阿肥話好耐都冇食過自助餐,叫我搵間新嘢試試,雖然有啲酒店嘅價錢都比較高唔係好捨得食,所以我都幾經辛苦咁喺openrice度搵到呢間叫<珀麗酒店>喺銅鑼灣區反而價錢算好相宜嘅晚間buffet,佢哋現時做緊嘅主題叫做「戀上法日」Fall in love with FRANCE,最吸引之處就係呢期做緊海鮮自助晚餐...嘩!!!發達喇!!!即係魚蝦蟹任拆任食啦!!!晚餐嘅享用時段由六點半至九點半,我哋揀咗星期一收工嚟,所以收費係成人每位$398(另有加一服務費),呢個主題嘅推廣期係去到6月30號㗎已經好耐好耐都冇食過邪惡嘅自助餐,今次可謂不枉之行,入到酒店已經覺得環境不錯,本身見佢價錢咁抵都冇去考究佢係幾多星級,親身體驗過之後個人感覺都認為呢度冇五有四食物嘅種類亦好豐富,除咗一眾法式主角之外,無論日式中式西式都冇缺少,我一邊拎嘢食一邊出去巡迴影相都好幾次呢。法式主角之一:喜馬拉雅山鹽板燒(期間限定㗎),有煙牛脷同埋安格斯肉眼,鍾意食幾多次都得,廚師先生會乖乖咁企喺度等客人落柯打然後即叫即燒,視覺享受之餘仲有嗅到享受,見住佢燒到香噴噴,微微焦香我就拎番埋位慢慢食,肉質鮮嫰,牛味滿

法式主角之一:喜馬拉雅山鹽板燒(期間限定㗎),有煙牛脷同埋安格斯肉眼,鍾意食幾多次都得,廚師先生會乖乖咁企喺度等客人落柯打然後即叫即燒,視覺享受之餘仲有嗅到享受,見住佢燒到香噴噴,微微焦香我就拎番埋位慢慢食,肉質鮮嫰,牛味滿滿。
牛仔腸炭燒西班牙伊比利亞豬鞍架:呢啲菜式啱哂好似阿肥咁嘅食肉獸,牛仔腸有條骨好趣緻,另外豬鞍架想食職員就會幫忙切片
酒店應有嘅水準都好齊備。
令人食指大動,目不暇給嘅甜品類:有日式芝士蛋糕+十勝紅豆抹茶瑞士卷+士多啤梨慕絲+香蕉蛋糕+芒果布甸等等...款款味都冇馬虎,我尤其鍾意十勝紅豆抹茶瑞士卷同埋香蕉蛋糕呢

各款新鮮水果+焦糖布甸+提子布甸+朱古力慕絲+北海道3.6牛奶布甸,連綠茶大福呢種日式小點都有,中式甜點仲有桂花糕添。
去番主角法國嘢,甜品類仲有迷你葡國蛋撻同埋麵包布丁,兩片金黃色領土喺我面前,又香又吸引。
香煎鵝肝+田螺小酥餅火腿小酥餅都好好味,賣相亦都好高貴精美。
法式海龍皇煲+日式清酒煮蜆+三文魚頭麵豉鍋,呢幾款湯物都好有特式,而且酒店職員更換得好快手,一定唔怕冇得食。
就連我最喜歡食嘅熱氣嘢炸蝦呀同芝麻雞翼都有...已經好飽喇!
刺身壽司區,嚟食自助餐唔食都對唔住自己啦
三文魚帶子吞拿魚八爪魚呀唔該每樣都要吖

至尊重頭戲當然就係呢一帶嘅海鮮版圖喇,甜蜆+小龍蝦+超大蟹腳+凍蝦+青口,鍾意食海鮮嘅人一定會發癲咁不停來回穿梭,腳軟之餘可能拆殼都會手軟
泰式沙律+西式沙律
Movenpick名牌雪糕+懷舊雪條

其實仲有好多鏡頭外嘅食物例如意粉呀炒飯呀小菜類呀粟米魚塊呀同埋名牌雪糕等等多到都唔係好記得喇,呢餐自助餐真係抵食夾好味吖
2019-03-25
泰式沙律+西式沙律
Movenpick名牌雪糕+懷舊雪條
2019-04-07 757 浏览
.唔好睇我哋成日食咁多嘢,其實我哋每餐都深受選擇困難症嘅困擾😷!為咗唔洗再諗,都有好多次去食buffet嘅念頭!咁啱就畀我哋發現到香港珀麗酒店嘅協奏坊。.當初被協奏坊自助餐頗親民嘅價錢吸引🤤,雖然冇五花八門嘅食物種類,但係基本嘅海鮮(蝦、藍青口)、熟食同特色甜品都可以喺到搵到!.作為一個精打細算嘅消費者,食自助餐自自然然想「回本」🕵🏻‍♀🕵🏻‍♂。我哋就幫大家整合咗個攻略,專攻嗰幾樣食物絕對可以賺返轉頭!👉🏻熟食類:燒肉🥩、鵝肝多士👉🏻冷盤類:刺身、長腳蟹、麵包蟹🦀👉🏻甜品類:Mövenpick雪糕🍨✨以上嘅食物都係云云食物入面嘅重點推介!✨.另外雪糕隔離有部waffle機都幾得意!㩒個制就可以睇住waffle 嘅誕生,唔洗驚會燶👀.以自助餐嚟講,食物質素算唔錯,各樣食物都幾新鮮。而且服務生換碟換得好快,唔洗擔心拎完嘢食返嚟冇位擺🍽!.餐名:自助餐價錢:星期一至四 $398 + 10%星期五至日 $428 + 10%評分:7.5/10餐廳:珀麗酒店協奏坊自助餐地址:銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓

👉🏻熟食類:燒肉🥩、鵝肝多士
👉🏻冷盤類:刺身、長腳蟹、麵包蟹🦀
👉🏻甜品類:Mövenpick雪糕🍨

星期五至日 $428 + 10%
評分:7.5/10
餐廳:珀麗酒店協奏坊自助餐
地址:銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
今次呢個生日就同屋企人決定去食自助餐慶祝,香港地唔同酒店都有唔同嘅自助餐,今次就揀返一間喺天后站附近嘅酒店, Online訂枱仲有優惠。去到酒店見到食品花款琳瑯滿目,選擇多多,沙律、海鮮、熟食、湯品、刺身、壽司、甜品等都一應俱全。海鮮方面我哋就大量食鮮蝦同埋長腳蟹,味道鮮美,評價甚高,因為材料真係幾新鮮!湯品方面有粟米湯同埋雞腳湯,兩款味道香濃而且材料十足,特別係粟米湯背後都有粟米碎,另外一款湯味道飲得出煲左唔少時間。有一個部份係師傅整啲鹽燒牛,味道就鹹香重一點,喜歡吃牛的不要錯過。熟食方面睇落冇其他咁吸引,不過攞咗返嚟都發現唔錯,可以食下啲菜同埋煮好咗嘅肉。比想像中調味更OK同埋有充足嘅水份~不得不提就係甜品部份其實選擇多多,有我好鍾意食嘅麵包布甸,仲有豆腐花同埋各式各樣糕點,布朗尼也不錯。

去到酒店見到食品花款琳瑯滿目,選擇多多,沙律、海鮮、熟食、湯品、刺身壽司甜品等都一應俱全。

2019-03-29 600 浏览
打算同老公慶祝生日搵到間喜出望外既buffet地點都易搵 系中央圖書館旁邊 對面維園港島區 仲要有優惠 免加一價錢已經超值平日去 所以人都唔多 凍海鮮 🦞肉類 刺身 甜品 仲有鵝肝多士 味道都好唔錯種類都唔錯 想食的都有
打算同老公慶祝生日
  • MÕVENPICK雪糕
  • 燒牛肉
  • 龍蝦
2019-03-28 473 浏览
工作壓力大,所以不定時就會約好友們食好西、減減壓>•< 這次跟朋友約了吃buffet dinner^^相信大家這陣子壓力也不少吧~haha!!而且最重要的是這個自助晚餐只要於10天前訂枱,就可以享用優惠價,星期一至日都可以啊~抵呀^^!!日本菜及法國菜普遍都很受女生歡迎,協奏坊這個「戀上法日」海鮮自助晚餐,好像頗對女生胃口啊!!”要減肥”的罪惡感彷佛又低了很多>D<冷盤區很有UFO飛船feel啊!! 是海鮮類的地盤呢^^ 有蝦、蟹、小龍蝦、青口貝類等,都挺新鮮不錯,不會有雪水腥味~雖然很怕麻煩剝殼,不過這個凍蝦非常鮮甜,而且又大隻又飽滿,蝦肉跟我手指公差不多粗,令我不住encore ❤最有趣的是這個魷魚圈,初初看見還以爲是什麼大腸之類(眼誤>•<),醬汁調味剛剛好,上面有些芝麻吃著很香,非常爽甜彈牙呀!!長蟹腳的殼比較易剝,而且啖啖肉又鮮甜,真是會吃完一隻又一隻,絕對絕對絕對不能錯過的啊!! (重要的事講3次)另外,別忽略了在海鮮旁邊的沙特色律啊!! (左)尼哥斯吞拿魚沙律(中)無花果水牛芝士沙律配黑醋汁(右)龍蝦鮮果沙律個人最喜歡這款法
工作壓力大,所以不定時就會約好友們食好西、減減壓>•<

”要減肥”的罪惡感彷佛又低了很多>D<

冷盤區很有UFO飛船feel啊!!
凍蝦、魷魚圈

長蟹腳

另外,別忽略了在海鮮旁邊的沙特色律啊!!
(左)尼哥斯吞拿魚沙律
(中)無花果水牛芝士沙律配黑醋汁
(右)龍蝦鮮果沙律

個人最喜歡這款法式吞拿魚沙律,每款配料都大大粒又健康,半熟的厚切吞拿魚很有口感,黑椒很惹味。
希靈魚刺身

設有即切的魚生bar,壽司魚生的款式選擇不算多,不過也是新鮮美味的。
其中希靈魚刺身很不錯,沒有太重的醃製味道,反而吃得到魚籽的鮮甜,口感爽脆。

其實一入場,我已經對這個期間限定的喜馬拉雅山鹽板燒很感興趣!!

鹽板燒有兩款肉可以選擇:安格斯肉眼及煙牛脷
以有如厚階磚一樣的鹽板隔著燒烤爐,直接在鹽板上燒肉,真是別有一番風味呀!!

喜馬拉雅山鹽板燒:安格斯肉眼及煙牛脷

安格斯肉眼很彈性很juicy,有肉味亦有鹽香味(建議可走汁),火候控制剛剛好,完全不會靭~
厚切煙牛脷看來很像午餐肉,不吃牛舌的我也試了一塊,質感非常腍滑,與平日薄片燒烤的彈性質感完全不同,很有驚喜呢!!

香煎法式煙鴨胸

香煎法式煙鴨胸
煙鴨胸味道濃郁,伴著三色椒粒等,有清新消膩的感覺。

照燒鯖魚柳
鯖魚柳燒得剛好,肉質結實夠乾身,調味剛好,清甜香口。
日式芝麻雞翼 、沖繩苦瓜炒蛋

Setting 及燈光都讓這邊的日式美食大加分,看來都非常吸引呀!!
(上)日式芝麻雞翼 、(下)沖繩苦瓜炒蛋

日式芝麻雞翼:炸得甘香鬆脆,乾身不油膩,外層脆皮上滿滿的芝麻,有雙層香脆的口感。
沖繩苦瓜炒蛋:每啖炒蛋都有櫻花蝦,香口又有滿足感,苦瓜薄片感覺清新,令整個組合都很有新鮮感。
十勝紅豆抹茶瑞士卷

雖然已經吃了很多,不過甜品還是要吃的呢>D<
因此甜品就精選一點吧!

十勝紅豆抹茶瑞士卷
蛋糕卷層鬆軟,忌廉非常細滑,甜度ok ,如果抹茶味再濃郁些會更好呢!!
日式芝士蛋糕

日式芝士蛋糕
蛋糕質感軟綿綿,味道偏甜一點,不太像芝士蛋糕,加上奇異果、士多啤梨等偏酸的果粒,酸甜剛好平衡。

美國芝士蛋糕
這個有炙燒面層的芝士蛋糕磚,沒有什麼裝飾感覺反而更日式,口味不會太甜,帶點濃郁creamy質感,芝士蛋糕控表示非常讚!! 實而不華的說!!

吃得肚脹脹的最後,以新鮮菠蘿及西瓜果粒作句號吧^^
题外话/补充资料: 只要於10天前訂枱,成人可以優惠價每位HK$268、長者/小童每位HK$208 享用自助晚餐,星期一至日都可以!!! 實在很優惠呀^^
2019-03-14
  • 魷魚圈
  • 喜馬拉雅山鹽板燒安格斯肉眼
  • 日式芝麻雞翼
2019-03-25 402 浏览
今日和愛人出左銅鑼灣行街街,睇吓香港嘅夜景,其實也不錯,吹吹海風又一日,夜晚去咗𤤿麗酒店裏面嘅協奏坊西餐廳嘅自助餐,聽講依度都幾平又抵食,選擇亦不少,所以就黎試吓,咁岩又做緊法日系列,應該都唔錯。依度都幾多選擇,有唔同嘅鍋物,刺身,凍蝦凍蟹還有長腳蟹,炸物,甜品。凍海鮮也很新鮮,食落很鮮甜。甜品當然係女生最愛,食極都唔厭。這個牛肉粒就比較失色,可能係㕑師比較年輕,手藝比較差煮出來的肉比較鞋口。特別係長腳蟹,食極都唔厭,鮮甜,愛人還來來回回吃了幾轉。整體食物和價錢都可以,但記得早十天訂位,因為會平很多。
凍海鮮也很新鮮,食落很鮮甜。
甜品當然係女生最愛,食極都唔厭。
特別係長腳蟹,食極都唔厭,鮮甜,愛人還來來回回吃了幾轉。

整體食物和價錢都可以,但記得早十天訂位,因為會平很多。
2019-03-13
  • 甜品
  • 海鮮
2019-03-19 315 浏览
小伙子正值第三期發育,食量驚人,所以久不久要帶他去吃自助餐,讓他開心一下,回想自己少年時也不遑多讓,胃口大得像黑洞,要吃得飽飽才舒服。我選了這間有早鳥優惠的自助餐,預早訂座,每位三百有找,相當實惠。下班晚了一點,遲了到餐廳,小伙子也隨後到,這晚餐廳人不多,約得三成滿。我注重禮儀和身教,雖然是吃自助餐,但也是由冷盤開始,甜品結尾,也要小伙子依著做,還有能吃多少才拿多少,不要浪費食物。冷盤區有海鮮和沙律:松葉蟹腳,麵包蟹,凍蝦,青口,小螯蝦,魷魚,烚蜆,最受人歡迎的是松葉蟹腳,味道鮮甜,食客大多以它回本,我只會試一隻,讓肚皮容納不同的味道。沙律方面有自選沙律,無花果沙律,龍蝦沙律,吞拿魚沙律等,但龍蝦沙律的龍蝦肉已被人取光,只剩下面的雜果沙律,其餘還有日式冷麵,而另一隅有日式食物區,刺身有專人切給你,有三文魚,吞拿魚,北寄貝,希靈魚,尚算新鮮,壽司也有好幾款,口感不錯。接著喝個湯,有中有西,南瓜湯和雪耳豬蹍湯,我選後者,足料味濃。這陣子自助餐的主題是沖繩食品,有一系列之沖繩美食,如天婦羅吉列炸蝦,日式鰻魚炒飯,芝麻雞翼,沖繩苦瓜炒蛋,照燒鯖魚柳,雞骨腸,櫻花蝦炒椰菜,三文魚頭味噌鍋,日本清

這陣子自助餐的主題是沖繩食品,有一系列之沖繩美食,如天婦羅吉列炸蝦,日式鰻魚炒飯,芝麻雞翼,沖繩苦瓜炒蛋,照燒鯖魚柳,雞骨腸,櫻花蝦炒椰菜,三文魚頭味噌鍋,日本清酒煮蜆等,味道不過不失;西式方面有法式紅酒燴牛尾,牛肝菌忌廉汁長通粉,法式海龍王湯,香煎鴨肝,煎鴨胸,我最欣賞燴牛尾,夠腍和入味,而WAGON有燒西班牙伊比利亞豬鞍和牛仔腸,很多人排隊來取,肉質不錯,味道不羶,另外有岩鹽燒牛小排,牛舌,有專人為你燒,相當好味,要吃便要排多一次。

甜品是這店的強項,白朱古力慕絲,紫薯撻,沖繩岩鹽焦糖蛋糕,十勝綠茶紅豆卷,鮮芒果布甸,士多啤梨慕絲,綠茶紅豆布甸,杞子桂花糕,北海道3.6牛奶布甸,焦糖布甸,牛油麵包布甸,葡撻,豆腐花,看陣容已十分澎湃,水準是平均以上,尤其是北海道3.6牛奶布甸,實在做得不錯,媲美五星級酒店的出品,還有Movenpick雪糕,多款雪條,絕對會捧著肚子離開。

小伙子十分滿意,而我只吃七分飽便夠,其實已十分抵食!

题外话/补充资料: 早十天訂座有優惠
2019-03-16 339 浏览
3月31日前,10日前預訂,成人每位: HK$298 (免加一服務費)長者及小童每位: HK$218 (免加一服務費) 5日前預訂,成人每位: HK$338 (另收加一服務費)長者及小童每位: HK$238。因為我們10日前book,所以$300都不用!有任食長蟹腳,仲有喜馬拉雅山鹽板燒燒安格斯肉眼、西班牙伊比利亞豬鞍,任食!冷盤有海鮮、刺身壽司,海鮮有長蟹腳、麵包蟹、青口、白蜆、龍蝦仔。長蟹腳蟹鉗都有,蝦都新鮮。刺身、壽司款式唔算多,但即叫即製。熱食有喜馬拉雅山鹽板燒、豬鞍,有安格斯肉眼及煙牛脷,師傅即刻係鹽板上燒,安格斯肉眼牛味幾重!最推薦係仲鴨肝多士!細細粒好正!田螺酥盒都好脆。其他有吉烈炸蝦、紅酒燴牛尾、清酒煮蜆等等飲品有咖啡,橙汁。最後甜品有任食Movenpick任食Movenpick。甜品區款式十分多,有接近二十款,當中葡撻、朱古力慕絲、北海道3.6牛奶布甸等。300蚊唔洗真係好抵食!

3月31日前,10日前預訂,
成人每位: HK$298 (免加一服務費)
長者及小童每位: HK$218 (免加一服務費)

5日前預訂,成人每位: HK$338 (另收加一服務費)
長者及小童每位: HK$238。

冷盤

刺身壽司款式唔算多,
但即叫即製。

熱食有喜馬拉雅山鹽板燒、豬鞍,

最推薦係仲鴨肝多士!細細粒好正!田螺酥盒都好脆。

其他有吉烈炸蝦、紅酒燴牛尾、清酒煮蜆等等

飲品有咖啡,橙汁。

最後甜品有任食Movenpick

任食Movenpick。

300蚊唔洗真係好抵食!
話說估計有10年時間冇同過屋企人去食自助餐,因為屋企人食量都唔大,去食自助餐都唔會食好多野,所以好少同佢地食,事隔咁耐,都總要Family Day一下,朋友話有一間自助餐價錢十分相宜,$300有找!但又有蟹腳食,岩哂細食但又想食自助餐既屋企人,就黎試下!環境位於珀麗酒店二樓,地埋位置屬於天后地鐵站同銅鑼灣地鐵站之間,我地就從銅鑼灣地鐵站行過黎,大約十五分鐘左右,唔算難搵,因為酒店成棟大樓好高,最高仲寫住酒店名“Rosedale”,跟住行都得。餐廳環境寬敞,食物擺放集中,坐得好舒適。價錢戀上法日海鮮自助晚餐- 星期一至四 $398+10%- 星期五至日 $428+10%- 10天前預訂 $268+10%冷盤:海鮮、沙律海鮮當然不少得長蟹腳、麵包蟹、青口、白蜆、龍蝦仔、魷魚圈、蝦,全部refill速度都好快,未試過冇哂。長蟹腳蟹鉗夠大隻,肉都夠多,麵包蟹味就比較淡,蝦夠彈,魷魚圈有醃過幾入味,全部融雪處理冇問題,亦唔會有腥臭問題,可以放開肚皮放心食。冷盤:刺身、壽司刺身選擇唔算多,有三文魚、希靈魚、吞拿魚,壽司款式反倒會多啲,魚子、櫻花蝦、腐皮、鰻魚等,全部質素正常。熱食:炸物、鴨肝、田螺

價錢

海鮮

冷盤:刺身壽司
刺身
壽司

熱食:炸物、鴨肝、田螺酥盒、小菜、炒飯
炸物
鴨肝、田螺酥盒
長通粉、牛尾
照燒鯖魚
鴨胸
鴨肝

有吉烈炸蝦、芝麻雞翼、苦瓜炒蛋、鰻魚炒飯、雞骨腸、紅酒燴牛尾、照燒鯖魚、煙鴨胸、三文魚頭、清酒煮蜆等等。炸蝦炸粉夠脆口唔油溢,芝麻雞翼好香口!除海鮮之外比較回本既食物有鴨肝多士及田螺酥盒,味道都ok,鴨肝冇鵝肝咁膩,可以唔止食一件,而田螺酥盒中既田螺夠大隻,酥盒千層皮夠分明酥脆。但其他熱食可能因為煮好有一段時間,加上放係挫熱爐上,肉質都偏乾,相對上三文魚頭、清酒煮蜆比其他會好少少。

熱食:喜馬拉雅山鹽板燒、廚師即席切肉
牛仔腸、西班牙豬鞍
喜馬拉雅山鹽板燒、廚師即席切肉

係呢款自助餐中比較特別既食物,有安格斯肉眼及煙牛脷,師傅會即席係鹽板上燒,唔會燒到好燶,安格斯肉眼燒至兩邊熟就會夾起,牛味幾重,肉質正常,而煙牛脷好稔身,比起平時食既更稔,易咬,兩者都冇調味而放上鹽板燒就可保持原有肉鮮味。廚師即席切肉所供應既係西班牙豬鞍及牛仔腸,豬鞍有少少失望,比較韌同乾,牛仔腸就ok。

自助Pancakes機
MOVENPICK

款式十分多!有接近二十款,例如麵包布丁、葡撻、朱古力撻、綠茶紅豆布甸、北海道3.6牛奶布甸、芝士蛋糕、十勝紅豆抹茶瑞士卷等等。都試左好多款,當中葡撻、朱古力慕絲、北海道3.6牛奶布甸好夠味,又唔太甜,唔錯既甜品,其他款式都可以,冇乜邊款會覺得味道過差。點少得雪糕,是日有Movenpick草莓味任拔,中意佢冰櫃溫度岩岩好唔會過冷令到雪糕好難拔,超級容易自己拔!仲有自助Pancakes機添~

飲品
飲品

有橙汁、熱茶,唔少得自助即磨咖啡機。

總括而言,價錢真係十分抵食,早10天前book每日$300都唔洗,但係海鮮任食,全部refill好快,真係未試過有空既情況,食放題/燒肉/火鍋始終冇自己行岀去任拎咁爽,確係平價自助餐既選擇之一。
2019-03-14
冷盤沙律、芝士撻
鴨肝、田螺酥盒
2019-03-11 356 浏览
自助餐的餐飲無限添飲,只要跟服務員點單就可以了,服務員也會經常走過來收拾碗碟和補充飲料,相當稱職。 走出去取餐部,驟眼看自助餐的飯物種類凡多,讓人目不瑕給。協奏坊都有生蠔供應。當日分別有紐西蘭生蠔和美國生蠔。兩者比較下,美國生蠔較為大隻及肥美,而且有服務員站在這兒,即洗即開以保持生蠔的新鮮,每人每次只限取兩隻,客人要排隊領取但隊伍也沒有太長,感覺良好。時段剛開始時是派發較小隻的紐西蘭生蠔,後期才發較大隻的美國生蠔,師傅會隨機分派生蠔,獲得哪一款就要看你運氣了。當日我吃的是美國生蠔,充滿海水味,厚肉多汁。值得一吃再吃。
2019-03-05 414 浏览
家人生日想吃自助餐,之前在open rice見到這間酒店在做優惠,馬上訂位,昨晚見到美食凍海鮮和熱食甜品生果雪糕飲品有不少選擇,雖然沒有龍蝦,有中蟹腳,估唔到有麵包蟹,蝦鮮甜,有我喜歡的青口,螺,之後嚐一嚐魚生,只點了三文魚和北寄貝(好味)還有呑拿魚和八爪魚,沙律做得不錯啱口味,熱食牛仔肉不能錯過蒜蓉焗蠔大大隻共吃了六隻再來比目魚(極佳)咖哩雞,焗海鮮意粉,之後M字雪糕甜筒🍦真好味,食咗咁多好嘢要吃些生果,有🍉🍍🍈,最後來一杯咖啡,昨晚品嚐多款美食家人都覺得不錯,服務員亦禮貌招待,二佰多元來説實在抵食,下次有機會一定再來.
還有呑拿魚和八爪魚,沙律做得不錯啱口味
,熱食牛仔肉不能錯過
蒜蓉焗蠔大大隻共吃了六隻
再來比目魚(極佳)
2019-03-04
  • 刺身
  • 長腳蟹
  • 燒牛肉
2019-02-28 3441 浏览
早已得知協奏坊既自助餐價錢實惠,所以呢晚就同埋一班舊同學黎呢度食聚餐呢到行平實簡潔既路線!雖然場地唔算十分大,但坐位唔會排到密麻麻,整体感覺都好舒適每枱會送上一份海鮮鍋,份量唔算大,一齊share淺嚐都唔錯而呢度既海鮮冷盤真係好吸睛,既有又長又大條既蟹腳,又大份量十足既睡蟹,啲凍蝦仲好爽甜添加上staff都好快手,會密密refill,食到幾個海鮮控既舊同學勁滿足呢期自助餐既主題係台灣美食,所以熟食方面有唔少台式食品,好似台式既鹽酥雞等等除此之外,當中次亦有西式既燒牛西冷同日式既壽司刺身等整體既質素都ok啵,三文魚刺身新鮮,個北寄貝仲好爽甜添嘻嘻,當然仲有嗜甜人仕最期待既甜品環節啦除左有各款既蛋糕甜品之外,呢到既有懷舊冰條同M字牌雪糕仲有部自製班戟機添每次可以整到一塊minisize既pancakeeee班戟食落都幾鬆軟,好香牛油味,加上兩球雪糕就更正啦-搞手同學話只要提早十日訂位,每位成人都係HKd$308(已包加一),三百蚊到就食到自助晚餐,呢個價錢確係相當貼地

每枱會送上一份海鮮鍋,份量唔算大,一齊share淺嚐都唔錯

除此之外,當中次亦有西式既燒牛西冷同日式既壽司刺身

整體既質素都ok啵,三文魚刺身新鮮,個北寄貝仲好爽甜添

嘻嘻,當然仲有嗜甜人仕最期待既甜品環節啦

除左有各款既蛋糕甜品之外,呢到既有懷舊冰條同M字牌雪糕

仲有部自製班戟機添

每次可以整到一塊minisize既pancakeeee

班戟食落都幾鬆軟,好香牛油味,加上兩球雪糕就更正啦

2019-02-28 2129 浏览
呢排少左出去覓食,但呢晚屋企人book左去食buffet,所以就早啲收工去join佢地原來佢地提前book位,計返每個人都係300蚊到,咁又幾抵咁啵不過都要睇下有咩食先,主題係《台味之旅》,但首先吸引我既係呢一盤盤既海鮮冷盤青口、凍蝦、蟹腳、麵包蟹......全部都堆滿到小山丘咁呼喚我去食佢地當中既蟹腳又長又粗,咸鮮味十足!!!仲要不停refill,我都encore左兩轉而熱莗方面都有唔同類型既菜式,除左有主打既台式食物之外,亦有其他中、西、日式既食物同時亦有即焗既焗蠔甜品種類都有十多款,有暖笠笠既麵包布甸同一口size既小葡撻亦有蛋糕、糖水同新鮮生果等等試左幾款蛋糕甜品既質素都ok,自己就最中意食呢個焦糖燉蛋,表層脆而燉蛋香滑但最滿足既都係有Movenpick既雪糕可以任食呢晚有兩款口味,我足足encore左三四次,淨係食雪糕都回左一半本啦同屋企人食飽飽就要歸家休息,準備聽日繼續作戰

同時亦有即焗既焗蠔

亦有蛋糕、糖水同新鮮生果等等

但最滿足既都係有Movenpick既雪糕可以任食

同屋企人食飽飽就要歸家休息,準備聽日繼續作戰
2019-02-09 521 浏览
沒有宣傳中的好,但不過不失。食物味道普通,款式不多。送的火鍋有點多餘。飲品選擇極少。正價不平宜。食到一半就要先埋單。總括來說,自助餐食品和飲品,甜品款式太少。用餐區可以接受。但不會再去。
沒有宣傳中的好,但不過不失。
食物味道普通,款式不多。
送的火鍋有點多餘。
飲品選擇極少。
正價不平宜。
食到一半就要先埋單。
總括來說,自助餐食品和飲品,甜品款式太少。
用餐區可以接受。
但不會再去。
2018-12-20 760 浏览
媽媽生日,也有一段時間沒有食buffet了,6:15pm已經到達亦可以先入座,6:30pm才正式開始,尚有時間先四處行及看看食物食物置放分佈於餐廳不同地方,不會集中於某個位置!海鮮冷盤區,長腳蟹肉質鮮甜⋯⋯特別係坐低送了隻鮑魚仔肉質鮮美滋味⋯⋯唔會特別硬帶點驚喜仲有煙三文魚,黑毛豬火腿配哈蜜瓜熱食區:有很多選擇,有齊印度、中式、西式,勁多款揀中式燒味區我淨係試咗豉油雞, 雖然係冰鮮,但係肉質好滑中式燒味區我淨係試咗豉油雞, 雖然係冰鮮,但係肉質好滑西式美食區我個人推薦牛肉熟度剛好,大概medium rare呈現粉紅色狀態,羊架雖然我唔食,有食個果話正甜品區:甜品種類不太多,但朱古力水準唔錯雪糕有很多口味仲有軟雪糕推介士多啤梨雪糕因為果肉多最值得讚揚就係佢哋嘅服務態度,全部係全部嘅員工都面帶笑容,收碟快由於太多嘢食,都冇食,會再來食
媽媽生日,也有一段時間沒有食buffet了,
6:15pm已經到達亦可以先入座,6:30pm才正式開始,
尚有時間先四處行及看看食物
食物置放分佈於餐廳不同地方,不會集中於某個位置!
海鮮冷盤區,長腳蟹肉質鮮甜⋯⋯
特別係坐低送了隻鮑魚仔

肉質鮮美滋味⋯⋯
唔會特別硬帶點驚喜
仲有煙三文魚,黑毛豬火腿配哈蜜瓜

熱食區:有很多選擇,有齊印度、中式、西式,勁多款揀
中式燒味區我淨係試咗豉油雞, 雖然係冰鮮,但係肉質好滑
中式燒味區我淨係試咗豉油雞,
雖然係冰鮮,但係肉質好滑
西式美食區我個人推薦牛肉熟度剛好,
大概medium rare呈現粉紅色狀態,

羊架雖然我唔食,有食個果話正
甜品區:甜品種類不太多,
但朱古力水準唔錯
雪糕有很多口味仲有軟雪糕
推介士多啤梨雪糕因為果肉多
最值得讚揚就係佢哋嘅服務態度,
全部係全部嘅員工都面帶笑容,收碟快
由於太多嘢食,都冇食,會再來食