2019-05-07 1544 浏览
上次去完日本,食左個超好味印度咖哩,呢排又口痕,掛住濃郁嘅印度咖喱香同印度薄餅,於是嗱嗱臨喺OpenRice搵左間睇落吾錯嘅印度餐廳「咖喱葉」去止下痕🤣.餐廳裝潢富有印度色彩,又夾雜住西式嘅風格,座位寬敞,仲有沙發椅,感覺幾舒服👍.Menu中英對照,旁邊亦有簡單解釋菜式嘅成份,簡潔易明~.落完單,熱情又有禮貌嘅店員就會送上胡椒薄餅(免費架🙈)咬落好似同蝦餅一樣咁脆,口感似薯片,仲有陣陣胡椒香,就咁食都已經好好味,仲可以沾旁邊嘅三色醬添🙆‍♀️ 三色醬分別係薄荷醬,酸橄欖同甜辣醬~我就推薦薄荷醬,另外果兩種味會辛辣少少🤣 當然,沾下咖哩醬就更加正啦✨.牛油咖哩雞 ($115)以多種印度香料熬煮而成,濃郁嘅咖哩味帶有牛油香,層次感豐富❗️我最欣賞嘅係,雞塊不帶點雞皮,雞肉入口嫩滑,配上酥脆香口又富有香濃蒜香味既Garlic Naan 牛油印度烤餅 ($25),真係齒頰留香呀😍 我覺得印度咖哩同Naan 兩者係離吾開架🙈是旦叫少一樣,感覺都吾會完美~ 印度烤餅同普通嘅pizza 皮底或者烤過嘅麵包,質感都好吾同,口感集鬆化,柔軟同香脆於一身,沾上印度咖哩醬,味道提升至另一個層次,好正🥰.素食咖哩

Menu中英對照,旁邊亦有簡單解釋菜式嘅成份,簡潔易明~

牛油咖哩雞 ($115)

素食咖哩角 ($35)
即叫即整,入面係咖啡薯仔蓉,拌雜住青豆同堅果,再炸至香脆。咬落外脆內薯,陣陣咖哩香撲鼻🥰 口感有d似炸脆左嘅餃子🙈

印式芒果酸奶 ($45)
飲落係濃郁嘅乳酪芒果香,口感似smoothie,軟綿幼滑💕

P.S. 老闆同店員態度好nice,一入餐廳,面帶笑容咁為我地安排座位,準備要離開時,又會主動為我地開門,值得一讚😎
P.S. 原來仲有lunch buffet,都只係$88,好抵食呀😍 睇黎下次要係lunch 過黎食下lu🥰
2019-05-05
2019-05-05 250 浏览
第一次去食印度餐廳,個感覺都幾特別,而且其他客人都係外國人同印度人,更加有地道嘅感覺。呢個應該係前菜個啲,應該係脆片黎嘅,本身有啲咸咸地辣辣地嘅味道叫左個咖哩雞炒飯辣辣地嘅咖哩,同我地平時食開嘅咖哩味有啲唔同呢個係雞蛋黎,配埋佢地特製嘅醬汁,都幾特別薄餅可以點乳酪食,不過個乳酪都係同平時食嘅味唔同食印度野個感覺都幾得意,大家有興趣可以黎試下,而且啲職員都好有禮貌,好好服務,食完仲會比熱毛巾仔你抹手,真係好好服務。

叫左個咖哩雞炒飯
辣辣地嘅咖哩,同我地平時食開嘅咖哩味有啲唔同

呢個係雞蛋黎,配埋佢地特製嘅醬汁,都幾特別

薄餅
可以點乳酪食,不過個乳酪都係同平時食嘅味唔同

2019-05-01 337 浏览
上兩星期跟朋友去到佐敦裕華百貨買嘢,順便去附近食埋晚飯先返屋企。朋友突然想食印度菜,於是喺OpenRice搵一搵附近有冇出名印度菜就行到嚟呢度啦!入到黎坐,店員唔理你叫咩,即刻送上黑椒脆片,有三種配料沾上食用,食落去脆卜卜,幾香口!兩種醬汁帶少少辣,唔錯唔錯!食印度菜就一定要點Mango Lassi,呢間印度餐廳除咗芒果味,仲有香蕉味、士多啤梨味選擇。朋友點左士多啤梨味讚不絕口! Veg samosa素菜咖喱角—食落去唔辣,入邊有唔少薯蓉,味道唔差外皮唔厚脆卜卜!Kadhai Paneer印度咖喱蔬菜奶酪呢個同咖喱雞比較,呢個味道比較適合香港人食,帶少少甜。一粒粒嘅奶酪食落去好似豆腐,配合naan食,好易入口,又香!Garlic naan一份三塊(左)食落蒜味足,幾足料,唔會話好薄,足夠兩位女士食。

入到黎坐,店員唔理你叫咩,即刻送上黑椒脆片,

Veg samosa

Kadhai Paneer印度咖喱蔬菜奶酪

Garlic naan
一份三塊(左)
食落蒜味足,幾足料,唔會話好薄,足夠兩位女士食。

• naan
  • Mango Lassi
2019-04-18 368 浏览
聽朋友講Jordan開左間新嘅印度咖哩店,好似成個月無食過咁就try try一間啦, 裝修唔算特別,但見到都係印度人開應該都唔會好差嘅。頭枱叫左羊肉咖喱角,伽喱角外脆內軟裡面有綠豆加羊肉碎非常之惹味一啲都唔蘇,跟住印度燒烤就叫左羊肉碎卷,羊肉碎再加上印度調味料,加上香口嘅洋蔥粒捲成條狀,用印度方法去燒烤非常之好味,正,仲用鐵板上。咖哩就叫左不少得的印度菠菜芝士,仲有瑪沙拉印度咖哩雞,芝士菠菜做得非常之滑口,芝士是跟出邊的印度餐廳用的不同,咬口比較特別芝士味比較濃郁,接著來的馬沙拉印度香料咖喱雞,辣味剛剛好,沒有掩蓋雞的味道,咖哩的香味配上印度香料非常食正。印度面包點少得,叫了蒜熔白麵麵粉薄餅,麵粉香滑薄餅有咬口煙韌得來又唔硬,襯托咖哩非常之絕配。

2019-04-18 343 浏览
呢間印度野係一條好唔起眼嘅小巷裏面,如果唔係朋友介紹嘅話,真係會留意唔到其實佢就係彌敦酒店前一條街轉入,行過嘅話不妨入去一試,真心高質裝修雅致,同一般印度餐廳唔同,都西餐廳嘅味道,幾鐘意佢張bar臺,係幻光燈得映襯下,別有一番味道下面呢間脆餅係送嘅,有成四塊咁多可以點隔離三個醬料,友人話幾好食小妹唔太食辣,所以就無試到,不過脆餅本身都好香口<牛油咖喱雞$115> 咖喱好濃郁、微辣,牛油溶液的左系咖喱面,形成浪花紋,好靚雞肉口感偏紮實,肉質嫩滑,咖哩味完全浸入雞肉,入味好食<Garlic Nann$24>呢個nann比我平時食開的nann薄身少少,面頭有炭烤過嘅痕跡,見到啲紋路都已經流晒口水nann 本身都幾索味,用嚟點咖喱食真係一流nann本身嘅蒜香同濃郁的咖喱味完全係夾到天衣無縫嘅<燒烤雞肉卷$112>你有雞肉卷英文叫kebab,但系同平時喺出邊食嘅土耳其kebab 好唔同平時食開嗰啲係有一層白白嘅被包着雞肉,有啲似Wrap咁嘅,但係印度雞肉卷就係有啲香腸又或者扎肉,將雞肉同香料絞碎完整咗長條型,唔好睇佢四條細細條咁,都幾飽㗎雞肉搞埋香

下面呢間脆餅係送嘅,有成四塊咁多
可以點隔離三個醬料,友人話幾好食
小妹唔太食辣,所以就無試到,不過脆餅本身都好香口

<牛油咖喱雞$115>
咖喱好濃郁、微辣,牛油溶液的左系咖喱面,形成浪花紋,好靚
雞肉口感偏紮實,肉質嫩滑,咖哩味完全浸入雞肉,入味好食

<Garlic Nann$24>
nann 本身都幾索味,用嚟點咖喱食真係一流
nann本身嘅蒜香同濃郁的咖喱味完全係夾到天衣無縫嘅

<燒烤雞肉卷$112>
雞肉搞埋香料幾惹味,用嚟送飯送nann又得者

食完飯最後waiter仲會送上濕毛巾俾我哋抹手,好窩心呢

• naan
  • Garlic  nann
  • Butter  chicken
2019-04-14 364 浏览
今晚同朋友敘舊,佢帶埋小鮮肉公子出嚟幫手食嘢。叫嘢食前問小鮮肉食唔食到辣,佢話都得,反正餐牌無牛叫,我叫佢發辦。先上素咖哩角,其實入面係薯仔,無乜咖哩味,然後嚟個咖哩羊,初初食都好味,點知越食越辣。 。 。蘑菇飯好味,佢哋啲米好得意,煮出嚟一粒粒嘅,再上咖哩雞,呢個仲辣。 。。。雖然有薄餅送,但小鮮肉都辣到係咁呼氣,唯有叫侍應加多啲水。我哋每人都叫咗一杯 mango lassi, 點解 openrice 張相咁滿,我哋嗰杯少咁啲嘅 😭食完飯坐咗半個鐘都有係度傾計,佢哋又唔會趕我哋走,餐廳仲有樓上,應該都幾多位置。
今晚同朋友敘舊,佢帶埋小鮮肉公子出嚟幫手食嘢。

素咖哩角
mango lassi
蘑菇飯
咖哩羊
2019-03-18 576 浏览
生日想食印度菜,好想食烤餅,左搵右搵發現呢間餐廳,最好有得訂枱唔洗等位!訂左7點,坐餐廳下層,未滿,唔算多人!點左原味烤餅、咖哩雞、咖哩炒雜菜同青檸梳打!點餐後送上餐前少食,是脆餅拌三款醬汁!脆餅偏咸,橙紅色醬有點辣,綠色的醬汁顏色有點嚇人,酸酸的幾開胃,另一款無試!咖哩炒雜菜有點失望,還以為是乾身,但是濕而且份量偏少,大約有豆,幾粒粟米,切到好細件及很少的三色椒!咖哩雞不算辣,醬汁美味,點烤餅很好!不過份量很少!烤餅鬆軟美味!青檸梳打不知為何是有一片黃檸,可能印度的青檸是黃色?整體食物美但份量偏少回家要食宵夜!
整體食物美但份量偏少回家要食宵夜!
咖哩炒雜菜
2019-03-17
庆祝纪念
生日
naan
因為新年期間食得太多中餐,想換下新意思,所以友人提議不如食下印度菜,我地個日會出佐敦,所以就搵到呢間!雖然openrice 好多食評話呢間野好油,但我又感覺ok,因為我都唔係咁鍾意食好油嘅食物,真心望下啲相就知!叫咗野食無耐,店員就送上左一款餐前小食,係好薄好脆既烤餅,仲有三款醬汁可以蘸。先試下唔蘸醬料,咬落好脆,又濃濃胡椒味!其他醬料係咩味?最「上」係有蕃茄加蒜頭味 ,有啲辣;「中」應該係薄荷同香草味;「下」醃菜,不太合口味!Chicken Tikka $80食印度野一定會食印度烤雞肉!店員捧出黎個陣,出哂煙,好熱辣辣!原來放左係鐵板上保持住熱辣辣,食落夠惹味,仲要外脆内嫩,夠香口,唔乾身!Aloo Gobi 香辣薯仔花椰菜 (右下) $80因為友人想食菜,所以就叫了呢個,薯仔椰菜都煮得岩岩好,唔會好腍,好哂口感!花椰菜好爽口,呢個對我黎講都唔會好辣,但唔食得辣就唔好試啦!Chicken Masala (左)$112因為會叫Roti,所以一定要叫咖喱蘸,因為唔食羊,所以叫雞好似最穩陣,之前食過一間佢嘅雞肉會散開一粒粒,呢間嘅雞肉仲係好完整,食得辣嘅我覺得辣度都ok,唔會好辣!而個咖喱

Chicken Tikka $80

Aloo Gobi 香辣薯仔花椰菜 (右下) $80

Chicken Masala (左)$112
因為會叫Roti,所以一定要叫咖喱蘸,因為唔食羊,所以叫雞好似最穩陣,之前食過一間佢嘅雞肉會散開一粒粒,呢間嘅雞肉仲係好完整,食得辣嘅我覺得辣度都ok,唔會好辣!而個咖喱味令雞肉都好入味,又好嫩! 拎Roti黎蘸一流呀!

Roti 煎餅 (上)$20
點解會叫Roti,因為佢嘅卡路里冇咁高,作為識食之人,一定要識食,仲要識揀邊啲食物嘅卡路里冇咁高,咁就可以留返quota
食其他野!Roti一啲都唔油,仲好香,咬落煙煙韌韌咁!
2019-02-10
午餐
  • Roti
  • Chicken Tikka
2019-01-19 807 浏览
星期六晚上來是印度菜,叫左2個咖哩,芒果lassi(印式酸奶),同埋原味+蒜蓉印度薄餅(naan)。所有菜式都超高質,lassi芒果味夠濃又香滑,咖哩味道豐富得來又唔會太油...... 而最出色嘅係個naan,有小麥香味,火候控制得恰到好處,做到有韌勁得來又有少少脆的口感(多一分就會燶,少一分又會冧),係我呢幾年來食過最好的naan😋總的來說是高質之選(個人認為比重慶大廈更正)加上價錢合理,非常推薦給想喜歡吃咖哩的朋友😁
喜歡吃咖哩的朋友😁
Chicken  Curry
  • Mango Lassi
  • 牛油薄餅
2018-10-08 1259 浏览
10個人黎食,包場一樣包左1樓全層。 可能因為星期一吧。我最主要就食印度薄餅的。先送了脆脆的薄餅我唔知叫咩。 但我覺得好咸。可能我們細食,有啲人又唔好印度餐。 叫2份咖哩角,2款肉卷,1款小食,3款咖哩,6碟薄餅,飲品。 味道還好的係偏咸少少。 但場地環境不錯。
10個人黎食,包場一樣包左1樓全層。 可能因為星期一吧。
我最主要就食印度薄餅的。
先送了脆脆的薄餅我唔知叫咩。 但我覺得好咸。
味道還好的係偏咸少少。 但場地環境不錯。
。。。芝士
咖哩角
炸素肉球
雜菜咖哩
印度薄餅。 普通的,芝士味,薯仔。
芒果酸奶
椰青
2018-10-08
咖哩角
印度薄餅。 普通的,芝士味,薯仔。
芒果酸奶
2018-10-06 838 浏览
估5到間餐廳🍴咁偏僻都好旺,平日晚上來到,2層都坐滿人。一坐低上了免費脆餅,幾辣下。小菜叫左酥炸奶酪🧀️($65)。有點伏。似豆腐乾多d4個人叫左2個咖哩~Tikka chicken 同波菜芝士($85)。 呢2款咖哩都好味。不過叫了cheese nun 同garlic nun ($25)2樣都好油的nun 來點咖哩最後仲叫左個雞肉炒麵。油到一個點係你見到成隻碟都係油@@ 5知走個陣係清場定點,但地下好多垃圾,間餐廳仲有人食緊野👻個待應幾好人不過食物質素同衛生實在有待改善!
估5到間餐廳🍴咁偏僻都好旺,平日晚上來到,2層都坐滿人。

一坐低上了免費脆餅,幾辣下。

小菜叫左酥炸奶酪🧀️($65)。有點伏。似豆腐乾多d

最後仲叫左個雞肉炒麵。油到一個點係你見到成隻碟都係油@@

5知走個陣係清場定點,但地下好多垃圾,間餐廳仲有人食緊野👻

個待應幾好人不過食物質素同衛生實在有待改善!
饞嘴的我,什麼地方的美食都唔放過,包括印度菜,既然朋友介紹又不妨試一試,一入內發現環境有別於一般印度餐廳,感覺好時尚又不失印度色彩好鍾意呢個幻菜燈地方有兩層,食物定價合理唔會高,味道很不錯,值得再食一坐下,店員即送上這個脆脆的餅及三色醬,脆餅鹹鹹帶點辣,可配上這三款醬食,味道酸酸鹹鹹,我都忘記問店員什麼名堂,失禮之後就點了個自家秘醃沙律HKD55有蕃茄粒,洋蔥,青瓜,紅蘿蔔及印色秘醃葫蘆巴葉酸酸的帶清新,清幽的印度香料氣味,加上入口好爽好清甜食印度菜點少得咖喱雞,呢款係馬德拉斯咖喱雞HKD112當中還加入椰奶肉汁煮成,上面灑上少許椰粉,既點睛又夠香,入口不會辣帶點甜,椰香撲鼻雞肉入味又嫩滑好食,不太鹹,味道討好而呢個藏紅花米飯HKD52更係我每一次食印度菜必點的,其實它是印度香米飯,入口好香,口感煙韌又不硬不軟,食落幾過癮既然有得食,又點可以無飲品?點了我至愛印度瑪沙拉香茶,雖然餐牌標示小壺,但其實都頗大壺,只不過HKD35這里跟平常飲到的有點不同,就是自己加糖,可以控制甜度,很好入口帶印度香料氣味,而且好滑,令人回味最後必試甜品-玫瑰奶球HKD30/2粒印色熱糖漿奶球,相比其他印度餐

好鍾意呢個幻菜燈
地方有兩層,食物定價合理唔會高,味道很不錯,值得再食

之後就點了個自家秘醃沙律HKD55
有蕃茄粒,洋蔥,青瓜,紅蘿蔔及印色秘醃葫蘆巴葉
酸酸的帶清新,清幽的印度香料氣味,加上入口好爽好清甜

食印度菜點少得咖喱雞,呢款係馬德拉斯咖喱雞HKD112

雞肉入味又嫩滑好食,不太鹹,味道討好

既然有得食,又點可以無飲品?
這里跟平常飲到的有點不同,就是自己加糖,可以控制甜度,很好

入口帶印度香料氣味,而且好滑,令人回味

最後必試甜品-玫瑰奶球HKD30/2粒
印色熱糖漿奶球,相比其他印度餐廳吃到的,這里的最好味,入口暖暖,一口咬下軟軟帶奶香,外型又幾特別,味道很棒!

已經記低餐廳電話了,準備下一次再食過,味美!
2018-05-27 3857 浏览
最近lunch time時間喺office有同事成日帶飯叮咖哩,叮到成個辦公室都勁香我呢個咁為食又咁容易被美食吸引既人終於都忍唔住啦!要搵番餐正宗咖哩食吓先~ 誤打誤撞又比我發掘到一間好餐廳啦今日閒日晚上,店內唔算太多客人,我上左樓上二樓,環境安靜適合約朋友食飯~Papad-Roasted lentil chips (贈送的餐前小食)坐低無耐,正喺度努力研究menu時,店員就送上左一款餐前小食。係一款好薄好脆既烤餅,仲有三款醬汁可以沾。醬汁左起:(辣) 蓄茄+蒜頭味 - 都幾辣吓,建議先沾少少試一試個辣度醬汁中:(唔辣) 薄荷+乳酪味 - 微酸帶薄荷同香草味醬汁右:(咸) 係醃菜黎,個人覺得好咸,同埋好重香料味,唔係幾食得慣印式烤奶酪 Paneer Tikka $105餐牌上有好多款乳酪/芝士類既菜式,呢樣都係印度菜特色之一。我揀左個印式烤奶酪,呢款奶酪有兩個整法既,炸或者烤,我諗左好耐決定試烤芝士。因為炸芝士平時美國菜都食得多,今次試印度既烤應該有特色啲。奶酪好厚身,本身帶咸香,較為濃味。就咁單吃會好咸,需要配合埋碟上既蔬菜夾住一齊食就好味好多。瑪莎拉燒汁咖哩雞 Chicken Ti

誤打誤撞又比我發掘到一間好餐廳啦

係一款好薄好脆既烤餅,仲有三款醬汁可以沾。
醬汁中:(唔辣) 薄荷+乳酪味 - 微酸帶薄荷同香草味

印式烤奶酪 Paneer Tikka $105
印式烤奶酪 Paneer Tikka
餐牌上有好多款乳酪/芝士類既菜式,呢樣都係印度菜特色之一。
因為炸芝士平時美國菜都食得多,今次試印度既烤應該有特色啲。

瑪莎拉燒汁咖哩雞 Chicken Tikka Masala $112

瑪莎拉燒汁咖哩雞 Chicken Tikka Masala
咖哩既選擇好多,經店員介紹後我揀左呢款咖哩係微辣既,醬汁好好食,配合埋薄餅簡直天衣無縫!超有風味~
雞肉都非常入味,肉質比較實。

芝士薄餅 Cheese Naan $28

芝士薄餅 Cheese Naan

呢度既薄餅係必食推薦!食咖哩又點少得薄餅呢~ 呢個薄餅既驚豔程度係100分!
薄餅做到好fluffy好鬆軟,炭烤食落個風味一流,再加上適量芝士夾心點綴,好味得黎又唔會搶左咖哩既風頭。
食到呢個咁好味既薄餅我忍唔住即刻encore埋蒜蓉薄餅

蒜蓉薄餅 Garlic Naan $25

蒜蓉薄餅 Garlic Naan

淨係睇賣相已經知道佢同芝士薄餅個質地係唔同咖~ 因為佢冇左芝士夾心,所以餅底係薄啲既
同樣以炭火烘烤過既花紋好吸引,薄餅上灑滿蒜蓉油,非常香口。同埋都係大推薦!

唐多里烤雞 Tandoori Chicken $112

唐多里烤雞 Tandoori Chicken

唐多里烤雞係帶骨既,醃料味道好重,層次好豐富。但同樣對我黎講都係偏咸左少少。
雞肉唔會太乾,雖然佢冇醬汁但建議配合薄餅食,中和吓濃度更加好味。

田園沙律 Green Salad $55
田園沙律 Green Salad

由於叫左好多濃味既野,所以點個沙律清吓味蕾。
呢個沙律真係好raw
 佢係新鮮切既蔬菜,咩醬料都冇跟的。
勝在啲菜夠新鮮~

椰青 Young Coconut $38
椰青 Young Coconut

我個椰青好嫩,椰肉輕輕一勺就輕鬆勺出黎了~清清甜甜,食辣野時飲好爽呀

餐牌

椰青 Young Coconut
2018-05-27 2050 浏览
佐敦區其實有很多印度人居住,連印度會都是設立在佐敦區的,所以要食正宗的印度菜除了可以到尖沙咀外,佐敦區亦有不錯的選擇。經同事介紹下知道公司附近(佐敦)的茂林街有間不錯的正宗印度餐廳,今天就抽空和同事過來吃雖然茂林街衹是一條小巷,但餐廳的裝修也不馬虎。我就不太懂印度式的裝修和風格,但是不管了!只要環境衞生,食物質素才最重要。坐下不久便有餐前小食,是薄脆片和三款不同味道的印度香料醬。香香脆脆帶點微鹹,好吃好吃。芒果Lassi絕對是上印度餐館必點的飲品朋人則點了香蕉味的,兩款都滿滿香濃奶味,非常香滑順喉<香炸空心球>鏤空的脆球乾爽香脆,內裡盛著濕濕潤潤的薯蓉和薯粒,口感有層次。再配上香濃的印式香料醬一起吃,絕對是可口的餐前小點<自家秘醃烤炸雞>鷄肉被濃醬醃著一起烤,完全入晒味!!雖然紅彤彤的但一點都不辣,而且還很滑,香軟無骨啖啖肉<乾燒咖喱羊肉>羊肉有點肉羶味但不惹人討厭,而香濃的印式咖喱醬不加椰汁煮至濃稠,緊緊的包圍著羊肉件,非常香濃惹味<蒜蓉薄餅及乾果烤餅>食印度菜要配烤薄餅是常識吧!!鬆軟的蒜蓉薄餅帶點微鹹,正是香料醬汁的

雖然茂林街衹是一條小巷,但餐廳的裝修也不馬虎。

餐前小食

香蕉Lassi(左),芒果Lassi(右)

芒果Lassi絕對是上印度餐館必點的飲品

朋人則點了香蕉味的,兩款都滿滿香濃奶味,非常香滑順喉

香炸空心球(8個)

<香炸空心球>

自家秘醃烤炸雞

<自家秘醃烤炸雞>

乾燒咖喱羊肉

<乾燒咖喱羊肉>

乾果烤餅(左),蒜蓉薄餅(右)

<蒜蓉薄餅及乾果烤餅>
食印度菜要配烤薄餅是常識吧!!鬆軟的蒜蓉薄餅帶點微鹹,正是香料醬汁的好朋友

而乾果烤餅竟然是甜的
橙紅色的就是滿滿椰香味的甜味餡料,單是吃這個也很好,還可以作甜點呢。

用手吃過薄餅後,侍應先生還主動遞上熱的濕紙巾供我們抹手,非常貼心呢。

午餐還提供Lunch Buffet,食物好吃而且地點咁方便,是時候對對更表再研究下幾時再戰了😎😎😎

2018-05-21
餐前小食
香蕉Lassi(左),芒果Lassi(右)
香炸空心球(8個)
自家秘醃烤炸雞
乾燒咖喱羊肉
乾果烤餅(左),蒜蓉薄餅(右)
  • 香蕉Lassi(左),芒果Ladzi(右)
  • 蒜蓉薄餅(右),乾果烤餅(左)
  • 香蕉Lassi(左),芒果Lassi(右)
2018-05-14 1585 浏览
今晚心血來潮突然想食印度嘢,突然醒起上次有朋友介紹過佐敦有間高質印度菜,入面好多印度人食,所以今次就嚟試吓先餐廳位處係橫街入面,地點唔算起眼,但都唔難搵餐廳一共有二層,由於地下嗰層已經爆咗!所以我地今次坐二樓呢到嘅裝修有別於一般印度餐廳,感覺乾淨企理啲!成個環境都係舒服嘅每次食印度餐都必定會有呢個脆片做前菜口感脆卜卜咁,如果嫌齋食味道單調,佢仲有三個醬比你掂有辣有唔辣,可以按自己喜好調味之後我地叫咗個自家秘醃烤磨菇$88,磨菇預先炸過,所以食落比較香口!配埋呢個又辣又惹味嘅秘製醬汁一齊食,送酒一流印度菜又點少得咖哩呢?呢個係瑪莎拉燒汁咖哩雞$115!雞肉嫩滑唔鞋口,咖哩汁食落微微帶辣,所以最啱配薄餅一齊食由於個咖哩汁味道已經夠晒香濃,所以我地㨂咗個普通Garlic Naan $25配嚟食!一客有三大塊,兩個人食啱啱好跟住就到今晚嘅重頭戲唐多里烤大蝦$260啦!一碟有5隻,隻隻都有手掌咁大食落爽口彈牙,加埋佢係鐵板上,所以外層仲有少少香脆諗番去都想食!最後見佢個椰青$38幾靚,所以又叫咗個!飲落鮮甜多汁,而且雪到凍冰冰,健康又好味成餐飯食到好滿足,值得再嚟呀

餐廳位處係橫街入面,地點唔算起眼,但都唔難搵

餐廳一共有二層,由於地下嗰層已經爆咗!所以我地今次坐二樓

每次食印度餐都必定會有呢個脆片做前菜
口感脆卜卜咁,如果嫌齋食味道單調,佢仲有三個醬比你掂

有辣有唔辣,可以按自己喜好調味

跟住就到今晚嘅重頭戲
唐多里烤大蝦$260啦!一碟有5隻,隻隻都有手掌咁大
食落爽口彈牙,加埋佢係鐵板上,所以外層仲有少少香脆
諗番去都想食!

成餐飯食到好滿足,值得再嚟呀