2024-11-04
之前食過覺得呢間燒肉唔錯,最近天氣凍返食燒肉就啱晒啦,呢度環境寬敞座位闊落,唔错!首先上咗佢哋嘅前菜,和牛他他搭配法包一齊食唔會膩,入口即溶完全係我嘅最愛呀。韓式煎餅表面酥脆,加少少鹹鹹辣辣嘅特製煎餅醬非常匹配。迷你沙律又新鮮又多,加埋沙律醬地好開胃!之後上嘅和牛拼盤有薄切牛板腱,牛肉好大塊,燒兩燒就食得,再蘸埋溫泉蛋嚟食,感覺有啲似食緊關西風壽喜燒,食落充滿油脂香,而且好嫩滑。然後係上牛排肉,和牛嘅油脂分佈好平均,咁高質嘅肉可以配芥末一齊食,中和油膩感之餘仲帶出肉味。终于澳洲和牛特上牛肩肉眼同薄切牛舌芯,肉大大條,燒嘅時候要注意,因為油份太多有機會搶火,配埋生菜一齊食就Perfect。佢哋嘅鹿兒島豚五花肉超 好 食!!!調味恰到好處,唔會死鹹!五花肉肉質好好,肥瘦適中,食完唔會好膩土海鮮係海老拼原隻帆立貝,正常發揮。主食嗌咗迷你雞肉烏冬,雞肉係普通嘅雞,但食落好惹味,湯底都幾好飲。最後仲送甜品,黑糖珍珠雪糕,整體食物水準好高而且餐廳係走高級日式燒肉路線,但定價都算合理,推介!