2024-09-20
一直供弟弟讀書~而家佢終於畢業搵到工作了👏🏻👏🏻我哋打算晚餐食好啲慶祝一下~有緣搵到呢間日本餐廳😃我哋點咗佢哋嘅套餐set~入面有好多道菜~仲有好多肉可以烤~第一道對我哋嚟講有啲奇特~和牛配法包😚😚但係好好食~酥脆嘅法包~上面放咗軟嫩嘅牛肉~配埋嚟幾唔錯嘅🤭迷你沙律好新鮮~全部都好脆脆~食咗好清爽!之後又上咗韓式煎餅~入面放咗海鮮~好香!好好食!佢哋嘅冷面有獨特嘅味道~食咗好清爽~我弟弟就好鍾意呢個冷面😆😆之後上咗牛肉同一碗日本蛋~我哋唔係好識食~我哋將牛肉沾上雞蛋~之後拿去烤!有濃郁嘅牛肉味同蛋香~幾好食嘅!!仲有呢個牛舌係烤香咗沾鹽蔥汁食~真係好香~味道好豐富🥰🥰呢個肉嘅拼盤入面包含咗上牛排肉、上牛肩肉眼同五花肉~每樣都處理得好乾淨~厚度啱啱好~烤咗食嘅口感好正~都有濃郁嘅肉香~肉入面嘅油搞得好鮮嫩多汁😁再嚟佢哋嘅海鮮有蝦同扇貝~都非常鮮甜~蝦好彈牙~扇貝大大粒~咬落去口感好豐富🫰🏻🫰🏻最後嘅甜品都非常正~好甜又爽口~係黑糖珍珠口味嘅雪糕😋😋我哋兩兄弟都食得好飽😃好滿足!之後有機會就到弟弟帶我嚟食嘅時候了!!
仲有呢個牛舌係烤香咗沾鹽蔥汁食~真係好香~味道好豐富🥰🥰
最後嘅甜品都非常正~好甜又爽口~係黑糖珍珠口味嘅雪糕😋😋