2019-09-12
今日約咗一班朋友食雞煲 呢間嘅雞煲我真係非常推薦我哋點咗花膠響螺雞煲 白雪雪嘅湯底 味道非常濃郁 而且鮮甜 可以揀半隻雞或者一隻雞 雞肉嫩滑非常 而且沒有雪藏味響螺片及花膠份量都好多 螺片爽脆而且鮮嫩 仲有又厚又大片嘅花膠 充滿骨膠原 簡直係食到停唔到口醬料方面都非常多選擇 因應個人口味自己調配 醬料架乾淨 唔會黐立立 加分點食完雞煲就加湯打邊爐 炸芋頭 外面炸得鬆脆 內裏又粉又軟熟 吸收曬湯底嘅精華 非常入味油麥菜 清洗得乾淨 而且顏色鮮嫩翠綠 食咗咁多肉 食番啲菜平衡下芋絲 個湯底咁正梗係叫啲吸湯食材 雖然芋絲冇乜味 但係我就係鍾意佢嘅爽滑口感雞髀菇 又厚又大塊 口感煙韌彈牙 咬落去有爆汁效果墨魚滑 口感彈牙 充滿墨魚嘅鮮甜味 而且加咗粒粒蟹籽增加口感層次羊肉片 味道是有點騷的 但係食羊就係要食呢種味道 每片肉都切得非常薄 灼一灼就食得 肉質嫩而滑 肉味重蓮藕片 又脆又爽 咬落去索索聲非常痛快 清新又健康 打邊爐咁熱氣 點呢啲清新食材就最適合不過打邊爐有點少得牛肉片呢 牛肉片份量多 而且雪花分佈非常均勻 厚
油麥菜
墨魚滑
口感彈牙 充滿墨魚嘅鮮甜味 而且加咗粒粒蟹籽增加口感層次
羊肉片
蓮藕片
打邊爐有點少得牛肉片呢 牛肉片份量多 而且雪花分佈非常均勻 厚薄度適中 非常有趙口 色澤紅潤非常新鮮
整體感覺非常良好 有充足嘅冷氣 店員服務態度殷勤有禮 食物價廉物美份量多 適合大夥兒聚餐 下次必定再來光顧