上次同朋友食過唔錯,尋晚同朋友再去食,但質素同之前差好遠。我都係叫兩個餐+秘製蛋捲,今日d牛太難咬開了,同職員反映又愛理不理咁。個秘製蛋捲都算還好,但上菜既時候已經不熱了,似放左好一陣先出咁,太失望了。希望下次會正常返。
2019-05-14 744 浏览
超肚餓既一日~ 太陽未落山已經頂唔順, 提早食DINNER黎左間樓上既韓國餐廳~時間尚早, 餐廳唔太多人有CAR位, 亦有細枱~多人少人食都冇問題!Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼牛油蜜糖雞翼幾時都係冇得輸~唔止添呀, 呢道仲加埋蒜蓉, 蒜香味超濃!單骨雞翼又方便食喎...好食到停唔到口~~吉列牛定食吉列牛既分量都唔少~成個SET有小食, 有湯, 好豐富好滿足!!賣相吸引!!將吉列牛放落鐵板燒~生熟度自行控制~吉列牛外脆內軟, 巧JUICY!! 咖哩忌廉烏冬 (牛)平時最鍾意試D古靈精怪有得意既野食~係呢間食店俾我搵到丫, 哈哈呢碗烏冬非常特別, 白雪雪好奇趣~~~入面原來係咖哩烏冬黎~面頭既CREAM好CREAMY~食落一D都唔膩!烏冬都幾多下, 好似食極都有咁好個隱呀食D非傳統既食物感覺特別新鮮興奮~~~
超肚餓既一日~
太陽未落山已經頂唔順, 提早食DINNER

黎左間樓上既韓國餐廳~
時間尚早, 餐廳唔太多人

有CAR位, 亦有細枱~
多人少人食都冇問題!

Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼
牛油蜜糖雞翼幾時都係冇得輸~
唔止添呀, 呢道仲加埋蒜蓉, 蒜香味超濃!
單骨雞翼又方便食喎...
好食到停唔到口~~

吉列牛定食
吉列牛既分量都唔少~
成個SET有小食, 有湯, 好豐富好滿足!!
賣相吸引!!
將吉列牛放落鐵板燒~
生熟度自行控制~
吉列牛外脆內軟, 巧JUICY!!
咖哩忌廉烏冬 (牛)
平時最鍾意試D古靈精怪有得意既野食~
係呢間食店俾我搵到丫, 哈哈
呢碗烏冬非常特別, 白雪雪好奇趣~~~
入面原來係咖哩烏冬黎~
面頭既CREAM好CREAMY~
食落一D都唔膩!
烏冬都幾多下, 好似食極都有咁

好個隱呀

食D非傳統既食物感覺特別新鮮興奮~~~
  • Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼
  • 咖哩忌廉烏冬
2019-05-13 230 浏览
傳說中既吉列牛&忌廉烏東🤤 Finally tried💕 一直喺IG見到人哋post都好想試,今次行開旺角嗰頭終於可以試到。一開始都等左幾張枱先有位!吉利牛定食(配有飯、麵豉湯、凍豆腐)比你自己煎☺️ 幾成熟可自由控制可以趁機會玩下煮飯仔🙈忌廉咖哩烏東 可選牛/雞肉 咖哩雞好似夾d❤️撈勻左都可以見到好足料小食點了單骨雞翼,好有驚喜韓國🇰🇷風味的甜辣醬!上面點的係兩個人食,有套餐可以嗌,我哋去散叫,所以飲品要另加$
傳說中既吉列牛&忌廉烏東🤤 Finally tried💕

吉列牛定食

吉利牛定食(配有飯、麵豉湯、凍豆腐)
比你自己煎☺️ 幾成熟可自由控制

可以趁機會玩下煮飯仔🙈

咖喱忌廉烏冬

忌廉咖哩烏東 可選牛/雞肉 咖哩雞好似夾d❤️

撈勻左都可以見到好足料

甜辣醬單骨雞翼

小食點了單骨雞翼,好有驚喜
韓國🇰🇷風味的甜辣醬!

咖喱忌廉烏冬
甜辣醬單骨雞翼
2019-05-13 51 浏览
><上到餐廳見有好多食客所以除咗要預時間燒熟食物仲要預埋等待上菜嘅時間吉列牛定食($148)肉質頗軟腍配埋芥末蛋黃醬食 減低膩感咖喱忌廉烏冬($78)滑溜烏冬配上微辣嘅咖喱 好開胃面頭忌廉增加咗creamy嘅口感 略嫌配料雞肉份量少Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼($65)甜甜嘅醬汁 好啱小朋友食而且用單骨present 方便食用><><><><><><><><><><吉列牛忌廉烏冬專門店旺角彌敦道726號17樓
上到餐廳見有好多食客
所以除咗要預時間燒熟食物
仲要預埋等待上菜嘅時間
吉列牛定食($148)
肉質頗軟腍
配埋芥末蛋黃醬食 減低膩感
咖喱忌廉烏冬($78)
滑溜烏冬配上微辣嘅咖喱 好開胃
面頭忌廉增加咗creamy嘅口感
略嫌配料雞肉份量少
Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼($65)
甜甜嘅醬汁 好啱小朋友食
而且用單骨present 方便食用
><><><><><><><><><><
吉列牛忌廉烏冬專門店
旺角彌敦道726號17樓
2019-05-12
午餐
2019-05-08 65 浏览
兩個人叫左兩份吉列牛,一份秘製蛋卷。個蛋卷比想像中出色好多,好食到想叫多份。吉列牛牛味幾足,係d炸粉係燒的過程甩得比較嚴重,要搵職員中途換一下,而且兩個人共用一個爐d蠟唔夠,都要叫人補。
  • 秘製蛋卷
2019-05-08 86 浏览
一向中意食日本野呢間咁出名既餐廳黎左香港啦當日入座前已經見到在場好多人, 好旺,心諗,肯定好好吃嘅 跟住我地都快快手手入座準備叫野食lu叫左個吉列牛定食加汽水, 好standard 嘅一set, 有麵豉湯, 飯配菜方面有豆腐, 蕃茄.燒完之後仲可以點下唔同嘅醬汁, 我覺得白色果個忌廉sauce 好特別, 同牛肉又幾夾wo 衰鬼 估你唔到, 點少少已經好配合到牛肉嘅味道, 完全意料之外.其實舊牛真係好嫩滑😭😭 好好吃, 未食過嘅你真係要黎試下, 外脆內軟,仲要可以自己DIY 牛肉入面p嘅熟成度,又有得吃, 又有得玩

一向中意食日本野
呢間咁出名既餐廳黎左香港啦

當日入座前已經見到在場好多人, 好旺,心諗,肯定好好吃嘅
跟住我地都快快手手入座準備叫野食lu

配菜方面有豆腐, 蕃茄.

估你唔到, 點少少已經好配合到牛肉嘅味道, 完全意料之外.

2019-05-07 50 浏览
一直都好有興趣試試呢度既忌廉烏冬,今次約朋友來旺角食飯一聚,決定一於要黎滿足一下自己。未夠6點到達餐廳,所以都無咩人,因為一早決定好食烏冬,所以一入座就可以order,烏冬可以揀牛/豬肉,我要左牛肉。等左陣野食送到,份量不算太多,比較失望的係咖哩味不是太食得出。另外烏冬我覺得太林,令到不是太有咬口。總括黎講食物質素屬於一般,比自己想像中差。不過總算叫了左自己一試既心願,但應該不會回頭再食了。

2019-05-06 67 浏览
因為之前喺荃灣食過一間類似嘅吉列牛嗰間嘅吉列牛冇乜牛肉味吉列亦都唔係好脆令到我對吉列牛有少少恐懼好似浪費左個牛咁今次家姐話要來食呢間仲話唔係呀吉烈牛都幾好味抱着懷疑嘅心態黎試下囉嚟到食吉列牛真係有驚喜,好食過荃灣嗰間單字既吉列牛 起碼有牛味少少 即刻都重牛油香叫咗個set係包 吉列牛再加 咖喱忌廉烏冬咁就可以滿足兩個願望啦,叫咗杯汽水估唔到原來白雪雪嘅忌廉下面係咖喱撈勻左之後好滑 雪一聲就sir入口咖喱同忌廉好夾忌廉亦都幫咖喱提升咗呢一個層次以為忌廉會好滯 但其實一齊share嘅時候都唔會好漏 忌廉其實冇咩味 係打到好鬆 好軟林林 口感好得意 其實淨係食到咖喱味架咋唔使擔心
因為之前喺荃灣食過一間類似嘅吉列牛
嗰間嘅吉列牛冇乜牛肉味吉列亦都唔係好脆
令到我對吉列牛有少少恐懼
好似浪費左個牛咁

今次家姐話要來食呢間仲話唔係呀吉烈牛都幾好味
抱着懷疑嘅心態黎試下囉

叫咗個set係包 吉列牛再加 咖喱忌廉烏冬
咁就可以滿足兩個願望啦,叫咗杯汽水

估唔到原來白雪雪嘅忌廉下面係咖喱
撈勻左之後好滑 雪一聲就sir入口
咖喱同忌廉好夾忌廉亦都幫咖喱提升咗呢一個層次
口感好得意 其實淨係食到咖喱味架咋唔使擔心

• 忌廉烏冬
2019-05-05 61 浏览
第一次食呢間野 覺得好好食 叫咗個吉列牛Set & 蕃茄火鍋加咗個烏冬$15 下次會再幫襯吉列牛set d牛可以煎到自己鍾意食嘅程度👍👍個番茄烏冬就麻麻哋 啲餸得好少😐
下次會再幫襯吉列牛set d牛可以煎到自己鍾意食嘅程度👍👍
個番茄烏冬就麻麻哋 啲餸得好少😐
2019-05-02 131 浏览
大約7點黎到,唔使等位就入得,用餐時間90分鐘。如果再晏d黎食就最好book定位啦,因為走果時門口勁多人等位,但等位空間又勁細好逼!🍴吉列牛定食 hkd148擺盤精緻,賣相份量唔錯,有芝麻醬豆腐、芝麻醬車里茄/粟米作前菜,而吉列牛就用附上既爐自己烤,自己控制熟成度。吉列牛牛肉本身還可以,但外皮唔夠脆扣分!🍴韓式甜辣醬單骨雞翼 hkd65雞翼配上韓式甜辣醬,甜甜辣辣,好開胃!整體食物不似預期,而且食完仲成身油煙味😢

🍴吉列牛定食 hkd148

🍴韓式甜辣醬單骨雞翼 hkd65
雞翼配上韓式甜辣醬,甜甜辣辣,好開胃!

整體食物不似預期,而且食完仲成身油煙味😢
2019-04-28 81 浏览
前排成日聽朋友講,吉列牛好好食,但一直未有機會嘗試,今次終於去咗呢間專門店,睇下係咪傳說中的味道。我和朋友點了一份吉列牛定食($148),定食包括了白飯,湯,前菜,沙律,份量十足。而白飯上更有我最喜愛的飯素。主角吉列牛,分量一點也不吝嗇,牛肉經過吉列後仍帶粉嫩,我們可按個人口味加熱,我只輕輕加熱兩邊,就急不及待品嚐一下,吉列牛外脆內軟,也保存了牛肉的質感,牛味濃郁,比起平日吃牛扒,多了一份層次,卻不會油膩。玉子燒($68)玉子內有滿滿的芝士,而且是即點即製,有流心拉絲的效果,雖然價錢不算平,但絕對物有所值。

玉子燒($68)

• 秘製蛋卷
2019-04-27 117 浏览
又想食又想玩,不如試下食可以自己燒既吉列牛啦。呢個吉列牛定食份量都足夠,如果兩個人一個叫定食一個叫烏冬就啱啱好啦。上枱時牛已經炸好咗,但自己可以再係佢塊熱石板燒一燒,燒到個面有啲焦香就完美啦。再點佢既汁,拌飯超正。烏冬好特別,面頭既忌廉好滑,但佢係夾咖喱湯幾特別。烏冬夠彈牙,似係讚岐烏冬。不過今餐有啲滯,滿足既!
2019-04-27 115 浏览
約埋以前同學 諗住食下好西 坐低傾下計七點幾去到 三個人 等到差唔多9點先入到去都明香港地 食出名小小既都要排隊 好正常但望入去 啲枱多數2人 叫位唔好泊枱咁 三人又係等 六人卡位 五今大係等呢個位 真心覺得有啲古怪 到叫野食 三個人叫左三樣野 一個忌廉咖哩烏冬個人覺得普普通通 冇咩好驚喜 唔係唔好食 但同期待既 有出入 咖哩太搶味道 冇忌廉可言 只可以講都係gimmick 野😅到個個咩蕃茄豚肉shabushabu 一黎以後好正啦又濃郁 點知第一啖 個湯勁甜 係金寶忌廉蕃茄湯個罐頭 一樣味 跟住入面洋蔥比例多到 好失望 我去吉邊仲好良個佢 便個佢到個饅魚飯 條饅魚好一般不過不失 個飯仲要係冇冇汗既 真係好失望因為同行朋友唔食牛既 所以冇叫到個吉列牛 可能我地冇叫列最好食既野 但係其他野真係不值一提 我地三個食完都唔飽要下場 排咁耐真係冇下次🤦🏻‍♀️
約埋以前同學 諗住食下好西 坐低傾下計
七點幾去到 三個人 等到差唔多9點先入到去
都明香港地 食出名小小既都要排隊 好正常

到叫野食 三個人叫左三樣野
一個忌廉咖哩烏冬
好失望 我去吉邊仲好良個佢 便個佢

2019-04-26
2019-04-26 84 浏览
每次係旺角做yoga,去緊既途中都會見到有棟大廈長期好多人排隊上去🤨後尾發現上面都幾多餐廳,搵日做yoga之前上去食飽飽先😋-我同朋友叫三樣Share食,當然有叫最Signature既燒吉列牛啦!我記得好似係香港最先引入吉列牛既餐廳🐮份量都幾多,亦都幾厚!有wasabi、沙律醬個啲點👍🏻跟個飯,有少許飯素,我喜歡😚-另一個signature就一定係忌廉咖哩烏冬😍一開頭係滿滿既忌廉打成泡沫,一夾入面啲烏冬,咖哩味湧哂出黎😋烏冬偏淋左少少,但味道好好!-最後叫左個牛肉丼🐮因為我朋友太鍾意食牛啦!啲牛多到滿哂,椰菜都好多😂鍾意食牛既都一定會鍾意😋
烏冬偏淋左少少,但味道好好!
鍾意食牛既都一定會鍾意😋
2019-04-25 106 浏览
上次來已經試過吉列牛套餐,今次唔係好肚餓,所以點左一個忌廉烏冬同埋一啲小食,同朋友分享一齊食!商場嘅時候睇落真係一啲都唔似烏冬,淨係見到白色忌廉,心諗究竟係咩玩法🤔原來暗藏咖喱牛肉烏冬其實都幾驚喜個咖喱味好香濃同烏冬好入味,啲忌廉配落去一啲都唔違和,仲好夾添。啲牛肉好大粒,且好多粒,都幾豐富蟹膏飯團,本身以為食到好飽一定食唔落,原來細細份,份量幾適中!蟹膏份量好多,一定夠晒三個飯團,我們食仲有得淨tim👍🏻仲有一個芝士蛋卷,鍾意食芝士同蛋嘅你一定不可錯過!芝士好香份量好多,每一舊雞蛋都佔滿好多芝士!

原來暗藏咖喱牛肉烏冬
其實都幾驚喜