2022-12-15
[灣仔]足料爆餡輕食店今晚又有野搞,唔知幾點先食到野🥲,所以想食間飽飽地又輕食的pre-dinner😜。lee 間其實我之前食過佢個滑蛋肉鬆三文治,真係好食🥰,見佢有新野,所以就再試下。餐廳以橙藍色做主調,好搶眼,個名都幾有feel : Out of the Blue ,中文名就仲過癮🤣。堂食位置唔多,但環境企理,唔錯。有三文治,飯類,drink 同croffle,都多元化😍。☁️ 草食Pig Pig$42 ‼️NEW‼️我就叫左個鹿兒島黑豚肉餅配薯餅三文治,有Mayo沙律醬同茄汁,仲有沙律菜,好fresh ,又可以減少炸物的油膩感,唔錯🥰,而且用鹿兒島黑豚肉,好有誠意。☁️ 賤格牛夫 $26Croffle 新鮮出爐,所以好脆口,配埋糖,煉奶,花生醬,簡直絕配💯,好有香港特色。☁️烏糬薯 $35都係croffle 黎,淨係睇個名已經好可愛☺️。佢有一大Pat多到爆餡,軟綿綿,又好煙韌嘅麻糬🤩,真心抵食,次次係出面食麻糬,都係得個少少🥲。紫薯粉鋪面,顏色方面好靚好吸引,再配黑糖漿同西班牙油炸鬼Churros,甜度控制得非常好,唔會超級甜🤤。📣留意返croffle的供應時間係2-6pm。店主熱情有禮,
☁️ 草食Pig Pig$42 ‼️NEW‼️
☁️ 賤格牛夫 $26
☁️烏糬薯 $35
📣留意返croffle的供應時間係2-6pm。
店主熱情有禮,欣賞👍🏻
整體道:🌕🌕🌕🌗🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
——————
吔嘢事無所 (灣仔)
軒尼詩道302-308號集成中心地下G4號舖
——————