2015-03-17
以我一個咁喜歡Buffet嘅為食貓, 第101篇食評喎, 都係寫番我最鍾意嘅Buffet開開心心皆大歡喜呢! Buffet於我嚟講, 即使我食過半島那些七百大元的, 又或是The Market那種六百大元及Mandarin Oriental 那些五百幾的, 我最喜歡的始終都是Cafe M 午餐那種三百幾元有即開蠔有長腳蟹有乳豬有八款雪糕的! Cafe M午餐和晚餐食物分別不太大, 以這個定價來看,比起晚餐抵食多了, 吃完亦有整個下午及晚上去消化對身體似乎更好! 以上寫了這麼多, 似乎都是關於Cafe M, 但其實最接近它可以省略一大段前言的, 還有我心目中No. 2 的 Sheraton Lunch Buffet @The Cafe, 都是不錯的選擇! 今次已是第二次來The Cafe, 質量仍然保持中上, 午餐三百元有信用卡優惠, 有即煮粉麵, 午餐有生蠔而且不用排隊, 想食落柯打侍應幫你送到, 刺身及蟹腳雖不及Cafe M 的甜但都算不俗, refill又夠快, 雪糕有幾款, 招呼方面亦不錯, 所以是值回票價的; 當然因為它是No. 2, 所以比起Cafe M, 各項都是略遜
今次已是第二次來The Cafe, 質量仍然保持中上, 午餐三百元有信用卡優惠, 有即煮粉麵, 午餐有生蠔而且不用排隊, 想食落柯打侍應幫你送到, 刺身及蟹腳雖不及Cafe M 的甜但都算不俗, refill又夠快, 雪糕有幾款, 招呼方面亦不錯, 所以是值回票價的; 當然因為它是No. 2, 所以比起Cafe M, 各項都是略遜一籌, 但有時去得幾次Cafe M, 都要間中去其他酒店試試呢.