2022-08-23
#chuchuinwanchai—𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆 ☁️🍝倦鳥孜返好味嘅畢他切勤蟲草花雞肉燒賣♡𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁𝘀 ☁️🧇港式摔角croffle 蝶豆花檸檬爆珠梳打西柚梳打—行過灣仔開openrice見到有間名好特別既新店〰️❣️個名叫「吔嘢事無所」💛菜式名都幾晒特別🤭—因為肚餓🤣所以都叫左個飯個名好大膽叫「好味嘅畢他切勤」🤭咁就等我試下好唔好食啦😋首先係份量比想像中大🥹🥹雞排係完美覆蓋成碗飯(一開始我以為淨係醬多 撩開發現係真係超大塊雞排😍汁好似印度🇮🇳摩羅雞啲感覺😍一間細細既港式餐廳都食到呢種香料味😍隻🍳蛋黃位仲要煎得好靚🤭半生熟好underrated😍♡倦鳥孜返🟰孜然炸雞伴滑蛋〰️朋友食左一啖就係咁話好好食🤭心諗有無咁誇張🤭🤭試完又真係好好食🥹🥹🥹🥹塊雞排好香脆伴隨淡淡既孜然味🥹🥹滑蛋係堅滑❣️配上適量既沙律醬➕菜感覺唔會太heavy🫶🏻🫶🏻〰️連方包都好軟熟🥹🥹🥹好少餐廳做到♡Croffle叫左有熊仔餅個款🤭🐻➕左$6要麻糬❣️❣️Croffle外脆內軟☁️超中意呢種口感淡淡蛋香配上唔會過甜既配料🤤好適合3點3做下午茶✨✨♡2杯野飲漸變色好靚✨✨〰️亦唔會太甜 好夠
𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆 ☁️🍝
Ps💫聽到其他外賣客➕飯都唔使加錢😍
總括價錢公道➕味道唔錯➕食物打卡able💞
呢個價位黎講真心高質〰️🌸推薦大家試試小店
—
💰hkd $149 w/ no service charge (2ppls💞)
📍 Out of the blue
Shop G4, G/F, C.C.Wu Building, 302-308 Hennessy Road, Wan Chai
🌈🥨welcome to follow my foodie ig @eating.chuchu