2025-05-06
香港人鐘意食雞煲邊爐,一年四季都好多人食。我地兩個人叫3樣野~.首先係主角滋補螺片花膠雞煲!花膠有六大舊,厚得黎好彈牙,啖啖膠原蛋白!😍雞肉就算浸湯煲住都仲keep到嫩滑👍🏻而最正係個湯,好濃稠而且好夠味,飲到哂螺片同雞既香味!雖然我地仲叫左好多野食,但每人都忍唔住飲左兩碗湯。.食完雞煲,店員會埋黎幫我地加湯轉邊爐,食邊爐一定唔少得靚牛肉,我地叫左封門柳☺️牛肉用左蝴蝶切法,食到嫩滑又食到爽口彈牙,增加口感👍🏻而封門柳本身肉味夠濃,碌幾碌就食得,兩個人食一大碟好滿足!🤤.網上好多人推介佢地既手工丸,我地叫左十全大寶丸~五款手工丸每款兩粒,分別係:生拆蟹粉墨魚丸、黑松露墨魚丸、其金海膽墨魚丸、香煎鵝肝蝦丸同埋芝心牛丸。有啲手打丸出面冇見過,咬開入面好多都包餡,最推介係鵝肝丸,個口感好特別同好濃鵝肝味😆.最後我地叫左青瓜梳打同大咸檸七,黎到見到杯飲品都好大杯!青瓜梳打出面未見過,呢個組合想像唔到係點😆佢有青瓜味糖漿,飲落好清新,估唔到好夾好好飲🤔推介未試過既朋友可以試下!大咸檸七都同樣有好大舊既咸檸檬,飲得出濃濃既咸檸七味,滋潤又解膩❤️.俾錢發現仲有折 正阿🤭
我地兩個人叫3樣野~
首先係主角滋補螺片花膠雞煲!
花膠有六大舊,厚得黎好彈牙,啖啖膠原蛋白!😍
雞肉就算浸湯煲住都仲keep到嫩滑👍🏻
食完雞煲,店員會埋黎幫我地加湯轉邊爐,
食邊爐一定唔少得靚牛肉,我地叫左封門柳☺️
牛肉用左蝴蝶切法,食到嫩滑又食到爽口彈牙,增加口感👍🏻
網上好多人推介佢地既手工丸,我地叫左十全大寶丸~
最後我地叫左青瓜梳打同大咸檸七,黎到見到杯飲品都好大杯!
青瓜梳打出面未見過,呢個組合想像唔到係點😆
佢有青瓜味糖漿,飲落好清新,估唔到好夾好好飲🤔
推介未試過既朋友可以試下!
俾錢發現仲有折 正阿🤭