荃灣真係食勻咁濟 今次來到千色匯上面諗住睇下有咩食 有兩間大家推薦嘅日本野 分別係古今二同埋一生懸麵 見前者多D人排隊所以我地就覺得應該幾好食😹🍣卷物盛煙花(辣味三文魚 辣味吞拿魚 脆片)費城卷(三文魚 芝士 牛油果)加州卷鰻魚牛油果卷💰88呢隻卷物盛可以三揀一樣 我就揀左煙花 其他三樣都係標配 而每種味道都有四件 整體來講每舊卷物望落尺寸都偏細 而且就咁睇唔算太新鮮😿吞拿魚蓉料幾多 冇咩辣味 搭配三文魚可以話係口感最豐富嘅一種 鰻魚卷都唔算大 牛油果存在感唔大 不過算清新三文魚就睇樣都覺得唔新鮮 一般 加州卷都係一般質素 同想像中嘅質素會有偏差🥵🥘日式咖喱蛋包飯·燒雞排💰72諗住蛋包飯應該點都唔出出錯 點知呢個蛋包飯賣相好睇 其實真係一般 蛋算不上滑嫩 係一舊舊 而咖哩好大路係超市咖哩嘅味道 雞排望落煎得還可以 但係實際懷疑廚師有冇調過味😹雞肉淡而無味 入面肉都係粉嫩 因為無味嘅關係所以會覺得皮好油膩 蛋包飯愛好者建議唔好試⚠️芝士年糕💰+18唔知係咪出廠貨關係 兩隻色都唔同 希望唔好係複炸過嘅啦😹細細舊其實無所謂 不過皮唔係酥脆而係似曲奇皮嘅厚度 都係鍾意正常嘅薄皮扁身芝士年糕唔知點

🍣卷物盛
煙花(辣味三文魚 辣味吞拿魚 脆片)
費城卷(三文魚 芝士 牛油果)
加州卷

日式咖喱蛋包飯·燒雞排

芝士年糕
💰+18
芝士年糕

唔知點解lunchtime一點幾咁多人排隊 講份量唔算特別多 食物質素亦談不上高 新鮮度難以形容 員工態度都未算特別好覺得可以再試嘅程度 整體來講冇一樣野係特別推薦🥶
最後想徵詢大家有邊到嘅蛋包飯係推薦的!遲D可以出個蛋包飯系列😻

📌 古今二 (荃灣千色匯) (荃灣)
荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖
2021-07-25
2021-09-15 17 浏览
終於喺荃灣開咗分店!因為呢間嘅壽司超級有特色,所以好想試!火山啲蟹肉仲高過個舊飯,爆多蟹肉,面頭仲有好多蟹籽,份量十足,抵食!蛛蛛貌似蜘蛛腳腳,實質就係軟殼蟹卷,大大舊,炸到卜卜脆。網燒牛舌牛舌燒到金黃色,有嚼勁,爽口,肉味香濃。雜錦天婦羅好似係日本食咁鬆脆,唔厚粉,有炸蝦、紫薯、山葵。柚想蝦你係甜蝦沙律!勁大兜,份量十足,甜蝦鮮甜,面頭有蟹籽,配胡麻沙律醬,好開胃。牛舌燒到啱啱好!咬落去好有口感。
終於喺荃灣開咗分店!

因為呢間嘅壽司超級有特色,所以好想試!

火山

蛛蛛

貌似蜘蛛腳腳,實質就係軟殼蟹卷,大大舊,炸到卜卜脆。
網燒牛舌
牛舌燒到金黃色,有嚼勁,爽口,肉味香濃。

雜錦天婦羅

好似係日本食咁鬆脆,唔厚粉,有炸蝦、紫薯、山葵。

牛舌

燒到啱啱好!咬落去好有口感。
2021-09-13 25 浏览
荃灣千色匯,原來仲有一間特色嘅日式手卷!😍佢哋嘅日本壽司,真係好有個人特色❤每一樣都令人非常之驚喜🎉忘不了你,同埋東京爆脆,一定要數忘不了你~香濃嘅芒果,加埋牛油果吸睛十足之餘,味道仲好fresh🥭我哋仲試咗下佢嘅柚想蝦你,酸甜嘅西柚配上新鮮嘅大蝦,呢一個沙律真係好清新🤤同場我哋都試咗下佢哋嘅串燒網燒牛舌🐮蒜香牛油紫薯,同埋原條茄子燒😋簡單又特別。最鍾意嘅,一定係佢哋嘅茄子燒😘外皮香脆,入邊仲非常之濃郁嘅燒汁味。網燒牛舌,真係食到唔停口,非常之有肉汁口感好好👍

真係食到唔停口,非常之有肉汁口感好好👍
2021-09-13 29 浏览
一直都bookmark左呢間餐廳,佢地既lunch Menu選擇多之餘,價錢都可接受 🧡手握壽司set很喜歡這個壽司組合!分別有三文魚、油金魚、吞拿魚、劍魚腩、左口魚、醋鯖魚,加四件辣味三文魚卷,每一件刺身都十分新鮮。不過分量較適合女生,值得一讚的是刺身都切得比較厚身,壽司飯不會太大 💛卷物併湯麵金龍卷:三文魚、炸蝦、芝士,配搭得相當好,推薦!費城卷:牛油果、芝士、三文魚,芝士和牛油果的味道都很濃郁,可以遮蓋了三文魚的鮮味湯麵選了腐皮烏冬,淡淡的湯底 💜古今彩虹丼刺身丼正常發揮,沒有太大驚喜,刺身款式也比較普通

🧡手握壽司set

💛卷物併湯麵
金龍卷:三文魚、炸蝦、芝士,配搭得相當好,推薦!
湯麵選了腐皮烏冬,淡淡的湯底

💜古今彩虹丼
刺身丼正常發揮,沒有太大驚喜,刺身款式也比較普通
2021-07-18
午餐
  • 金龍卷
2021-09-12 13 浏览
荃灣區美食多籮籮🍴🍜🍱,食肆又密集😙😙,位置又方便快捷,今日我就黎到千色匯三樓嘅一間餐廳食日本菜。😁-火山🌋($88)顧名思義,菜式嘅擺設就好似一個活火山🌋,材料有蟹柳、青瓜🥒、帶子同埋牛油果🥭,足足有八大嚿💁🏼‍♀️,面層鋪上大量蟹子同燒溶咗嘅芝士🧀🧀,超好味,口感特別之餘仲好有層次👍👍!-柚想蝦你🦐($78)呢碟沙律🥗份量超大,就算3人食都好足夠,而且非常開胃酸酸甜甜咁,配料有蔬菜、海草、車厘茄🍅、蘋果🍎、柚子、蟹子、牛油果、甜蝦🦐、配上柚子汁,勁豐富。👏👏-網燒牛舌($58)雖然只有5塊,但係佢燒完出嚟嘅肉汁非常多👍,脂肪分布平均🥩,有輕微咬口之餘又唔會太靱,配埋佢嘅酸甜醬汁真係好夾🥰,值回票價🍴😀👍!-蜘蛛❓($88)呢間餐廳嘅菜式開名好神奇🤪🤪,咩名都有,原來蜘蛛🕷️材料係青瓜、牛油果、蟹柳同軟殻蟹🦀🦀,我估軟殻蟹🦀🦀就等於蜘蛛🕷掛,味道唔錯,軟殼蟹加入壽司,不錯之選!💁🏼‍♀️👏-雜錦天婦羅($88)天婦羅有青椒、茄子同蝦🍤,天婦羅最緊要嘅就係炸漿厚薄適中,呢間餐廳就做到,配埋佢嘅酸醬,一流😀-人均:$220(連加一)Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢
火山🌋($88)
柚想蝦你🦐($78)
網燒牛舌($58)
蜘蛛❓($88)
雜錦天婦羅($88)
人均:$220(連加一)
Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢
用餐优惠
試食活動
2021-09-12 15 浏览
絕對係衝住佢地嘅特色卷物而黎!!卷物嘅選擇真係好多 而且每款個名都好有趣而且卷物嘅食材配搭都好特別 好有特色餐牌淨係卷物嘅選擇都已經花多眼亂另外仲有好多串燒 沙律 等等選擇 夠曬多元化🤘🏿〰️ 火山 $88< 蟹柳 • 青瓜 • 牛油果 • 帶子 >呢款係係蟹柳卷上面放上一堆蟹柳同蟹子🤣而蟹柳同蟹籽中間仲隔雜住啲帶子粒作為蟹柳瘋粉嘅我真係勁鐘意呢款!完全係集合哂所有我愛嘅元素 好想encore 〰️ 蜘蛛 $88< 青瓜 • 牛油果 • 炸軟殼蟹 • 蟹柳 >其實佢係軟殼蟹青瓜蟹柳卷🤣用上大大舊軟殼蟹 蟹腳突出 好似蜘蛛咁🤣〰️ 柚想蝦你 $78個名好有趣嘅一款沙律🤣沙律底用上柚子汁同日式芝麻醬調味 食落好清新沙律頂有魚子 蟹柳同中華沙律 帶鹹香更加有層次另外仲伴有蘋果 牛油果 甜蝦 同車厘茄成個感覺好爽口清新 幾開胃 🤘🏿〰️ 雜錦天婦羅 $88< 炸蝦 • 紫薯 • 秋葵蝦膠 >幾欣賞佢哋嘅天婦羅炸得香脆 炸漿唔會太厚第一次食蝦膠釀秋葵嘅呢個配搭 幾鐘意!🤘🏿佢哋嘅卷物真係做得幾出色又多選擇🤘🏿有機會都會想再去試埋佢哋其他卷物❤️
絕對係衝住佢地嘅特色卷物而黎!!
卷物嘅選擇真係好多 而且每款個名都好有趣
而且卷物嘅食材配搭都好特別 好有特色
餐牌淨係卷物嘅選擇都已經花多眼亂
另外仲有好多串燒 沙律 等等選擇 夠曬多元化🤘🏿

〰️ 火山 $88
< 蟹柳 • 青瓜 • 牛油果 • 帶子 >

呢款係係蟹柳卷上面放上一堆蟹柳同蟹子🤣
而蟹柳同蟹籽中間仲隔雜住啲帶子粒
作為蟹柳瘋粉嘅我真係勁鐘意呢款!
完全係集合哂所有我愛嘅元素 好想encore

第一次食蝦膠釀秋葵嘅呢個配搭 幾鐘意!🤘🏿

佢哋嘅卷物真係做得幾出色又多選擇🤘🏿
有機會都會想再去試埋佢哋其他卷物❤️
2021-09-09 30 浏览
每次黎古今都會叫佢地嘅卷物 今次就叫咗兩款富士山 ($88)牛油果 蟹柳 鰻魚 脆片 呢款就相對穩陣大量蟹柳好澎湃 成個配搭可以話係冇得輸忘不了你 ($88)叫呢款係貪芝士 炸牛肉 芒果個配搭有新意最估唔到佢個味道有新鮮感得黎仲非常地夾柚想蝦你 ($78)蔬菜 海草 車厘茄 蘋果 柚子 蟹子甜蝦 牛油果 柚子汁呢個沙律好多配料 牛油果creamy 蔬菜好fresh 甜蝦鮮甜網燒牛舌 ($58)食過幾次 雖然唔厚 但Juicy多汁食落有咬口原條茄子燒 ($48)加入海量櫻花蝦 鹹鹹地又辣辣地 非常惹味蒜香牛油紫薯 ($15)送枱超級香 外層鹹鹹地 裡面甜甜地 幾過癮
每次黎古今都會叫佢地嘅卷物 今次就叫咗兩款

富士山 ($88)
牛油果 蟹柳 鰻魚 脆片 呢款就相對穩陣
大量蟹柳好澎湃 成個配搭可以話係冇得輸

忘不了你 ($88)
叫呢款係貪芝士 炸牛肉 芒果個配搭有新意
最估唔到佢個味道有新鮮感得黎仲非常地夾
柚想蝦你 ($78)
蔬菜 海草 車厘茄 蘋果 柚子 蟹子甜蝦 牛油果 柚子汁
網燒牛舌 ($58)
食過幾次 雖然唔厚 但Juicy多汁食落有咬口
原條茄子燒 ($48)
加入海量櫻花蝦 鹹鹹地又辣辣地 非常惹味
蒜香牛油紫薯 ($15)
送枱超級香 外層鹹鹹地 裡面甜甜地 幾過癮
2021-09-08
2021-09-07 28 浏览
同朋友放工到荃灣揾嘢食,想食日本嘢,我就帶佢嚟呢間古今二 😆還好今日唔洗排隊就入得😆✨煙花食日本嘢點小得壽司, 叫咗煙花係由辣三文魚同辣吞拿魚製成, 上面淋上脆片,先脆後軟錦,口感豐富✨蜘蛛雖然叫蜘蛛,但賣相、味道都唔恐怖😆壽司入面有 青瓜、軟殼蟹、牛油果、蟹柳,口感有爽口、軟滑、香脆,集齊係件壽司圈! 軟殼蟹脆中帶軟,配青瓜、牛油果味道清新✨ 網燒牛舌即叫即舌,一上已經好香,旁邊配醬汁,帶酸甜,中和咗牛舌嘅油膩,而牛舌牛味濃郁,肉質爽口彈牙✨柚想蝦你個名好有趣,成個沙律好豐富,入面有齊 沙律菜、牛油果、蕃茄、中華沙律,仲有蟹子同甜蝦,味道酸酸甜甜,真係好開胃✨ 雜錦天婦羅有蝦、 秋葵、日本小蕃薯,蝦真係夠肥美大隻,而且外脆內軟而最特別係秋葵,係秋葵入面釀入蝦滑,食落肥中帶爽,而蝦滑軟滑,非常特別

還好今日唔洗排隊就入得😆

✨煙花
食日本嘢點小得壽司, 叫咗煙花

✨蜘蛛
雖然叫蜘蛛,但賣相、味道都唔恐怖😆

✨ 網燒牛舌

✨柚想蝦你

✨ 雜錦天婦羅
有蝦、 秋葵、日本小蕃薯,蝦真係夠肥美大隻,而且外脆內軟

2021-09-07 26 浏览
改名後的千色匯3樓很多食肆,經常到這找食,每次看到門口的餐牌選擇,都很大爭紮,終於今天就跟朋友進餐餐牌真的要慢慢看,太多選擇最後以前菜,小食,炸物,主菜x2 下單先來麵豉湯柚想蝦你被名字吸引點的,哈哈。上枱看到了一大湯碗的份量,看到新鮮的魚子,蝦,牛油果,蕃茄仔,柚子碎,蘋果等完全覆蓋著,底部則是滿滿麻醬與柚子汁的沙律菜,酸酸的非常開胃啊網燒牛舌用網燒的方法很香口,薄薄的咬下去不會太韌,有點點燒焦的更加好味呢雜錦天婦羅薄脆的炸漿很重要,不同食物也香口,除了蝦,蕃薯要好吃主菜:富士山用大量蟹柳絲堆砌出來的(富士山),非常特別,真的有點震撼感覺,加上蟹籽,咬下時有卜卜的感覺。山底的飯團來個 close up,有饅魚的啊。蜘蛛這是炸物手卷般的,剛上枱仍然脆口,形狀真的有點像蜘蛛吧,味道不錯的

餐牌真的要慢慢看,太多選擇

最後以前菜,小食,炸物,主菜x2 下單

先來麵豉湯

雜錦天婦羅

薄脆的炸漿很重要,不同食物也香口,除了蝦,蕃薯要好吃

主菜:
富士山

山底的飯團來個 close up,有饅魚的啊。

2021-08-17
2021-09-05 26 浏览
古今二,出名食不同創意既卷物 餐牌!所有卷物都係即叫即做 無論係卷物名稱,賣相都別出心裁柚想蝦你睇個名估唔估到係咩嚟呢?係甜蝦沙律,入面有牛油果,蘋果,甜蝦,車厘茄等!幾新鮮,清清甜甜咁,開胃之選!網燒牛舌肉質爽口,幾有嚼勁海老天婦羅睇相片都知道炸得幾靚啦,炸粉同蝦既比例適中,脆口鬆化金龍卷姐係芝士,炸蝦,三文魚 三樣組成既,三樣食物又幾夾,建議一口過!口感層次大滿足擺位又靚,色香味俱全!蜘蛛 軟殼蟹,牛油果🥑,蟹柳 炸軟殼蟹質素就不過不失啦,牛油果配卷物都幾新穎 加上師傅整得有心機!唔係一夾就散開哂
古今二,出名食不同創意既卷物

餐牌!所有卷物都係即叫即做

無論係卷物名稱,賣相都別出心裁

肉質爽口,幾有嚼勁

海老天婦羅
睇相片都知道炸得幾靚啦,
炸粉同蝦既比例適中,脆口鬆化

金龍卷
擺位又靚,色香味俱全!

蜘蛛
軟殼蟹,牛油果🥑,蟹柳
2021-08-31
今晚約咗閨蜜係荃灣食飯,我哋兩個都好耐冇一齊食日本菜啦!🍜🍢🍣🍱🍙醒起上次同男友食過呢間古今二,精緻既卷物岩晒愛打卡拍照既閨密所以就帶左佢黎呢度😊平日夜晚都咁多人排隊😮 等左三四個字先有位🙈⭐網燒牛舌食落口感係爽既,不過有少少肥膩既感覺❤️蒜香牛油翠肉瓜​牛油味好突出好香👍 翠玉瓜燒得夠淋😋⭐蒜香牛油紫薯呢個既蒜同牛油味唔夠翠玉瓜勁,味道偏向本身既甜薯味多啲😅❤️黑豚荔枝卷串燒荔枝既甜味平衡左黑豚肉既油膩,加上荔枝好juicy,幾夾既組合👍❤️原條茄子燒一黎到就聞到超級香!😍 面頭舖左滿滿既xo櫻花蝦,好惹味😋⭐大將軍中華沙律同青瓜好爽口,玉子蛋味香濃,不過相對賣相同味道比較普通~❤️彩虹卷​剌身同牛油果包住蟹柳,賣相吸引打卡一流👍下次可以試下其他卷物同壽司pizza😊

平日夜晚都咁多人排隊😮 等左三四個字先有位🙈

⭐網燒牛舌
網燒牛舌

食落口感係爽既,不過有少少肥膩既感覺

❤️蒜香牛油翠肉瓜
蒜香牛油紫薯,蒜香牛油翠肉瓜

​牛油味好突出好香👍 翠玉瓜燒得夠淋😋

⭐蒜香牛油紫薯
呢個既蒜同牛油味唔夠翠玉瓜勁,味道偏向本身既甜薯味多啲😅

❤️黑豚荔枝卷串燒
黑豚荔枝卷串燒

黑豚荔枝卷串燒

❤️原條茄子燒
原條茄子燒

一黎到就聞到超級香!😍
面頭舖左滿滿既xo櫻花蝦,好惹味😋

⭐大將軍
大將軍

❤️彩虹卷
彩虹卷

​剌身同牛油果包住蟹柳,賣相吸引打卡一流👍

下次可以試下其他卷物同壽司pizza😊
2021-08-19
  • 蒜香牛油翠玉瓜
  • 茄子燒
  • 黑豚荔枝卷串燒
  • 彩虹卷
2021-09-03 18 浏览
之前見到一直想試,不過觀塘實在有啲遠,所以一直都唔成。今次終於可以試下荃灣店。龍捲風沙律呢度沙律份量都十分大,拎上黎都有木驚喜。材料主要係蔬菜中華沙律同蟹柳,夾埋沙律醬,即刻涼快不少。蜘蛛呢個壽司其實即係炸軟殼蟹,軟殼蟹十分香口,入邊仲有牛油果、青瓜等平衡油炸同醬汁,食落一D 都唔油膩,十分清,仲想encore火山火山就真係好似一舊大型壽司,上面用料十分豐富,主要係蟹柳同帶子,食起上黎啖啖肉 ,十分滿足。小食 - 天婦羅小甜薯,燒雞泡魚乾兩個小食都不錯。當中雞泡魚乾燒過十分惹味,E 軔,口感特別,又比一般魷魚絲好味~燒茄子配上櫻花蝦醬汁,濃濃味道同茄子亦十分夾,不過我就覺得可以少D 醬料,負擔細D haha

龍捲風沙律

火山

小食 - 天婦羅小甜薯,燒雞泡魚乾

燒茄子

🖍創意搭救!嗌咗幾款未有話特別好味既~ 不過都唔錯!只係期望過高啫🤣🔎辣味三文魚薄餅哇 第一啖 超好味😆可能容易因為好肚餓XD 下面係飯~食到最尾嗰啖個油膩感就會出黎 有啲寡🥲🔎忘不了你呢個真係好肥仔😂 入面係炸炸牛肉,出名淋上好多唔同醬!個口感係最外嗰層有啲軟腍(芒果)、中間非常酥脆!炸牛肉主角唔係牛肉 係個炸皮😮 牛肉好少,炸皮好脆 一路食 一路好多「咔咔」聲🤣!🔎荔枝豚肉卷呢個係未發育健全的豚肉卷??😅好細呀:/ 味道都麻麻 豚肉冇咩醬汁醃製或調味過🔎自家製冬菇雞肉捲呢個又唔錯喎!😁入面有雞軟骨?口感幾好! 😚😚出面搽上照燒醬🔎明太子雞翼一端上來 係熱辣辣的🔥!一咬 即狂流汁亦是普通啦._.

🔎辣味三文魚薄餅

🔎忘不了你
呢個真係好肥仔😂 入面係炸炸牛肉,出名淋上好多唔同醬!

🔎荔枝豚肉卷
呢個係未發育健全的豚肉卷??😅
好細呀:/ 味道都麻麻 豚肉冇咩醬汁醃製或調味過

🔎自家製冬菇雞肉捲

🔎明太子雞翼
一端上來 係熱辣辣的🔥!
一咬 即狂流汁
亦是普通啦._.

辣味三文魚薄餅
忘不了你
豚肉荔枝卷
自家製冬菇雞肉丸
明太子雞翼
忘不了你
自家製冬菇雞肉丸
2021-08-31 23 浏览
一坐低叫左枝豆同一個沙律做前菜,打算一路傾住一路食。<柚想蝦你>是柚子大蝦沙律,咁大個玻璃碗料多到全滿咁,面得勁多蟹子,好彩我大食,先食得哂。除左蟹子,隔離仲有柚子粒,令到成個沙律好清新,中華沙律出奇地夾,全部沙律菜都新鮮。原來還有牛油果,係熟到淋個D,令成個沙律唔只係得爽既口感,增添一D香滑口感 <東京爆脆>餡料有蟹柳、吞拿魚同芝士,中間有一層應該係炸左既紫菜,第一食呢類型既卷物又幾有驚喜;<富士山>餡料有牛油果、鰻魚、蟹柳,蟹柳多到分哂去每一舊卷物後都有淨,好彩我都好中意食蟹柳! 兩個卷物係一齊上既,除左口味獨特外,擺盤都係一個值得欣賞既地方,十分有心思。 迷你甜薯薯肉表面微脆,內在綿密香甜七味秋葵串燒簡單但開胃惹味既組合蒜香牛油翠玉瓜翠玉瓜夠清甜,咬落有少少爽,但唔會太硬。網燒牛舌,口感好爽口,牛味足夠,唔點個汁都已經好夠味。
一坐低叫左枝豆同一個沙律做前菜,打算一路傾住一路食。

迷你甜薯
薯肉表面微脆,內在綿密香甜
七味秋葵串燒
簡單但開胃惹味既組合

蒜香牛油翠玉瓜
翠玉瓜夠清甜,咬落有少少爽,但唔會太硬。

網燒牛舌,口感好爽口,牛味足夠,唔點個汁都已經好夠味。
2021-08-31 422 浏览
🌸荃灣美食🌸古今二🇯🇵今天相約了朋友到荃灣一帶閒逛❗而友人今晚想吃日本菜,而又想起一間馳名創意卷物的的日本餐廳-「古今二」,因此今晚就決定在此餐廳享用晚餐❗餐廳裝修優雅簡約舒適,以木系為主調❗而服務員的工作態度也十分友善,他們都非常之清楚了解餐廳提供的食物❗能夠向客人詳盡地介紹餐點❗客人都能在輕鬆舒快的環境下享受餐點❗1️⃣🌟蜘蛛 $88蜘蛛是由香脆炸軟殼蟹、新鮮熟成牛油果、青新爽脆的青瓜及鮮味蟹柳組成的創意和風卷物,卷物的口感相當有層次,既有香脆的軟殼蟹,又有清新的牛油果、爽脆多汁青瓜成餡料,味道相當不錯,而且賣相精緻❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕賣相指數:⭕⭕⭕⭕⭕抵食指數:⭕⭕⭕⭕⭕2️⃣🌟金龍卷 $88金龍是由鮮嫩的三文魚、濃郁忌廉芝士、及香脆炸蝦組成的創意和風卷物,卷物的口感相當有層次,既有香脆的炸蝦作餡料,又有濃郁的忌廉芝士,加上鮮嫩的三文魚刺身在卷物上等、賣相就如一條生猛的金龍,賣相及味道都相當不錯❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕賣相指數:⭕⭕⭕⭕⭕抵食指數:⭕⭕⭕⭕⭕3️⃣🌟柚想蝦你 $78這是一個有新鮮柚子肉、大蝦、翠綠沙津菜、粒粒鮮味蟹籽及中華沙津組成的特盛沙津,沙津份量十足,配搭和風沙津汁味道
🌸荃灣美食🌸古今二🇯🇵

1️⃣🌟蜘蛛 $88
賣相指數:⭕⭕⭕⭕⭕

2️⃣🌟金龍卷 $88
賣相指數:⭕⭕⭕⭕⭕

3️⃣🌟柚想蝦你 $78
這是一個有新鮮柚子肉、大蝦、翠綠沙津菜、粒粒鮮味蟹籽及中華沙津組成的特盛沙津,沙津份量十足,配搭和風沙津汁味道相當清新滋味❗️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕⭕️

4️⃣🌟雜錦天婦羅 $88
雜錦天婦羅包括香脆炸蝦、香甜紫薯及彈牙的青椒釀魚肉,各款炸物也炸得相當黃金香脆,表皮不會充斥著太多炸粉,肉質不會乾身,味道不俗❗️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕❌

5️⃣🌟網燒牛舌5件 $58
網燒牛舌肉質鮮嫩滋味,帶有淡淡焦香,以鹽和胡椒調味,配搭恰到好處❗️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕❌
抵食指數:⭕⭕⭕⭕❌

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此餐廳食物質素甚高,而且價錢相宜,提供多元化的日式和風料理❗餐廳位於鄰近荃灣站的商場,交通方便,屬於荃灣一帶的高質日本餐廳,是區內日本美饌之選❗
2021-08-29