2022-04-28
難得上朋友屋企玩, 梗係要買返D好野上去食今次決定買呢間日本野既外賣!之前都食過佢觀塘店既堂食, 覺得佢既卷物十分出色, 今次就外賣同朋友分享去左尖沙咀分店, 開係THE ONE, 依家有晚市堂食, 都幾多人幫襯!餐廳食物種類超多,刺身、壽司、燒物、天婦羅、炸物、沙律、鍋物,真係花多眼亂,當中梗係有佢最出名嘅卷物叫咗以下食物龍捲風沙律:呢個沙律上面有超多蟹柳絲,再加埋蟹籽,配埋佢個沙律醬汁,真係一個開胃前菜仲叫咗三個卷物:分別係煙花、蜘蛛、富士山,佢嘅卷物啲名真係好特別,煙花係辣味吞拿魚、辣味三文魚加埋芝士;蜘蛛係炸軟殼蟹,蟹柳,牛油果加埋青瓜;富士山分別係蟹柳,牛油果,鰻魚,牛油果脆片,每一份嘅配搭都好特別,係平時喺街度食唔到嘅,而佢哋嘅配合到亦都好高仲叫咗黃金炸豆腐同埋安格斯蔥牛卷:豆腐外皮香口而入面好滑,而蔥牛卷啲蔥吸晒牛肉汁嘅味道超入味唔使$500食到咁多嘢,真係好滿足!
今次決定買呢間日本野既外賣!
叫咗以下食物
唔使$500食到咁多嘢,真係好滿足!