2019-05-28
要尋找異國情懷,但又無時間出走香港?唔緊要!今次等我帶你試下正宗印度咖哩一嘗地道風味啦!係佐敦有一間好味又抵食得黎環境同格局都比市面上既印式餐廳更為雅緻!想坐得舒服,唔想太局促,呢到都係一個選擇黎!即刻睇下Menu有咩食先! 👇📌Chicken Madras - $112 👉哇成個menu內容多不勝數,真係唔知點簡好,不過分類做得幾好,幾清晰,容易搵到自己想食既野,又唔洗睇到眼都花埋,有樣野要大讚除左menu上每樣菜式都有中英對照外,仲有詳細介紹,呢點好細心!今次我就試左呢個馬德拉斯咖哩雞,主要由椰奶同肉汁煮成,食落好重椰香,帶有少少甜酸風味,加埋啖啖既無骨咖哩雞肉,再搭配埋印度薄餅真係一絕!口感豐富!而且唔係好辣!就算唔食得辣都可以嗌!📌Kadhai Paneer - $82👉由洋蔥同一種叫Capsicum既辣椒一齊煮成既印式咖哩蔬菜芝士,如果唔鍾意食肉或者係素食者就岩哂啦!芝士味相當濃,辣度岩岩好,因為蔬菜煮得好lum,裡口感唔錯,裡面仲有d芝士粒鬆軟有咬口,所謂蔬菜其實係三色椒同埋洋蔥.加埋濃郁既咖喱汁就更加好食!值得嗌!📌Naan - $20👉呢個印度薄餅外脆內軟,口感唔錯,香
試下正宗印度咖哩一嘗地道風味啦!係佐敦有一間好味又抵食
得黎環境同格局都比市面上既印式餐廳更為雅緻!想坐得舒服,
📌Chicken Madras - $112
真係一絕!口感豐富!而且唔係好辣!就算唔食得辣都可以嗌!
📌Kadhai Paneer - $82
📌Naan - $20
👉呢個印度薄餅外脆內軟,口感唔錯,香味大足,食落感覺煙煙靭靭.
好有嚼頭,再點埋個咖哩一齊層次更加豐富!食得過!I最後埋單都係
每人百零蚊!如果行開呢頭記得黎試下啦!