2023-04-24 8 浏览
🤭我知道嚟到呢度應該要食嘅係吐司,但係我都唔可以放棄食到鹹蛋嘅機會,所以我就叫咗一個…👍🏻 金莎大蝦意粉👍🏻呢一個意粉真係好好食。鹹蛋嘅味道好濃郁,隻蝦真係好大隻,意粉條條分明,每一條都好掛汁。個鐘後行香香嘅味道更加能夠增加食慾。👍🏻煙三文魚芝士滑蛋吐司👍🏻當然吐司都一定要嗌啦畢竟係佢哋餐廳嘅招牌菜式!一上枱嘅時候真係嚇親我估唔到咁大份。煙三文魚同埋芝士滑蛋都好夾,但係我覺得個蛋嘅份量太多,有少少遮咗個三文魚嘅味道。所以整體嚟講我覺得意粉比較好食啲!👍🏻抹茶鮮奶👍🏻好香濃嘅抹茶味,一啲都唔苦澀。👍🏻巨峰提子👍🏻真係用咗泰國嘅梳打水。
👍🏻抹茶鮮奶👍🏻好香濃嘅抹茶味,一啲都唔苦澀。
👍🏻巨峰提子👍🏻真係用咗泰國嘅梳打水。
🍝🍝🍝金莎大蝦意粉🍝🍝🍝鍾意鹹蛋黃流沙嘅朋不要錯過!!! 整隻蝦都被龍龍嘅鹹蛋黃沙重重包圍住, 非常之入味, 唔講蝦肉,淨係啜蝦殼,都已經好滋味!🍸🍸🍸巨峰提子🍹🍹🍹味道蠻不錯!幾Chill吖!酸酸甜甜,冰冰凍凍的,仲有少少有獨特嘅酒香味。上層是一塊黃色檸檬,色澤半透明,下層是漸變的深紫。打卡一流!🍸🍸🍸冰藍檸檬🍹🍹🍹估唔到青檸檬王和黃檸檬, 擺埋一齊食落比較,原來大家嘅酸度是不一樣 。感覺青檸檬是比較清新的。🥐🥐🥐草莓忌廉牛角酥🥐🥐草莓好大粒,酸度適中。忌廉很幼滑!牛角酥,很香的牛油味,口感鬆軟!
🍝🍝🍝金莎大蝦意粉🍝🍝🍝

🍸🍸🍸巨峰提子🍹🍹🍹

🍸🍸🍸冰藍檸檬🍹🍹🍹

🥐🥐🥐草莓忌廉牛角酥🥐🥐

2023-04-21 17 浏览
我地先叫一個煙三文魚忌廉意粉,呢個意粉整得好好,啲忌廉好靚,煮落啲意粉度,啲意粉吸收晒啲忌廉汁,成個意粉都好滑好香,另外仲有啲芝士粉,奶味更加重,煙三文魚就鹹鹹地,厚薄啱啱好,同呢個忌廉意粉真係超夾!另外叫佐牛油果芝士滑蛋吐司,吐司盒子焗得好脆,面頭就放咗嫩滑嘅滑蛋,加埋熱溶咗嘅芝士,同埋一塊塊嘅牛油果,同啲麵包一齊食,軟林林嘅口感,超豐富,另外仲有啲炒咗嘅野菌,好正!飲品叫佐兩杯咖啡,一杯係Mocha,咖啡同奶嘅比例好好,好香醇嘅咖啡味,再加埋鮮奶嘅滑,好好飲!另外既Cuppuccino都係好好,濃縮咖啡真係好香,好重咖啡豆嘅香味,鮮奶造成嘅奶泡亦都整得好滑,好香,超好飲!
2023-04-20 31 浏览
💋煙三文魚芝士滑蛋吐司「上左成日堂🫧今日真係好肚餓🫧拿拿林搵間餐廳坐低食🫧同同學一齊來到一間Cafe小店🫧睇左一陣餐牌🫧就擇了這道菜🫧真係唔錯🫧滑蛋又香又滑🫧仲有好多既吐司🫧吐司都唔惹少🫧食到好滿足又飽肚」💋川辣雞絲忌廉意粉「呢一碟辣辣地真係幾好食🫧但佢係微辣,唔係勁辣果種🫧意粉我成日食🫧川辣味既意粉係呢度先食到🫧同雞絲撈埋一齊🫧啲意粉好有白汁味🫧真係好欣賞呢一道菜🫧好特別」呢間餐廳坐得好舒服🫧好有氣氛🫧食物上做得好有心思🫧全部都係用心製作🫧呢度等餐速度都正常🫧除非好趕時間🫧來到Cafe當然要好好放鬆一下🫧第一次留個評語🫧希望有機會再親臨試其他 味道💋💋💋💋💋服務💋💋💋💋💋用心💋💋💋💋💋
💋煙三文魚芝士滑蛋吐司
💋川辣雞絲忌廉意粉
味道💋💋💋💋💋
服務💋💋💋💋💋
用心💋💋💋💋💋
2023-04-20 13 浏览
✴️今日同老婆都係假期,大家都唔想煮飯,於是係外面是但搵一間餐廳來食,食完之後就出去行山遊下其他郊區,早前都有留意到呢間咖啡店,但一直都未有時間去,今日正好得閒,時間又吻合✴️✴️黎到呢度,雖然呢間小店環境上唔係好大,但坐位都坐得好舒服,冷氣都好夠,行入去時都唔會覺得迫,咁岩有兩至三枱人用餐中✴️「賓尼迪蛋 2.0」🫶🏻擇了心水菜式,呢個份量十足,擺設方面都好有心思,牛油果量好多,仲有自家特製荷蘭醬,味道好特別,水波蛋好好食,佢個英式鬆餅好吸引,見到都已經流口水,鬆餅味道濃郁好有餅味,推得推介再食「牛油果芝士滑蛋吐司」🫶🏻發覺我地叫左既菜式都有牛油果,其實牛油果中營養都好豐富,平時我地都好少買來食,呢個菜式真係好健康,配了好多沙律同菇,的菇好有味道,另外佢既芝士真係好好食,夠晒濃郁又唔會有味精,可以經常來呢度「抹茶鮮奶」🫶🏻見到呢度既咖啡好吸引,但因平時無飲開咖啡,所以點了一杯抹茶鮮奶,一樣咁好飲,好香既抹茶味混合鮮奶,飲落去好Creamy,呢種茶味勁似之前係日本飲果種

「賓尼迪蛋 2.0」

「牛油果芝士滑蛋吐司」

「抹茶鮮奶」
長洲有一間吉士咖啡店☕️,主打一各種西餐、輕食,非常吸引!:・゚✧煙三文魚芝士滑蛋吐司(ノ◕ヮ◕)ノ:・゚✧食完呢個煙三文魚芝士滑蛋吐司真係勁滿足!煙三文魚好新鮮,仲要係肥美大大塊,再加上鹹香味濃郁嘅芝士,同埋滑蛋一齊食,大啖大啖咬真係好滿足。:・゚✧賓尼迪蛋 2.0 (ノ◕ヮ◕)ノ:・゚✧啱啱煎香嘅英式鬆餅上層放咗流心水波蛋,滑蛋超級細滑,牛油果香味十足加上肥美煙三文魚,太好食了,仲有個酸酸甜甜特製荷蘭醬,點一點又更加美味。:・゚✧小熊 Mocha (ノ◕ヮ◕)ノ:・゚✧太可愛嘅小熊🐻搞,到我唔捨得飲🥹,影左10張相先肯飲。
長洲有一間吉士咖啡店☕️,主打一各種西餐、輕食,非常吸引!
:・゚✧煙三文魚芝士滑蛋吐司(ノ◕ヮ◕)ノ:・゚✧
:・゚✧賓尼迪蛋 2.0 (ノ◕ヮ◕)ノ:・゚✧
:・゚✧小熊 Mocha (ノ◕ヮ◕)ノ:・゚✧
太可愛嘅小熊🐻搞,到我唔捨得飲🥹,影左10張相先肯飲。
川辣雞絲忌廉意粉🍝🍝🍝呢度的四川麻辣的味道,出奇地,辣得好香口,辣得好過癮。雞肉嫩滑,一絲絲的。意粉粗幼度和軟硬度適中。忌廉的濃稠度適中,掛得滿滿在意粉上。煙三文魚芝士滑蛋吐司🌭🥪🥪🥪煙三文魚好幼嫩,肉質細緻,呈淺淺的自然橙紅的顏色,魚紋脂肪均勻,鮮咸道適中。配埋煙三文魚一齊食,非常之美味。炒滑蛋更滑到不得了,蛋香味濃郁。🍇🍇🍇🍇巨峰提子上層是半透明,下層是漸變的深紫,杯頂再加上一片檸檬。味道酸酸甜甜,仲有少少有獨特嘅酒香味。
川辣雞絲忌廉意粉🍝🍝🍝

煙三文魚芝士滑蛋吐司🌭🥪🥪🥪

🍇🍇🍇🍇巨峰提子
2023-04-14 26 浏览
🌹假日來到長洲條街真係好多人,與成家人一起前來拜山,然後打算找一些小吃及甜點,醫醫肚仔🌹來到「吉士咖啡店」,來到呢度都幾舒服,店內都滿有特式,整間店以白色為主,行入去就有老闆招呼,老闆好親民,有介紹下招牌菜🥐香蕉朱古力忌廉牛角酥🤩本身都打算食下甜野,見到香蕉朱古力已經深深地吸引到我,呢份牛角酥,上面放著勁多既香蕉同埋朱古力醬,甜甜地好好食,味道都好襯,牛角酥好香軟,重要是拎上手唔係好多油,係好新鮮即日做出來,旁邊仲有雪糕添,雪糕入口即溶,朱古力非常好食☕️Mocha先來一杯Mocha,😍😍好大個熊仔,好得意阿,第一時間影返幾張自拍照再放上網,一口飲落去面層有泡泡既感覺,好有香濃既咖啡味,呢度既咖啡豆應該係用靚野😎🍞煙三文魚芝士滑蛋吐司煙三文魚芝士滑蛋吐司好高身,煙三文魚都放到滿滿的,吐司真係好食,👅佢特別有烤過令到吐司好香脆,食落特別有口感,上面仲加埋調味,👅好多種口味一齊食,正!
🥐香蕉朱古力忌廉牛角酥
☕️Mocha
🍞煙三文魚芝士滑蛋吐司
💯煙三文魚忌廉意粉煙三文魚有好多塊,每塊都好好食,好厚,煙熏味都啱啱好,再加埋好重忌廉味嘅意粉,配搭得非常好,意粉好掛到啲忌廉汁,好濃香嘅忌廉味,意粉嘅硬度亦都啱啱好,成個都好得呀!🈵香脆軟殼蟹芝土滑蛋吐司依個一上枱就要打卡先,真係好吸睛,一個麵包盒子上面放咗原隻嘅軟殼蟹,軟殼蟹炸到脆晒,好鮮味,軟殼蟹下面就放咗炒到好香嘅芝士滑蛋,同啲麵包一齊食好豐富嘅口感,味道亦都好有層次,超正!🉐抹茶鮮奶一杯整得好好嘅抹茶鮮奶,抹茶味好重,鮮奶都好濃,好滑身,熱辣辣,飲完成個人暖晒!
💯煙三文魚忌廉意粉
🈵香脆軟殼蟹芝土滑蛋吐司
🉐抹茶鮮奶
😇川辣雞絲忌廉意粉🍝忌廉的濃稠度適中,掛得滿滿在意粉上。而意粉粗度和軟硬度適中。雞肉嫩滑,份量都算多。😇巨峰提子🍇整杯感覺蠻不錯!拿住呢杯嘢拍照好有mood。幾Chill吖!仲有少少有獨特嘅酒香味。😇草莓忌廉牛角酥🥐牛角酥有很香的牛油味!鬆軟香口!草莓好大粒,酸度適中。忌廉很幼滑,鮮奶味香濃!服務推介度:💯💯💯💯精緻推介度:💯💯💯💯味道推介度:💯💯💯💯寫意推介度:💯💯💯💯打卡推介度:💯💯💯💯
😇川辣雞絲忌廉意粉🍝
😇巨峰提子🍇
😇草莓忌廉牛角酥🥐
牛角酥有很香的牛油味!鬆軟香口!
草莓好大粒,酸度適中。忌廉很幼滑,鮮奶味香濃!
服務推介度:💯💯💯💯
精緻推介度:💯💯💯💯
味道推介度:💯💯💯💯
寫意推介度:💯💯💯💯
打卡推介度:💯💯💯💯
2023-04-13 7 浏览
逐漸解除所有嘅疫情限制之後我同我老公都終於可以去一個小旅行,我哋就短短地諗住去長洲三日兩夜所以提前已經做好資料蒐集搵到呢間餐廳諗住去試吓,點知真係冇令我哋失望。.•¨🌸🍓•.♬・:🌸🍓‧·* ♪♬🌸🍓 .•¨煙三文魚忌廉意粉:呢個煙三文魚意粉份量都好足夠我老公食!你哋大家都知男人真係要食好多嘢,估唔到佢食完呢個意粉,佢都話覺得好飽。而且佢話個醬汁調製得好好唔會太鹹,而且好掛汁。牛油果芝士滑蛋吐司:最近我keep緊fit所以就叫咗呢個牛油果芝士滑蛋吐司,清清哋得來又帶啲邪惡。鹹鹹香香嘅芝士為牛油果帶嚟一種特別嘅味道。成個吐司好夾.•¨🌸🍓•.♬・:🌸🍓‧·* ♪♬🌸🍓 .•¨飲品方面,我哋就叫咗mocha&Cuppuccino,兩杯嘅拉花/奶泡都好靚.•¨🌸🍓•.♬・:🌸🍓‧·* ♪♬🌸🍓 .•¨
2023-04-04 90 浏览
川辣雞絲忌廉意粉🫶🏻一個味道好有層次嘅意粉,雞絲真係辣辣地,係有啲麻辣嘅感覺,雞肉係好嫩嘅,而意粉就真係好香忌廉味,好滑,唔會太硬太淋,煮得好好,一個fusión既意粉呀!煙三文魚芝士滑蛋吐司🫰🏻呢個吐司唔係太大個,但係都焗到好脆,麵包入邊都仲好軟綿綿,吐司上面就放咗好多嘅煙三文魚,亦都有芝士同滑蛋,加埋一齊好滑,口感好好,另外仲有啲炒香咗嘅菇去做伴碟,非常唔錯!抹茶鮮奶🤟🏻一個好香濃嘅抹茶鮮奶,抹茶味好重,但完全都唔會覺得苦澀,鮮奶亦都好滑好香,成杯唔會太甜,反而係有淡淡既奶香,好好飲!巨峰提子🤞🏻一個整得好好嘅巨峰提子梳打,梳打水係泰國嘅嗰隻牌子,特別好飲,提子汁亦都唔會太甜,冇加工,真係新鮮嘅果汁,凍凍地,好舒服!
川辣雞絲忌廉意粉🫶🏻
煙三文魚芝士滑蛋吐司🫰🏻
抹茶鮮奶🤟🏻
巨峰提子🤞🏻
來到長洲渡假,😽長洲出名多嘢食,經朋友介紹下,來到一間吉士咖啡店享受一下美食,另外佢仲有好多招牌好飲咖啡,作為咖啡控既我地,每日最少要飲一杯,又點可以錯過呢個機會😽👉🏻煙三文魚忌廉意粉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻因為有煙三文魚,所以吸引我點了呢個菜,其實呢度菜式選擇都幾多,唯一最想食係呢個,上面舖滿晒煙三文魚,仲擺得好靚,份量都好多,同意粉既味道好夾,意粉中都有忌廉汁味道,唔係做到太乾身,濕濕地令到意粉好滑又有質感,意粉中唔會太硬,做得剛剛到位 👉🏻牛油果芝士滑蛋吐司👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛油果好多,裡面既芝士味好濃,同滑蛋吐司好夾味,早前已經諗住食吐司,估唔到真係食到,而且仲要係好好食👉🏻Mocha👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食飽之後就要慢慢享受一下,飲住咖啡傾計,令到成個人都好放鬆,加上仲有提神效果,成個人都醒神晒👉🏻Latte👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻每天一杯咖啡,平時有飲開咖啡,都識分好飲與不好飲,呢個味道好香醇,口感係好絲滑,算係有水準
👉🏻煙三文魚忌廉意粉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
👉🏻牛油果芝士滑蛋吐司👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
👉🏻Mocha👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👉🏻Latte👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日咁啱去到長洲探朋友,佢就介紹咗我哋去呢間食。佢推介真係冇錯,真係好高質同好豐富呀。🤩🤩☕cafe之咖啡:首先介紹下cafe必有嘅咖啡,我就試左Cuppuccino。外表係與眾不同,中間圓形白色係牛奶,外邊就圍住可可粉。咖啡、牛奶、奶泡配合亦都好好。🍝cafe之西餐:煙三文魚忌廉意粉-香濃忌廉汁、啖啖肉三文魚首先講下佢嘅意粉,都幾鍾意佢嘅質感,唔硬唔諗中中地,加埋忌廉汁就係啱啱好嘅質感。三文魚亦都新鮮,鹹鹹地之中仍保存到鮮味。煙三文魚芝士滑蛋吐司-大堆頭,未食都飽超大舊嘅吐司,長方體又高又厚。上面煙三文魚都好足料,連埋芝士、蛋真係非常豐富。旁邊嘅配料有沙律、磨菇等等,亦都分量充足👍
☕cafe之咖啡:
🍝cafe之西餐:
煙三文魚忌廉意粉-香濃忌廉汁、啖啖肉三文魚

煙三文魚芝士滑蛋吐司-大堆頭,未食都飽
2023-04-03 28 浏览
今日去咗長洲一日遊,步行期間偶遇到呢間餐廳,入到去餐廳環境好舒服 比到一種好放鬆嘅感覺比我 ,我自己本身都好鍾意食甜品,所以就嗌咗士多啤梨吉士牛角包 🥐當見到實物嘅時候 真係好有驚喜,個包焗到外脆內軟,金黃色嘅酥皮加上粉紅色士多啤梨真係好靚,打卡都唔使用filter。可能因為當造,啲士多啤梨又大又甜,完全唔酸,溝埋啲忌廉好香好開胃,食落都唔漏 ,一個包再嗌一杯咖啡坐係到邊食邊睇長洲嘅景,真係好chill好舒服。如果去長洲玩行到攰,真係一定要去叉下電,真係好推介呢間cafe。⚡