2016-12-12 243 浏览
葵涌廣場近這一年多,開了很多不同特色的店舖。每逢食飯、放工時段,人流極度擠湧。很多也是看看有什麼特色飲品或小吃。每每經過這間店,店員都會推廣其買一送一優惠。 飲品系列有數款買一送一可以選擇,今次與同事試一下大多數人也選擇的「青出於藍」飲品。當拿過飲品之際,,店員會不詫在其左方可以有一個拍照區拍照的。不知道是否因為太多人拍照打卡關係的緣故,故特意預留這小小的空間作拍照之用。這杯「青出於藍」附上的四塊士多啤梨外,不會吃到一粒粒士多啤梨的。這杯主要成份是近期較多人開始推祟的羽衣甘藍、菠蘿、蘋果等混合而成。第一次嘗試羽衣甘藍,不算太強草青味道,可能由於有蘋果在內,清新蘋果味最為飲出來,亦有淡淡草味道,感覺比相像中好飲,易入口。但這杯應是完整材料放進去,沒有其他的加進太多水份溝稀。口感實在,喝下去時候,每一口均有渣的,相對感覺上好像喝起來很健康似的。但若以正價價錢四十多元一杯購買,作為一般打工平民,有點兒昂貴。在這個價位以下的特式飲品,也有其他選擇。

2016-12-12 164 浏览
去葵涌廣場就係有掃街既準備,但見到呢間裝修淡雅,用木色及小花為裝飾,同其他真係好唔同,見佢有買一送一優惠,就去一試! 佢既 smoothie 名都落足心思,因為要留肚掃街,所以叫左杯火龍果、蘋果汁,杯果汁紅噹噹,好搶眼,味道還好,冇咩驚喜,但影相一流!
2016-12-04 258 浏览
葵涌廣場3樓嘅果汁飲品平到5蚊都有一杯就出晒名,而呢間新開,有晒包裝嘅告白果屋明顯係行比較高層次嘅路線。飲品標榜純天然無加糖,價格由廿幾至四十幾蚊一杯不等。為食豬去嘅呢日某幾款飲品有買一送一優惠,為食豬揀咗可以抗衰老嘅恐龍遇上噴火龍($45)。杯smoothie嘅顏色好有視覺效果,加埋幾塊香蕉做裝飾幾有美感。味道方面剩係飲到火龍果同蘋果嘅味道,感覺幾天然但懷疑有加糖,飲到最尾有啲太甜。另外,打得好細滑,應該有隔渣,即使有火龍果成份都唔覺有一粒粒籽。為食豬覺得如果有買一送一都試得過,但正價買一杯就唔太值嚕。

為食豬覺得如果有買一送一都試得過,但正價買一杯就唔太值嚕
2016-12-02 93 浏览
恐龍遇上噴火龍.其實係恐龍蛋 紅肉火龍果 蘋果 提子嘅不加甜不加色素鮮制果汁非常之咁火龍果,恐龍蛋同蘋果味都係好微,提子就真係飲唔出入口好清新,微果甜。清清哋飲完好舒服!宜家like fb有買一送一優惠,只限同款飲品。
恐龍遇上噴火龍
非常之咁火龍果,恐龍蛋同蘋果味都係好微,提子就真係飲唔出

入口好清新,微果甜。清清哋飲完好舒服!

宜家like fb有買一送一優惠,只限同款飲品。
2016-12-02
2016-11-17 155 浏览
青岀於藍🌈🌈🌈 <<買一送一>>羽衣甘藍 + 蘋果 + 菠蘿 + 牛奶Kale係一個十分健康的食物,屬於superfood其中一種。本身以為草青味會好重,但因為佢加左蘋果同菠蘿,將佢既草青味覆蓋左,飲落去有點小清新而且吾會太甜,同埋佢講明吾落糖,所以飲落去都係原汁原味的喔。再加上佢定期會有promotion👍🏻,行經不妨一飲喔。
青岀於藍🌈🌈🌈 <<買一送一>>
羽衣甘藍 + 蘋果 + 菠蘿 + 牛奶
再加上佢定期會有promotion👍🏻,行經不妨一飲喔。
2016-11-14 117 浏览
店舖主打純天然無添加的果汁,剛好正在做指定飲品買一送一promotion,最後試了這個"恐龍遇上噴火龍",有蘋果,紅肉火龍果,恐龍蛋的配搭,用恐龍蛋作材料的果汁店比較少見亦不多,不過火龍果的味道卻是最突出,即叫即榨,健康養顏兼易入口!葵涌廣場出名多平價食物及飲品,要在云云飲品店中突圍而出,而且他們果汁相比之下較為高價,若沒有質素,創意或gimmick的確較難吸引食客的垂青! 店內旁邊有個裝飾精緻的小角落,讓客人在那邊找個好位置打卡放上網,呃like+宣傳

2016-11-14 136 浏览
『告白果屋』是最近葵涌廣場內新開的其中一間小食店,舖面走台式文青風,裝修既特別又可愛,店員也很用心的介紹飲品menu,更提醒我們買完飲品後可在一旁留影。這次選了「楊桃乜乜乜」,是一杯楊桃、橙、提子和紅肉火龍果混合而成的奶昔,飲品賣相非常吸引,味道也很不錯,酸酸甜甜的很清新,每一口都飲得到果肉的渣。雖然份量不多,但飲完一杯已非常滿足!這杯原價要$46,小店飲品來說堅貴!不過現在有買一送一的優惠,2人share的話也算抵飲呢。------------------------------By alvahana
楊桃乜乜乜

By alvahana
2016-11-12
10 分钟 (外卖自取)
$23 (宵夜)
楊桃乜乜乜
2016-11-05 82 浏览
[又飲又影]葵芳今次的潮流在葵芳廣場樓新出的小食一條街,有著不一般的文藝氣息,不單止有甜品、壽司,更有特別新奇的飲料~~今次嘗試的系尼間——告白果屋,經過時已感到小清新,無添加糖份的現榨水果系其中一個亮點,健康又美味因為顔色太吸引,於是點左杯「楊桃乜乜乜」味道是偏酸—楊桃酸,因為現榨關係,口感唔係滑溜,而是有點渣澀,並不抗拒,反而似乎會有助於消化。有Buy one get one free 的關係,所以可以同友人齊齊飲番杯!店內裝潢設計好有心思,影靚相瞬間無難度~~如果經過,口又乾,可以試一試
[又飲又影]

葵芳今次的潮流在葵芳廣場樓新出的小食一條街,有著不一般的文藝氣息,不單止有甜品壽司,更有特別新奇的飲料~~

因為顔色太吸引,於是點左杯「楊桃乜乜乜」
如果經過,口又乾,可以試一試
  • 楊桃乜乜乜
2016-10-24 152 浏览
經過葵涌廣場3/F,見到有間佈置好Vintage Garden Style,有很多精緻裝飾供拍照的飲品店。雖然人來人往有點迫,但喜歡拍照既我又怎能錯過~即叫即做,等了5mins,即取得初戀如夢,士多啤梨配搭乳酪牛奶微香而幼滑,帶微酸微鮮甜的士多啤梨味,味道略淡,飲到最後,食埋杯邊的三片士多啤梨也是清淡的士多啤梨味。總結,雖然店是標榜天然不加糖,但也應選甜一點的士多啤梨,初戀應該更加多D甜才是… 現在好像得手後懶搞驚喜,平淡又不算差…
雖然人來人往有點迫,但喜歡拍照既我又怎能錯過~
即叫即做,等了5mins,即取得初戀如夢,
2016-10-22
最近見Facebook同Instagram有吾少人post告白果屋既相,一直對呢間鋪頭既感覺系:d飲品好精美🍹,睇得出花左好多心思設計💖。今日小妹行開葵涌廣場,終於試左😋!呢間小清新果汁店走台式簡約風🌿,以木系為主調,亦有可愛小擺設🍄,比人舒服既感覺☺️~買完有位影相📸,可以先餵飽相機,都頗為細心👏🏻 (小妹成日覺得takeaway冇位影美美的照片🙈)小店主張天然無添加✨,或者因為咁所以價錢就稍貴啦💰!宜家買指定飲品有買1送1優惠👀,但鍾情粉紅色💕既小妹order左冇優惠既初戀如夢 ($48),裡面有:菠蘿🍍、士多啤梨🍓、乳酪同牛奶🍼。杯smoothie有淡淡士多啤梨味,再有菠蘿中和返士多啤梨既酸味,甜中帶點酸,味道不錯😌~而且有草莓果肉,味道天然,真材實料🌟,不過小妹略嫌飲品有d酸同細杯左少少,好快就飲哂喇😐。由於飲品入面有果肉😙,店員亦好細心咁比左粗飲管我,服務態度都算不錯👍🏻。

小店主張天然無添加✨,或者因為咁所以價錢就稍貴啦💰!

2016-10-18
2016-10-13 108 浏览
告日果屋位於葵涌廣場內有一間獨有的果汁店,舖位很大,佈置非常精緻,在嘈雜喧鬧的葵涌廣場很大對比,更顯突出。最近果汁店有優惠,menu ⭐️的果汁買一送一,但要同款。我選了楊桃乜乜乜 $46,內有楊桃、橙、提子、紅肉火龍果;功效降血脂消炎,果汁味道清甜,讚👍🏻店員態度很好,會主動邀請你為果汁拍照,而且拍攝位置也不少。如果並非一送一的話,價錢有點貴。不知下次再去,還有沒有優惠了。

最近果汁店有優惠,menu ⭐️的果汁買一送一,但要同款。
店員態度很好,會主動邀請你為果汁拍照,而且拍攝位置也不少。
2016-10-08
  • 楊桃乜乜乜
1K
2016-10-09 88 浏览
The Smooffee 告白果屋恐龍遇上噴火龍 $43試業期間買一送一走偽文青風格, 店舖小小但裝飾得幾有feel~ 呢杯飲落都幾fresh, 唔錯, 最重要唔會好甜...但定價偏高🌝🌝, 依家buy 1 get 1 free 都okay既, 但正價既話就唔會encore 啦🙈
The Smooffee 告白果屋

恐龍遇上噴火龍 $43
試業期間買一送一
2016-09-24 104 浏览
話說今日行過見到買一送一見咁抵米試下 朋友排隊等緊野飲期間我米行埋一邊食住野等 就系相機食先個陣 有個店員行埋黎 (個女人! 吾系候生女) 叫我吾好系度影相 話我冇系度幫襯 其實呢我並冇放低手上嘅野食系舖度影相 都冇借background黎影囉 你估你間舖箱金咩?不過費事同佢嘈我行開就算!btw今次之後我以後吾會再幫襯!
話說今日行過見到買一送一見咁抵米試下

2016-09-24
5 分钟 (外卖自取)
2016-09-24 150 浏览
要係葵涌廣場小食店突圍而出,必須有其獨特先可以站穩陣腳,而告白果屋暫時就成功吸引眾多年青人幫襯,賣既係文青氣息以及新鮮果昔。月亮皇后 (蘋果+牛奶) 零糖水,純鮮果同牛奶,比商場內既糖水果汁健康得多😆浪漫的蜜月 (蜜瓜+香蕉 ) 蜜瓜味較突出,反而冇咩香蕉味,多番啲香蕉會更吸引,不過fresh就真比起3樓既野飲。青出於藍 (羽衣甘藍+蘋果+菠蘿+牛奶) 青翠嫩綠顏色,令人非常舒服,再散發淡淡羽衣甘藍清新香氣,亦有唔少生果纖維,飲完會覺得個人醒神番哂。
2016-09-19 143 浏览
呢日同幾個同事仔去葵芳"立食", 即係要企棟棟響度食野...食到差唔多, 想買杯野飲, 路過呢間裝飾得幾別致既小店, 如果佢唔係開響呢度, 正正式式做一間小店, 應該會係一間幾寫意既文青 cafe!!見佢咁特別順便就望下佢個 menu, 全店大叫無添加無色素既即打果汁...但係價錢偏貴, 大啦啦 $4x 大洋起跳, 原本真係唔多吸引, 反而佢地改既名幾得意....而且做緊 buy 1 get 1 free (可惜只限同款), 同事仔就話不防一試~結果我地揀咗: 恐龍遇上噴火龍其實就係: 蘋果+提子+恐龍蛋(恐龍)+紅肉火龍果(噴火龍)因為落單之後即整, 所以都等咗大約 10 分鐘...一上手, 幾靚喎... 個配搭! 杯邊貼住白雪雪既薄香蕉片, 配上紅噹噹既果汁, 視覺效果一流!入口呢, 無特別... 雖然都知佢只係一杯果汁, 不過呢個價錢, 有D期望應該係正常呱....所以相對就變咗有D失望, 因為真係太.... 普通啦~

結果我地揀咗: 恐龍遇上噴火龍

恐龍遇上噴火龍
因為落單之後即整, 所以都等咗大約 10 分鐘...

所以相對就變咗有D失望, 因為真係太.... 普通啦~
2016-09-02
10 分钟 (外卖自取)
$43 (其他)