2022-10-07 54 浏览
銅鑼灣協奏坊餐廳 Lunch time 同咗媽咪去銅鑼灣珀麗酒店試下佢地個 lunch semi buffet,weekday 好平$168就可以任食2.5 小時~ 坐低咗就即刻揀個MAIN 先~ 今個星期嘅主菜有燒豬柳配蜜糖芥末汁/煎馬臉魚配香草薯仔、乾葱牛油汁同香煎大蝦意粉~ 我地揀咗魚同意粉魚肉外皮煎到金黃,魚肉大件完全無骨配埋牛油汁黎食一流~ 至於大蝦意粉大蝦有 4大隻,全部肉質鮮甜爽口彈牙食完個 main 當然就係時候試下出面既野食啦,佢地有 3 個區 1. 沙律bar/湯/熟食 基本上沙律菜款都有齊,仲有啲青瓜粟米等等 湯就有中西兩款: 我試咗西式大蒜薯蓉湯 啖啖香草薯蓉味幾唔錯 個湯仲可以配埋個包食熟食就有兩款炸物: 炸薯條同炸雜菜角2. 甜品區/生果/雪糕甜品區最正當然係 chocolate fountain,另外仲有好幾款甜品,我最鐘意桂花糕 生果有西瓜/菠蘿/蜜瓜/桃雪糕都有4款,但因為要趕住返公司已無時間食了><3. 飲品有檸水/茶
銅鑼灣協奏坊餐廳

魚肉外皮煎到金黃,魚肉大件完全無骨配埋牛油汁黎食一流~

至於大蝦意粉大蝦有 4大隻,全部肉質鮮甜爽口彈牙

1. 沙律bar/湯/熟食

基本上沙律菜款都有齊,仲有啲青瓜粟米等等

熟食就有兩款炸物: 炸薯條同炸雜菜角

2. 甜品區/生果/雪糕

生果有西瓜/菠蘿/蜜瓜/桃
雪糕都有4款,但因為要趕住返公司已無時間食了><

3. 飲品
有檸水/茶
2022-10-05 52 浏览
前幾日同朋友去左呢間酒店入面嘅餐廳食lunch,環境都幾靚,重點係佢嘅semi-buffet只係$168一位,好抵食。Semi-buffet有任食嘅沙律、甜品、飲品、小食同埋湯。湯分別有中湯同埋忌廉湯,中湯飲落都唔錯,係紅蘿蔔湯,都幾足料,又唔會太鹹。小食方面有春卷同埋咖哩角,食落香脆,貪食嘅我食左五件以上。甜品種類都唔少,有幾款蛋糕、奶凍、生果同埋朱古力噴泉等。有咁多款酒店甜品任食,令到個semi-buffet抵食。仲有幾款雪糕。主菜方面我同朋友分別揀左燒豬肋骨配炸薯角同埋茄汁煮青口意大利飯。燒豬肋骨好軟淋,點埋BBQ醬好惹味。茄汁煮青口意大利飯好入味,食落酸甜清新,有四隻青口。

小食方面有春卷同埋咖哩角,食落香脆,貪食嘅我食左五件以上。

燒豬肋骨好軟淋,點埋BBQ醬好惹味。

茄汁煮青口意大利飯好入味,食落酸甜清新,有四隻青口。
2022-10-02
午餐
2022-10-03 58 浏览
今日下午去到一間四星級嘅酒店食semi Buffet。 咁佢甜品同埋沙律湯都係任食嘅既。咁佢沙律既款式都幾多,而且仲好新鮮添。咁今日嘅湯就係蕃茄湯,平時飲蕃茄湯我最鍾意飲偏酸嘅,佢呢個都比較酸而且好濃郁嘅蕃茄味,所以我都好鍾意。咁我主菜就揀咗紅酒燴牛臉肉,一嚟到呢我就覺得佢嘅畫啲畫都好靚,果然係酒店嘅水準。佢啲牛肉真係炆得非常入味,配搭埋紅酒汁真係一流。而且佢嘅薯蓉都係好香滑。另外揀咗一個千島海鮮pizza,新鮮即焗,嚟到嘅時候啲芝士仲熱到流緊。咁佢嘅海鮮喺上面非常多,每一啖都係。配合埋千島醬酸味味,真係好開胃。最咪就係甜品方面,佢有就咁筆嘅雪糕啦,不過就比較硬,要有返強而有力嘅臂彎筆不得到。另外仲有好多蛋糕仔,有朱古力綠茶味,仲有我最鍾意食嘅芝士蛋糕添。另外仲有草莓奶凍都係必選嘅。

2022-10-02 202 浏览
🌸銅鑼灣半自助午餐🌸協奏坊西餐廳🥩想吃酒店質素既半自助餐?今天特意相約友人到了銅鑼灣一間酒店享用一頓豐富半自助午餐❗餐廳裝修精美,呈古典復古風,坐位寬敞方便進出拎食物及飲品❗店員殷勤有禮,會細心為客人介紹餐牌主菜,亦不時替客人收拾碗碟。🍽我們惠顧了以午市半自助套餐:1️⃣🌟 燒豬肋骨配炸薯角 $168🐖燒肋骨燒得恰到好處,配以酒店自家調制燒烤醬,一絲絲豬肉質地柔軟嫩滑,肉味香濃,帶淡淡焦香,還配以香脆薯角,十分惹味。2️⃣🌟 香煎盲鰽魚配白酒汁 $168這是一款嚴選上盛的盲鰽魚扒,魚扒煎得外脆內軟,肉質鮮嫩多汁肥美,非常容易切割,配有香滑可口的薯蓉,十分滋味❗3️⃣🌟前菜及飲品自助吧自助吧有中西餐湯,咖啡及茶,小食以及多款豐富沙律配料如爽口生菜、香甜小蕃茄以及脆口青瓜等,款款也新鮮,味道清新❗4️⃣🌟甜品自助吧及雪糕櫃自助吧有多款酒店精緻甜品,新鮮水果及雪糕如朱古力噴泉配以棉花糖,牛奶布甸及切粒香甜多汁西瓜等,任君選擇。種類繁多,甜而不漏❗🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗總括而言,此餐廳的食材高質,有多款的優質自助餐湯,小食,沙律及甜品配料❗餐廳靜中帶旺,鄰近銅鑼灣消閒娛樂地段。屬於銅鑼灣一帶必到的優質半
🌸銅鑼灣半自助午餐🌸協奏坊西餐廳🥩

🍽我們惠顧了以午市半自助套餐:

1️⃣🌟 燒豬肋骨配炸薯角 $168🐖

2️⃣🌟 香煎盲鰽魚配白酒汁 $168

3️⃣🌟前菜及飲品自助吧

4️⃣🌟甜品自助吧及雪糕櫃

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此餐廳的食材高質,有多款的優質自助餐湯,小食,沙律及甜品配料❗餐廳靜中帶旺,鄰近銅鑼灣消閒娛樂地段。屬於銅鑼灣一帶必到的優質半自助餐之選❗
2022-09-30
  • 甜品
  • 沙律
  • 沙律吧
  • MÕVENPICK雪糕
  • 自助Pancake機
趁閒日放假 同屋企人想嘆自助餐但Lunch又食得唔多 半自助就岩岩好網上一搵 見到銅鑼灣呢間酒店竟然半自助餐都有朱古力噴泉 😍😍即刻拉埋屋企人去食~係銅鑼灣中央圖書館附近位置方便 大酒店的2樓就係西餐廳以歐陸黑白設計為主調配上高級掛燈和沙發座位樓底很高 又夠闊落 坐得舒服=半自助午餐=價錢:$168(平日)/$188(星期六日假期)主菜(選一):紅酒燴牛臉肉 👍/黑松露軟殼蟹意粉/千島海鮮Pizza自助:沙律菜、餐湯、餐包、多款雪糕、多款甜品蛋糕、水果、咖啡/茶開頭以為價錢咁抵 選擇未必多但一入餐廳 單是沙律吧已經有幾個款式沙律菜 栗米 車厘茄 芝士也有餐包 火腿片 不同醬汁等等今日係忌廉松露湯 很濃郁的野菌味道而熟食除了主菜每人一款自助吧也有即叫即切的牛肉和火腿由酒店職員負責切 服務周到餐茶自助咖啡奶茶檸茶檸水主食有三款選擇 扒類意粉或pizza也可以加錢$78升級其他主菜我地食左紅酒燴牛臉肉 很推介👍牛臉肉的肉質夠嫩又夠淋紅酒汁味道濃厚又鹹度岩岩好特別一讚賣相精緻吸引另一款食左黑松露軟殼蟹意粉軟殼蟹即炸的香脆口感由黑松露和忌廉煮得很creamy今次目標就是甜品:朱古力噴泉!平時好少
趁閒日放假 同屋企人想嘆自助餐
但Lunch又食得唔多 半自助就岩岩好
網上一搵 見到銅鑼灣呢間酒店
竟然半自助餐都有朱古力噴泉 😍😍
即刻拉埋屋企人去食~

係銅鑼灣中央圖書館附近
位置方便 大酒店的2樓就係西餐廳
以歐陸黑白設計為主調
配上高級掛燈和沙發座位
樓底很高 又夠闊落 坐得舒服

=半自助午餐=
價錢:$168(平日)/$188(星期六日假期)

開頭以為價錢咁抵 選擇未必多

特別一讚賣相精緻吸引
另一款食左黑松露軟殼蟹意粉
軟殼蟹即炸的香脆口感
由黑松露和忌廉煮得很creamy

今次目標就是甜品:朱古力噴泉!
平時好少半自助餐廳有得食
用綿花糖點上朱古力醬
朱古力濃度高 又唔怕太甜
也有3至4款小蛋糕甜品
而雪糕選擇有4款口味
旁邊有得自己加配料和醬 正!
2022-09-29 80 浏览
Semi lunch buffet自助沙律吧有兩款沙律菜青瓜車厘茄等等, 有千島醬可以配搭!  熟食有春捲同咖哩角,都可以配泰式甜醬,有個爐熱住, 所以食落去都仲好脆同埋熱辣辣!不會會太油膩! 有兩款湯白湯同中湯, 麥麵包配白湯係不錯嘅選擇! 香煎盲鰽魚配白酒汁盲曹魚煎得好香口,  質量或啖啖肉無骨, 唔會好濃味,  夠曬先甜嫩滑! 燒豬肋骨配炸薯角豬肋骨好淋身唔鞋,配有bbq醬味道非常夾! 另外有連皮薯角配茄汁,炸得好鬆脆! 甜品有三款蛋糕有黑森林, 全部都細細件好方便食!水果有菠蘿蜜瓜同西瓜都非常新鮮又香甜! 有咖啡或茶可以選擇! 仲有四款雪糕同chocolate fountain! 員工服務態度不錯有足夠嘅人手!
Semi lunch buffet

燒豬肋骨配炸薯角

員工服務態度不錯有足夠嘅人手!
1K
weekend想帶屋企人去食下特別點的lunch,見到四星級酒店內嘅semi buffet做緊優惠,$188就有2.5 小時semi buffet,而家仲做緊8折,當然要去下😍餐廳內環境好舒服,當日around 12:30先到,已經坐滿曬人,好彩有book位!雖然full house,但餐廳內位子之間好夠空間感,所以都幾舒服,仲有sofa凳坐!個人覺得semi buffet嘅重點永遠係外面嘅食物😝所以即刻order main後出動!1️⃣沙律bar 🥗基本上好多沙律菜款都有齊,而且款款新鮮,還有番茄仔、粟米、豆類!菜款真係出乎意料地水準好好,食落去好fresh,個人比較喜歡配千島醬,仲encore左好多次沙律菜!🥗2️⃣肉類區永遠排曬隊嘅係肉類,有師傅現場切牛扒/smoked ham ,聽講如果早d去到仲有豬手!因為唔食牛嘅關係,點了個smoked ham,竟然唔係死鹹且啖啖肉texture,肉質幾嫩。3️⃣甜品區甜品區係我去得最多嘅area😛😜,款式多而且竟然有chocolate fountain!💕必食甜品-芝士蛋糕,估唔到係硬身而且texture不黏口,甜度剛剛好散發芝士香,忍唔住食左好多件

1️⃣沙律bar 🥗

2️⃣肉類區

3️⃣甜品
甜品

💕必食甜品-芝士蛋糕,估唔到係硬身而且texture不黏口,甜度剛剛好散發芝士香,忍唔住食左好多件~

整體而言,每款甜品都偏向微甜,唔膩 ,食多幾件都唔guilty!

另外他們的蜜瓜都超甜,且refill得夠快~

🌟main dish
香煎盲鰽魚配白酒汁

香煎盲鰽魚配白酒汁嘅魚脆皮,魚肉都幾嫩,下面嘅滑香薯蓉加了黑松露,味道幾特別。

燒豬肋骨配炸薯角

燒豬肋骨配炸薯角特別在於,配上自家製薯條,有薯皮,香脆可口。

真係幾值得一去嘅超值semi buffet!😍

甜品
燒豬肋骨配炸薯角
Semi Lunch Buffet (12:00pm - 2:30pm)平日 $168 (每位)星期六至日及公眾假期 $188 (每位)每人主菜一款 + 自助沙律吧 + 自助甜品 + 自助咖啡或茶(主菜另可再 +$78升級)自助飲品 : 凍檸檬水 / 熱咖啡 / 熱茶 (有鮮檸檬片供應)weekend會有專人切牛肉、火腿 (每人每次限取2片),可配燒汁、黃芥末當日供應約有6款甜品、4款口味雪糕 (綠茶/朱古力/芒果/雲呢拿)另外,仲可以用竹籤串起菠蘿、西瓜、哈密瓜、綿花糖,去蘸朱古力噴泉🍫紅酒燴牛臉肉 (主菜)大塊,牛味好濃郁,即使紅酒汁燴得好入味,牛臉肉仍然保持到好重牛味!而且燴得軟腍之餘,肉質唔痴牙!墊底的薯蓉打得細滑黑松露軟殼蟹意粉(主菜)軟殼蟹炸得好香脆!意粉creamy,入口每啖都好重奶香!奶味超級香濃!好好食!混合埋點綴的魚子醬及飛魚籽,增添微微鹹鮮味,一樣咁好食!不得了!😋於自助沙律吧旁,有是日餐湯任裝。是日餐湯 : 蘑菇湯用料好足,菇菌味及忌廉味好香濃,仲有少量胡椒提味。 呢款西式湯出色,JK每人飲了3碗😋_______________協奏坊西餐廳 (銅鑼灣)銅鑼灣信德
平日 $168 (每位)
星期六至日及公眾假期 $188 (每位)

(主菜另可再 +$78升級)

紅酒燴牛臉肉 (主菜)

黑松露軟殼蟹意粉(主菜)

於自助沙律吧旁,有是日餐湯任裝。
是日餐湯 : 蘑菇湯

_______________

_______________
2022-09-25
📍#協奏坊西餐廳 (銅鑼灣)銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺假期冇嘢做去咗珀麗酒店 協奏坊西餐廳食半自助餐,半自助餐平日$168,六、日及公眾假期都係$188,假日仲多左牛扒餐車😝👏🏻非常抵食🔥餐廳半自助區有沙律吧!!(有新鮮沙律菜、火腿片、青瓜等)甜品生果及飲品,仲有最開心嘅朱古力噴泉👍🏻❣️# 紅酒膾牛臉肉牛臉肉好淋配合埋紅酒汁仲有薯蓉係底~正❣# 千島海鮮pizza 餅邊好脆,上面鋪滿海鮮同千島醬 入口脆卜卜食完主菜又可以出去食下甜品好多選擇✌️🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#協奏坊西餐廳 (銅鑼灣)

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌗

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️# 紅酒膾牛臉肉
牛臉肉好淋配合埋紅酒汁仲有薯蓉係底~正

❣# 千島海鮮pizza
餅邊好脆,上面鋪滿海鮮同千島醬
入口脆卜卜

食完主菜又可以出去食下甜品好多選擇✌️

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
🍽 珀麗酒店協奏坊抵食半自助餐在朋友介紹下,到珀麗酒店的協奏坊西餐廳試試性價比頗高的半自助餐。餐廳設午市半自助午餐,平日$168/客;星期六至日及公眾假期$188/客。更可加$78升級主菜,豐儉由人。主菜可選擇紅酒燴牛臉肉/千島海鮮比薩/黑松露軟殼蟹意粉。加$78升級主菜則可選燒美國牛柳配燒汁/燒羊鞍配紅酒汁)🐮 紅酒燴牛臉肉一客有兩件牛臉肉,炆得軟腍入味。牛臉肉紅酒味濃,配以香滑薯蓉,口感綿密美味。🍝 黑松露軟殼蟹意粉意粉上有一隻炸軟殼蟹,炸得金黃香脆,有少許蟹膏。醬汁香濃忌美味,帶有黑松露香味,意粉亦相當掛汁,加上蟹籽的脆脆口感,層次分明。🥗 自助沙律吧包括有沙律菜、火腿、鷹嘴豆、粟米、青瓜、車厘茄、芝士、餐包和是日餐湯(南瓜湯)等,每款都有透明蓋蓋好,乾淨衛生。🍰 甜品區最開心有朱古力噴泉,可把棉花糖裹上朱古力。另外餐廳提供雪糕、水果、抹茶,小蛋糕和布甸,可淺嚐各款小巧的甜品。🍹飲品區自助飲品區內客人可自製檸檬茶、咖啡、奶茶等飲品。🔸 小總結:餐廳位於珀麗酒店內,旺中帶靜,食物質素有保證,性價比頗高,值得一試。👅 味道:4.5/5💰CP值:4.6/5🕴🏻服務:4.6/5🔰餐廳環境
🍽 珀麗酒店協奏坊抵食半自助餐

🐮 紅酒燴牛臉肉

🍝 黑松露軟殼蟹意粉

🥗 自助沙律吧

🍰 甜品

🍹飲品區
自助飲品區內客人可自製檸檬茶、咖啡、奶茶等飲品。

🔸 小總結:

👀回頭率:4.5/5
🍽 餐廳:Sonata Western 協奏坊西餐廳
🌐地址: 銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓

🐮 #cowing吃在銅鑼灣

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #銅鑼灣美食 #協奏坊西餐廳
2022-09-23
午餐
2022-09-24 108 浏览
💕協奏坊甜品控趁住放假又去食吓好嘢🍰最近發現協奏坊嘅semi buffet lunch 幾抵食💁🏾‍♀️包括一款主菜,餐湯🥣麵包、沙律🥗雪糕🍨蛋糕🍰無限量供應🍭仲有大小朋友都愛嘅朱古力噴泉🍫Set lunch平日價錢$168,假日$188,假日嚟有牛扒餐車,以銅鑼灣嚟講價錢都算合理.🔸自助沙律吧有餐湯、餐包、芝士、火腿、沙律菜等今日餐湯係蘑菇湯,熱辣辣,湯入面有粒粒蘑菇茸🤗另外火腿都唔錯,配上沙律菜感覺清新唔會膩.🔸紅酒燴牛臉肉賣相吸引,牛臉肉煮得軟腍,伴碟有薯蓉同露筍,薯蓉軟綿綿有牛油香,口感唔錯.🔸黑松露軟殻蟹意粉醬汁有香濃忌廉味,同黑松露配合得幾好,新鮮炸起嘅軟殻蟹香脆惹味.🔸甜品區包括朱古力噴泉、雪糕、新鮮水果🍉紫薯蛋糕、檸檬mousse等最驚喜係朋友發明咗個朱古力噴泉嘅隱藏食法 -- 將成個雪糕球放落朱古力噴泉🤫超邪惡但個朱古力脆皮真係好正🤣🔸自助飲品區有檸檬水、檸檬茶,咖啡機☕️
💕協奏坊

🔸自助沙律吧
有餐湯、餐包、芝士、火腿、沙律菜等

🔸紅酒燴牛臉肉

🔸黑松露軟殻蟹意粉

🔸甜品

🔸自助飲品區
有檸檬水、檸檬茶,咖啡機☕️
協奏坊西餐廳 (銅鑼灣)趁仲未入職新工前,喺平日時間帶媽咪周圍去食好西先~~ 今日黎到銅鑼灣既香港珀麗酒店試下佢既semi lunch buffet😋😋Semi Lunch Buffet $168 /人 (平日:星期一至五)真心性價比好高!😍 沙律🥗、餐湯、水果🍉同埋甜品🍰係自助形式,可以揀自己喜愛既款式,份量按自己喜好增添~~是日有蕃茄🍅忌廉湯,酸酸甜甜好開胃~ 沙律🥗菜新鮮,仲有車厘茄、粟米🌽粒等提供~ 而醬汁有千島醬、黑醋、橄欖油等選擇,小編就喜歡黑醋橄欖油風味😋😋呢個餐仲包左每人一道主菜,3選1,小編同媽咪揀左千島海鮮比薩🍕同埋黑松露軟极蟹意粉🍝兩份主菜份量好大,而且好足料😋😋 Pizza上面鋪滿了芝士、蝦🦐、魷魚🥰 而意粉掛滿了黑松露醬味道突出~呢度仲帶朱古力🍫噴泉同埋雪糕做甜品,大滿足~*需加一服務費地址:銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
協奏坊西餐廳 (銅鑼灣)

呢度仲帶朱古力🍫噴泉同埋雪糕做甜品,大滿足~

*需加一服務費
地址:銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
2022-09-20
  • 沙律吧
酒店級水準半自助餐~꧁  Entree 主菜 ꧂🪄 Roasted spring chicken with rosemary sauce  燒春雞 配迷迭香汁🪄 Cajun salmon fillet and prawn with lemon butter sauce煎辣三文魚,大蝦 配檸檬牛油汁🪄 Grilled seafood and chorizo macaroni西班牙辣肉腸海鮮通粉꧁  Buffet Salad Bar & Soup  ꧂自助沙律吧及是日餐湯꧁  Buffet Dessert ꧂自助甜品꧁  Coffee or Tea ꧂咖啡或茶⋯♡⋯⋯✩ •‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ ⋯♡⋯⋯♡⋯⋯燒春雞外皮燒得非常香脆,肉質嫩滑,與伴碟的迷你包心菜和車里茄非常配搭。餐廳另附上一小兜迷迭香汁,蘸一點吃雞肉會比較juicy。三文魚的肉質呈粉紅色,在明亮的水晶吊燈下稍微透光。餐廳把三文魚醃製得有點香辣,蘸些檸檬牛油汁可以把三文魚的美味昇華!大蝦size好像有點縮水,已經預先開邊,非常方便食客吃,不過肉質稍嫌烤得有點乾。自助甜品吧非常豐富,既有巧克力泡芙🍫、抹茶慕斯蛋
酒店級水準半自助餐~
꧁  Entree 主菜 ꧂

燒春雞 配迷迭香汁

煎辣三文魚,大蝦 配檸檬牛油汁

西班牙辣肉腸海鮮通粉
꧁  Buffet Salad Bar & Soup  ꧂
自助沙律吧及是日餐湯
꧁  Buffet Dessert ꧂
自助甜品
꧁  Coffee or Tea ꧂
咖啡或茶

自助甜品吧非常豐富,既有巧克力泡芙🍫、抹茶慕斯蛋糕、芒果奶凍🥭等,又有提供維記的四色雪糕,更有巧克力噴泉⛲️,選擇多元化。重點是甜品不時都會重新refill,完美俘虜了甜品控的心!!!吃膩了更可以拿一些預先切好的新鮮水果,如菠蘿🍍、西瓜🍉等,清新又健康!

相比甜品,自助沙律吧相形見絀,沙律菜款式選擇比較少,只有粟米粒、生菜、車里茄、青瓜片等,醬汁選擇不算很多。反而餐湯很有驚喜,野菌忌廉湯溫度保持得很燙熱,喝下去會吃到有蘑菇粒,風味濃郁,所以我們都encore了幾碗~ 咖啡或茶就很一般般,餐廳以自助形式提供,可以自行斟咖啡、沖奶茶或檸檬茶。不過要注意,當天餐廳只提供奶,並沒有提供冰塊和方糖,所以我們主要喝齋啡,弄不到凍檸茶!( ∙.̯∙)

/ 環境 /

這裡的環境很舒服🌟🪞餐廳環境頗大,而且樓底夠高,室內非常充滿空間感。檯同檯之間距離不算很遠,但不會讓人覺得好狹小擠逼! 雖然的自助餐沒有什麼打卡位,但在這裡可以舒適地坐在卡位坐一整個下午,感受眼前美食帶來的快樂,內心瞬間好像被治癒了一樣。💫🌼💛

/ 服務 /

餐廳收加一服務費。店員服務誠懇親切,Refill自助食物區的速度很有效率!

/ 價錢 /

▪️Weekday 平日 $168
▫️Weekend and public holiday  星期六至日及公眾假期 $188

餐廳的午市Semi Buffet包自助沙律吧、餐湯、主菜、甜品、咖啡/茶,只需$168+10%,比起坊間很多西餐廳抵食得多!最近更推出了消費券七/八折(?)的優惠,使用八達通、Alipay、WechatPay會抵食啲!如果四人或以上同行也可以享有同樣優惠!

/ 其他 /

▪️餐廳落場時間為3點左右,大家記得預早時間過來。

▪️餐廳洗手間🚾位於餐廳入面,清潔程度出色,非常乾淨。

Sonata Western Restaurant

2022-09-20 195 浏览
位於銅鑼灣珀麗酒店2樓嘅餐廳做緊半自助午餐,平日食$200就有找,好抵食主餐牌有三款選擇,紅洒燴牛臉肉、千島海鮮🍕同黑松露軟殼蟹意粉,或+$78升級叫燒牛柳/羊鞍紅洒燴牛臉肉牛臉肉整得好軟腍,紅酒味唔會過重,入口多汁細嫩黑松露軟殼蟹意粉軟殼蟹酥脆,意粉軟硬度適中,能夠掛滿醬汁,每啖都食到黑松露味任飲任食有粟米忌廉湯、咖啡、檸茶、新鮮爽口嘅沙律菜、芝士🧀生果🍉🍍🍈甜品🍰雪糕🍦、朱古力噴泉、仲有好鬆脆嘅麵包😋

紅洒燴牛臉肉
牛臉肉整得好軟腍,紅酒味唔會過重,入口多汁細嫩

黑松露軟殼蟹意粉

任飲任食有粟米忌廉湯、
咖啡、檸茶、
新鮮爽口嘅沙律菜、芝士🧀生果🍉🍍🍈
甜品🍰雪糕🍦、
朱古力噴泉、
仲有好鬆脆嘅麵包😋
2022-09-19 297 浏览
又到咗同啊媽享受週末嘅時候~今次去咗柏麗酒店試咗佢哋嘅半自助午餐。每人可以揀一客主菜,其他所有嘢都係自助式。飾品主要可以分為四大類:沙律吧、餐湯、甜品,以及飲品。煎青衣魚配香草薯仔 乾蔥牛油汁:魚肉幾滑,唔腥。擺盤都幾精緻。香草薯仔輕輕煎過,口感偏軟。搭配白酸忌廉醬。香煎大蝦意粉:香草調味唔錯,加上輕輕辣味幾開胃。意粉似是預先準備好,肉眼明顯發泡,口感好軟,易碎易斷。大蝦幾五粒,若可稍作煎煮會更好。小編相對欣賞自助餐提供嘅甜品,每一轉都會添加唔同款式。尤其是朱古力布朗尼,及朱古力慕絲蛋糕,朱古力味濃郁。整體而言:1. 環境空間舒適。2. 甜品種類稍算豐富。協奏坊西餐廳 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓電話:21278838營業時間:07:00-23:00#香港食好西 #銅鑼灣 #自助餐 #打邊爐 #野生代言人

整體而言:
1. 環境空間舒適。
2. 甜品種類稍算豐富。

地址:銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
電話:21278838