好耐之前食過一次,耐到幾乎唔記得,今次聚餐特登揀左呢間,仲特登叫豬手+啤酒,好有渡假feel 🥳🥳今次叫左:📍德國咸豬手 🍖 $228本身我都好怕豬手好肥,但呢度嘅豬手唔會好油膩,同埋香口爽脆,食落啖啖肉,同埋佢出場都好正,會點火比你打下卡🤣 真心要列做必選item🤭📍蟹肉牛油果沙律 配墨西哥粟米片🌽 $96Nachos 作為前菜好快比我哋清晒,一般水準以上 🤭🤭📍軟殼蟹肉醬千層麵 🍝 $148唔會好heavy 嘅其中一個主菜,味道水準尚可 👍🏻📍藍芝士焗鴛鴦薯條 🍟 $68📍熱情果接骨木花茶 🫖 $56📍啤酒 🍻 荔枝烏龍 🫖🍚 飯後感雖然係一個打卡cafe,但食物味道都做得唔錯,值得再去,即使平日都好多人,建議Book定位再去

今次叫左:
📍德國咸豬手 🍖 $228

📍蟹肉牛油果沙律 配墨西哥粟米片🌽 $96
Nachos 作為前菜好快比我哋清晒,一般水準以上 🤭🤭

📍軟殼蟹肉醬千層麵 🍝 $148
唔會好heavy 嘅其中一個主菜,味道水準尚可 👍🏻

📍藍芝士焗鴛鴦薯條 🍟 $68
📍熱情果接骨木花茶 🫖 $56
📍啤酒 🍻 荔枝烏龍 🫖

🍚 飯後感
2021-04-16
德國咸豬手
一直以來都係網上見到有好多foodie都推介話呢間餐廳好食,甚至見到有人評價好高🙃一於就試吓到底係咪傳說中咁出色。抱住其待嘅心態一早喺OpenRice訂咗位,同友人分別嗌左 軟殼蟹千層肉醬闊麵 同 慢煮牛面頰,飲品就叫咗焦糖蜂蜜奶昔🐝首先講咗千層肉醬闊麵先🤢之前一直見到好多人推介呢個闊面,一上碟佢個賣相一pat pat咁已經唔太討好。不過賣相唔重要最緊要係食物嘅味道,一咬落去發現啲麵係好好好淋🤫 um...唔知係佢失手定係本身食物嘅特色就係淋(或者可能有啲人會鍾意食淋嘅千層麵掛😅)。不過肉醬嘅份量都算多嘅,但因為個麵實在太唔好食,所以好快就放棄咗佢😂另外,唔單止麵係淋,仲完全做唔到千層麵嘅口感🤥如果鍾意食千層麵嘅人唔好抱太大期望。軟殼蟹就係正常味道🦀都有啲蟹膏同肉嘅另外仲叫咗個慢煮牛面頰😋呢碟餸值得讚嘅,慢煮得好易入口,唔使用刀都可以分開到啲牛肉,咬落口有溶化嘅感覺☺️個醬汁都係好入味嘅,撈埋底下啲薯蓉食好夾!👍最後最後仲叫咗一杯焦糖蜂蜜奶昔本身我十分鍾意食蜂蜜,好鍾意蜂蜜甜甜地嘅清香味🐝但係呢杯野顛覆咗我對蜂蜜嘅認知🤮(因為掛住鬧杯飲品所以唔記得影相) 飲品表面落咗海量嘅忌廉,食得出佢

首先講咗千層肉醬闊麵先🤢
軟殼蟹就係正常味道🦀都有啲蟹膏同肉嘅

另外仲叫咗個慢煮牛面頰😋

最後最後仲叫咗一杯焦糖蜂蜜奶昔
本身我十分鍾意食蜂蜜,好鍾意蜂蜜甜甜地嘅清香味🐝但係呢杯野顛覆咗我對蜂蜜嘅認知🤮(因為掛住鬧杯飲品所以唔記得影相) 飲品表面落咗海量嘅忌廉,食得出佢係超市買噴嗰款忌廉,淡淡地冇乜味道🤔而焦糖蜂蜜係完全完全冇蜂蜜味,我淨係覺得似係一杯有甜味嘅沙冰🤮。而且令我最覺得唔抵食嘅係飲品嘅價錢竟然高達$65🙃 (夠我食兩餐茶記)諗到呢一點就覺得呢杯野唔值得存在喺Menu裏面,希望餐廳可以好好改善下🤗
2021-04-29
呢間餐廳朋友話好full,食下午易啲有位,食下午都無問題吖,反正餐牌一樣,而家仲有8折添。德國咸豬手呢團火不得了,有燒到我的食慾😋 打破豬手=食落口係肥嘅定論,豬手皮脆到食薯片咁,罪惡感細好多😎 欣賞完視覺享受,仲會拆埋骨,讚👍🏻食落啖啖肉,難怪不喜愛吃豬手又怕肥嘅友人都話一定要嗌呢個。慢煮甜酒燴和牛面頰睇落份量好似小小,但好味道嘅。淋口嘅面頰根本唔洗用刀切,加埋大量汁醬配小小醋,小小嘅醋香酸甜,味覺立即昇華,食落感覺亦無咁膩。吃吧招牌拼盤什菌、蘋果肝醬、三文魚莎莎、蟹肉牛油果、煙火腿蜜瓜。 看似普通嘢,汁料同口感顯見有用心配搭,每食一件都有驚喜。 我最愛係蟹肉牛油果,牛油果成熟度岩岩好,牛油果軟軟嘅口感,加埋脆卜卜嘅皮,極有層次感。啤一啤是常識吧!接骨木Whiskey 👍🏻👍🏻👍🏻這是朋友人生味道,是甜的,極易入口🤩甜甜得嚟沒有蓋過啤酒味道。是我推薦的山楂啤選擇了這特別的配搭,是飲著我人生的味道,酸溜的😆 山渣味道重,啤酒味也很重,我還是喜愛帶甜味的🤣成餐飯充斥食物香味,隔離枱上菜嘅香味,好想下次試試隔離枱嘅菜式😍提提你想食晚餐,記住訂枱😎

吃吧招牌拼盤

啤一啤是常識吧!

接骨木Whiskey 👍🏻👍🏻👍🏻

山楂啤

提提你想食晚餐,記住訂枱😎
  • 德國咸豬手
依家搵食係要向樓上發展啦😝,有啲樓上餐廳嘅質素都唔錯㗎!呢晚同J先生去咗良心西餐「吃吧」🍽,位於鬧市之中一座大廈,食物水平都唔錯喔,每一道菜都有亮點✨一齊睇吓我哋試咗咩菜式~————————————————👅慢煮甜酒燴和牛面頰($188)👍🏻肉質超軟腍,刀叉輕輕一切就分開一絲絲肉絲,外圍痴住少少脂肪更香🐮,醬汁係揮發咗酒精嘅甜酒香,我哋兩個牛魔王都鍾意牛多啲👍🏻薯蓉嘅薯仔味比牛油味更重🥔順滑度媲美某伯伯signature薯蓉👅煙燻西班牙伊比利豬扒($188)👍🏻上檯就聞到好香嘅煙燻木頭味🪵,一打開蓋就一陣夢幻白煙飄散出嚟,切件豬扒外層沾上胡椒碎,又濃蓋住煙燻香,肉質紮實👍🏻單食豬扒嘅燒烤味重啲🍖,搭配莎莎醬嘅酸味更開胃,Rum酒醬汁都唔錯👅吃吧招牌拼盤($118)👍🏻一份有五款一口小食,每款兩件就唔洗爭餐飽啦🤣!蘋果肝醬酥幾有驚喜,玉桂蘋果夾中間嘅肝醬幾好味;蟹肉牛油果好fresh🥑有絲絲蟹柳碎;三文魚莎莎、煙火腿蜜瓜同雜菌酥盒嘅配搭就普通啲🍄 因為酥皮易受潮,記得要盡快食啊!👅液體麵包($70)👍🏻樽身包裝好有gimmick,手工啤有輕微麵包香混和熱帶水果香🥭,尾調較山楂啤苦澀少少👅

————————————————
👅慢煮甜酒燴和牛面頰($188)

👅煙燻西班牙伊比利豬扒($188)

👅吃吧招牌拼盤($118)

👅液體麵包($70)

👅山楂啤($70)
👍🏻入口較酸口帶果香,最後有啲啲蜜糖味,J先生就鍾意呢款手工啤🍺,覺得都似山楂餅味

🚩總結:菜式同手工啤都好有特色
🌟注意:可以留意吓有無Openrice訂座優惠
📍 吃吧
地址:旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
🗺地區:#bem旺角
📥分類:#bem西餐 #bem黃店日常
💰人均消費:#bem_201至400蚊
2021-04-24 101 浏览
去到即使book咗枱都等好耐先有位,坐低冇水。見到餐牌大大個WeChat QR code 然後話自己係黃店係咩玩法⋯⋯我地叫咗三樣嘢食,等咗大半個鐘都未到,眼見隔離同我地一齊入嘅人啲嘢差不多到齊啦⋯⋯終於見到個拼盤喺廚房出嚟。點知去咗隔離枱,仲要同隔離枱食緊嘢嘅客距離好近,confirm咗唔係佢地嘅就送翻入廚房,好似全世界都唔知發生咩事咁樣。然後幫我哋落單嗰個姐姐就行過嚟問我其實我哋落咗啲乜嘢,係嗰一刻我哋先至知道原來佢將我哋嘅所有餸都落咗隔離枱。然後餐廳就將嗰碟遞咗過去隔離枱嘅餸帶返俾我哋,基於衛生考慮,我就好唔好意思咁同餐廳講:因為呢一碟餸已經去過隔離枱,我覺得有啲唔衛生。餐廳職員就好冇禮貌咁樣同我講:得,咁我叫廚房做過囉。 之後等咗差唔多半個鐘啲嘢先至再到齊返。到最後餐廳都冇同我哋講過一句唔好意思。拼盤材料唔算特別新鮮,法式焗雞又乾又硬又柴,完全同之前睇過嘅食評大相逕庭⋯⋯總括而言,對呢間餐廳真係好失望,除咗舖頭有少少文宣之外,完全睇唔出佢哋係一間良心小店。其實黃店只係一個口號,但係好唔好食真係要憑良心講。

之後等咗差唔多半個鐘啲嘢先至再到齊返。
到最後餐廳都冇同我哋講過一句唔好意思。

2021-04-23
庆祝纪念
纪念日
旺角樓上西餐廳💫主食飲品都唔錯😚原來本身淨係做晚市 因為疫情所以午市都會開有8折👻lunch黎食抵食好多😝🥩慢煮甜酒燴和牛面頰 $188牛面頰煮到好淋 嫩滑入味🤤我同朋友都覺得好好食!😌底下薯蓉好細滑creamy 有奶香味同牛油味 甜甜地 忍唔住係咁食😋🦀軟殼蟹肉醬千層麵 $148係成隻軟殼蟹😍炸得香脆 不過千層麵我覺得太淋身🙈冇牙都食到 意粉我都係中意有番少少口感~🥑蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片 $96沙律醬>牛油果🙈牛油果係打到醬咁 如果多番d牛油果醬少d沙律醬就好😆點厚身而香脆既粟米片好正😛🍯焦糖蜂蜜奶昔🥤 $65好香甜 甜度岩岩好😍入口未算好厚身 但飲落唔都ok😙💐熱情果接骨木花茶🏺 $56成個花樽咁🤩勁靚😂平時好少飲花茶 呢杯又幾好飲 熱情果既酸味岩岩好 有茶味之餘唔會澀👍🏻
🥩慢煮甜酒燴和牛面頰 $188

💐熱情果接骨木花茶🏺 $56
  • 軟殼蟹肉醬千層麵
  • 焦糖蜂蜜奶昔
2021-04-23 397 浏览
#pb食在油麻地 #pb支持黃店💛一齊來「吃吧」🍴其實已經食過好多次 發現一直都冇出post🤪 呢間樓上cafe位於彌敦道 夠哂方便👍🏻 開業幾年都好多人幫襯😍 今次平日夜晚去都滿座 可見受歡迎程度🤩 店內座位都多 而且位置闊落👍🏻 .食物選擇都多 Main dish價錢平均$100-200不等😋 飲品有特色飲品 亦有手工啤飲🍻🔹特式炸海鮮籃🍤入面有五款海鮮炸物 包括炸蟹肉、炸蝦、手指魚、炸帶子、炸魷魚圈 每款有兩件😋 熱辣辣炸起 一上枱已經聞到好香😍 最好食嘅係炸蝦、手指魚、炸帶子 食落唔會好油👍🏻 點埋千島醬食 酸酸地 冇咁dry🤪🔹軟殼蟹肉醬千層麵🦀原隻軟殼蟹🤩 千層麵份量都幾多 可以兩個人share食😋 不過略嫌淋左少少🙈 肉醬帶甜 唔會好酸😋🔹慢煮香草法式黃油雞🐣推介❤️ 用左慢煮去煮 雞肉肉質好嫩滑😍 連食雞胸都唔會覺得鞋😋 而且份量好多 有4-5舊 仲有薯蓉墊底🤩🔹熱情果接骨木花茶💐呢個花樽係佢其中一杯招牌飲品✨ 外型已經好搶眼🤪 本身以為熱情果 + 接骨木 會好酸 點知飲落又唔會 而且唔會太甜😍 飲到少少果香同花香👍🏻🔹曲奇朱古力奶昔🍫邪惡組合🤪 用個碗裝住好搞笑🤪 上層
#pb食在油麻地 #pb支持黃店💛
一齊來「吃吧」🍴

🔹特式炸海鮮籃🍤

🔹軟殼蟹肉醬千層麵🦀

🔹慢煮香草法式黃油雞🐣

🔹熱情果接骨木花茶💐

🔹曲奇朱古力奶昔🍫
邪惡組合🤪 用個碗裝住好搞笑🤪 上層飲落似沙冰 底層飲落奶昔質感😍 朱古力好濃 而且唔甜 所以飲落唔算漏🤩 舖面有爆谷、Oreo餅、餅碎😋

整體食物、飲品都幾高質 特別係個黃油雞😋 旺角選擇好多 但係唔係間間都好食🤪 呢間真係推介 仲要黃店 大家識做啦💛

吃吧 • 🤝🤪
2021-04-22
  • 慢煮香草法式黃油雞
好滿足既一餐😆❤️呢間樓上高質西式餐廳環境舒適寬敞,唔同色彩既凳配上復古工業風既味道野食用具擺盤別具特色🔸熱情果接骨木花茶最令我印象深刻,用復古花樽插住花既裝飾~~飲落清新甜度岩岩好!🔸吃吧招牌拼盤主打酥皮!有什菌酥盒、煙火腿蜜瓜、蟹肉牛油果、三文魚莎莎,蘋果肝醬,鬆脆配料!鹹香十足!我好中意呢個~好似食緊Hightea咁,唔係出面一般既炸物拼盤🔸慢煮甜酒薈和牛面頰好嫩滑好入味,配薯仔溶埋一齊好夾!🔸西班牙海鮮飯幾中意佢個飯既質地~好入味好多唔同既海鮮有魚有蝦有青口,足料!🔸曲奇朱古力奶昔好似甜品咁,仲配埋爆谷,口感好豐富~~整體黎講食物質素好正😍😍
好滿足既一餐😆❤️
呢間樓上高質西式餐廳

環境舒適寬敞,
唔同色彩既凳配上復古工業風既味道
野食用具擺盤別具特色
🔸熱情果接骨木花茶
最令我印象深刻,用復古花樽插住花既裝飾~~
飲落清新甜度岩岩好!

🔸吃吧招牌拼盤
鬆脆配料!鹹香十足!我好中意呢個~
好似食緊Hightea咁,唔係出面一般既炸物拼盤

🔸慢煮甜酒薈和牛面頰
好嫩滑好入味,配薯仔溶埋一齊好夾!
慢煮甜酒薈和牛面頰

🔸西班牙海鮮飯
幾中意佢個飯既質地~好入味
好多唔同既海鮮有魚有蝦有青口,足料!

🔸曲奇朱古力奶昔
好似甜品咁,仲配埋爆谷,口感好豐富~~
整體黎講食物質素好正😍😍

慢煮甜酒薈和牛面頰
  • 慢煮甜酒燴和牛面頰
Happy Friday約舊同事一齊食飯喺網上搵到呢間好似己有格調嘅西餐廳餐廳標榜有各式嘅手工啤提供happy Friday又點少得要啤一啤所以就揀咗呢間餐廳試吓🔸黑松露雜菌闊條麵 ($92)本人對黑松露嘅興趣都好高所以食親西餐廳有機會都一定會叫嚟試吓呢度嘅意粉選用左闊條麵所以煮出嚟嘅味道會比普通意粉濃啲因為闊條麵沾到嘅醬汁比例會較多但份量唔算好多推介程度:3⭐️————————————————————🔸藍芝士焗鴛鴦薯條 ($68) 鴛鴦薯條包含咗炸薯條同炸番薯條炸番薯條街外唔算平見所以有機會都一定會叫你嚟試下加上溶咗嘅藍芝士真係超級好食推介程度:5⭐️————————————————————另外都有叫咗幾款唔同嘅手工啤試女仔就偏向鐘意叫果味甜甜地嘅幾款味道都不錯————————————————————💛吃吧 (旺角)💛旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
Happy Friday約舊同事一齊食飯
喺網上搵到呢間好似己有格調嘅西餐廳
餐廳標榜有各式嘅手工啤提供
happy Friday又點少得要啤一啤
所以就揀咗呢間餐廳試吓

🔸黑松露雜菌闊條麵 ($92)
本人對黑松露嘅興趣都好高
所以食親西餐廳有機會都一定會叫嚟試吓
呢度嘅意粉選用左闊條麵
所以煮出嚟嘅味道會比普通意粉濃啲
因為闊條麵沾到嘅醬汁比例會較多
但份量唔算好多
推介程度:3⭐️
————————————————————

🔸藍芝士焗鴛鴦薯條 ($68)
鴛鴦薯條包含咗炸薯條同炸番薯條

女仔就偏向鐘意叫果味甜甜地嘅
幾款味道都不錯

💛吃吧 (旺角)💛
2021-04-19 38 浏览
年初在聚會上得悉最友好的小學同學就在彼此的工作地點上班💼,那時就相約好一有時間就相約大家吃午飯早前收到一個即興邀約,當然要選一間坐得舒服,食物又有特色的餐廳啦(Openrice網上訂檯全單8折)蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片 $96辣蕃茄海鮮意粉 $138熱情果接骨木花茶 $56薰衣草蜜糖梳打 $48蟹肉🦀和牛油果🥑的組合,配上沙律醬感覺清新不油膩,配合沙律菜和粟米片更覺爽口50/50比的份量,非常適合想來個輕食的朋友意粉🍝做得爽口彈牙,海鮮種類亦不少份量亦多,配上蕃茄🍅味道酸甜好吃,微微的辣感為整碟增加風味說實話我是因為這杯接骨木花茶而來啊😆單看這個賣相就已經是滿分了💯 誰會想到用花樽(還加假花🌸!)盛載飲料呢?味道方面清新不會很甜,較為淡口一點,但酸甜的味道很開胃至於友人的梳打飲品,很有趣會有個針筒在飲品裡,一問才知道針筒裡頭全是蜜糖🍯,由客人自行調較想喝的甜度這個既能滿足客人需要又帶玩味,重點是同樣是IGable,📸打卡一流店家裝潢走英倫工業風,擺設均有酒吧特色,配合店內柔和黃色鎢絲燈光,甚有格調地方不算大但空間感十足,感覺舒適喜歡喝酒的朋友還可以試試店家售賣的本地啤酒🍺,而且店家

(Openrice網上訂檯全單8折)
蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片 $96
辣蕃茄海鮮意粉 $138
熱情果接骨木花茶 $56
薰衣草蜜糖梳打 $48
50/50比的份量,非常適合想來個輕食的朋友
說實話我是因為這杯接骨木花茶而來啊😆
味道方面清新不會很甜,較為淡口一點,但酸甜的味道很開胃

地方不算大但空間感十足,感覺舒適
喜歡喝酒的朋友還可以試試店家售賣的本地啤酒🍺,而且店家會不時更新drink menu,讓每次到訪的客人帶點新鮮感
或許是因為平日中午的關係,客人只有幾個真的不多,跟朋友聊天的話絕對是一個好地方
現時經Openrice網上訂檯,還有最多全單8折的優惠啊,真的不能錯過!
2021-04-06
2021-04-15 61 浏览
꧁ℂℍ𝕀𝔹𝔸 吃吧🎗꧂話說近日見到好多foodie post呢間黃店 咁見啲野食賣相不錯又講到回頭率極高咁 於是我就試下啦 點知..... (雖然係黃店但我一向只會實說實話 所以恕我未能筆下留情喇😅) 🔸軟殻蟹肉醬千層面 $𝟙𝟜𝟠以旺角樓上cafe黎講 定價算幾進取 所以我expect佢portion會係幾大一上菜嗰下實在俾佢嘅portion同賣相嚇到 太頹了吧...入口更嚇人...麵身淋到俾呀婆食咁 一pat野軟殼蟹又係超細 咬落一口油仲鹹到腎虧🥵超失望🙈🔸墨西哥烤雞餅 $𝟠𝟞相比之下呢個係好食好多 有sour cream同salsa係面 仲有邪惡芝士拉絲 份量都算大 味道係正常發揮 確有墨西哥風味😌🔸曲奇朱古力奶昔 $𝟞𝟝用碗上嘅飲品都係少見嘅 雖然都可以當佢係甜品😂味道就不過不失啦 感覺似係盒裝朱古力奶整嘅沙冰😀💬總括黎講我會話一般”好睇唔好食”原則都係apply😅佢嘅飲品係幾ig-able嘅😂如果碟千層麵換番平時個花花碟都呃到下人同場見到嘅鹹豬手都有好啱打卡嘅火焰🔥但你想好睇又好食的話就勸你唔好抱太高期望了🙂不過好彩係黃店 難食都無咁嬲lol 有無人有同感🤣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

꧁ℂℍ𝕀𝔹𝔸 吃吧🎗꧂

用碗上嘅飲品都係少見嘅 雖然都可以當佢係甜品😂
味道就不過不失啦 感覺似係盒裝朱古力奶整嘅沙冰😀

不過好彩係黃店 難食都無咁嬲lol 有無人有同感🤣

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📍 吃吧 (旺角)
2021-04-14 153 浏览
【吃吧 Chiba】.之前見到好多朋友介紹呢間,前幾日終於去試左💕兩個人叫左兩個主菜、一個小食、兩杯飲品,食到超級飽☺️野食仲要好高質🤤.▪️烤西班牙豬肋骨雖然叫左regular size但都超級大份😍豬肋骨煮到好淋,又超級入味,正!配菜係薯條同埋蕃薯條,我超中意佢d薯條炸到好脆卜卜,就算凍左都好脆好好食🤤💰價錢:HKD$188💯評分:8/10.▪️西班牙海鮮飯成個飯都充滿酸酸甜甜嘅蕃茄汁,食落好開胃!而且好多海鮮,有蝦有魚有青口,d飯食落似risotto咁,正呀💕💰價錢:HKD$168💯評分:7/10.▪️芝士白酒煮藍青口青口全部都大大隻啖啖肉,而且芝士醬入面加左白酒同洋蔥,超級濃郁!好食到停唔到口!💰價錢:HKD$84💯評分:8/10.▪️莫加咖啡第一啖已經飲到香濃嘅朱古力味,之後咖啡味先慢慢滲出黎💕💰價錢:HKD$58💯評分:7/10.▪️紫薯鮮奶咖啡我本身中意飲鮮奶咖啡,今次試下加紫薯!香滑嘅咖啡滲出淡淡嘅紫薯味,味道又唔錯😋💰價錢:HKD$58💯評分:7/10.📍油麻地彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
【吃吧 Chiba】
▪️芝士白酒煮藍青口
💰價錢:HKD$84
💯評分:8/10
▪️莫加咖啡
第一啖已經飲到香濃嘅朱古力味,之後咖啡味先慢慢滲出黎💕
💰價錢:HKD$58
2021-04-11
午餐
烤西班牙豬肋骨
芝士白酒煮藍青口
終於忙完一大輪可以食返餐好🍴呢間樓上Cafe環境裝修得工業風,靜靜地幾舒服🤩今日叫左兩款主菜加小食就已經好飽了😂入邊有個沙律, 甜酒燴和牛面頰、烤西班牙豬肋骨同2杯飲品😍小食 西班牙煙火腿蜜瓜 $68呢個我好鍾意食呀❤️蜜瓜嘅甜完美襯托火腿嘅鹹香包住一齊食好正😋伴碟既沙律菜🥗好新鮮爽脆👍主菜慢煮甜酒燴和牛面頰 🐂 $188呢度既慢煮甜酒燴和牛面頰聽店員講係以慢煮方法煮左10幾小時🤩所以和牛肉質特別軟林😍甜酒帶出左好濃郁既牛肉味,真係唔洗再加任何汁都已經好正🙌煙燻西班牙伊比利亞豬扒🐷 $188豬排上枱時打開蓋就傳出一陣煙燻味😊食落好嫩口食落啖啖肉汁好入味😝十分惹味又唔會好膩😋真係愈食愈有驚喜🤩底層薯蓉吸收左小小豬排香味👍炭燒榛子朱古力🍫 $56榛子🌰朱古力味香濃😍上面仲有cream及彩虹🌈碎碎好靚呀🤩鍾意甜既朋友可以試下😉液體麵包 Bread IPA🍺 $70香港自家製手工啤🙌好特別既生命麵包包裝😊飲落充滿果香🙊仲好易入口🙆‍♀️

小食
西班牙煙火腿蜜瓜 $68

主菜
慢煮甜酒燴和牛面頰 🐂 $188

煙燻西班牙伊比利亞豬扒🐷 $188

炭燒榛子朱古力🍫 $56

液體麵包 Bread IPA🍺 $70

2021-04-14 32 浏览
🍴黑松露 煙火腿 芝士多士 HKD78呢個我覺得係最好食嘅😋多士黑蚊蚊 打卡岩曬😹而且烘得唔錯 帶有少少脆脆地 重點係啲芝士多到瀉曬出黎🧀黑松露味唔算話好重 不過都食到嘅 配埋啲火腿食 正😽-🍴軟殻蟹肉醬千層麵 HKD118又係打卡岩曬😹大大隻軟殻蟹起上面 炸得好脆之餘 入口唔會覺得好乾 食到好多蟹肉🙈而千層麵有好多肉醬 係用牛整嫁 味道就酸左啲 無咩肉味🤔千層麵質感亦都係偏腍 口感麻麻🤭-🍴慢煮甜酒燴和牛臉頰 HKD188和牛臉頰好少餐廳有 食落好似牛腩咁 偏腍身而且無乜筋👅味道都唔錯 醬汁偏甜 但就食唔到好重酒味 🧜🏻‍♀️中意個汁配底層嘅薯蓉食😹-🍴熱情果接骨木花茶 HKD56成個花樽上枱 夠曬特別 個花樽仲好懷舊😹入口好香熱情果味 再帶有少少茶味 感覺好清新 飲飲下其實都幾大杯🙈-️🍴液體麵包 HKD70好得意 個包裝成枝生命麵包咁😽用唔同穀麥加啤酒花製成🍺倒出黎會見到比起平時嘅啤酒濁啲 聞落浸味就有少少似Hoegaarden🤔不過入口帶有微微麵包香同埋都幾滑 但係味道會澀啲 酒味再濃啲😹如果唔係中意飲酒嘅朋友 建議叫其他温和啲嘅手工啤🙆🏻‍♀️✾💛味道覺醒指數: 3.6/5 抵食
🍴黑松露 煙火腿 芝士多士 HKD78
🍴軟殻蟹肉醬千層麵 HKD118
🍴慢煮甜酒燴和牛臉頰 HKD188
🍴熱情果接骨木花茶 HKD56
️🍴液體麵包 HKD70

💛
味道覺醒指數: 3.6/5
抵食指數: 3.6/5
服務指數: 3.5/5.
  • 黑松露煙火腿芝士多士
2021-04-14 32 浏览
中午同朋友食生日飯揀咗呢間吃吧,訂位時傾開原來閒日lunch時間冇乜人😔來到我同朋友幾乎包場坐低睇完餐牌樣樣都想試🤪最後柯打咗吃吧招牌拼盤👍🏿👍🏿👍🏿德國咸豬手😋😋😋最後剩低一嚿骨🤣慢煮甜酒薈和牛面頰🤤🤤🤤朋友仲想點埋甜品心太軟,由於我一早已經柯打咗嘅關係即刻話食完正餐先算啦😂嗌咗一杯熱情果接骨木花茶上枱係花樽又係嘢飲😃同埋薰衣草蜜糖梳打食完正餐就上埋點品送上生日祝福🥳最後又嗌咗兩枝獅子山啤~追求~夢想呢餐完全食得出用心做嘅每一道菜式🥰超級滿足👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿夜晚返到屋企睇返啲相先發現兩枝啤酒餐廳請我哋飲🙈第日即刻打去諗住俾返錢,點知餐廳唔肯收返🙈🙈
坐低睇完餐牌樣樣都想試🤪最後柯打咗
吃吧招牌拼盤👍🏿👍🏿👍🏿