-想食懷舊西餐廳有多個選擇🍴呢間裝修充滿懷舊風格嘅餐廳紫色外牆➕傢俬➕擺設全部充滿懷舊氣息/▫️特選肉眼扒配薯菜(9oz)▫️梗係要試吓鐵板餐🔥醬汁可以選擇黑椒、蒜蓉、洋蔥、紅酒肉眼熟度亦可以自己選擇肉眼扒口感嫩滑,充滿肉汁💦肉質軟腍,咬落啖啖肉👍🏻薯條墊底,分隔肉眼扒同鐵板配菜仲有西蘭花,粟米,紅蘿蔔,夠晒豐富😋/▫️辣蕃茄大蝦意大利粉▫️蝦肉爽口彈牙🦐配合辣蕃茄醬,更加惹味🔥啖啖意粉都食出辣味,辣味唔會嗆鼻更能帶出蝦肉嘅鮮甜🤤/▫️焗芝士薯條▫️薯條控必試!採用粗身薯條,食落更添口感加上超多芝士🧀會愈食愈唔停口㊙️記得要趁熱食🔥/▫️雪糕紅豆冰▫️去懷舊西餐廳必試嘅飲品雪糕採用咗椰子味🥥紅豆超大粒,口感軟糯🫘配搭埋一齊真係好似一杯飲得嘅甜品夠晒大滿足👍🏻🤤/㊙️平日夜晚已經有唔少客人大家來之前記得要訂位😋
想食懷舊西餐廳有多個選擇🍴
呢間裝修充滿懷舊風格嘅餐廳
紫色外牆➕傢俬➕擺設全部充滿懷舊氣息
▫️特選肉眼扒配薯菜(9oz)▫️
梗係要試吓鐵板餐🔥
醬汁可以選擇黑椒、蒜蓉、洋蔥、紅酒
肉眼熟度亦可以自己選擇
肉眼扒口感嫩滑,充滿肉汁💦
肉質軟腍,咬落啖啖肉👍🏻
薯條墊底,分隔肉眼扒同鐵板
配菜仲有西蘭花,粟米,紅蘿蔔,夠晒豐富😋
▫️辣蕃茄大蝦意大利粉▫️
蝦肉爽口彈牙🦐
配合辣蕃茄醬,更加惹味🔥
啖啖意粉都食出辣味,辣味唔會嗆鼻
更能帶出蝦肉嘅鮮甜🤤
▫️焗芝士薯條▫️
薯條控必試!
採用粗身薯條,食落更添口感
加上超多芝士🧀會愈食愈唔停口
㊙️記得要趁熱食🔥
▫️雪糕紅豆冰▫️
去懷舊西餐廳必試嘅飲品
雪糕採用咗椰子味🥥
紅豆超大粒,口感軟糯🫘
配搭埋一齊真係好似一杯飲得嘅甜品
夠晒大滿足👍🏻🤤
㊙️平日夜晚已經有唔少客人
大家來之前記得要訂位😋
2023-09-23 52 浏览
呢間位於旺角新寶戲院再行前多少少 店面用左好神秘嘅紫色 裝修都好有格調嘅西餐廳… 入邊環境都唔錯 情侶拍拖朋友食飯傾偈都好啱。牛油果軟殼蟹飛魚子意大利粉 $118,價錢唔貴 但係用料就好捨得,足足有半個牛油果 同埋一隻軟殼蟹。意粉汁啱啱好包住哂意粉 咪道唔算好濃郁 所以唔會蓋過牛油果嘅味道。特選肉眼配薯菜 $178 order左七成熟 啱啱好,鐵板出嚟係好熱 滋滋聲 加分!個底墊左好多炸薯條 都唔怕牛肉會過熟。牛肉唔會話好lam 係有質感咬口嘅牛肉。另外叫咗個小食水牛城雞翼,上枱真係俾佢嚇親有足足八隻 仲要size唔係細嘅,但係雞翼比想像中好食 真係外脆內嫩。

尼間店系旺角地鐵站行出黎5分鐘左右就可以見到,我覺得裝修偏向復古,😆系高檔既紫色,座位都寬鬆,坐得好舒服。見到有set餐就點左兩個,🥳太驚喜了:🐷20cm吉列炸豬扒配薯菜 💰168拿只手對比一下,真係有20cm咁長!真係不得了,比我塊面仲要大!佢仲有薯菜配,都係新鮮炸出黎,熱氣騰騰!😎豬扒有提前醃製好,所以味道好正!不過真係好大件,兩個人食都夠曬🥩吃扒什扒配薯菜(魚柳,煎蛋,豬扒,牛扒,雞扒,煙肉,司華力腸)💰188尼個更加令我震驚,😳服務員上送既時候,見到好似山咁高!平時人地餐廳都係半塊扒,但係尼度真係好大方,每種都系整一塊!而且每款味道都好唔錯,我最中意佢既雞扒同埋煎蛋,成熟度岩岩好+ 💰25 轉為套餐包括餐包,湯,甜品及一杯飲品,凍飲(+💰3 特飲+💰17)我地仲每個人轉為套餐,湯可以揀羅宋湯或者豬骨湯,不過其實個主食已經非常夠飽,轉埋套餐都真係唔一定食得完!😏😏

🐷20cm吉列炸豬扒配薯菜 💰168

2023-09-18
  • 20CM吉列豬扒
2023-09-19 51 浏览
挪威三文魚扒檸檬牛油汁配炸椰菜花(生酮)最近開始嘗試生酮飲食,而吃扒就有生酮餐可以選擇。三文魚只係用左牛油同檸檬汁調味,已經非常好食,再配埋椰菜花,相當令人飽腹。熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz)熱熔芝士汁係吃扒嘅特色醬汁,所有扒餐都可以加錢加配,而牛柳配芝士汁好夾,五成熟牛柳又淋又易入口,熱熔芝士包住每舊牛柳,咸咸地,好好食。可加$轉為套餐 包括 湯,一杯飲品每個餐都可以+$20轉為套餐,而套餐包括一碗中式/西式湯,及一杯飲品,特飲要另加錢。+25就可以轉成升級套餐,除左套餐已經有的食物同飲品外,再加餐包同甜品餐牌:內在環境:
挪威三文魚扒檸檬牛油汁配炸椰菜花(生酮)

熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz)

可加$轉為套餐 包括 湯,一杯飲品

餐牌:

內在環境:
2023-09-17
2023-09-14 47 浏览
香港扒房 @chiba.108做完運動需要食大量食物🤩見到呢間新開扒房就試下我哋嗌咗水牛城雞翼🐥有啲水牛城好辣 但呢個唔會!佢似x當勞麥樂雞嘅燒烤醬 我哋都幾鍾意❤️而且份量好多 大概7-8隻吃扒什扒配薯菜🍱嘩嘩嘩 好多嘢呀 有魚柳🐠煎蛋🍳豬扒🐷牛扒🥩雞扒🐔煙肉🥓司華力腸🌭一個人食絕對食唔晒 一定要share呀👬最愛魚柳同司華力腸😋而且全部嘢都好易切 唔會韌辣蕃茄大蝦意大利粉🍝有5隻蝦同濃濃蕃茄味 不錯🦐最欣賞佢唔使摵殼😋好彩份量都適中 如果唔係真係食唔晒😶‍🌫️我哋都加$25轉餐 包餐湯餐飲甜品😋餐湯🍲有羅宋湯同豬骨湯 好足料 滿滿都係湯料😯餐飲凍飲加$3特飲加$17💰特別一提特飲有機蘋果醋梳打(無糖)🍎平時飲開都好甜 嗌嘅時候都冇咩expectation 點知!!真係無糖唔甜!係真正嘅蘋果醋🍏甜品係雪糕🍨味道有曲奇🍪雲尼拿🍦朱古力🍫唔會太甜 為今晚畫上一個圓滿嘅句號(食到身型圓滾滾嘅圓)
香港扒房 @chiba.108
做完運動需要食大量食物🤩見到呢間新開扒房就試下

我哋嗌咗

我哋都加$25轉餐 包餐湯餐飲甜品😋
餐湯🍲有羅宋湯同豬骨湯 好足料 滿滿都係湯料😯

2023-09-11 72 浏览
📍吃扒(旺角)可以好易就搵到間鋪,因為同旁邊啲鋪好大分別,成個裝修好靚!!門口係以紫色為主,入到餐廳,環境暗暗地,好有氣氛,同埋會放啲港式舊金曲🥰我地+💰25轉套餐,會跟湯,餐包,甜品同埋飲品🥄 有羅宋湯同豬骨湯揀,我就揀左羅宋湯,唔似罐頭湯,應該係自己煲嘅🤔湯酸酸地,好開胃😋🍞餐包好鬆軟同埋熱辣辣,跟埋牛油,好正正🥳🥳🍴西冷牛扒配薯菜(黑椒汁)黑椒汁好濃稠!薯菜都好足料,因為壓以底,薯條軟淋曬,可以分開上就好了😌牛扒好大同埋好厚一舊,全嫩嘅,但係唔知係唔係煎得太耐,表面有少少苦苦地🍴吃扒什扒配薯菜(黑椒汁)有煎蛋,煙肉,魚柳,豬扒,雞扒,牛扒,薯菜超足料,一個人食真系超飽,可以兩個share🤗🥤雪糕紅豆冰+雪糕菠蘿冰菠蘿冰稍微清新啲🥳紅豆冰嘅紅豆有啲少,如果多啲就好了🥄甜品係曲奇雪糕
📍吃扒(旺角)

我地+💰25轉套餐,會跟湯,餐包,甜品同埋飲品

🍞餐包
好鬆軟同埋熱辣辣,跟埋牛油,好正正🥳🥳

🍴西冷牛扒配薯菜(黑椒汁)

🍴吃扒什扒配薯菜(黑椒汁)
有煎蛋,煙肉,魚柳,豬扒,雞扒,牛扒,薯菜
超足料,一個人食真系超飽,可以兩個share🤗

🥤雪糕紅豆冰+雪糕菠蘿冰
菠蘿冰稍微清新啲🥳紅豆冰嘅紅豆有啲少,如果多啲就好了

🥄甜品
係曲奇雪糕

呢間主打🇭🇰港式懷舊鐵板扒餐嘅🍽️餐廳價錢合理,而且質素👍亦都唔錯,最正係佢嘅🥩扒餐可以加特式🔥熱熔芝士🧀,啱晒我口味!入面🛠️裝修亦都幾有特色,我特別鍾意😍佢擺喺中間排成長枱用嘅雕花🪑木凳,有少少🤏中世紀風。我哋叫咗✌️兩個鐵板扒餐,有跟餐包🍞同埋餐湯🥣。餐包🍞幾鬆軟☺️,餐湯🥣仲有中式嘅豬骨🦴湯或者西式嘅羅宋湯🤤可以揀。餐飲😋可以加💰錢𨍭做特飲🍹,佢哋有多款🇭🇰港式懷舊特飲,我哋揀咗🍨雪糕🫘紅豆冰同埋🍨雪糕🍍菠蘿冰,懷舊風味十足!西冷🥩牛扒鐵板餐🍽️,塊扒有9oz,份量都唔少🤩,我吔揀咗五成熟🥰,上枱時亦都做得到👍,另外佢有唔少🥔薯菜🥦墊底令塊扒係鐵板🔥上面冇咁快增加熟度👍,而且仲有四款扒汁🤤任你揀添!特選😍肉眼扒🥩配薯菜塊扒一樣有9oz🤩,而且加埋🔥熱熔芝士🧀味道亦都好夾,芝士🧀加咗酒🥃再點火燒🔥熔,所以入口有淡淡酒🥃香,十分之有風味😋。個餐🍽️包嘅甜品🍮係 CoCoBerry 雪糕🍨,沖繩海鹽🧂味都幾啱我哋口味🤤,十分之滿足。

《CHIBA吃扒》 🐖 20cm吉列豬扒配薯菜 本身有睇9bothew 已經知道好大塊但一上到枱,簡直係震撼有兩個手掌咁長 重要勁厚身,2個人share都夠食外層香脆,肉質厚得黎,又保留到肉汁,食落好嫩,大推🌟 🥩熱熔芝士紐西蘭牛柳 牛柳同樣好厚身,食落都好淋身,牛味好濃郁熱熔芝士係直接係客面前淋落上去好有儀式,打卡就啱晒不過芝士配牛柳有少少過咸,但配薯條就正 🍫黑牛 一款好經典嘅香港特色飲品香濃嘅朱古力雪糕配上冰凍可口可樂正! 🥤青檸鹹檸檬梳打(無糖) 鹹鹹酸酸咁,又解渴又清爽 轉套餐有餐湯同餐包 重有雪糕.__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__.總結: 食肉獸必到 強烈推薦20cm吉列豬扒,真係好食!2人share都好夠環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5 服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5 (主動比櫈我哋擺野)食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
《CHIBA吃扒》

🐖 20cm吉列豬扒配薯菜
本身有睇9bothew 已經知道好大塊
但一上到枱,簡直係震撼
有兩個手掌咁長 重要勁厚身,2個人share都夠食
外層香脆,肉質厚得黎,又保留到肉汁,食落好嫩,大推🌟

🥩熱熔芝士紐西蘭牛柳
牛柳同樣好厚身,食落都好淋身,牛味好濃郁
熱熔芝士係直接係客面前淋落上去
好有儀式,打卡就啱晒
不過芝士配牛柳有少少過咸,但配薯條就正

🍫黑牛
一款好經典嘅香港特色飲品
香濃嘅朱古力雪糕配上冰凍可口可樂
正!

🥤青檸鹹檸檬梳打(無糖)
鹹鹹酸酸咁,又解渴又清爽

轉套餐
有餐湯同餐包 重有雪糕

環境:🐥🐥🐥🐥🐣/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5 (主動比櫈我哋擺野)
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5
性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
  • 20CM吉列豬扒
2023-09-09 42 浏览
旺角這間搶眼的紫色扒房走懷舊風格 店內一直播著八九十年代的歌曲吃的鐵板餐都是小時候的模樣如果想懷舊下 這裡是不錯的選擇單點可以加25轉套餐 包括餐包餐湯及飲品羅宋湯有牛肉絲味道偏濃 牛油餐包夠鬆軟吃扒雜扒配薯菜選了黑椒汁味道香而不太辣 醬汁淋上後的咋咋聲是小時候鋸扒最期待的魚柳 煎蛋 牛扒 豬扒 雞扒 煙肉 司華力腸非常大堆頭 份量之大一個人根本吃不完大啡菇蘆筍煙三文魚椰菜花飯除了各種扒類 這裡亦有健康的生酮餐椰菜花飯味道清甜又飽肚 原隻大啡菇鮮嫩多汁焗蕃薯條配雪糕外脆內軟的半溶棉花糖和蕃薯條好香甜配微苦的朱古力雪糕好味又邪惡
旺角這間搶眼的紫色扒房走懷舊風格

焗蕃薯條配雪糕
外脆內軟的半溶棉花糖和蕃薯條好香甜
配微苦的朱古力雪糕好味又邪惡
2023-09-09 40 浏览
吃扒旺角豉油街108地舖今晚朋友帶我黎咗旺角「吃扒」鋸扒,餐廳裝潢門面紫色好搶眼,裏面用懷舊風格同裝修設計,好有舊式扒房餐廳嘅感覺,餐廳仲播d懷舊歌曲,真係好有氣氛😂我地叫咗2個鐵板餐,餐加$20有湯有飲品 特飲+$17,餐湯有羅宋湯或者豬骨湯選擇,我地就簡咗羅宋湯,羅宋湯湯底濃郁酸甜,煮得入味,而且仲好足料特選肉眼扒 $178肉眼扒簡咗五成熟,配薯菜同蒜蓉汁用鐵板上,店員都好貼心,幫你落汁前會比紙巾你擋住以免彈到塊扒勁巨型,肉味香濃,厚身多汁,食落啖啖肉熱熔芝士紐西蘭牛柳 $198上枱嘅時侯,店員會係你面前即時熱熔芝士並慢慢倒上,都幾有儀式感,熱熔芝士係海量咁多,超級邪惡!芝士有小小鹹香味,配埋牛食都幾夾,牛柳好厚身仲要好大舊,牛柳一樣簡咗五成熟,切開時候肉質粉嫩多肉汁,燒到啱啱好唔會太韌👍🏻話梅凍檸樂話梅酸酸甜甜好開胃,加上汽水嘅甜味同氣泡,夠曬清爽,有d解油膩嘅感覺!黑牛茶餐廳懷舊特色飲品之一,估唔到呢度有得飲,可樂加埋香濃的朱古力雪糕,簡直係透心涼!
吃扒
旺角豉油街108地舖

特選肉眼扒 $178
肉眼扒簡咗五成熟,配薯菜同蒜蓉汁
用鐵板上,店員都好貼心,幫你落汁前會比紙巾你擋住以免彈到
塊扒勁巨型,肉味香濃,厚身多汁,食落啖啖肉

熱熔芝士紐西蘭牛柳 $198

話梅凍檸樂

黑牛

2023-09-04 43 浏览
👈🏻吃扒#japjapjap_旺角#japjapjap_西式吃扒什扒 $188份量十足嘅什扒 成個小山丘咁🤩有牛扒 豬扒 雞扒 魚柳 煙肉 司華力腸 同埋煎蛋 下面仲有大量薯菜食完真係要捧住個肚走😂雞扒有驚喜 好嫩滑仲啖啖肉雞皮煎到好香口魚柳都好滑身豬扒肥瘦適中 肉質鬆軟牛扒方面就有小小筋位 不過牛味都濃郁鍾意食肉嘅你就唔好錯過啦溫泉蛋煙肉芝士扁意粉 $88溫泉蛋漿嘅香味提升咗意粉同煙肉嘅味道😛加上配合得天衣無縫嘅煙肉同埋芝士簡直係完美嘅組合煙肉經過溫泉蛋嘅洗禮之後上升到另一個層次絕對值得鍾意食意粉嘅你一試焗芝士薯條 $68薯條同芝士嘅配搭令整道菜上升咗一個層次😍薯條柔軟度適中芝士厚實嘅份量多到嚇親你鍾意食芝士嘅你絕對唔可以錯過略顯不足嘅地方係薯條有啲鹹雪糕紅豆冰 $38紅豆同雪糕嘅味道配合得啱啱好😙冇我地平時飲既紅豆冰咁濃郁同埋甜雪糕味道清新得嚟又唔會太甜又唔會話太易溶食落幾舒服雪糕菠蘿冰 $38超級解渴 夠曬冰凍😆仲要有球雲呢拿雪糕係面 勁正菠蘿仲好甜添Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻吃扒

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2023-09-02 40 浏览
[旺角]吃扒.鐵板特選肉眼扒食剩指數:20/100肉眼扒在鐵板上烹調淋上蒜蓉汁好香鐵板搭配了多種配菜西蘭花,蘿蔔,薯條等我地仲加$25轉套餐套餐有羅宋湯,麵包,甜品羅宋湯有蔬菜香甜味唔會太酸甜品就係本地品牌杯裝雪糕.挪威三文魚扒檸檬牛油汁配炸椰菜花食剩指數:10/100三文魚新鮮外層煎至酥脆內部唔乾搭配檸檬牛油汁檸檬的酸爽與牛油的濃郁結合酸甜的調味汁提升了整道菜的口感平衡炸椰菜花作為配菜帶來了額外的口感和層次感
[旺角]吃扒
鐵板特選肉眼扒
食剩指數:20/100
肉眼扒在鐵板上烹調
淋上蒜蓉汁好香
鐵板搭配了多種配菜
西蘭花,蘿蔔,薯條等
我地仲加$25轉套餐
套餐有羅宋湯,麵包,甜品
羅宋湯有蔬菜香甜味唔會太酸
酸甜的調味汁提升了整道菜的口感平衡
炸椰菜花作為配菜
帶來了額外的口感和層次感
2023-09-02 135 浏览
本身同朋友見到OpenRice有咁多好評,同埋啲圖片咁吸引,所以揀咗去呢間餐廳。.環境同服務無咩值得講嘅地方,但食物真係⋯⋯無辦法唔講下。.呢個特選肉眼扒真係我食過咁多肉眼扒入面最難食嗰一個,本身食頭兩啖都未意識到有幾大鑊,愈食就愈鹹,後來我朋友直頭要問職員攞水沖一沖先食,但發覺沖完都係咁鹹。.同埋佢個扒係無肉味的,所以我哋覺得係特登醃扒醃到好鹹,去掩飾個扒無味同唔鮮嘅事實🥲結果加上個黑椒汁又係好鹹,加埋一齊真係驚自己攝取得太多鈉😵‍💫同埋佢係唔會問你要唔要落哂啲汁就一下子倒哂落去,如果唔係可能都唔似鹹到咁⋯⋯.食過呢次之後真係覺得不可一不可再,或者勁重口味嘅朋友可以一試嘅⋯⋯淡口朋友真係唔好冒險了🫠
本身同朋友見到OpenRice有咁多好評,
同埋啲圖片咁吸引,
所以揀咗去呢間餐廳。
環境同服務無咩值得講嘅地方,
但食物真係⋯⋯無辦法唔講下。
特選肉眼扒

呢個特選肉眼扒真係我食過咁多肉眼扒入面最難食嗰一個,
本身食頭兩啖都未意識到有幾大鑊,
愈食就愈鹹,
後來我朋友直頭要問職員攞水沖一沖先食,
但發覺沖完都係咁鹹。
同埋佢個扒係無肉味的,
所以我哋覺得係特登醃扒醃到好鹹,
去掩飾個扒無味同唔鮮嘅事實🥲
結果加上個黑椒汁又係好鹹,
加埋一齊真係驚自己攝取得太多鈉😵‍💫
同埋佢係唔會問你要唔要落哂啲汁就一下子倒哂落去,
如果唔係可能都唔似鹹到咁⋯⋯
食過呢次之後真係覺得不可一不可再,
或者勁重口味嘅朋友可以一試嘅⋯⋯
淡口朋友真係唔好冒險了🫠
2023-08-17
  • 沒有
2023-08-31 45 浏览
已經有一段時間冇係旺角搵食!黎親都係食下鹵味燒賣小丸子,買下手搖掃下街就算。今次行到餓餓地,見個門面幾四正,就入去試試試佢。------------------------------🟥一黎整返個開胃菜,煙三文魚牛油果🥑水牛芝士沙律🥗份量好充足,幾樣野加埋都好夾,再加埋個黑醋汁,已經準備好食落去😗🟧之後叫左佢都幾signature既什扒,好豐富,作為芝士控,再另加左份熱溶芝士淋落去!好heavy但好滿足!🟨水牛城雞翼就可以辣啲,會過癮啲❤️❤️❤️

🟨水牛城雞翼就可以辣啲,會過癮啲❤️❤️❤️
2023-08-28 1227 浏览
呢晚嚟咗呢間旺角嘅懷舊西餐廳鋸扒 餐廳門面用咗高貴嘅紫色 非常容易察覺到😁 同友人一人叫咗一份主食套餐 再加多個小食😝 主食連加配套餐都有兩個選擇 如果想食得豐富啲嘅可以加$25要個有齊晒餐包 餐湯 飲品同甜品嘅套餐🫢餐湯及餐包餐湯有羅宋湯或豬骨湯兩個選擇 我同友人各揀咗一款😗 豬骨湯係中式嘅老火湯 不過我就個人覺得食西餐都係配羅宋湯夾啲🙈 羅宋湯入口有少少辣 仲有蘿蔔 芹菜等等嘅配料吃扒雜扒配薯菜呢個扒餐真係好豐富 有魚柳 煎蛋 豬扒 牛扒 雞扒 煙肉 司華力腸😋 側邊仲有西蘭花同埋薯菜🍟 見到隔離枱加配咗呢個熱熔芝士 搞到我都嗌咗份🧀店員會親自將溶咗嘅芝士淋喺面 真係好澎湃 啲芝士係湧出嚟㗎 上面嘅扒類肉質嘅結實 特別鍾意佢嘅雞扒🐥 最特別嘅係即使加配咗熱熔芝士 餐廳依然可以俾我哋選擇一款醬汁 我就揀咗同牛扒比較夾嘅黑椒汁🐮 牛油果軟殼蟹飛魚子意大利粉呢個意粉嘅份量好多 口感幾彈牙 用上咗忌廉汁再加一啲菇菌類🍄 面頭就有一隻酥脆嘅軟殼蟹🦀 仲有半個牛油果🥑 呢個組合都幾好食 不過我最鍾意嘅都係大量嘅飛魚子 口感卜卜脆咁 除咗面頭之外底下嘅意粉都有mix埋飛魚子水牛城雞翼呢碟有八隻好

餐湯及餐包
餐湯及餐包

熱熔芝士吃扒雜扒配薯菜

水牛城雞翼
呢碟有八隻好大隻嘅雞翼 加上旁邊仲有啲沙律🥗 食肉獸都唔使驚食得太多肉呀 雞翼外脆內軟 入面仲有好多肉汁 幾鍾意佢水牛城雞翼嘅醬汁 因為份量啱啱好 唔會多到好似浸濕咗隻雞翼咁👍🏻 有少少做調味 又可以keep住隻雞翼夠晒脆
水牛城雞翼

甜品
跟餐嘅甜品係香港製造嘅朱古力雪糕🍦 店員都幾貼心會根據你食完主菜嘅時間再上甜品

飲品
餐飲嗌咗凍檸檬茶 同埋凍朱古力 呢個嘅上菜速度都幾快 啱晒大熱天時一入到餐廳就可以飲🥤好可惜嗌得太心急啦 因為原來仲可以加$17轉特飲㗎🥺 唯有下次再嚟過啦

呢間餐廳幾有港式懷舊西餐廳嘅感覺 特別係佢嘅鐵板餐 真係非常大件夾抵食👍🏻