2005-08-05
之前有一次行行下街, 見到有間鐵板燒, 望入去見環境幾整齊, 就入左去試下.價錢OK 喎, 唔貴, 叫套餐尤其抵, 一個大蝦肉眼扒餐(二人前) 都係390 蚊左右, 我印象中佢係無收加一既.之後去過2, 3次, 都係招呼好好, 每次都有好既提議俾我地, 添茶亦好密, 食物又新鮮, 唔錯.大蝦肉眼扒餐(二人前) 包括:豆腐沙律(酸酸甜甜, 好醒胃)燒大蝦(蝦好大隻, 好新鮮, 每人一隻, 每隻都可以切開6件左右, 仲有蝦頭都幾好食, 不過無咩蝦膏) 原條龍利魚柳(魚味唔太夠, 可能俾牛油同香草蓋過左, 不過都好惹味)香蔥煙肉炒飯(好味道)蒜片安格斯肉眼扒(師傅會先問你要幾成熟, 個人認為以鐵板燒計, 5成比較好, 入口即溶, 肉汁流晒出黎, 好正!)炒雜菜(師傅會連埋上一道牛肉切落黎既肥肉一齊炒, 菜好鮮甜, 好味)豆腐大蜆麵豉湯(OK, 隻蜆都真係幾大)甜品(食唔出係咩, 不過就有呍呢拿味, 都幾好, 再大件D就好喇)整體黎講, 係值得再去既, 不過, 如果兩個女仔都唔太大食的話, 叫以上呢個二人前, 係應該食唔晒既, 可以考慮要其他再平D既餐, 份量同內容都會少D, 咁就唔駛浪費喇.
大蝦肉眼扒餐(二人前) 包括:
豆腐沙律(酸酸甜甜, 好醒胃)
香蔥煙肉炒飯(好味道)
豆腐大蜆麵豉湯(OK, 隻蜆都真係幾大)