2017-01-15
朋友不知係邊度搵到呢間cafe,看到網上評論不錯就覺得不妨一試。一點左右去到樓下,大廈入門超級隱蔽,需要security開門。402,難道係商用住宅?!anyway,上到去真係好細間。靠窗位置裝修算不錯,不過靠近廚房門口的位置就一般。由於我地冇訂位,被安排做係門口位置。I don't know係唔係full booking。不過到我地食完走人中間有三張檯係吉lortotal就得七八張檯。。。食物選擇唔多,上菜速度有d慢。比較適合慢慢傾計噶地方~maybe。不過收碟的速度反而好快。兩個人兩個set lunch+芝士年糕泡菜,set包咗法包,餐湯and一杯40一下野飲。老實講,野飲偏貴,冇咩特色,樓上cafe黎講算係價格偏高。估唔到飲品竟然最先上~蜂蜜柚子紅茶,我覺得就算係熱茶食到個餐湯都唔熱啦。冇咩紅茶味,反而因柚子蜜太甜。餐湯配一塊法包,我比較中意個雜菜湯有紅腰豆。味道啱好,唔會太酸。法包鬆脆,能配多個牛油就好啦。跟住上年糕,外脆內暖,熱熱的配上泡菜,新鮮搭配味道不錯。終於等到明太子意粉,分量其實唔多,而且塊蟹柳係凍噶都幾多明太子,不過芝士粉唔夠多,味道算啱好。最後等到個黑鬆露蘑菇闊面
終於等到明太子意粉,分量其實唔多,而且塊蟹柳係凍噶都幾多明太子,不過芝士粉唔夠多,味道算啱好。最後等到個黑鬆露蘑菇闊面,可能醬放太多,好鹹。總括講食物一般