味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2022-09-02 2388 浏览
這間火鍋店是朋友介紹來,最好的地方是無限時任食坐檯位置都舒服唔會太迫先來四款小食(雞軟骨、沙律、涼拌青瓜、陳醋雲耳)頭盤可選龍蝦或雞煲其實如果人多兩樣都可以揀到黎食龍蝦不過不失,始終焗龍蝦不及蒸龍蝦咁鮮味雞煲就真係幾好食夠入味鐘意食辣的朋友可叫加大辣然後正式開始選火鍋湯海鮮拼盤賣相幾靚有蝦、帶子、鮑魚、龍躉片等食材新鮮美國安格斯牛肉拼盤亦擺得好靚肉質未算入口即溶但都好好食任食材料款式不算多但質素幾好總而言之,價錢算抵食,朋友聚會來此最就腳
這間火鍋店是朋友介紹來,最好的地方是無限時任食
坐檯位置都舒服唔會太迫
先來四款小食(雞軟骨、沙律、涼拌青瓜、陳醋雲耳)
頭盤可選龍蝦或雞煲
其實如果人多兩樣都可以揀到黎食

龍蝦不過不失,始終焗龍蝦不及蒸龍蝦咁鮮味

雞煲就真係幾好食夠入味
鐘意食辣的朋友可叫加大辣
然後正式開始選火鍋

海鮮拼盤賣相幾靚
有蝦、帶子、鮑魚、龍躉片等食材新鮮

美國安格斯牛肉拼盤亦擺得好靚
肉質未算入口即溶但都好好食
任食材料款式不算多但質素幾好
總而言之,價錢算抵食,朋友聚會來此最就腳
2022-08-09
2022-08-07 2823 浏览
用二维碼掃code點餐任食的食品種類太少,肥牛和黑豚肉低级難食,咬唔入,超un,未試過任食火鍋叫了一碟牛肉就不再叫,連加一,每位$306元,勁中伏,不會有下次…
2022-08-07
2022-07-31 2081 浏览
好耐冇成班人打邊爐啦,次次都係簡單買料自己反家打就算,今次同朋友一聚,點可以唔邊邊佢🤩🤩哩間上網睇到食評唔錯,甘岩身邊朋友話想坐得舒服d 唔想太迫,於是就簡左哩間餐廳一試😛任飲任食一位$300 , 唔算貴,冇限時,仲有頭盤可3簡1,有龍蝦,有雞煲,仲有芝士蠔簡,我地4人行坐簡晒龍蝦,個龍蝦不過不失啦,唔驚太有驚喜,但又唔難食,之後有海鮮拼盤加安格斯牛肉拼盤上場,個海鮮拼盤我真心覺得唔好,個蝦新鮮,個帶子都甜,仲有龍躉片,都唔係d hea 野,好味😋😋不過任食料果part 就唔算多款式,但都算質素幾好,個手打滑都要贊一贊🥰我覺得可以再encore 🤩下次再試下雞煲#味火鍋#打邊爐 #芝士龍蝦#海鮮拼盤

我覺得可以再encore 🤩下次再試下雞煲

#味火鍋
#打邊爐
#芝士龍蝦
#海鮮拼盤
2022-07-15 1912 浏览
我地有朋友知道呢到有一間房可以卜,呢間房唔早一個月卜係未必卜到,因為餐廳入面得一間房,於是卜左8位,好似vip房咁!😆然後想講8個人送既配料又多又正,首先會有得簡芝士龍蝦或者半份雞煲,然後就有靚牛,蝦,鮑魚,蠔,蟹柳,墨魚丸,想講食完個前菜已經飽,但佢仲有好多唔同既配料可以任叫黎食,真係好抵食,每個人300蚊有找,只係送既配料前菜已經值回票價!如果多人又想搵間冇咁嘈但又抵食既火鍋推介,好推薦黎呢一間食!

呢一間任食火鍋性價比高,仲要唔限時,抵讚!一坐低就嚟四款小食,炸雞軟骨最啱我,另外三款中華沙律、涼拌青瓜同埋陳醋雲耳都好食。打邊爐之前會有個頭盤,可以揀芝士焗龍蝦半隻或者芝士焗號三隻,仲要係一人一份,龍蝦同埋焗蠔嘅size都唔細㗎。仲有一個選擇就係麻辣雞煲,我哋當然揀龍蝦同埋焗蠔啦。打邊爐湯底都有好多種選擇,基本上都可以鴛鴦雙拼,不過我哋就揀咗花膠烏雞湯底,呢個係冇得雙拼嘅,湯底嚟嘅時候碟烏雞另外上枱,可惜唔記得影相。跟住真係要介紹下一個霸氣海鮮拼盤,上枱嘅時候乾冰係咁噴煙,超正!入面有鮑魚、蟶子、海蝦、龍躉片、扇貝、巨型蟹柳、手打墨魚丸同埋蝦丸,樣樣都新鮮,以約$300一位黎講真係物超所值。除咗個海鮮拼盤之外,仲有一個牛肉拼盤,都係靚野黎嘅,有安格斯、牛頸脊等。每樣一人一片,質素唔錯。其實食完個龍蝦再加海鮮拼盤同埋牛肉拼盤之後都已經飽咗七八成,跟住就到任食部份,選擇都算多,有普通牛肉、黑豚肉、多款丸(佢啲丸嘅款式都幾特別,不過因為我唔食丸,所以冇特別睇),搞雷就有韭菜餃先蝦水餃同埋粟米餃,當中粟米餃最有驚喜,啲粟米粒好fresh,另外仲有鴨血、牛柏葉、水魷同豬皮。唯一要挑剔嘅就係冇魚
呢一間任食火鍋性價比高,仲要唔限時,抵讚!

其實食完個龍蝦再加海鮮拼盤同埋牛肉拼盤之後都已經飽咗七八成,跟住就到任食部份,選擇都算多,有普通牛肉、黑豚肉、多款丸(佢啲丸嘅款式都幾特別,不過因為我唔食丸,所以冇特別睇),搞雷就有韭菜餃先蝦水餃同埋粟米餃,當中粟米餃最有驚喜,啲粟米粒好fresh,另外仲有鴨血、牛柏葉、水魷同豬皮。唯一要挑剔嘅就係冇魚,唔好話翠華,連普通鯇魚片都冇,不過$300仲要冇限時間仲想點?

呢度好好坐, 9:15pm last order,不過可以坐到12點。啲夥計都好有禮貌,服務都好,讚!
2022-06-13
2022-06-13 1509 浏览
三年疫情了,朋友們已經久沒見面了。趁着友生日,八人行打算深情一聚!一向精明消費嘅友人推薦了這一間火鍋店。位於尖沙咀地區方便,不用排隊有訂位服務,不限時放題任飲、任食火鍋!每位$278,而且招呼周到,環境舒適。選頭盆芝士焗波士頓龍蝦🦞或者四川麻辣雞煲,再自選湯底,我哋揀咗蕃茄+芫荽皮蛋鴛鴦鍋底。美國安格斯牛肉拼盤、時令海鮮拼盤!其他配料食物繁多可以隨便掃QR code 追加至於任飲放題,除了可樂、雪碧、橙汁外還有其他不同的飲品,大家可以隨便出去兩大雪櫃自取!最後還有雪糕送!真心推薦啊!

一向精明消費嘅友人推薦了這一間火鍋店。
位於尖沙咀地區方便,
不用排隊有訂位服務,
不限時放題任飲、任食火鍋

每位$278,而且招呼周到,環境舒適。

選頭盆芝士焗波士頓龍蝦🦞或者四川麻辣雞煲
再自選湯底,我哋揀咗蕃茄+芫荽皮蛋鴛鴦鍋底。
美國安格斯牛肉拼盤、時令海鮮拼盤!

其他配料食物繁多可以隨便掃QR code 追加

最後還有雪糕送!

真心推薦啊!

2022-05-22
生日
2022-06-12 1093 浏览
睇到fb廣告介紹,$278任食海鮮火鍋,真心吸引左,䦒得响阿士厘道,應該都唔會差,約埋同事膽粗粗又試下,好彩無令我失望,一入到去,覺得環境濶落,乾淨衞生,服務員有禮,兼會對食品作介紹,套餐足夠份量,即使有QR CODE點任食配料都唔需點太多,不過任食嘅牛,略為差d, 不過以咁嘅價錢,絕對超值,同事們都讚好👍🏻前菜的芝士龍蝦、雞煲都幾好食,雞可以再麻一d, 我哋點花膠湯底,真係成抽花膠,十分驚喜,希望餐廳可以keep住水準。
2022-05-27
見到呢間火鍋店嘅食評幾好,價錢亦合理訂到位又去試下頭盤揀咗芝士焗龍蝦同芝士焗蠔芝士好香拉哂絲,龍蝦實肉唔柴,生蠔就一般跟住到海鮮,有蠔,蟶子,刀貝,鮑魚,長蟹柳,手打蝦丸墨魚丸全部好新鮮,肉質鮮嫩牛肉併盤,賣相幾靚,但每樣每人得一片唔夠得體又冇標示,都知邊樣係乜只有一款係比較嫩滑,其他三樣頗韌下又冇牛味食完之後就自選配件肥牛黑毛豬片-厚切頗韌下餃子一般,韮菜好食,蝦肉水餃太實同有種怪味鴨血幾好,蝦滑墨魚滑都彈牙足料牛柏業又係好韌,水魷冇味跟住都係啲什丸類,連一啲魚類都冇供應結尾有一人一杯movenpick(FB LIKE而有)總結只有個頭盤同海鮮盤係好,其他只係中下水平
見到呢間火鍋店嘅食評幾好,價錢亦合理
訂到位又去試下
頭盤揀咗芝士焗龍蝦同芝士焗蠔
芝士好香拉哂絲,龍蝦實肉唔柴,生蠔就一般
跟住到海鮮,有蠔,蟶子,刀貝,鮑魚,
長蟹柳,手打蝦丸墨魚丸
全部好新鮮,肉質鮮嫩
牛肉併盤,賣相幾靚,但每樣每人得一片
唔夠得體又冇標示,都知邊樣係乜
只有一款係比較嫩滑,其他三樣頗韌下
又冇牛味
食完之後就自選配件
肥牛黑毛豬片-厚切頗韌下
餃子一般,韮菜好食,蝦肉水餃太實同有種怪味
鴨血幾好,蝦滑墨魚滑都彈牙足料
牛柏業又係好韌,水魷冇味
跟住都係啲什丸類,連一啲魚類都冇供應
結尾有一人一杯movenpick(FB LIKE而有)
總結只有個頭盤同海鮮盤係好,
其他只係中下水平

2022-06-06
  • 海鮮拼盤
建議每次也打去問價錢,每位$278再加一,只供參巧,近排食材價格浮動,營業時間也不同,餐廳也隨時加價。環境時尚乾淨自助醬料區可選雞煲或半邊芝士焗龍蝦~**開邊芝士大龍蝦**(一人一客)~啖啖肉,蝦肉新鮮彈牙。**精選海鮮拼盤**(一人一客) ~原隻鮮鮑魚,原隻大海蝦,日本刀貝,日本廣島生蠔,北海道大元貝,自家製手打墨魚丸,自家製手打蝦丸。海鮮味道口感也非常生鮮 **美國安格斯牛肉拼盤**(一人一客) ~牛小排,牛肩胛翼,封門柳,牛板键上枱目測肉鮮紅而嫩,但由於人多混亂,放入湯中再撈出時,入口也不知是那部份,味道也差不多,暴殄天物**湯底**~烏雞花膠配蟲草花 花膠大大嚿@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@**無限追加**~ (QR code 自行落單)蔬菜多選擇又新鮮美國豚肉手打蟹籽蝦滑**每人一客**~movenpick雪糕食後感每人一客的食材新鮮高質,而任叫的食材也不錯,飲品也是自助任飲(不包酒精飲品),服務也不錯,亦沒有張貸就價,每位$278加一,無限時,CP值高,值得再encore

環境時尚乾淨

自助醬料區

可選雞煲或半邊芝士焗龍蝦
~**開邊芝士大龍蝦**(一人一客)~
啖啖肉,蝦肉新鮮彈牙。

**精選海鮮拼盤**(一人一客) ~
海鮮味道口感也非常生鮮

**美國安格斯牛肉拼盤**(一人一客) ~
牛小排,牛肩胛翼,封門柳,牛板键

**湯底**~
烏雞花膠配蟲草花
花膠大大嚿

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

**無限追加**~ (QR code 自行落單)

蔬菜多選擇又新鮮

美國豚肉

手打蟹籽蝦滑

**每人一客**~
movenpick雪糕

食後感

2022-05-20 1730 浏览
$278/位再加一的放題,無限時,即刻來個報告先。當晚6:30到咗,另一個朋友未到,所以未開爐,不過就有D小食同飲品可以食住飲住先。佢D小食一D都唔少野,有炸雞軟骨、中華沙律、涼拌青瓜同陳醋雲耳,仲可以添食。飲品方面有樽裝汽水(呢排做Promotion跟埋個雪櫃所以周街都係),仲有Anson Lo的OOHA系列,選擇選多,只係無啤酒。齊人開爐,先揀半隻龍蝦或雞煲,我地3人都揀了半隻龍蝦,芝士焗,唔算大隻,唔會太飽,肉質還可以。湯底來了,仲連埋海鮮拼盤同埋靚牛拼盤一齊上,D乾冰係咁噴煙都幾震撼。海鮮拼盤D蝦都幾大隻,3個人每人都有2-3隻,鮑魚就每人1隻,超新鮮,跟住有2隻元貝同2隻細象拔蚌,再加廣毛,另外仲有手打蝦丸同墨魚丸各6粒,仲有3條大蟹柳。當中最正係鮑魚,其次係蝦,其他的算正常。靚牛拼盤都係美國安格斯,包括有牛小排、牛肩胛翼、封門柳及牛板鍵,每款大約2-3片,以放題場而言真係交足貨有餘。任食的食材都算多款式,唯一缺點係無魚。佢任食的牛和豬都算幾好,呢間舖的老闆算係有良心。最後Like 社交平台仲有一杯Movenpick。總結,坐得舒服食得自在服務又好,值得推介。
$278/位再加一的放題,無限時,即刻來個報告先。

最後Like 社交平台仲有一杯Movenpick。

總結,坐得舒服食得自在服務又好,值得推介。
聽朋友介紹一間無限時抵食火鍋店,通常任飲任食嘅食物和服務都比較普通,母親節臨近就帶兩老一試,剛到達一樓,接待處位靚靚Fanny妹妹非常友善,笑容可掬(隔住個口罩都見到佢眼睛笑意盈盈)見兩老年紀大,細心安排邊邊位俾佢哋坐得舒服點,又耐心解釋怎樣order食物,這種服務態度真的好難得,另這間火鍋店食品質素非常高,每人送半隻芝士龍蝦非常美味,火鍋海鮮新鮮,牛肉又有肉味,任點食品多元化,任飲嘅飲品更多不勝數,誠意推介大家,我必定會再光顧
2022-01-29 1826 浏览
🥘味火鍋🥘一開始訂呢間餐廳係睇中佢係無限時間火鍋d食物都唔錯 中中肯肯個芝士焗龍蝦同海鮮拼盤都ok😂但係間餐廳嘅服務同坐位安排都有d差🥵我哋七點鐘入坐 上咗個default嘅龍蝦、海鮮拼盤同一盤肉 落單張QR Code就去到八點半先俾我地🥶落完單之後d野食又唔尼 諗住同waiter講 但係舉手又冇人理😓至於坐位方面 好早之前就book咗位 結果到嘅時候佢地搞錯咗人數 結果加完位之後有d逼😅個位仲要係餐廳嘅角落頭 咁啱得咁橋俾兩張大檯圍死咗😂仲要人地係一家人一齊 搞到成件事好似亂入咗人地嘅屋企gathering咁🤣總之overall experience有d差
🥘味火鍋🥘
一開始訂呢間餐廳係睇中佢係無限時
火鍋d食物都唔錯 中中肯肯
個芝士焗龍蝦同海鮮拼盤都ok😂
但係間餐廳嘅服務同坐位安排都有d差🥵
落單張QR Code就去到八點半先俾我地🥶
總之overall experience有d差

2022-01-25 1647 浏览
主打超平價、無限時嘅邊爐🔥🔥.停咗晚市又想平平哋同朋友坐耐啲打邊爐?最近有間火鍋店做緊$168(加一)由兩點食到六點!同行朋友仲以為係二百幾加一,一聽到價錢真係OMG🍲咁當然呢個價錢唔好同散嗌火鍋比較啦🤣.0️⃣鴛鴦湯底(豆腐喇沙、麻辣豆腐鴨血bb辣)前者幾香濃喇沙味,後者就唔會太辣得嚟又有麻香,可惜後期加湯係加熱水🥲.1️⃣芝士龍蝦一坐低,職員就會按人頭送上芝士焗龍蝦。龍蝦肉結實微暖,不過不失,合格。至於個螯係無扑碎過,原隻上,食起上嚟有少少呢hea🦞.2️⃣安格斯牛拼盤(牛小排、封門柳、牛板腱)(非任食)除咗龍蝦仲會送上呢盤牛,每人每個部位都食到一兩塊。封門柳都幾重牛味,其他就正常🐮.3️⃣任食肥牛、豬片肥牛質素同街市嘅差唔多,至於豬肉任食嚟講算係咁,唔會太肥之餘都唔會霉🐷.4️⃣牛栢葉、水魷非常好食!好食在於佢就算淥咗好耐都唔會咬唔開,好爽脆!.5️⃣蝦滑、墨魚滑正常。墨魚滑都幾彈牙,配埋麻速湯底就幾惹味.6️⃣丸類丸類個人覺得都算出色,有啲特別丸(胡椒豬肚貢丸、芫荽牛丸)出面少見,同埋都好彈牙下,未試過嘅可以試試.7️⃣蔬菜拼盤基本上想食嘅蔬菜都已經喺晒呢盤嘢度😂南瓜粟米都好鮮甜!粟米個切法令你可以好放心食,
主打超平價、無限時嘅邊爐🔥🔥
0️⃣鴛鴦湯底(豆腐喇沙、麻辣豆腐鴨血bb辣)
1️⃣芝士龍蝦
2️⃣安格斯牛拼盤(牛小排、封門柳、牛板腱)(非任食)
3️⃣任食肥牛、豬片
4️⃣牛栢葉、水魷
非常好食!好食在於佢就算淥咗好耐都唔會咬唔開,好爽脆!
5️⃣蝦滑、墨魚滑
正常。墨魚滑都幾彈牙,配埋麻速湯底就幾惹味
6️⃣丸類
7️⃣蔬菜拼盤
基本上想食嘅蔬菜都已經喺晒呢盤嘢度😂南瓜粟米都好鮮甜!粟米個切法令你可以好放心食,無咁易攝牙罅!
8️⃣Movenpick(無影)
每人有得揀一杯,有朱古力、雲呢拿、士多啤梨、咖啡味,呢個價錢有movenpick食真心jeng!
9️⃣飲品
除咗罐裝飲品外,仲可以叫凍檸茶凍奶茶等等即沖飲品!打邊爐有呢啲飲係爽嘅🧋
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕
美味度:🌕🌕🌕🌕🌖
獨特性:🌕🌕🌗🌑🌑
📍味火鍋 (尖沙咀)
🍲尖沙咀亞士厘道12-14號雅仕洋樓地下D號舖及1樓
相信各位為另一半安排生日飯既時侯 都會struggle好耐🙃因為真係好多野都想試, 但偏偏dinner只有一餐🥲🙆🏼‍♀️❤️雞煲 龍蝦 雪糕🙆🏼‍♂️❤️雞煲 火鍋 雪糕咁所以即係要搵一間 同時有齊好食既雞煲 好食既龍蝦 好食既火鍋 好食既雪糕既餐廳啦~但樣樣都想食 實好貴啦🥲咁岩就遇到味火鍋! 佢真係救左我銀包一命🤩每人都只係$288加一炸~呢間火鍋店都幾特別 原來佢地有2層地下果層係酒吧 放工時間可以去Happy Hour~樓上果層就做晚市雞煲+火鍋放題~一坐低 即刻有staff過黎招呼我地我地第一次黎唔知揀咩食好 又會比suggestions同埋佢地好細心嫁~ 女仔比較少飲凍野 所以即刻幫我去拎幾罐唔凍既飲品比我抵讚❤️咁我地就叫左 一個雞煲 + 一隻龍蝦 +鴛鴦湯底火鍋仲送左個海鮮拼盤🤩雞煲夠麻夠辣 未食落口 已經聞倒勁香一開始可能覺得份量較少 但其實食到最後 你會發現岩岩好!隻龍蝦絕對係有誠意 比預期中好食~蝦肉仍然爽口 又多肉 有鮮味肉質食得出係比較新鮮既 唔會煮到鞋烚烚~鴛鴦湯底火鍋 我地揀左麻辣+豬骨湯麻辣鍋入面本身跟左好多舊鴨血口感非常好 同埋好入味~而豬骨湯底入面真係有大大

🙆🏼‍♀️❤️雞煲 龍蝦 雪糕
🙆🏼‍♂️❤️雞煲 火鍋 雪糕

但樣樣都想食 實好貴啦🥲
咁岩就遇到味火鍋! 佢真係救左我銀包一命🤩
每人都只係$288加一炸~

呢間火鍋店都幾特別 原來佢地有2層
地下果層係酒吧 放工時間可以去Happy Hour~
樓上果層就做晚市雞煲+火鍋放題~

一坐低 即刻有staff過黎招呼我地
我地第一次黎唔知揀咩食好 又會比suggestions
同埋佢地好細心嫁~
女仔比較少飲凍野
所以即刻幫我去拎幾罐唔凍既飲品比我
抵讚❤️

咁我地就叫左
一個雞煲 + 一隻龍蝦 +鴛鴦湯底火鍋
仲送左個海鮮拼盤🤩

雞煲夠麻夠辣 未食落口 已經聞倒勁香
一開始可能覺得份量較少
但其實食到最後 你會發現岩岩好!

隻龍蝦絕對係有誠意 比預期中好食~
蝦肉仍然爽口 又多肉 有鮮味
肉質食得出係比較新鮮既 唔會煮到鞋烚烚~

鴛鴦湯底火鍋 我地揀左麻辣+豬骨湯
麻辣鍋入面本身跟左好多舊鴨血
口感非常好 同埋好入味~
而豬骨湯底入面真係有大大舊豬骨嫁!
唔係味精湯黎嫁!

至於最有驚喜既 一定係個海鮮拼盤!

由於呢餐係生日飯既關係 仲插多個生日牌比我地影相😹每款海鮮都有2人份量嫁!
雖然個seafood platter係送既, 但一啲都唔差嫁!
啲海鮮唔係雪藏野黎😹真係好有鮮味~
特別係刀貝 真係好大隻~

Overall黎講 每人$300左右食到咁多正野
性價比好高嫁喇! 值得推薦比朋友❤️
2021-07-11
生日
2022-01-09 891 浏览
今次約埋好姊妹一齊去食,訂咗2:00四位,1:45已經到咗就可以入坐,我哋選擇最尾張枱,可以盡情傾偈聊天,地方環境寬敞,服務態度真係好好,經常問我哋有乜須要,除咗雪櫃飲品外,可以有咖啡、奶茶、檸檬茶、檸檬水選擇,還有一開始每人半隻芝士龍蝦,食材非常新鮮,牛肉拼盤每款牛肉都好食,韮菜餃夠味道,我個人喜歡前菜小食嘅蓮藕片,值得一提的事,我位姊妹好大頭蝦,留低咗個電話喺沙發度,佢好緊張問途人借電話打上去問個電話還在嗎?好好彩亦好感恩可以失而復得。🙏🏻感謝味火煱🙏🏻
2022-01-09
纪念日