2020-06-18
金沙骨肉骨茶當熱騰騰的肉骨茶遞係我面前的時侯,我聞到陣陣的藥材味,係肉骨茶獨有的味道,湯飲落去味道略甜帶少少苦味再配上金沙骨,金沙骨肉質有少少韌,但佢吸哂湯的味道所以食落都唔會好乾身反而好有肉骨茶味 不錯之選!越色炒金邊粉金邊粉炒得好乾身,食落冇油膩感值得一讚!本來都搶心金邊粉會好辣,因為配料有好多辣椒乾,加上本人食辣程度一般,慶幸唔太辣,開頭食味道有點茄汁味偏甜,但繼續食時甜味開始減少味道剛剛好!香茅燒春雞(一隻)侍應叫我地食個陣千奇唔好用刀叉切,要用手撕開黎食,感覺好似人在野😄,因為甘先保持到雞的原味道同肉質,餐廳職員仲貼心到比埋手套我地,雞的肉汁真係非常多,每食一啖雞的肉汁都會不斷滴出黎,肉質仲好嫩滑,雞皮仲脆卜卜😋如果二人食份量真係剛剛好👍
越色炒金邊粉
香茅燒春雞(一隻)