第一次泥,無睇食評所以中左伏,激氣到要第一次寫食評環境佈置ok, 但因為有枱七個女仔慶生所以超嘈,呢個唔算關歺廳所以就公平d 唔入佢數喇2人點左牛肋肉,黑松露意粉,兩杯綠茶飲品,餐湯。飲品正常,但單點就貴既。牛肋肉味道ok, 但唔熱既,三份一都咬唔開,我已經唔想曬野狂趙,仲咬到硬野最終放棄。-_-牛筋呢d我都算喇,當我唔好彩,最正係意粉等左半個中都未到,其他比我地遲泥既人點既食物都泥左,我終於忍唔住問,結果態度冷淡,一句唔好意思都無,之後話宜家煮,問我要唔要取消??因為我餓佢話五分中,我就ok左你以為等30分中好耐咩?原來仲有更耐!有兩名女子自拍完一輪發現自己等左九個字碟意粉都未到!我地一路等時仲無人收碟意粉係幾好食既,但d店員態度差到無朋友,好似我泥消費仲欠左佢咁,要睇佢面色,受佢氣,完全角色調轉左,仲要收加一?加喺。。。你拎碟食物俾我呢個動作?你要我等都等得有道理d, 但佢地好似唔知咩叫priority。食品質素又一般,本身已無乜好大吸引力,加埋店員x口x面,完全係唔會翻轉頭!
第一次泥,無睇食評所以中左伏,激氣到要第一次寫食評

2017-03-25 607 浏览
一向很喜歡去咖啡店,無論午餐還是晚餐,感覺只要在咖啡店享用,整個人都會感到很放鬆,連食物也變得更美味! 今晚去了試這間位於尖沙咀的樓上咖啡店,店子很小,坐位略為迫挾,但佈置用心,感覺都算舒適。 看了餐牌後,我們決定加$35轉成晚市套餐。套餐包了餐包和餐湯,但我們都加了$2 改為蒜蓉包。蒜蓉包塗了大量蒜蓉牛油,法包烘到很脆,再配上蒜蓉牛油,很美味,這$2 值得加! 餐湯是煙三文魚忌廉湯,第一次喝三文魚忌廉湯,這個湯有很濃郁的忌廉味,而且會嚐到煙三文魚的煙燻味,感覺特別。匈牙利燴牛肋肉配燒薯角 $86 牛肋肉炆得夠"淋",不會乾,而且醬汁味道濃郁,連甘筍也充分吸收了醬汁的味道,變得很惹味。 燒薯角也不能錯過,薯仔切半再煎到表面微焦,內裏又粉又綿,很好吃! 鹽燒蟹柳白菌明太子意粉 $84意粉質感彈牙有白酒香,但明太子味道不夠突出,醬汁分量足夠,每條意粉也沾到醬汁,整體OK。 套餐本身配$40 以下飲品,超出的金額需補回差價。焦糖燉蛋抺茶Cappuccino (左)& 玫瑰抺茶拿鐵兩杯飲品均用上丸久小山園抺茶粉沖製,抺茶味很香濃! 玫瑰味和焦糖味都很巧妙地融合於抺茶中,不會喧賓奪主,但又充分發

看了餐牌後,我們決定加$35轉成晚市套餐。
餐湯,蒜蓉包

匈牙利燴牛肋肉配燒薯角
匈牙利燴牛肋肉配燒薯角 $86

鹽燒蟹柳白菌明太子意粉
鹽燒蟹柳白菌明太子意粉 $84

焦糖燉蛋抺茶Cappuccino ,玫瑰抺茶拿鐵
套餐本身配$40 以下飲品,超出的金額需補回差價。

焦糖燉蛋抺茶Cappuccino (左)& 玫瑰抺茶拿鐵

兩杯飲品均用上丸久小山園抺茶粉沖製,抺茶味很香濃! 玫瑰味和焦糖味都很巧妙地融合於抺茶中,不會喧賓奪主,但又充分發揮本身的味道,很推介!

整體而言,食物和飲品水準都頗佳,下次想試試他們的抺茶甜品

2017-03-11
餐湯,蒜蓉包
匈牙利燴牛肋肉配燒薯角
鹽燒蟹柳白菌明太子意粉
焦糖燉蛋抺茶Cappuccino ,玫瑰抺茶拿鐵
  • 抺茶拿鐵
2017-03-14 1629 浏览
呢間cafe既入口非常隱蔽,真係經過左都唔知,大家行到藥房格離會見到個好似住宅咁既入口,仲要保安開門既,我地行左好耐先搵到。星期五晚冇book到台full晒,得番出面個露台位,我地因爲太餓既關係就照坐啦。室內有重好warm既感覺,但出面個陽台就有d淒涼😂,好彩我地坐左一陣入面有人食完走,唔洗係出面吹風食塵。叫左兩個set有餐湯、包同野飲跟埋。野菌黑松露闊條麵,呢個好食呀,黑松露味好香,食完一啖又一啖,同埋佢係用闊意粉,咁樣配個醬就冇咁膩。而另一個就叫左,鹽燒蟹棒白明太子意粉架個個三文魚花花。呢個味道都唔錯,忌廉味濃,但食多幾啖有d溜,不過加左三文魚花花味道會好d,味道冇咁單一。不過我都係覺得黑松露個個好食d小食就叫左個車打芝士焗脆片,我就唔鐘意食呢個。似食緊薯片,脆片偏醎而且同個醬又唔太夾,我地格硬食先食到一半,呢個唔食都冇所謂。野飲叫左一杯泡抹鮮奶抹茶,可能我唔係抹茶控,所以配野對我黎講唔吸引,而且我覺得味道偏淡,擺耐一陣d冰溶左d之後個味淡到好水。另一杯就叫左蜂蜜柚子梳打,呢個就幾好飲,因為我地食既都比較膩,飲呢個就可以清下個口,又唔會太甜,非常好!總括黎講,呢到既麵質素幾好,試左

叫左兩個set有餐湯、包同野飲跟埋。

車打芝士焗脆片
泡抹鮮奶抹茶
蜂蜜柚子梳打
總括黎講,呢到既麵質素幾好,試左兩款意粉都岩我口味,但主菜食物選擇較少。店員服務態度都可以,店鋪環境扮設行文青路線,而且梳化再加埋d小擺設有重溫馨既感覺。整體不錯,可以黎試下。
蜂蜜柚子梳打
2017-02-19 1323 浏览
同友人好耐冇見,目的都係想搵間好hea同埋舒服的CAFE。上網一SEARCH尖沙咀的CAFE推介有2間,一間出名食牛油果,另一間就係呢間本身已經上左去牛油果cafe,但可惜冇位,而且留左電話,等左1個鐘都冇打番俾我地於是就上左只ZI即刻有位坐一入到去就覺得環境好舒服!ORDER食物由於同友人都唔餓既關係,我地只係叫左個甜品同堆野飲其實佢每款窩夫都差唔多只係個TOPPINGS有少少唔同窩夫普通,有點乾另外,叫左個ROSE GREEN TEA LATTE拉花好靚! green tee味濃
同友人好耐冇見,目的都係想搵間好hea同埋舒服的CAFE。

上網一SEARCH尖沙咀的CAFE推介有2間,

一間出名食牛油果,另一間就係呢間

於是就上左只ZI

即刻有位坐

一入到去就覺得環境好舒服!

ORDER食物

由於同友人都唔餓既關係,我地只係叫左個甜品同堆野飲
其實佢每款窩夫都差唔多

只係個TOPPINGS有少少唔同

窩夫普通,有點乾
另外,叫左個ROSE GREEN TEA LATTE

拉花好靚! green tee味濃
2017-02-18
去食tea記住預早12點好到喇,如果唔係下午茶變dinner。最激氣係咩?第一次追單:因為仲有好多單落得早過你。已經整緊,唔cut 得喇wor(***P.S.已經等左一個鐘,隔離遲來都已經食到中間)第二次追單:(已餓住苦等1.5小時)因為要等埋下一張先一齊煮,所以要等耐d (嘩,好創新呀!)留意番:由頭到尾一個唔好意思/ sorry都冇架!你黎食野,等1個半鐘,是常識吧?

2017-02-01 1195 浏览
餐廳不太大,但勝在可與好友hea一下的好地方。平日愛抺茶食品的我,覺得她們的Matcha Latte帶有回甘味,抺茶味濃,份量亦都大杯。至於小食方面選擇反而不多,不是太特別。但勝在抺茶飲品及抺茶甜品,十分好,有機會都會再試😋😋
餐廳不太大,但勝在可與好友hea一下的好地方。
至於小食方面選擇反而不多,不是太特別。
但勝在抺茶飲品及抺茶甜品,十分好,有機會都會再試😋😋
2017-01-15 1191 浏览
朋友不知係邊度搵到呢間cafe,看到網上評論不錯就覺得不妨一試。一點左右去到樓下,大廈入門超級隱蔽,需要security開門。402,難道係商用住宅?!anyway,上到去真係好細間。靠窗位置裝修算不錯,不過靠近廚房門口的位置就一般。由於我地冇訂位,被安排做係門口位置。I don't know係唔係full booking。不過到我地食完走人中間有三張檯係吉lortotal就得七八張檯。。。食物選擇唔多,上菜速度有d慢。比較適合慢慢傾計噶地方~maybe。不過收碟的速度反而好快。兩個人兩個set lunch+芝士年糕泡菜,set包咗法包,餐湯and一杯40一下野飲。老實講,野飲偏貴,冇咩特色,樓上cafe黎講算係價格偏高。估唔到飲品竟然最先上~蜂蜜柚子紅茶,我覺得就算係熱茶食到個餐湯都唔熱啦。冇咩紅茶味,反而因柚子蜜太甜。餐湯配一塊法包,我比較中意個雜菜湯有紅腰豆。味道啱好,唔會太酸。法包鬆脆,能配多個牛油就好啦。跟住上年糕,外脆內暖,熱熱的配上泡菜,新鮮搭配味道不錯。終於等到明太子意粉,分量其實唔多,而且塊蟹柳係凍噶都幾多明太子,不過芝士粉唔夠多,味道算啱好。最後等到個黑鬆露蘑菇闊面
total就得七八張檯。。。
終於等到明太子意粉,分量其實唔多,而且塊蟹柳係凍噶
都幾多明太子,不過芝士粉唔夠多,味道算啱好。最後等到個黑鬆露蘑菇闊面,可能醬放太多,好鹹。總括講食物一般

2017-01-15
2017-01-07 985 浏览
去睇叱咤前搵好嘢食,5點幾黎到唔駛book嘅,座位闊落。4個人叫左成枱嘢食,有蒜蓉包,芝士年糕泡菜,芝士焗脆片,雞翼,蕃茄水牛沙律,草莓醬窩夫配雪榚,蜆肉炒意粉同薯條。我地一致推介脆片,雞翼個點醬,窩夫同薯條,我地係搶住食,好快食哂。其他就一般,都可以食。呢個環境都幾好坐,可以hea幾耐。啲嘢食都幾飽肚,我本身有啲病病地,決定叫左個檸檬草橘茶,每次食嘢,飲一啖,個口都清新啲,個胃都舒服啲,呢個都幾驚喜。
去睇叱咤前搵好嘢食,5點幾黎到唔駛book嘅,座位闊落。

2017-01-01
2016-12-24 1078 浏览
這間CAFE無論是食物或是服務都實在讓我十分驚喜上OPENRICE看看,評論不算十分多我其實多年沒在OPENRICE寫食評了,連原本的Account都忘了怎樣登入但為了給它一篇好評,決定開個新account 回歸OPENRICE !當日我們兩人叫了一個野菌黑松露闊條麵、芝士年糕、一壺玫瑰花茶,還有綠茶甜品拼盤(忘了名字)食物平均來說比我想像中水準高,價錢非常合理,個人認為是物超所值的而且服務態度十分好,我們當天從1點半坐到5點,店員都不斷主動為我們的花茶添加熱水
這間CAFE無論是食物或是服務都實在讓我十分驚喜

上OPENRICE看看,評論不算十分多

烤芝士年糕配泡菜
2016-11-21
烤芝士年糕配泡菜
2016-11-27 976 浏览
同朋友諗住搵個坐得耐既地方可以傾下一月旅行既行程,見openrice有人話呢道可以hea好耐,於是就book左五點半去呢間cafe食得野plan下。朋友準時五點半入到去,我就大約六點三先到。一入到去見到朋友就坐正係門口張檯,雖然當時全部沙發位都係空既,但聽店員講話全部都俾人book晒。咁其實我都有book丫,但唔知點解就係得個勁差既位同張無pang既凳咁不過都算啦,我去一去個洗手間出黎,朋友就同我講話店員話我地要七點半交檯。我地兩個都o左咀,唔好話唔夠時間傾行程,就連慢慢食下野影下相都無時間。完全唔明點解我下午訂座既時候會唔講聲先,even連朋友準時入座既時候都無講聲。跟住即刻諗番六點既時間朋友wtsapp我話店員提議我地不如叫野食先,驚一陣多人,重以為佢地好貼心啦,原來係因為想我地快d走等佢地可以做多幾輪生意所以最後決定咩野食都唔叫,求其見兩杯野飲走人就算。玫瑰花茶,60幾蚊,岩岩好沖到兩杯。其實味道都唔錯,蜜糖味唔會搶左玫瑰味,加上出面又凍又大雨,飲杯熱茶真係岩岩好。可惜俾店員激一激真係無乜心情再歎落去。朋友叫左杯咩抹茶綿花糖奶茶,好似真係有粒綿花糖係入面,都幾得意既。不過訂座安排

所以最後決定咩野食都唔叫,求其見兩杯野飲走人就算。

不過訂座安排太差,實在無時間可以試下d食物既水準,加上非沙發座位又麻麻地舒服,勉強值一個ok。
2016-11-26
2016-11-01 7239 浏览
很久不見,和你上次見面,大概是半年前吧。原來相約吃個飯是這麼的難。我選了只是因為它没有一般餐廳的擁擠,反而有一種小店的閒適,大家都不是要求吃大魚大肉的人,簡簡單單吃個意粉,喝杯咖啡,談談天,這裏是最好不過。為了避開人潮,所以相約晚上6時半。一如既往,你還是遲到。所以我只好自己先去餐廳。想不到,6點半,餐廳都坐滿了人,幸好角落裏還有一張枱,可以讓我靜靜的玩著手機等你。餐廳不大,但木枱木凳的設計頗簡潔,牆邊的條子木架放有不少瓶瓶罐罐作擺設。情侶、三五知己自成一角談笑風生,但沒有很嘈吵。不久,在我低頭玩著手機時,一個人影坐在眼前,我就知道你也到了。你說這家小店頗別緻,感覺很舒服,雖然門口不顯眼,但原來別有洞天。我笑笑。是的,這裏是由幾位年輕人開的,雖没有外面餐廳五光十色的選擇,但是一間用心的小店,來過一次,希望讓你也來支持一下。我們點了2個意粉1個小食和2杯飲品,不多也不少,份量剛剛好。套餐的麵包和餐湯先上。我喜歡這裏的餐湯,清得來味道剛好,麵包也烤得香脆。鹽燒蟹捧白菌明太子意粉先上,紅色的蟹捧一枝獨秀坐在碟中央,下面有紫菜,煙肉意粉上又灑有芝士粉。你說這裏的櫻花蝦比外面見過的都大,我笑說,

你說這裏的櫻花蝦比外面見過的都大,我笑說,可能因為知道你返工返學辛苦,特意揀幾隻大的獎勵給你。而且蜆又多,十分足料,賣相多麼吸引人!我們都不好重口味,所這兩個意粉啱食。麵條的質感軟硬度剛好,我喜歡其CREAMY的白汁底,加入了煙肉,意粉上面灑上了麵包脆脆,食起來口感豐富了。
很久沒見,吃個飯也好,談談天也好,可是你太忙,我也不好意思打擾。說完便隨手拿起餐牌多點了一份炸魷魚圈。炸得香脆而且新鮮熱辣,點沙律醬便成了一種簡單美味。我不常吃炸物,然而今天想破戒一下,因為最近心情老是有點鬱悶。
也許一杯熱抹茶鮮奶可以使人放鬆。鮮綠色的奶泡劃上了白色可愛的小草,輕啜一口,帶來滿腔温暖。我愛這裏的抹茶,沒有很甜,但抹茶味濃,簡簡單單的灑上玫瑰花瓣,没有很花俏,卻可愛得令人會心微笑。
你點的是蜂蜜綠茶,你說没有甜度,要店員加多點蜜糖。我笑說,不是茶不甜,是你心情有點苦,所以喝起來甜茶也成了苦水。
大家也搖頭笑笑,不如來一客綠茶蛋糕?我提議。既然茶不夠甜,那麼便自製一點甜度,正如生活也是。綠茶蛋糕茶味香濃,質感扎實,有點像濃味的嘉頓孖寶蛋糕,配著忌廉吃,甜度剛好。
生活或許很多時都令人帶點惆悵,我們每人都可能都帶著一點悲傷,不過,找一間舒服的小店,一個寧靜的角落,吃一頓令人放鬆的晚餐,喝一杯令人暖心的熱飲,驅走一些苦悶,放下一些過去的人,放下一些留戀,生活仍然很美好。
喜歡只,因為這裏帶點台式的小休閒,小小的店,簡潔的裝修配上悠揚的音樂,是鬧市中的一點小確幸。
2016-09-25
  • 抹茶鮮奶
  • 意粉
2016-10-21 4307 浏览
之前去左只zi度食dinner😍鹽燒蟹棒白菌明太子意粉 $76匈牙利燴牛肋肉 $86套餐+$25(配40以下飲品)去cafe吾是飲咖啡是常識吧? 依個隱世樓上cafe係我既to eat list入面好耐,今次終於有機會一嘗。意想不到係有我最愛既明太子意粉🍝,配既係蟹棒,鹽燒過後幾香口,淋既質感配住意粉岩岩好。明太子量雖吾多,但成個意粉都有明太子味。岩晒女朋友逼吾鐘意食明太子既男朋友食,味道無甘重。匈牙利燴牛肋肉配rosemary薯角🐂 肉係主角之餘,薯角同燴過既蘿蔔都好合我胃口。牛肋肉質感係介乎淋與硬中間,有嚼口,但略嫌個汁比較重口。個人鐘意意粉多啲,但佢既薯角係全隻小薯仔甘焗,又有啲rosemary香氣,薯仔焗到岩岩好,激正。而蘿蔔燴到淋一淋,吸晒個汁既味😍餐湯青豆湯🍃,無運氣遇上佢既紫薯湯,因為每日都吾一樣架。但青豆湯都好飲!餐包配蒜蓉包加2蚊,好夠蒜蓉味但比較咸🙈飲品揀左玫瑰抹茶🍵同埋燒棉花糖朱古力☕。跟餐加20蚊同埋18蚊。依杯朱古力好飲在吾會起痰👍!好耐無遇到依種朱古力 而玫瑰抹茶極推介,濃濃抹茶味配上芳香玫瑰味。玫瑰味係有既,吾似出面既甘虛。同埋原本個拉花明顯啲架,係擺耐左
之前去左只zi度食dinner😍
鹽燒蟹棒白菌明太子意粉 $76

匈牙利燴牛肋肉 $86

套餐+$25(配40以下飲品)

好耐無遇到依種朱古力
而玫瑰抹茶極推介,濃濃抹茶味配上芳香玫瑰味。玫瑰味係有既,吾似出面既甘虛。同埋原本個拉花明顯啲架,係擺耐左先化開左。
仲有室外空間
真係好鐘意依間cafe! 下次再去
2016-10-02 860 浏览
今天的天氣都不錯,我們都難得放假想食得悠閒一點,咁啱今天要經過尖沙咀,就決定去我最想試既Zi,地點近住利時個邊,都幾隱秘,搭𨋢上到去4樓,一出𨋢,地下有水滲漏,右邊就係「只」啦。店員有兩至三位年輕人,地方不大,大玻璃射進陽光,令店內很光猛,1:00開已有四、五枱客人陸續入坐,音樂播著台灣歌,聲量過大,少少嘈,先看餐牌,本來一心想食肉丸意粉,可是已經冇左啦,唯有揀過另一樣意粉-櫻花蝦海鮮蒜蓉炒意粉&日式醬燒小貝柱意粉兩個都跟飲品,叫左燒棉花糖朱古力同埋玫瑰鮮奶抹茶飲品先到,簡直係靚!朱古力個杯上面白色下面係濃濃朱古力,顏色漸變架!仲有兩粒已燒過的棉花糖!賣相已經值頗高分數!未攪混先飲一口,隻朱古力不是死甜,係好苦苦地既又不太漏既朱古力!攪混全部再飲剛好味道,不過甜,奶味同朱古力味份量調配得宜至於我杯玫瑰鮮奶抹茶一樣都冇得輸,極豐富的奶泡在上層,深青色的,好似好抹茶咁,嚐一囗,回甘味很好,抹茶濃郁,奶泡好厚好滑,不太甜,仲有陣淡淡玫瑰花味,好好飲櫻花蝦意粉黎啦,份量極多的櫻花蝦,冇腥味,蒜味好濃,意粉炒得剛好,每條意粉都充滿著蒜香,所謂既海鮮以為有幾款,但原來只有幾隻蜆,份量看似好少,但都
兩個都跟飲品,叫左燒棉花糖朱古力同埋玫瑰鮮奶抹茶
櫻花蝦意粉黎啦,份量極多的櫻花蝦,冇腥味,蒜味好濃,意粉炒得剛好,每條意粉都充滿著蒜香,所謂既海鮮以為有幾款,但原來只有幾隻蜆,份量看似好少,但都飽架,真的好味
另外,日式醬燒小貝柱意粉,賣相又係極為討好,陣陣香味四溢,忍不住吃一口,真係好正!甜甜地,又辣辣地,火候唔錯,又有芝麻增加口感,有點菇片同炸過的櫻花蝦,小貝柱都正常,冇腥味同埋幾嫩,十分滿意呢一餐,小店係要支持的
2016-09-28 2065 浏览
地段方便易搵,環境都好滿意,細細間具設計簡約又舒服,可惜冇影到相,有機會再去就會留倩影。。Menu選擇唔多,但都好好果,不過份量實在太小,大胃女王嘅我,就覺得不符合經濟原則啦。。Appetising 就叫左個煙3文魚嘅salad,面包粒太硬,菜都新鮮嘅。。煙3文魚都不過不失。。Main course 就有黑松露闊條麵,all day breadfast, 明太子意粉。。個闊條麵麵質lum左少少,不過黑松露夠多,又多汁所以入口唔錯👍All day breadfast 個炒蛋皮入黑松露一齊炒,喊左dd,但都好味,唔會太老。。以前唔中意食黑松露嘅我,都覺得好味😋明太子意粉,我就最中意,但就汁唔夠多,多返啲會再好食啲,冇咁乾身。。另外仲嗌左份雞翼,個樣睇落唔吸引,可以炸得太黑,或者指過啲油好啲,不過咬落啲肉都滑嘅,佢個汁做到好好,同雞翼好match,下次一定再encore!!飲品都好吸引,叫左泡沫鮮奶抹茶,飲落唔會太甜又有好香抹茶味😍😍仲有杯雪糕鮮奶古古力,好欣賞佢係用唂咕沖嘅(我覺得),出邊好少有得飲,如果行過想抖下,一定要叫一杯試試佢,正正子!最後就更係切蛋糕,依間冇收切餅費咖,慶生絕對推

最後就更係切蛋糕,依間冇收切餅費咖,慶生絕對推介!
煙三文魚沙律
All day breakfast
明太子意粉
黑松露闊條麵
2016-09-09 2203 浏览
呢間位於尖尖嘅樓上cafe,成日full booking,上年walk in過lunch唔錯,今年又睇下有無退步到先~之前坐位比較少,空間感大啲。Green Tea Latte賣相不俗,入口有甘香嘅綠茶味,好濃郁,較一般Green Tea Latte厚身,綠茶份量比奶多,鐘意綠茶嘅朋友實屬不容錯過。雞翼皮脆肉滑,味道正常,不算太有特色。仲叫左一飯一麵share食,意大利飯一般,相對意粉較好食。上枱有陣日式炒麵香氣,意粉彈牙煙韌,每條沾上日式炒麵醬汁,炒得乾身香口。整體感覺唔錯,悠悠閒閒,所以又泥encore下。再上泥見到枱凳唔同晒,睇落坐位多左,佈置都依舊係簡約文青風。手寫轉左電腦印製嘅餐牌,少左份親切感。我地叫左兩個小食,兩個意粉,兩個主食都加40蚊轉餐,多左餐湯、小法包同飲品。餐湯係蘑菇湯,同之前的差不多,每啖湯都食到好多蘑菇粒粒。煙三文魚Caesar Salad賣相幾靚,啲三文魚捲到成朵花咁,有好多又青綠又爽脆嘅沙律菜配襯住,不過調味偏咸,蓋過菜嘅甜味。芝士焗薯條香脆熱辣,份量都唔少,如果可以加啲芥末醬味道更佳~櫻花蝦蜆肉炒意粉,有牛油香氣,洋蔥軟淋香甜,意粉彈牙好味,係略嫌炒得

之前坐位比較少,空間感大啲。
手寫轉左電腦印製嘅餐牌,少左份親切感。
櫻花蝦蜆肉炒意粉,有牛油香氣,洋蔥軟淋香甜,意粉彈牙好味,係略嫌炒得唔夠乾身,牛油醬汁有啲多。個人覺得淨係蜆肉都夠~櫻花蝦好睇唔好食。
另一個野菌黑松露闊條麵,creamy嘅忌廉汁沾滿麵條,加埋入晒味嘅野菌一齊食,忍唔住一啖又一啖~最後泥番杯Green Tea Latte做結尾,好似甜過之前少少,不過綠茶味一樣香濃~
總結呢間樓上文青cafe,服務幾好,食物ok,意粉較出色,整體環境唔錯,得閒泥食下傾下影下文青相係唔錯嘅選擇~ P.S. 都係覺得第一次泥感覺較好🙈