(不過比人"筆"到爛晒), 有師傅整panckae, 有六款口味Haggen Dazs ice cream(吃得最多), 檸檬蘆筍汁...等等因為朋友生日, 叫佢留左蛋糕, 本以為係one piece cake...點知佢送上一個約5吋的生果蛋糕, 其實冇咩特別, 不過佢有得比你打包tim...service就一般啦...可能多人掛但係覺得之前既sheraton好好多...HKD$418 + 10%

今次裝修後...成個格局唔同左!
冬蔭公...要落番d配料先好飲...唯有勁落辣椒!

service就一般啦...可能多人掛

但係覺得之前既sheraton好好多...
HKD$418 + 10%
星期日晚諗唔到食乜,以前食過2次都ok先再book番黎食晚飯.入到去,真係裝修晒(對上一次已經係3-4年前左右黎)398再加一,buffet黎講價錢唔係平但d野食既質素,真係有d得人驚送既半隻龍蝦仔,ok咁喇,唔算特別好食冬蔭公湯就咁用滾水整下d料,再加d湯就算,味道比即食麵個d仲唔掂西湯唔掂,中湯還勉強可以燒牛肉水準ok,中式燒味水準差到喊三文魚,試晒三隻,魚生完全唔掂好似,煙三文魚勉強合格,煎三文魚好香但好油壽司刺身既份量同質素,以呢個價錢我諗唔到有咩可能比到合格佢生蠔要request先會拎出黎比你,諗起都唔想叫d蟹同蝦呢........望完賣相都唔太想食青口只有熟的,水準麻麻羊扒好硬好鞋,好少可食羊食到一半會掉低係度投降甜品方面,我同老婆都認為唔係咁多樣野做得似樣超過一半真係樣就好但味就唔多好坐唔夠2個鐘已經想走,環境好嘈,好多人大聲講野waiter表現麻麻地埋單加一八舊幾水比錢買難受有個靚環景都補唔番
入到去,真係裝修晒(對上一次已經係3-4年前左右黎)
398再加一,buffet黎講價錢唔係平
但d野食既質素,真係有d得人驚
送既半隻龍蝦仔,ok咁喇,唔算特別好食
西湯唔掂,中湯還勉強可以
燒牛肉水準ok,中式燒味水準差到喊
壽司刺身既份量同質素,以呢個價錢我諗唔到有咩可能比到合格佢
生蠔要request先會拎出黎比你,諗起都唔想叫
d蟹同蝦呢........望完賣相都唔太想食
青口只有熟的,水準麻麻
羊扒好硬好鞋,好少可食羊食到一半會掉低係度投降
甜品方面,我同老婆都認為唔係咁多樣野做得似樣
超過一半真係樣就好但味就唔多好
坐唔夠2個鐘已經想走,環境好嘈,好多人大聲講野
waiter表現麻麻地
埋單加一八舊幾水比錢買難受
有個靚環景都補唔番

2007-12-08 12 浏览
今日同老婆去這度食晏,好耐之前去過洲際食lunch,覺得那度都唔係好多o野食都要$288/位,這度都一樣,所以今次來這度試下,這度感覺上好過洲際,因為有蠔食,那度平日去食冇蠔食呀!仲同我地講係即開,感覺好d,我個肚好衰,假如d 蠔唔新鮮,我食了一定唔舒服,但係這間d 蠔都幾新鮮,我老婆like食buffet時一開始就食豆腐花,佢話費時俾人整到好ugly,佢會唔食,可能我地第一個食,都幾滑,但係個感覺同平時其他酒店食都係唔同,好似硬了少少呀!同埋佢都唔係用食豆腐花的黃糖,我老婆話係佢整餅那些原蔗糖呀!感覺唔似食豆腐花,所以冇用。d 熱盤又唔係特別多,個咕嚕肉都幾好食,而我老婆就最like個意大利雲吞,佢話係小龍蝦同埋三文魚係餡,個汁煮得幾好呀!魚生我都係覺得幾少款,得六款俾我地食呀!d 甜品ok啦,我之前去過這間頂樓食dinner buffet,那度的蛋糕好食d呀!我食了個南瓜燉蛋d蛋都冇蛋味呀!不過都幾多人去這度食lunch buffet呀!相反我之前去洲際都冇咁多人食lunch buffet呀!雪糕都係H.D.牌子呀!仲有六款味呀!但係人大了都冇以前食得咁多呀!所以樣樣都係食好少呀!
魚生我都係覺得幾少款,得六款俾我地食呀!
我食了個南瓜燉蛋d蛋都冇蛋味呀!
雪糕都係H.D.牌子呀!仲有六款味呀!
但係人大了都冇以前食得咁多呀!所以樣樣都係食好少呀!
D 服務都算OK,不過係五星級酒店就係應該呀!
係呀!用中銀或者滙豐的白金咭有15% OFF呀!有D 咕都有九折呀!