2021-04-24
去到即使book咗枱都等好耐先有位,坐低冇水。見到餐牌大大個WeChat QR code 然後話自己係黃店係咩玩法⋯⋯我地叫咗三樣嘢食,等咗大半個鐘都未到,眼見隔離同我地一齊入嘅人啲嘢差不多到齊啦⋯⋯終於見到個拼盤喺廚房出嚟。點知去咗隔離枱,仲要同隔離枱食緊嘢嘅客距離好近,confirm咗唔係佢地嘅就送翻入廚房,好似全世界都唔知發生咩事咁樣。然後幫我哋落單嗰個姐姐就行過嚟問我其實我哋落咗啲乜嘢,係嗰一刻我哋先至知道原來佢將我哋嘅所有餸都落咗隔離枱。然後餐廳就將嗰碟遞咗過去隔離枱嘅餸帶返俾我哋,基於衛生考慮,我就好唔好意思咁同餐廳講:因為呢一碟餸已經去過隔離枱,我覺得有啲唔衛生。餐廳職員就好冇禮貌咁樣同我講:得,咁我叫廚房做過囉。 之後等咗差唔多半個鐘啲嘢先至再到齊返。到最後餐廳都冇同我哋講過一句唔好意思。拼盤材料唔算特別新鮮,法式焗雞又乾又硬又柴,完全同之前睇過嘅食評大相逕庭⋯⋯總括而言,對呢間餐廳真係好失望,除咗舖頭有少少文宣之外,完全睇唔出佢哋係一間良心小店。其實黃店只係一個口號,但係好唔好食真係要憑良心講。
之後等咗差唔多半個鐘啲嘢先至再到齊返。
到最後餐廳都冇同我哋講過一句唔好意思。