2021-10-07 32 浏览
食物質素ok吉烈牛唔錯忌廉烏冬唔錯炸雞無乜味,好似唔記得落salt咁但最大問題係舖內好熱中午客人唔夠30%,但全被安排排排坐 有位女待應無乜禮貌收錢黑面又多謝都無句
食物質素ok
吉烈牛唔錯
忌廉烏冬唔錯
炸雞無乜味,好似唔記得落salt咁

但最大問題係舖內好熱
中午客人唔夠30%,但全被安排排排坐
有位女待應無乜禮貌
收錢黑面又多謝都無句
2021-10-06 40 浏览
今日放工同同事去這間位於伯樂中心的吉列牛肉店,我們點了二人餐,當中包括兩杯飲料,一個吉列牛肉及咖喱忌廉烏冬。去到差不多滿座,但慶幸還有二人座位!!!最有特色的還是這個咖喱忌廉烏冬是白濛濛一片,很creamy 的感覺,今年牛肉是放在鐵板上小因此生熟可以自己決定,但是你要掌握火候一不留神就會過火。飲品就點了兩杯特飲其中威士忌梳打的感覺很像bar tendor調出來的,希望不久的將來可以繼續在這間餐廳就食。
2021-10-03 45 浏览
發現原來銅鑼灣仲有多間吉列牛選擇!餐廳係耀華街百樂中心,之前都介紹過有幾間餐廳係果度。睇報道係以特許經營方式將品牌由日本帶黎香港。吉列牛定食奉客時牛肉已炸成3成熟,將牛肉放係小火爐燒熱左既石板上,每邊再燒一陣至心儀程度就好正,肉質軟腍,食落唔會韌/老。成個set仲包埋麻醬豆腐沙律菜、白飯等等。咖喱忌廉烏冬原來係招牌菜色之一,上到檯成碗都係白色,初初驚會太肥膩好重口,食落係好輕身,撈埋底下啲咖哩烏冬岩岩好,好好味!雞軟骨餃子粒粒雞軟骨,好似係出面比較少見,煎得乾身餡料口感又足。呢間可以再去!—————————————————吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓—————————————————

咖喱忌廉烏冬

雞軟骨餃子
粒粒雞軟骨,好似係出面比較少見,煎得乾身餡料口感又足。

呢間可以再去!

—————————————————

吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓

—————————————————
2021-09-14
2021-10-03 44 浏览
-吉列牛忌廉烏冬專門店🍽-🥢吉列牛定食 $148呢度當然必食石燒吉列牛啦😌本身個牛係未熟既但外層就有吉列既炸粉包住如果鐘意食生牛肉既朋友可以就咁食🤣但小編鐘意食半熟感覺安全d😂同埋聽住塊牛係個石上面煎既jarjar聲好正😋吉列牛沾埋個沙律醬再加飯食絕配👍-🥢咖哩忌廉牛肉烏冬 $78本身黎度一碗白色野好似好普通🤨但當你撈均佢個陣咖哩味開始飄出黎😍忌廉令到個烏冬口感更加滑😋如果唔食牛既朋友可以叫鷄肉😉-🥢鷄軟骨餃子 $38平時食開餃子都係普通😂鷄軟骨餃子咬落有一粒粒軟骨幾好口感😋-🍹Citrus Ocean $38Ocean影相就一流成杯藍色咁🌊😉飲落有d薄荷味加d lemonade咁都幾fresh可以解膩😉-🍹梅酒梳打 $58梅酒味就唔太突出如果濃d就更好飲🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅🏅地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓-
吉列牛忌廉烏冬專門店🍽

🏅地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
2021-09-28
  • 咖喱忌廉烏冬
2021-10-03 24 浏览
同同事Happy Friday,食想食好耐嘅吉列牛,飲下啤酒🍻,傾下八婆野!開心仔!吉列牛定食$246吉列牛好正!外層脆卜卜,牛肉味香濃!米飯係用珍珠米!有埋麵豉湯同麻醬豆腐!忌廉咖喱烏冬必食咖喱烏冬,日式咖喱汁超級香濃!日式到庭烏冬又滑又有咬口,咖喱同烏冬味道好夾!雞軟骨餃子🥟$38好少地方有雞軟骨餃子,好有咬口日本梅子梳打《有酒精》可能知我太易醉,所以酒味唔會太濃烈,好岩女仔飲!留意番,電梯好多人等,想準時到要早啲嚟排隊喔!

吉列牛定食$246
吉列牛好正!外層脆卜卜,牛肉味香濃!
米飯係用珍珠米!有埋麵豉湯同麻醬豆腐!

忌廉咖喱烏冬

雞軟骨餃子🥟$38
好少地方有雞軟骨餃子,好有咬口

日本梅子梳打《有酒精》
可能知我太易醉,所以酒味唔會太濃烈,好岩女仔飲!

留意番,電梯好多人等,想準時到要早啲嚟排隊喔!
2021-09-30 65 浏览
《ᴋᴏʙᴇᴋʏᴜ》/✧*韓式吉列牛𓍯 數年前開既時候人氣很高 近排好似又多人食番。*ꇴ*————————————二人套餐$²⁴⁶兩個主食連飲料————————————𓊤 忌廉咖哩烏冬 忌廉看似好杰身實際係幼滑的輕盈忌廉忌廉打到起哂泡泡 ᵒ◦∘ ◦∘ ᵒ撈起入面既日式咖哩雞粒同烏冬,食落就會好滑日式咖哩帶微甜微辣讚岐烏冬則非常彈牙份量足夠分享食用出乎意料地不太膩,好吃✧————————————𓊤 吉列牛定食吉列牛表皮炸得乾身放在熱石板爐上微微煎1 分鐘熟成席可以自己調教雖然油花不顯眼,但勝左肉質軟腍定食附有飯素白飯,麵豉湯,麻醬豆腐同麻醬蕃茄————————————𓊤 雞軟骨餃子 $³⁸金黃香脆的外皮包裹住雞軟骨,建議蘸柚子醋吃....*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ𖧧ᴄʀᴇᴀᴍʏ ᴄᴜʀʀʏ ᴜᴅᴏɴ𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*.@kobekyu.hongkong 22/F, Bartlock Centre, 3 Yiu Wa St, Bowrington
二人套餐$²⁴⁶
兩個主食連飲料
𓊤 忌廉咖哩烏冬
忌廉咖哩烏冬
忌廉咖哩烏冬

忌廉看似好杰身
實際係幼滑的輕盈忌廉
忌廉打到起哂泡泡 ᵒ◦∘ ◦∘ ᵒ
撈起入面既日式咖哩雞粒同烏冬,食落就會好滑
日式咖哩帶微甜微辣
讚岐烏冬則非常彈牙
份量足夠分享食用
出乎意料地不太膩,好吃✧
𓊤 吉列牛定食

吉列牛表皮炸得乾身
放在熱石板爐上微微煎1 分鐘
熟成席可以自己調教
雖然油花不顯眼,但勝左肉質軟腍
定食附有飯素白飯,麵豉湯,麻醬豆腐同麻醬蕃茄
𓊤 雞軟骨餃子 $³⁸

金黃香脆的外皮包裹住雞軟骨,建議蘸柚子醋吃
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ
𖧧ᴄʀᴇᴀᴍʏ ᴄᴜʀʀʏ ᴜᴅᴏɴ
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
@kobekyu.hongkong
2021-09-30 50 浏览
見到餐牌有個2人餐,包咗忌廉烏冬同埋吉列牛,完全係我地想食既野,就決定叫依個餐。😋咖哩忌廉烏冬(雞肉)賣相見係厚厚既忌廉就已經好吸引,不過一直都好驚係啲好heavy既忌廉,但一撈之後就見到啲咖哩係個底度,而啲忌廉就只係淡忌廉打完既感覺,所以食落都吾heavy,主要係咖哩味,再加忌廉既滑。😋吉列牛定食個定食包咗吉列牛、飯、味增湯、豆腐同埋蕃茄仔。吉列牛要放落去個爐上面燒一燒先食,我地仲可控制個生熟程度,吾洗驚太生或者過熟。😋雞軟骨餃子欣賞個雞軟骨餃子入面都好足料,因為好鐘意雞軟骨個咬口,而且個餃子皮都炸得好脆。😋蜂蜜菊茶蜜😋韓國蜂蜜紅棗茶

😋咖哩忌廉烏冬(雞肉)

😋吉列牛定食

😋雞軟骨餃子

😋蜂蜜菊茶蜜

😋韓國蜂蜜紅棗茶
本身係吉列牛嘅愛好者,朋友帶我來呢間餐廳,話呢間餐廳性價比幾高二人餐就包左吉列牛套餐、馳名嘅咖喱忌廉烏冬同埋兩杯嘢飲✨吉列牛套餐吉列牛嘅份量都幾多,而且啲牛係冇咩筋,好容易咬,牛味都重嘅!同埋餐廳好細心咁已經喺嗰個爐上面搽咗啲油,所以吉列牛擺上去唔會黐住底!✨咖喱忌廉烏冬簡直係唔食得辣嘅人嘅福音!少少辣又唔算好辣,加埋晒啲忌廉一齊食好creamy ,有一種幸福嘅感覺!而且烏冬入邊都有啲牛肉!唔使驚冇餸!仲有一個隱藏食法,就係食完成個咖喱忌廉烏冬之後,將剩低嘅咖喱忌廉撈入吉列牛套果一碗飯!咁樣又可以食到咖喱忌廉烏冬,又可以食到咖喱忌廉飯!✨雞軟骨餃子餃子啲皮都好薄,而且餡料好多,啲雞軟骨係已經切碎晒,所以食落口感幾得意!嘢飲就叫咗✨passion punch✨circus ocean ✨rose garden總括嚟講都唔算好甜,覺得circus ocean 有啲似檸檬柚子蜜幾好飲,而且藍色好有新鮮感!

二人餐就包左吉列牛套餐、馳名嘅咖喱忌廉烏冬同埋兩杯嘢飲
✨吉列牛套餐

✨rose garden

• Citrus Ocean
  • Rose Garden
  • Passion  Punch
呢間吉列牛我已經book mark 左好耐, 今日終於約到朋友一齊黎食嘞 ! 今次我地去左位於銅鑼灣耀華街既百樂中心分店, 位置勁方便。一場黎到當然要試佢地既招牌菜式啦 ! 吉列牛定食 $246 - 吉列牛既分量都幾多, 最特別係用一個石燒板自己再燒熟, 所以生熟度由自己控制, 牛肉非常嫩滑, 而且肉汁豐富, 仲可以配埋芥末醬同食, 別有一翻風味 。跟餐附有熱辣辣既麵豉湯 仲有新鮮爽甜既小蕃茄 同嫩滑既日式麻醬豆腐作為開胃前菜。而白飯上仲放滿飯素, 令到口感層次更加豐富。雞軟骨餃子 $38- 餃子皮煎到脆卜卜, 外脆內軟又juicy, 唔錯。咖哩忌廉烏冬 - 呢個定食仲有一碗烏冬。  烏冬造型夠哂特別 ! 滿滿既忌廉內原來隱藏住咖哩牛肉烏冬 ! 咖哩是偏甜而帶少少微辣, 每條烏冬都掛滿湯汁, 勁Creamy好好味。 Passion Punch $38 - 外型勁靚, 用黎打卡一流 ! 入口酸酸甜甜, 大推 ! 日本梅子梳打 (有酒精) $58 - 入口有淡淡既梅子味, 少少既酒精, 女仔飲啱哂。

今次我地去左位於銅鑼灣耀華街既百樂中心分店, 位置勁方便。

一場黎到當然要試佢地既招牌菜式啦 !

吉列牛定食 $246

而白飯上仲放滿飯素, 令到口感層次更加豐富。

雞軟骨餃子 $38
- 餃子皮煎到脆卜卜, 外脆內軟又juicy, 唔錯。

Passion Punch $38
- 外型勁靚, 用黎打卡一流 ! 入口酸酸甜甜, 大推 !

日本梅子梳打 (有酒精) $58
- 入口有淡淡既梅子味, 少少既酒精, 女仔飲啱哂。
尼間餐廳位於銅鑼灣😈,地理位置絕對一流,餐廳環境乾淨舒適,空調充足。特色食物更加係每枱客人必食😤,大家一定要試下。🌟 吉列牛定食 ($148)吉列牛定食套餐👍🏻,燒熱石板再放上去,燒佢一陣就可以食得,牛肉外脆內嫩,吉列外皮依然保持脆身,食落口感有層次😁。加埋好多配菜,絕對無得彈。🌟 咖喱忌廉烏冬 ($78)尼個咖哩烏冬與眾不同😍,啲烏東係收埋係忌廉泡沫下,咖哩撈埋忌廉嚟食,食落十分creamy🤤,加上烏冬彈牙有咬口,非常出色。🌟 雞軟骨餃子($38)雞軟骨餃子又係一款特別之作😏,食落好有口感,絕對令你意想不到。🌟 Passion Fruit ($38)清香的熱情果☺️, 夏日炎炎之選🔥。🌟 Rose Garden ($38)粉紅色嘅外表👸🏻,清甜好飲,打咭一流📸*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌕🌗環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟 吉列牛定食 ($148)

🌟 咖喱忌廉烏冬 ($78)

🌟 雞軟骨餃子($38)

🌟 Passion Fruit ($38)
清香的熱情果☺️, 夏日炎炎之選🔥。

🌟 Rose Garden ($38)
粉紅色嘅外表👸🏻,清甜好飲,打咭一流📸

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌗
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-09-26 33 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑吉列豬扒就試過,吉列牛真係未試過,幾感興趣,咁啱search到銅鑼灣有一間就去試啦。餐廳採用電子落單,方便又唔使驚落錯單✅吉列牛定食牛肉採用牛里脊肉,脂肪適中,肉質軟腍。上桌前已經炸至三成熟並切成小塊,然後自己可以再將牛肉放喺石板上面燒至喜歡嘅熟度。牛肉外脆內嫩嘅,肉味濃油味香,仲可以點芥末食添✅咖喱忌廉烏冬首先個外型就…好正😂忌廉呈泡沫狀,食落有濃濃嘅咖喱味,配埋烏冬口感滑溜又creamy,真係好好奇究竟個咖喱忌廉係點整嘅

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑

✅吉列牛定食

✅咖喱忌廉烏冬
走在潮流末端嘅我終於到去食呢個當年紅極一時嘅吉列牛同忌廉烏冬😝打噱頭嘅餐廳可以喺香港開到咁多年,證明佢嘅食物有返咁上下質素🉑·<吉列牛定食 + 咖哩忌廉烏冬 套餐> ʜᴋᴅ 246兩款主打菜式都想試嘅話嗌呢個套餐啱晒🥳 仲包埋兩杯飲品添🥤🔸吉列牛定食牛肉裹上麵包糠後輕炸至外層酥脆,食客可以根據自己鍾意嘅生熟程度自行決定喺熱石上燒嘅時間🥩燒到medium嘅程度食,牛肉唔韌,肉味都非常唔錯🐮外層似乎仲有炸蒜,蒜香非常惹味🧄吉列牛蘸上芥末蒜香蛋黃醬味道更豐富🤩 牛肉份量都唔少,兩個人share剛剛好👭🏻定食仲包括白飯🍚麵豉湯🍲番茄仔🍅同胡麻豆腐🍱🔸咖哩忌廉烏冬忌廉打發過後鋪上咖哩烏冬,口感輕盈又帶有奶香🥛咖哩係日式咖哩,微度微乎其微🥘烏冬煙韌有咬口,每條都掛滿忌廉咖哩汁,入口非常順滑creamy😚都有幾塊牛肉,質感偏爽口,但牛味比吉列牛更加濃🤩一個人食可以會覺得膩,兩個人share就啱啱好🤪·<雞軟骨餃子> ʜᴋᴅ 38外型似鍋貼,底面煎得好香脆🥟餡料食到唔少雞軟骨,口感軟中帶脆😎·<Citrus Ocean> +ʜᴋᴅ 18<Pass
<吉列牛定食 + 咖哩忌廉烏冬 套餐> ʜᴋᴅ 246
<雞軟骨餃子> ʜᴋᴅ 38
<Citrus Ocean> +ʜᴋᴅ 18
<Passion Punch> +ʜᴋᴅ 18
色彩繽紛好適合打卡🤳🏻
藍色嘅citrus ocean有檸檬同柚子味🍋仲帶有薄荷葉嘅清新🌱
牛肉質素唔錯,可以encore😚
韓國潮流之選,變調日菜,忌廉烏冬同吉列牛。KOBEKYU真係要潮下聖,分店黎到香港,十分方便,好有年輕韓店feel裝修靚而舒服,電子點餐方便快捷由於有套餐所以真係唔使諗,期待吉列牛定食,賣相一百分好正好想食,先食幾樣芝麻醬前菜,再飲個麵豉湯,正常味吉列牛份量非常夠,即刻放上去燒熟,比想像中耐,估唔到地,煮熟少少好食啲(我個人食開好生既牛),炸皮薄,牛肉味又唔算好濃,但肉質嫩而多汁配埋珍珠米就好好好正,味道真係相當唔錯超級推介必點wasabi和蒜蓉的特製沙律醬其實外國食熟成牛好常見,真心好味!咖哩忌廉烏冬,賣相超吸引,好想食特製薯蓉忌廉,有奶香又厚滑,底層係咖喱烏冬,將忌廉同咖喱烏冬撈勻都係一個享受咖喱配忌廉,口感creamy而味道特別有雞肉同牛肉揀,揀左牛肉真係唔會失望,好正好好味,又腍又夠味又creaky飲返啖passion punch,熱情果味正但有少少過甜朝聖任務完成都真心要食下既,又出名又特別又好食,唔算貴而又好多新意,點都要試下中意牛、韓、忌廉、烏冬既都要食下#大啡菇同炒麵都好吸引#好想去旅行
裝修靚而舒服,電子點餐方便快捷
由於有套餐所以真係唔使諗,期待

吉列牛定食,賣相一百分
好正好想食,先食幾樣芝麻醬前菜,再飲個麵豉湯,正常味
配埋珍珠米就好好好正,味道真係相當唔錯
超級推介必點wasabi和蒜蓉的特製沙律醬
其實外國食熟成牛好常見,真心好味!

吉列牛配珍珠米

吉列牛配芥辣忌廉醬

咖哩忌廉烏冬,賣相超吸引,好想食
咖喱配忌廉,口感creamy而味道特別
飲返啖passion punch,熱情果味正但有少少過甜

咖哩忌廉牛肉烏冬

咖哩忌廉牛肉

Passion  punch

朝聖任務完成
中意牛、韓、忌廉、烏冬既都要食下

#大啡菇同炒麵都好吸引
#好想去旅行

吉列牛配珍珠米
吉列牛配芥辣忌廉醬
咖哩忌廉牛肉烏冬
咖哩忌廉牛肉
2021-09-24 65 浏览
好耐冇見嘅朋友,要梗係要一齊食下飯,關心下,不過我倆太為食,見面不是重點,食先係!搵左呢間主打吉列牛嘅餐廳聚一聚。好,坐低睇下有咩好食先。吉列牛定食,一個set 裡面有湯、前菜、仲有白飯,主角就係吉列牛,外面輕炸過,留待放上爐上面煎到自己喜歡嘅熟度。咖喱忌廉烏冬,咖哩烏冬無得輸,加上creamy 嘅忌廉,成個烏冬食落更加滑溜。雞軟骨餃子,煎香嘅餃子裡面包住雞軟骨,咬落索索聲。Passion punch,熱情果味嘅梳打,唔太甜,幾好。Rose garden,個玫瑰味好香,甜甜地,解渴。

好,坐低睇下有咩好食先。

雞軟骨餃子,煎香嘅餃子裡面包住雞軟骨,咬落索索聲。

Passion punch,熱情果味嘅梳打,唔太甜,幾好。

Rose garden,個玫瑰味好香,甜甜地,解渴。
2021-09-23 37 浏览
呢度嘅野食真係好足料,啲相真係冇誇張到,佢啲係真係蓋過晒成個碗,撈落啲麵到之後,每一啖都有忌廉,真係邪惡又肥到爆炸,食完真係勁滿足。都叫做食得出佢嗰啲韓式炒麵係三養個隻撈麵,但係唔同嘅係佢有比好多配料去炒香佢,上面仲有好多忌廉,平時食都會因為太辣食唔到落去,喺呢度就有啲忌廉沖淡辣味,食得哂一大碗呢度嘅吉列牛都值得一試。佢嗰個定食比嘅配料都好足,就咁食嗰個其實都已經飽肚,然後一個吉列牛定食有好多件,隔離有個火俾你慢慢燒,雖然都見到出邊有人排隊,但係呢度嘅店員都唔會催你叫你快啲食完快啲走,即使好多客人,但佢哋見到你舉手都一定會應你㗎而家喺香港已經好難得見到服務態度唔錯嘅餐飲業員工

而家喺香港已經好難得見到服務態度唔錯嘅餐飲業員工