2008-03-25 7 浏览
很喜歡吃腸粉,看到這裡有腸粉食,一有機會就來了。不是繁忙時間,但人也不少。人人都叫腸粉,我當然也不例外。食落很滑,但我覺得最好是醬油不太咸。我隻嫌阿姐落芝麻較少,其他的都拿滿分了。當然會再來。
很喜歡吃腸粉,看到這裡有腸粉食,一有機會就來了。

當然會再來。
2008-03-18 2 浏览
好幾年前在大哥的介紹下到這店吃腸粉,真正的驚為天人(<誇張)吃下去有小學年代的味道,不知怎麼形容那種特別的味覺,實在令人回味無窮。好的地方‧店員做事快手,雖然店子細少但也很快上菜(?)‧除了美味腸粉外,白粥,豬皮都很美味‧價錢便宜,可能在深水步的關係,吃飽飽也不用20元^^‧立食也可,有時店內沒位也可以選擇買了在店外站著吃,雖然是後街但衛生還可以接受^^不好的地方‧因為店子不大所以很多時候都要等位‧店子地面有一點點污糟感覺好滑,時常怕滑倒

好的地方
‧店員做事快手,雖然店子細少但也很快上菜(?)
‧除了美味腸粉外,白粥,豬皮都很美味
‧價錢便宜,可能在深水步的關係,吃飽飽也不用20元^^

不好的地方
‧因為店子不大所以很多時候都要等位
‧店子地面有一點點污糟感覺好滑,時常怕滑倒
2008-03-10
行過,有點累,坐下來吃個TEA也不為過要了炒米,豆漿,就如此,米粉炒得不錯,不過有很多很多的CARROT,是我不喜歡的;豆漿淡淡的,沒太甜,還可以比較嘈,人很多,環境不算特別好,可接受吧!
行過,有點累,坐下來吃個TEA也不為過
比較嘈,人很多,環境不算特別好,可接受吧!
2008-03-05 2 浏览
如果去開深水涉, 總心思思到這裡吃腸粉. 上次介紹我朋友去, 典知失水準. 不過今之又回復水平. 這裡的腸粉不只滑而且有米味, 好正! 其他小食就一般, 極其可試豬皮蘿蔔囉!
2008-02-27 4 浏览
星期日早上,和男友來這兒吃早餐。腸粉(小)︰真是蠻不錯的呀,很滑的。但是芝麻醬比較稀,味道不夠濃呢。但是桌上有芝麻,可以任意放多少都行,又有各式各樣的醬汁添加,感覺不錯﹗燒賣︰記得是$7只有三粒,為什麼這麼貴呢?原來和街邊小檔有分別的,就是餡料是香菇和豬肉,口感比較好。皮蛋瘦肉粥︰粥綿綿的,瘦肉不會過鹹,皮蛋份量足。豆漿︰最差勁的一樣,店子只供應凍的,而且又十分甜,沒有豆味。店子比想像中寬敞光亮,只是人多不免被撞來撞去,要左閃右避罷了。
星期日早上,和男友來這兒吃早餐。

皮蛋瘦肉粥︰粥綿綿的,瘦肉不會過鹹,皮蛋份量足。

2008-02-16 3 浏览
無無聊聊又到ssp,自從上次食完腸粉就難忘非常。今次要了大腸粉、,後追加碟炒麵。腸粉依舊咁滑咁好味;今次蘿蔔唔好味,煮得溶溶爛爛;炒麵是一般貨式同街外無分別。儘管如此,我仍然會為碟腸粉由港島出走深水埗
無無聊聊又到ssp,自從上次食完腸粉就難忘非常。
今次要了大腸粉、,後追加碟炒麵。
儘管如此,我仍然會為碟腸粉由港島出走深水埗
2008-01-24 4 浏览
等太座放工辦年貨,又係用D嘢食嚟打發時間。想一想,好久冇嚟咭番碟腸粉,欣然前往...堂食食得多,買走亦試過唔少,偏偏就未試過企响度食...質感依然滑,配合豉油及甜醬嚟個大兜亂,一樂也...五大洋五條,唔多唔少,作為餐前小品確實啱啱好...

堂食食得多,買走亦試過唔少,偏偏就未試過企响度食...

質感依然滑,配合豉油及甜醬嚟個大兜亂,一樂也...

五大洋五條,唔多唔少,作為餐前小品確實啱啱好...
2008-01-01 4 浏览
$5五條,只是普通腸粉,好多地方都做到這般滑,不過勝在好多人食,一定夠新鮮若來深水埗要食腸粉的話,大部份人都會識來這兒,信心保證嘛
若來深水埗要食腸粉的話,大部份人都會識來這兒,信心保證嘛
2007-11-11 14 浏览
去開深水涉,就黎買腸粉食。呢度食過兩次,第一次覺得普通,諗住比多次機會,點知第二次黎一樣冇咩驚喜。腸粉唔係特別滑,同出面既冇分別,佢果d仲要較幼身,有少少唔抵,惟一係有陣豬油味,不過不嬲都唔好,食完仲覺好漏。醬料方面,麻醬太稀,甜醬唔夠味,好一般。

合益泰
2007-11-06 9 浏览
一般街邊腸粉,唔見得滑,不過叫阿姐比多一茶匙花生醬,會黑面架!
2007-10-26 11 浏览
睇OR,D人成日話呢間舖既腸粉好好味,一直都想黎朝聖,今日終於有機會黎。同朋友仔要了一碟大腸粉($10)同一碟蘿蔔+魚蛋+豬皮($17)。同之前D食評一樣,覺得精華盡在個汁,又濃又香,令到腸粉好滑。不過腸粉本身就好一般,似係來貨多。至於另一碟,魚蛋豬皮好普通,特別係魚蛋,太淋又無味,可以不吃。不過蘿蔔就一定要試,入口帶有甜味而又無渣。下次都係叫腸粉同蘿蔔算。

下次都係叫腸粉同蘿蔔算。
2007-10-26 17 浏览
I never see a shop just only selling "腸粉"but can operated in such a big scale.And taste is the best I ever trySuggest try : 腸粉蘿蔔豬皮

Suggest try :

腸粉
蘿蔔
豬皮

2007-10-18 11 浏览
精華盡在個汁...好香芝麻醬味,帶少許甜醬味,真係好正!腸粉又夠滑夠淋,唔好實得得,又平又飽肚。
精華盡在個汁...
好香芝麻醬味,帶少許甜醬味,真係好正!

腸粉又夠滑夠淋,唔好實得得,又平又飽肚。
2007-10-16 15 浏览
成日聽人講呢間d野有幾好食...不外如事姐1 d腸粉我唔覺好滑...2 腸粉唔軟..仲感覺有d硬3 d腸粉醬太多...浸到似湯面4 食完好咸...要飲2杯可樂
成日聽人講呢間d野有幾好食...不外如事姐
1 d腸粉我唔覺好滑...
2 腸粉唔軟..仲感覺有d硬
3 d腸粉醬太多...浸到似湯面
4 食完好咸...要飲2杯可樂
2007-10-11 4 浏览
在現今的消費圈子裏,幾元的消費可謂絶無僅有,而這裡五元已經有一大碟腸粉,醬料任落,座位談不上舒服,但有泠氣,有服務,不趕客.碎牛粥九元,其他小食如魚旦,豬皮,炒麵,蘿蔔等,只售六元,這樣的消費那裡找?而味道方面,是絶對有口皆碑的,有大量街坊和生客支持,錯不了的.