2023-05-11
「吔嘢事無所」最出名一定係佢地既台式足料三文治🥪,估唔到佢地最近推出左新產品,係非常IG-able既拿破崙千層酥餅,之前係日本表參道非常出名,估唔到係香港都食到👍🏻。小店率先推出左5款口味,今次我就同大家試下其中兩款❤️!每塊法式千層酥餅都係即場製作,上下兩片都烘得香脆,酥餅都幾薄身。鐘意食士多啤梨🍓朋友一定要試「士多啤梨千層酥」,中間夾左吉士醬、草莓醬同士多啤梨。見到中間鋪滿士多啤梨片,非常吸睛,口感十足,味道唔會好膩,有點高貴優雅感覺。我地好鐘意呢款「抹茶吉士配麻糬千層酥」,入面非常足料😍。係酥餅中間放左自家製牛奶麻糬、抹茶蕨餅、抹茶🍵醬、紅豆🫘蓉。抹茶味十足。牛奶麻糬味道香濃,仲好煙韌添。抹茶紅豆味道相襯,食完非常滿足😍!如果你想一個人貪心D,一次過試兩款味,可以😌揀雙拼口味,一次過滿足兩個願望添😂!整體我覺得味道唔錯👍🏻,而且有特色,可以嚟試下新野~~
士多啤梨千層酥
抹茶吉士配麻糬千層酥