2022-09-18 252 浏览
難得放假🥰中午肯定要同朋友食餐好!經過銅鑼灣,見到佢哋做緊半自助,覺得幾抵食,除咗有一個主食之外,仲有出邊嘅自助吧可以任食,所以選擇更加多元化。主菜方面,我哋叫咗羊架同埋三文魚扒。🐑羊架有兩塊,食落去都好有羊嘅酥香👍非常吸引。而三文魚扒都煎得好鮮嫩,🦐加埋大蝦,靚靚嘅拌碟真係,好似出邊單叫餐點❤食完main當然要出去自助區啦!🥒佢除咗沙律之外,更加有多款肉類同🧁甜品,更加有雪糕,🍦可以令你大飽口福。

2022-09-18 201 浏览
朋友搵到間喺銅鑼灣食半自助午餐好抵嘅酒店,所以主動邀約我去同佢一齊試吓。假日嚟講,只需$188,用特定嘅付款方式,額外仲有折扣。而且主食選擇都有好多款,整體而言,性價比非常高。燒春雞配迷迭香汁燒春雞大大隻,外皮非常香脆,內裏的雞肉軟嫰多汁,啖啖肉,另外配有薯菜,蕃茄仔有爆汁效果,令人好有驚喜!煎辣三文魚、大蝦配檸檬牛油汁所謂嘅辣,其實一啲都唔辣,只係用少少辣提升三文魚嘅鮮味。三文魚新鮮,外皮煎得香脆,而大蝦夠鮮甜,加埋薄荷汁和沙律醬一齊進食,份外鮮味。酒店有沙律自助吧,亦設有甜品和飲品區。自助沙律吧蔬菜好新鮮,夠爽甜,還有什錦水果和堅果,都挻多款式的。甜品區甜品主要以士多啤梨為主題,非常清新。亦都有水果朱古力噴泉,水果就咁食都好新鮮,甜味夠。仲有多款口味嘅雪糕,整體嚟講性價比真係好高!

燒春雞配迷迭香汁

煎辣三文魚、大蝦配檸檬牛油汁

酒店有沙律自助吧,亦設有甜品和飲品區。

自助沙律吧
蔬菜好新鮮,夠爽甜,還有什錦水果和堅果,都挻多款式的。

甜品

2022-09-18 119 浏览
朋友生日,喺屋企附近酒店見到有$168 lunch semi- buffet 自助沙律吧沙律配料應有盡有,鷹嘴豆、紅腰豆、芝士都有,有法式麵包及蘑菇湯,特別一提蘑菇湯超級好飲,臨走前再飲多一碗😝蒜香炒過嘅新鮮蘑菇,加上牛油特別香滑,濃湯加上herbs 同埋少量黑胡椒,yummy .主餐牌有三款選,有春雞、大蝦三文魚或辣肉腸海鮮通粉,+$78 可以升級叫牛柳或羊鞍。燒春雞火候適中,有香焗嘅味道,醃製嘅時候加咗香草,令雞肉滲有淡淡的芬香草味,慢火焗整保留肉質鮮嫩,加上薯菜,非常美滿👍香煎三文魚,沒有魚腥味,表皮脆口焦香魚皮,三文魚帶有輕輕嘅檸檬味,表面煎到有少少金黃色,食落新鮮甘香,一啲都唔肥膩。香煎新鮮大蝦底層有配左薯蓉,仲有一個賣相好靚嘅紅蘿蔔🥕😍😍甜品款式都唔少,仲有雪糕,咖啡奶茶可以任食。整體來講環境舒適幽雅, 絕對係同閨蜜暢談一番嘅好地方。
朋友生日,喺屋企附近酒店見到有$168 lunch
semi- buffet

2022-09-15
午餐
庆祝纪念
生日
同事搵到一間酒店半自助餐午餐,價錢超抵食,環境舒服,清靜,服務好好👍🏻👍🏻半自助廳既意思係有一個主菜,其他前菜,甜品係任食👍🏻👍🏻前菜沙律🥗,新鮮忌廉蘑菇湯,好好飲👍🏻👍🏻蘑菇味好重,湯個質地好滑🥰🥰主食:叫左三文魚配大蝦🍤仲有燒春雞配迷迭香汁!三文魚煎到外脆內軟,魚油出嚟😂燒春雞皮脆肉嫩👍🏻👍🏻甜品方面:雪糕🍦,朱古力噴泉,生果,甜點🍮樣樣都好好味😋

半自助廳既意思係有一個主菜,其他前菜,甜品係任食👍🏻👍🏻
前菜沙律🥗,新鮮

忌廉蘑菇湯,好好飲👍🏻👍🏻

蘑菇味好重,湯個質地好滑🥰🥰
主食:叫左三文魚配大蝦🍤

仲有燒春雞配迷迭香汁!

三文魚煎到外脆內軟,魚油出嚟😂
燒春雞皮脆肉嫩👍🏻👍🏻
甜品方面:雪糕🍦,朱古力噴泉,生果,甜點🍮樣樣都好好味😋

2022-09-14
午餐
銅鑼灣性價比高酒店西餐❤️難得有時間,同左姨丈2條友去銅鑼灣食酒店semi buffet😆真係好驚喜set lunch 價錢可以食到酒店semi buffet!今日主菜有燒春雞,辣三文魚伴蝦仲有茄汁意粉。我地選左2項肉類😆😆😆若加錢可另有牛柳,見到其他人叫都覺得唔錯。叫完主菜後,外面有自助沙律吧,甜品吧同自助飲品區!燒春雞濃厚香草味,肉質亦可以!配上薯菜同醬汁好夾!辣三文魚外皮煎得香膽,仲配上薯蓉,岩哂我😍沙律吧選擇亦唔錯,有提供4款芝士。最有特色係雜菌湯😍夠熱亦食到蘑菇粒粒!我飲咗三碗🤣甜品主要係切餅,亦有提供朱古力噴泉同雪糕!我將朱古力醬淋上雪糕面,整咗朱古力脆皮雪糕😍❤️
銅鑼灣性價比高酒店西餐❤️

2022-09-16 107 浏览
今日難得平日放假,同友人三人行去協奏坊食半自助午餐!餐廳樓底好高,好闊落,非常舒服,好適合我地三個慢慢食住傾!👉🏻煎辣三文魚,大蝦配檸檬牛油汁香煎三文魚好大件,個皮仲要係脆嘅!食落去幾滑,淋埋配搭嘅白汁入口更滋味,仲有好滑嘅薯蓉伴碟,視覺味覺都好滿足!👉🏻燒美國牛柳配燒汁牛扒好大塊,一切開見到粉紅色,煎到五成熟岩岩好!無筋而且都幾淋,配搭嘅燒汁點同唔點都各有風味!呢份主菜要加+$78都好值得食!👉🏻燒舂雞配迷迭香汁一份有半隻燒春雞,用木板上擺盤好靚,岩哂打卡!雞肉唔算好鞋,而且皮脆,優良蛋白質之選!👉🏻餐湯是日餐湯係蕃茄湯,幾杰身,酸酸甜甜,令人好開胃,我哋每人都飲咗成兩三碗!👉🏻自助沙律吧是日沙律菜有三款,好新鮮,仲有紅腰豆、粟米、蕃茄仔、青瓜等等,中意食菜嘅友人好開心!👉🏻自助甜品Corner有四款雪糕,特別推介朱古力味,唔只朱古力味濃,食落仲有朱古力脆脆粒,大滿足!另外仲有芒果布甸、奶凍、大大粒忌廉泡芙、朱古力噴泉同生果等等,滿足晒甜品胃!埋單嗰陣發現原來而家用八達通、Alipay或者WeChat Pay俾錢仲有七折!抵呀!

👉🏻煎辣三文魚,大蝦配檸檬牛油汁

👉🏻燒美國牛柳配燒汁

👉🏻燒舂雞配迷迭香汁

👉🏻餐湯

👉🏻自助沙律吧

👉🏻自助甜品Corner

2022-09-15 95 浏览
今日晏就同屋企人食晏就,搵左一間有semi-buffet食既酒店餐廳坐底慢慢食入到去環境都ok唔會好焗促,沙律吧、甜品吧應有盡有,中有野飲可以自己refill!主菜方面叫左一豬一魚,酒店西餐質素係有番甘上下水準🙆🏻‍♂️——————🐽 燒豬扒配炸薯角豬扒煎到外皮香脆,切開中見到好多肉汁流出黎,食落亦都好嫩口唔會乾柴柴🫶🏻🐽 香煎盲鰽魚配白酒汁第一次食盲鰽魚亦都好有特色!肉質偏爽口,淡淡魚香,連埋忌廉白酒汁一齊食唔會好乾😆最後甜品環節選擇亦都叫足夠,中有朱古力噴泉玩黎個價錢真係抵曬🫶🏻

——————

🐽 燒豬扒配炸薯角

🐽 香煎盲鰽魚配白酒汁

2022-09-13 182 浏览
今天同朋友到銅鑼灣珀麗酒店食Lunch, 原因CP值超抵, 喺酒店食個Semi Lunch Buffet 都只係$168。剛入酒店門口, 職員有禮貌地問係咪去餐廳? 搭lift 按2字就到。Semi Lunch Buffet自座沙律吧,餐湯, 甜品, 飲品。沙律吧有多款前菜選擇, 沙律菜新鮮爽口。 值得推薦個蘑菇湯, 好濃好香蘑菇味, 粒粒分明。主菜: 燒春雞配迷迭香汁西班牙辣肉腸海鮮通粉燒春雞配迷迭香汁, 燒春雞焗得好香, 雞肉嫩滑, 重有雞肉汁流出, 配上香脆薯條, 好食。西班牙辣肉腸海鮮通粉, 酸酸甜甜嘅長通粉, 茄汁味濃, 通粉爽口。

Semi Lunch Buffet
自座沙律吧,餐湯, 甜品, 飲品。

主菜: 燒春雞配迷迭香汁
西班牙辣肉腸海鮮通粉

2022-09-12 123 浏览
上網搵到「協奏坊西餐廳」嘅半自助餐超抵食🤩所以就去試下質素如何🤔. 煎馬臉魚配香草薯仔、乾葱牛油汁🐟馬臉魚魚皮微脆😆魚肉厚😍無骨啖啖肉🤤魚肉幾嫩,但偏乾少少😢薯角香脆配上牛油汁幾好味🍟. 燒豬柳配蜜糖芥末汁🐖豬柳肉質紮實厚肉🥩配上醬汁同乾葱食幾特別😋不過燒完有部分位置juicy,部分位置較乾🥺配菜有蘑菇同蕃茄🍄🍅.沙律吧🥗有餐包🥯南瓜忌廉湯🎃🥣火腿🍖多款蔬菜🥬🌽🥒雜果沙律🍒🍍薯仔沙律🥔.甜品吧🍮有唔同蛋糕🍰朱古力噴泉🍫⛲️雪糕🍨牛乳布甸🥛水果🍈🍉.飲品🥤檸檬水🍋咖啡☕️檸檬紅茶🫖
飲品🥤檸檬水🍋咖啡☕️檸檬紅茶🫖
  • 甜品
  • 沙律
  • 沙律吧
2022-09-08 290 浏览
而家咁嘅經濟環境之下😷想食餐好啲又唔想大灑金錢?仲要喺CWB?🤭🤭Be就揀咗去酒店食半自助午餐喇!每人兩嚿水有找就滿足哂咁多願望啦❤️. ✨煎馬臉魚 配香草薯仔 乾葱牛油汁話哂都係酒店擺盤當然別緻😉表面煎封咗為金黃色!但內裏魚肉依然軟滑多汁!以薯角沾奶白色牛油汁食味道又幾夾噃😀. ✨燒豬柳配蜜糖芥末汁賣相都ok👌🏻豬柳肉質較紮實厚身!燒烤後依然保持juicy感!不過要耐心咀嚼多少少🤫. ✨每位配自助沙律吧, 是日餐湯, 自助甜品, 自助咖啡/茶✨嗜甜嘅Be最鍾意當然係自助甜品區啦!!食完主菜先橫掃新鮮水果🍉🍊🍓再寵幸朱古力噴泉🍫🍫然後食番兩球雪糕🍨之後再逐款試勻各式蛋糕🍰🥧最後自調番啱自己口味嘅熱咖啡☕一樂也!!

✨煎馬臉魚 配香草薯仔 乾葱牛油汁
✨燒豬柳配蜜糖芥末汁
2022-09-08 223 浏览
珀麗酒店嘅協奏坊西餐廳最近推出咗半自助午餐😆 平日$168就可以叫一款主菜,任食沙律、甜品同飲品。🥳🥳🥗自助沙律吧未上主菜之前可以去自助沙律吧食下沙律同餐包🍞 自助沙律吧有幾款沙律菜、薯仔沙律、車厘茄、火腿、餐包同餐湯。是日餐湯係海鮮忌廉湯。餐湯好飲,小麥餐包搽埋牛油好好味😋🐟香煎盲鰽魚配白酒汁 $168盲鰽魚幾大條,擺碟好靚,魚皮煎到金黃香脆,下面有薯角,外脆內軟,配白酒汁幾夾。😛🐖燒豬柳 $168豬柳同樣煎得好香,肉質嫩滑,上面有乾蔥好香,底下有薯蓉同車厘茄,份量好夠。😛🍦自助甜品區有雪糕、小蛋糕、朱古力噴泉、水果等等😍 雪糕有四種口味,最鍾意佢嘅朱古力噴泉,可以自己揀士多啤梨同棉花糖。蛋糕都唔錯。飲品方面有咖啡、檸檬茶、牛奶等。

🥗自助沙律吧

🐟香煎盲鰽魚配白酒汁 $168

🐖燒豬柳 $168

🍦自助甜品

飲品方面有咖啡、檸檬茶、牛奶等。
朋友話香港珀麗酒店2樓的Sonata Western Restaurant的午市半自助午餐抵食好食,平日每位$168再加一,新張期內用消費券有7折,每位$135。星期六,曰及公眾假期$188。今日和媽媽去完中央圖書館,便帶她去鄰近的酒店餐廳吃午餐。午餐由正午十二時至下午二時半。我們12:15pm上到去餐廳,已有很多捧場客。自助沙律吧有新鮮的蔬菜和 cold cuts, 是日餐湯是番茄忌廉湯。餐湯好飲,酸甜開胃,小餐包外皮脆內鬆軟,塗埋牛油好好味,我竟吃了三個不同款。沙律新鮮。主菜$168有三款揀,我和媽媽分別揀了煎馬臉魚和燒豬柳,第三款香煎大蝦意粉也有很多顧客揀。主菜加$78可升级為燒牛柳或燒羊鞍。主菜味道和擺碟都不俗,煎馬面魚肉結實不腥,豬鞍肉質好,配菜炒雜菌都好。自助甜品款式多,各款迷你cheese及mousse蛋糕都好味,奶凍香滑,還有水果,雪糕和朱古力噴泉,鮮菠蘿好食,大人細佬都開心。自助飲品有奶茶,咖啡,檸茶,檸水。咖啡好飲,檸檬新鮮。餐廳裝修完氣氛摩登閒適,令人坐得舒服。侍應友善,服務態度良好,食物refill得快,令人滿意。酒店地點方便,食物服務衛生都好,價錢合理,是和

自助飲品有奶茶,咖啡,檸茶,檸水。咖啡好飲,檸檬新鮮。

酒店地點方便,食物服務衛生都好,價錢合理,是和家人朋友聚餐的好地方。推介你來。
2022-09-06 110 浏览
⋆⸜ #yuzi銅鑼灣 ⸝⋆📍 協奏坊西餐廳銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓 🦔⸒⸒呢間餐廳推介緊半自助午餐~ 平日只需$168就可以揀一個主菜同享用自助甜品區、飲品同沙律等香煎盲鰽魚配白酒汁 $168盲鰽魚份量適中 魚皮有少少脆 下面嘅薯蓉口感細膩 白酒汁配魚好味😋燒豬肋骨配炸薯角 $168豬肋骨就咁食好野味😋 有肥有瘦口感唔錯🥰炸薯角熱辣辣上枱 配茄汁正😎自助甜品區有雪糕、蛋糕仔、朱古力噴泉、慕絲杯等無限任添 自己鍾意拎幾多都得~ 不過手快有手慢冇🤣 要時刻留意!雪糕有四種口味 芒果味最得小編歡心🤪 慕絲杯都好味!口感好滑自助沙律吧未食正餐之前 可以先去自助沙律吧食沙律菜打底~有餐包、沙律菜、蕃茄、薯仔沙律等 一定有款啱你心水!飲品方面有咖啡茶、牛奶等
⋆⸜ #yuzi銅鑼灣 ⸝⋆

燒豬肋骨配炸薯角 $168
豬肋骨就咁食好野味😋 有肥有瘦口感唔錯🥰
炸薯角熱辣辣上枱 配茄汁正😎

自助甜品
有雪糕、蛋糕仔、朱古力噴泉、慕絲杯等

自助沙律吧
未食正餐之前 可以先去自助沙律吧食沙律菜打底~
有餐包、沙律菜、蕃茄、薯仔沙律等 一定有款啱你心水!
飲品方面有咖啡茶、牛奶等
2022-09-05 132 浏览
最近,食自助餐食上癮!😋😋😋好啦!今餐食一次半自助午餐啦~.香港珀麗酒店入面嘅Sonata Western Restaurant,有Semi Lunch Buffet,主菜3選1,仲有自助沙律吧 + 自助甜品~又滿足到想食buffet嘅我🤣.。自助沙律吧:有大約10款沙律/冷盤,旁邊仲有餐湯、麵包,都算幾豐富~.。主菜~燒豬肋骨配炸薯角:燒豬肋骨的肉質幾稔,面層仲有少少焦香,唔錯~~炸薯角外脆內軟,好邪惡、好熱氣,不過忍唔住都要食晒佢🥳🥳.。主菜~茄汁煮青口意大利飯:香濃、多汁、份量夠,而且青口數量都唔少,好抵食!.。自助甜品:食buffet其實我最期待就係食甜品~~一黎到已經望到有個朱古力噴泉,視覺同味覺都即刻大滿足!再加埋呢度嘅雪糕幾好味:特別推薦勁香濃嘅朱古力味雪糕😍😍😍.埋單只係每人$185咋!抵到呢⋯⋯⋯等我!下次要試埋香煎盲鰽魚配白酒汁👏🏻👏🏻
最近,食自助餐食上癮!😋😋😋
好啦!今餐食一次半自助午餐啦~
埋單只係每人$185咋!抵到呢⋯⋯⋯
等我!下次要試埋香煎盲鰽魚配白酒汁👏🏻👏🏻
2022-09-02
大家去開銅鑼灣有一個新選擇啦🥰🥰位於柏麗酒店嘅西餐廳重開,所有嘢都係全新,裝修華麗✨✨聽講半自助午餐仲好抵食添,沙律吧,甜品,餐飲任飲任食連主菜都係$168乍😍紅酒燴牛臉肉🥩🍷好似冇乜期望嘅心態,見到上碟個賣相幾靚仔喎,再試一啖牛臉肉,煮到勁淋唔使用到都切得開🍖🍖而且牛味濃郁,配菜薯蓉幼滑充滿奶香,比普通半自助餐嘅主菜都要高質好多!黑松露軟殼蟹意粉🦀🍝軟殼蟹新鮮炸起,上碟嘅時候仲有煙㗎,總共有三大件,白汁意粉加上黑松露同埋蟹籽黑魚籽,黑松露同軟殼蟹香噴噴,意粉仲掛汁🧀🍜今日嘅餐湯係煙肉椰菜花濃湯🫕🥦🥓食到粒粒嘅煙肉同埋椰菜花,搞到我都飲咗兩碗🧑🏻‍🍳另外沙律吧🥗都有近10款嘅新鮮沙律同埋配菜火腿等,好豐富而甜品吧雖然唔係話太多款式🍩🍯都有四五種蛋糕同埋甜品,其中推介朱古力泡芙同埋鮮果蛋糕🍰🧁鍾意食朱古力嘅朋友隔離仲有個朱古力噴泉添🍫最後當然唔少得雪糕啦,一共有四款味道🍨🍧今日去到餐廳見到滿座,想去嘅朋友就早啲訂位啦😘😘