2022-08-28 11 浏览
千之味我又食千之味喇🤣🤣🤣食得千之味當然要食佢嘅壽司同刺身啦。刺身同壽司一如以往保持住平時抵食又好食嘅水準。但我今日第一次叫佢嘅炒飯。我覺得要同大家重點推介一下。千之味特盛三文魚帶子炒飯 $188圖文必符!好鬼大盒呀!🤣 睇相唔覺咁大盒,一打開發現成座山咁,無4、5個人都食唔哂,開party岩哂🥴食落發現好重料,三文魚帶子嘅份量都好足夠,食每一羹都起碼有一半係三文魚同埋帶子,食落好香口😋 個面仲鋪滿橙紅橙紅嘅蟹子,咬落卜卜脆脆小朋友好鍾意食🤣
千之味

我又食千之味喇🤣🤣🤣食得千之味當然要食佢嘅壽司刺身啦。刺身壽司一如以往保持住平時抵食又好食嘅水準。但我今日第一次叫佢嘅炒飯。我覺得要同大家重點推介一下。
千之味特盛三文魚帶子炒飯 $188
圖文必符!好鬼大盒呀!🤣
食落發現好重料,三文魚帶子嘅份量都好足夠,食每一羹都起
2022-08-26 24 浏览
今年中秋買左唔少月餅其中一間就係千之味既奶黃月餅💛💛💪🏻💪🏻不過屯門買既話個位可能難搵小小,唔係屯門地膽好易盪失路,係新青街個面過去會近啲。另外佢既壽司質素都好好食,行過可以試下。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-⧐酥皮月餅 (流心奶黃、伯爵茶奶皇)-$258◎今次有流心奶黃同伯爵茶奶皇口味,買既時侯店員會提你拎返去放入雪櫃然後食之前可以先放入微波爐丁15秒左右。依一步好緊要,個奶黃好唔好食有無流心就係睇依一丁,丁完你一切就可以發現有餡流出黎,小小熱咁真係好好食...🥰所以記得要做好依個步驟,唔怪得以前買奶皇月餅都唔好食,原來就係差咗依一下。◎流心奶黃,因為純奶皇所以蛋皇味比較重,較為傳統。◎伯爵茶奶皇,無一般奶皇咁重味同咁濟。但傳統奶黃都係我最愛既口味😍—————————————📝評分味道 ⁴/ ⁵環境 ⁴/ ⁵服務 ⁴/ ⁵衛生 ⁴/ ⁵抵食 ⁴/ ⁵—————————————📍店舖:千之味刺身壽司專門店 (雅都花園)屯門屯門鄉事會路112-140號雅都花園商場地下G4號舖

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-
⧐酥皮月餅 (流心奶黃、伯爵茶奶皇)-$258
◎流心奶黃,因為純奶皇所以蛋皇味比較重,較為傳統。
◎伯爵茶奶皇,無一般奶皇咁重味同咁濟。
但傳統奶黃都係我最愛既口味😍

衛生 ⁴/ ⁵
抵食 ⁴/ ⁵
—————————————
📍店舖:
千之味刺身壽司專門店 (雅都花園)
屯門屯門鄉事會路112-140號雅都花園商場地下G4號舖
2022-08-25
2022-08-05 33 浏览
日日都成4000幾宗確診,好多人都減少外出食飯,外賣壽司都係個幾唔錯嘅選擇。唔想成日食咩咩郎、 咩鮮,所以喺千之味買左個壽司拼盤同屋企人食。🍣 千之味壽司盛盒A(25件)$268-吞拿魚沙律軍艦大大啖呑拿魚伴沙律醬,足料。-三文魚壽司厚切三文魚塊,入口冇過分肥膩嘅感覺。-帶子壽司刺身級數帶子開邊,又甜又新鮮,入口即溶。-吞拿魚壽司吞拿魚壽司不容易處理,拎到返屋企依然紅卜卜,味道友好。-鰻魚壽司經火炙後帶有少少焦香,加埋醬汁,一流!-玉子壽司蛋香濃郁,唔會過甜,而且有咬口。-油甘魚壽司魚油豐富,食落口油香充滿口腔而且肉質鮮嫩。-龍蝦沙律軍艦龍蝦肉爽口彈牙,一啲都唔膩。屋企人鍾意食海膽,所外另外叫左兩件:-海膽軍艦 $48果真「膽」大包天,海膽肥大肉厚,味道新鮮。

🍣 千之味壽司盛盒A(25件)$268

-吞拿魚沙律軍艦
大大啖呑拿魚伴沙律醬,足料。

-三文魚壽司
厚切三文魚塊,入口冇過分肥膩嘅感覺。

-帶子壽司
刺身級數帶子開邊,又甜又新鮮,入口即溶。

-吞拿魚壽司
吞拿魚壽司不容易處理,拎到返屋企依然紅卜卜,味道友好。

-鰻魚壽司
經火炙後帶有少少焦香,加埋醬汁,一流!

-玉子壽司
蛋香濃郁,唔會過甜,而且有咬口。

-油甘魚壽司
魚油豐富,食落口油香充滿口腔而且肉質鮮嫩。

-龍蝦沙律軍艦
龍蝦肉爽口彈牙,一啲都唔膩。

屋企人鍾意食海膽,所外另外叫左兩件:
-海膽軍艦 $48
果真「膽」大包天,海膽肥大肉厚,味道新鮮。
2022-07-31 27 浏览
最近幾鍾意收工去買小食、刺身配日本酒,然後夜晚同屋企人開DISNEY+睇戲!今次收工去屯門御品千之味買咗啲刺身、佐酒小食,好快就畀屋企人食哂,佢哋仲大讚好食又新鮮!刺身:三文魚腩刺身(HKD75@5件)、帶子刺身(HKD71@6件)、特大赤蝦刺身(HKD92@5件)三文魚腩件件夠厚又大塊,油脂豐富又無筋
入口柔韌又甘香,味道夠新鮮、夠濃郁,配清酒一流!帶子刺身同樣新鮮
口感夠滑、夠彈牙及爽口
味道鮮味、甘甜
平日少吃刺身的媽媽都鍾意食!特大赤蝦刺身真係好大隻
比起平時千之味外賣赤蝦仲大隻啲!
肉質亮澤,蝦味一流,而且肉質爽彈又有黏性,好新鮮!小食:辣味螺肉(HKD28)、芝麻八爪魚(HKD32)、中華沙律(HKD25)三款小食同樣爽口又夠濃味,好過平時超市一盒盒果啲!
螺肉其實唔算辣,我平時食米線係食開三小辣,呢款對我黎講算唔辣。
八爪魚係好大隻,平時見到都係細隻,呢款大隻又夠彈形爽口,而且一啲唔韌,容易咬!
沙律依舊爽口、清爽,再配清酒,感覺好解暑!

三文魚腩件件夠厚又大塊,油脂豐富又無筋
入口柔韌又甘香,味道夠新鮮、夠濃郁,配清酒一流!

帶子刺身同樣新鮮
口感夠滑、夠彈牙及爽口
味道鮮味、甘甜
平日少吃刺身的媽媽都鍾意食!

特大赤蝦刺身真係好大隻
比起平時千之味外賣赤蝦仲大隻啲!
肉質亮澤,蝦味一流,而且肉質爽彈又有黏性,好新鮮!

三款小食同樣爽口又夠濃味,好過平時超市一盒盒果啲!

沙律依舊爽口、清爽,再配清酒,感覺好解暑!

2022-07-29 25 浏览
熱辣辣真的不願煮飯,間唔中一次偷懶外賣晚餐,買壽司一般一致贊成,沒有反對!上次偶爾路過見到有新外賣壽司店,今次抓緊機會外帶回家。🥢千之味壽司盛盒A(25件)$286裏面包括:赤身吞拿魚x2、鰻魚x4、帶子x4、玉子x4、三文魚x5、油甘魚x2、吞拿魚沙律x2、龍蝦沙律x2總括而言,醋飯柔軟度剛好,米飯不會散掉,各種魚類新鮮,我最喜歡的是油甘魚和帶子!🥢三文魚海膽卷4件$71一般很少在外賣壽司店點海膽,因為怕不新鮮,有苦味,但又實在很久沒有吃,真的很驚喜,海膽甘甜,沒有奇怪的軟爛口感。店面乾淨,外帶時更附上冰種冰袋,回家路遠也不怕,以後外賣壽司就又多一家好選擇!

🥢千之味壽司盛盒A(25件)$286

🥢三文魚海膽卷4件$71

最近天氣好熱,真係需要食返啲清爽啲嘅嘢嚟降吓溫,食壽司真係不二之選!今次嚟咗呢間御品.千之味,質素相當唔錯,價錢抵食, CP值超高!🥰🥳雖然地點有啲隱藏,但係其實相當方便,就喺大街入去少少就到!大家真係唔好介意行多兩步!😍今次叫咗以下食物❤️❤️📌藍鰭吞拿魚赤身壽司📌鐵火卷(6件)📌加州反卷(4件)📌辣味三文魚卷(4件) 📌雙色三文魚丼📌親子丼❤️‍🔥全部🍣都超級推薦,尤其是親子丼同雙色三文魚丼,刺身豐富,厚身,夠新鮮,好喜歡佢哋嘅三文魚,香味濃郁,仲有三文魚子,鹹鹹香香!大愛!❤️❤️‍🔥❤️‍🔥卷物都相當不錯,大大件,相當豐富🍣🍣🍣而家天氣咁熱,嚟呢度外賣返屋企食就啱晒!😍

今次叫咗以下食物❤️❤️

📌藍鰭吞拿魚赤身壽司
📌鐵火卷(6件)
📌加州反卷(4件)
📌辣味三文魚卷(4件)
📌雙色三文魚丼
📌親子丼

❤️‍🔥卷物都相當不錯,大大件,相當豐富🍣🍣🍣

而家天氣咁熱,嚟呢度外賣返屋企食就啱晒!😍

2022-07-23 21 浏览
食壽司一定要去千之味,每次食都唔會令人失望,價錢親民之餘質素仲要高,完全唔係普通連鎖店可以媲美。先講吓火炙類嘅壽司,火炙左口魚變壽司係我最鍾意嘅一款,燒完出嚟又香又多油,真係食極都唔夠。火炙三文魚一樣燒完都係好多魚油,加埋佢上面嘅沙律醬,非常之夾。火炙帶子配上上面一啲特製嘅沙律醬,食得出帶子嘅鮮甜之外仲有火炙嘅香味,值得一試。帶子壽司,海膽壽司,赤蝦壽司,赤身吞拿,所有壽司都非常之新鮮,食得出本身食材嘅鮮味之餘,飯嘅溫度同埋醋嘅配搭都係啱啱好。甜蝦刺身同帶子刺身一樣都係非常之新鮮嘅貨色,試過包你返唔到轉頭。

2022-07-23 13 浏览
前排同朋友離開屯門,經過呢間餐廳,就決定買啲外賣壽司啦😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂帶子超新鮮,好鮮甜😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋左口魚裙邊壽司油脂超豐富,食極唔停口😍😍😍😍😍😍🤣🤣🤣😍😍😍😍😍😍海膽壽司超足料,抵食之選😋😋😋😋😋😋😋辣三文魚卷壽司都好有驚喜,口感一流🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

帶子超新鮮,好鮮甜😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

海膽壽司超足料,抵食之選😋😋😋😋😋😋😋

辣三文魚卷壽司都好有驚喜,口感一流🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
2022-06-28 16 浏览
近排天氣真係熱到....有時放工唔想煮~最鍾意去我至愛既千之味買外賣~方便又好味~熱辣辣既天氣~真係最岩食壽司啦~千之味壽司盛盒A-25件($268)三文魚壽司X5 帶子壽司X4 鰻魚壽司X4玉子壽司X4 赤身壽司X2油甘魚壽司X2 吞拿魚沙律壽司X2 龍蝦沙律壽司X2盛盒款式多多~每種款式都可以試下~岩哂心大心細既我~材料新鮮~飯同料既比例都做得好好~而且好少見盛盒內會有帶子~油甘魚同埋吞拿魚赤身哩D比較貴既食材~哇個盛盒SET~我覺得性價比十分高~晚餐SET火炙丼-跟汽水1罐($85)丼飯內有左口魚~玉子~三文魚同埋赤蝦~赤蝦新鮮~而且超級大隻~除左赤蝦外~全部都係火炙過~食落滿滿油香咁~真係好好味~三文魚面上仲加埋芝士一齊火炙架~更加惹味
近排天氣真係熱到....有時放工唔想煮~
最鍾意去我至愛既千之味買外賣~方便又好味~
熱辣辣既天氣~真係最岩食壽司啦~

千之味壽司盛盒A-25件($268)

三文魚壽司X5
帶子壽司X4
鰻魚壽司X4
玉子壽司X4
赤身壽司X2
油甘魚壽司X2
吞拿魚沙律壽司X2
龍蝦沙律壽司X2
盛盒款式多多~每種款式都可以試下~岩哂心大心細既我~
材料新鮮~飯同料既比例都做得好好~
而且好少見盛盒內會有帶子~油甘魚同埋吞拿魚赤身
哩D比較貴既食材~
哇個盛盒SET~我覺得性價比十分高~
晚餐SET火炙丼-跟汽水1罐($85)

丼飯內有左口魚~玉子~三文魚同埋赤蝦~
赤蝦新鮮~而且超級大隻~
除左赤蝦外~全部都係火炙過~
食落滿滿油香咁~真係好好味~
三文魚面上仲加埋芝士一齊火炙架~更加惹味
2022-06-27
  • 火炙丼
  • 盛盒A
2022-06-28 25 浏览
千之味刺身壽司專門店小編又食千之味喇。話說朋友新居入伙🏠🏠係屯門呢頭。屯門又有千之味。小編期望今年內可以食晒咁多間千之味分店😂😂千の人氣壽司盛盒D(18件)$238🍱🍱,赤身吞拿魚四件,赤蝦兩件,甜蝦兩件,芥末八爪魚兩件,三文魚籽兩件同吞拿魚蓉青瓜小卷六件。🍣🍣🍣吞拿魚🐟🐟脂肪比例較少,質感較腍,但係魚味🐟🐟好濃。赤蝦🦐🦐,比蟹🦀🦀更鮮美,比魚🐟🐟更清爽,食落口感鮮嫩。甜蝦🦐🦐,口感清甜,而且肉質爽彈。芥末八爪魚🐙🐙,味道鮮味獨特,然而濃郁的芥末配合鮮味八爪魚🐙🐙十分開胃,爽口彈牙!三文魚籽,將一顆顆三文魚籽🐟🐟🐟放到舌尖,輕輕咬破,一丁點類似蛋香🥚🥚的氣味,還摻雜淡淡的醬油氣息。令人難以抗拒。吞拿魚蓉青瓜小卷🍙🍙,魚蓉食落好幼滑,配合上🥒🥒青瓜嘅清甜。相當配合。軟殼蟹反卷(🦀🦀4件)$48,暖暖的壽司飯🍙🍙包裏炸至香脆的軟殼蟹🦀🦀,一軟一脆的口感特別美味。三文魚蟹子沙律🥗🥗🥗$52,呢個相對地普通。如果青瓜絲🥒🥒可以切碎啲同埋蟹柳🦀🦀🦀份量多返少少咁就非常好喇。
千之味刺身壽司專門店

吞拿魚🐟🐟脂肪比例較少,質感較腍,但係魚味🐟🐟好濃。
赤蝦🦐🦐,比蟹🦀🦀更鮮美,比魚🐟🐟更清爽,食落口感鮮嫩。
甜蝦🦐🦐,口感清甜,而且肉質爽彈。

2022-06-24 20 浏览
家庭日總要作一定困擾的決左,大家食咩野。要合乎所有人的口味通常都是日式餐廳。屋企有人自願做步兵。甘就辛苦哂佢走遠小小,上網找到這一間外賣壽司店🍣。千之味御品。跟據步兵報道店面可以用兩個字形容「乾淨」。一間壽司店乾淨對我來說極之重要❗️因為制作的是魚生刺生等生食的。講到外賣自取壽司的話,平時多數都係爭鮮、魚尚,今次係第一次食呢間壽司,㨂左幾個set全家一齊食。一入到去店面整齊乾淨,但佢無提供座位,只有兩張企枱,所以呢間鋪頭應該做外賣居多。等緊既期間望左佢個廚房一陣,半開放式,但又大又乾淨。有陣時出街食飯都會八卦下人地個廚房咩樣,雖然唔係好知道裡面格局,但我都幾欣賞佢個廚房,乾淨闊落,成個觀感好好。外賣會送埋個保溫袋同冰比你,而番屋企中途買左少少野,所以around 45分鐘之後先番到屋企,塞番個幾盤壽司入雪櫃雪一陣先再食。咁多款入面,我最鐘意左口魚同墨魚。其實平時出街好少食左口魚,但今日呢個左口魚鮮甜唔油膩,連我屋企人都話好食。而墨魚都係出乎我意料地好食,平時食街食個D會好難咬,但佢呢個爽口之餘唔會咬唔爛。一片片白雪雪既魚身配上細膩既刀紋,爽彈既口感成為我今日至愛。另外一款意想不到既係三文
甘就辛苦哂佢走遠小小,上網找到這一間外賣壽司店🍣。
千之味御品。
跟據步兵報道店面可以用兩個字形容「乾淨」。

咁多款入面,我最鐘意左口魚同墨魚。其實平時出街好少食左口魚,但今日呢個左口魚鮮甜唔油膩,連我屋企人都話好食。而墨魚都係出乎我意料地好食,平時食街食個D會好難咬,但佢呢個爽口之餘唔會咬唔爛。一片片白雪雪既魚身配上細膩既刀紋,爽彈既口感成為我今日至愛。另外一款意想不到既係三文魚吞拿魚蓉反卷。佢個魚蓉同整體壽司配合得好好,唔會有醬料蓋過魚既鮮味,亦都唔會互相搶味,同時加上青瓜蔥絲入口清爽,係今日既黑馬。雖然平日大家都會讚三文魚有幾好食,但咁啱今日叫既三文魚都係炙燒或者有芝士、醬料等,我自己覺得加左醬料之後反而食唔出壽司質素,或者沙律醬自己會蓋過哂所有味道,所以都係謹謹試過兩口,但整體質素係好既。

Overall我都幾滿意呢間鋪頭,係絕對可以番兜以後再食or同frd 開party 既時候嗌黎食。滿意佢個性價之餘,質素都好OK(PS大推左口魚,三文魚吞拿魚蓉反卷同墨魚)。或者之後可以lunch再試下佢D丼飯or定食,因為個價錢都好幾吸引。我住附近的話應該會成日忍唔住嗌黎食😂😂。
2022-06-24 829 浏览
是日繼續吃外賣。👉🏻千之味壽司盛盒F(24件)$298赤身吞拿魚(4件)、左口魚(4件)、墨魚(4件)、赤貝(4件)、油甘魚(4件)、三文魚吞拿魚蓉反卷(4件)。魚肉鮮甜可口,飯量適中夠紮實,赤貝爽口得來充滿口感。反卷中間有青瓜,結合三種材料的精粹。大家一致喜歡吃左口魚,口感獨特,令人深深記住。👉🏻千之人氣壽司盛盒C(12件)$158火炙左口魚(2件)、火炙鰻魚(2件)、火炙三文魚腩(2件)、火炙芝士帶子(2件)、火炙芝士三文魚(2件)、火炙芝士蟹棒(2件)所有魚片都不會單薄,剛剛在店舖火炙的時候,撲鼻而來的脂肪燃燒香味,已經令人食指大動。紫蘇葉作伴碟不是只用塑料膠葉,有誠意,不抗拒可一同食用,紫蘇葉有健胃,利尿,解毒,鎮痛,止嘔,安胎功效。令壽司推致另一個層次。👉🏻千之人氣壽司盛盒E(15件)$188火炙黑椒三文魚(4件)、火炙芝士三文魚(4件)火炙三文魚魚腩(4件)三色花之卷(3件)火炙系列厚薄適中,火炙燒平均,令人想多吃幾口,有芝士和沙律醬,口味配搭得很好。花之卷亦出色壽司飯不會太多剛好一口,海膽新鮮沒有清甜入口即溶。
是日繼續吃外賣。

👉🏻千之味壽司盛盒F(24件)$298

👉🏻千之人氣壽司盛盒C(12件)$158

👉🏻千之人氣壽司盛盒E(15件)$188

有時揸車經過新墟街市都見到呢間壽司店加上有朋友推介梗係要試吓佢先個位置係雅都商場後面地鋪裏面原來都好大 仲有啲醬料飲品賣叫咗個 千之味壽司盛盒D同埋一個 三色花之戀呢個份量絕對夠兩個人食😋千之味壽司盛盒D ( $288 )三文魚腩5件辣味三文魚4件三文魚粒4件火焰黑椒三文魚4件火焰三文魚4件同埋花之戀4件呢個好好食呀口感好豐富三色花之戀( $75 )飯同魚生嘅比例好好唔會太多飯所以有足夠嘅魚生而且三文魚都好新鮮😋

有時揸車經過新墟街市都見到呢間壽司

仲有啲醬料飲品賣

叫咗個 千之味壽司盛盒D
同埋一個 三色花之戀

呢個份量絕對夠兩個人食😋

千之味壽司盛盒D ( $288 )

三文魚腩5件
辣味三文魚4件
三文魚粒4件
火焰黑椒三文魚4件
火焰三文魚4件
同埋花之戀4件

呢個好好食呀口感好豐富

三色花之戀( $75 )

飯同魚生嘅比例好好
唔會太多飯所以有足夠嘅魚生
而且三文魚都好新鮮😋

2022-06-22 18 浏览
這間御品.千之味位於屯門雅都花園嘅地舖,係一間日式外賣店舖,佢嘅款式都算好多算擇🤔!.千之人氣壽司拼盤(A)(14件)呢一款壽司拼盤(A)望著都幾好🤔,有鰻魚、蟹棒、玉子、腐皮、吉列炸蝦卷等,一次過食到不同款式嘅壽司🤤,五顏六色好吸引😍,每一件壽司嘗試到不同口感同味道😋,而每一件食材嘅味道都好新鮮😙,炸蝦卷外面包住脆卜卜蟹籽,裹面包住香脆嘅脆蝦口感味道相當之好食😚,同時整件放咗一段時間一樣咁脆口,尤其是佢嘅蟹柳味道好有口感味道帶點鮮味!.千之人氣壽司拼盤(E)(15件)呢款壽司拼盤(E)望著都覺得好吸引😲,有火炙黑椒三文魚、火炙芝士三文魚、火炙三文魚腩、三色花之卷等,一次過食到三文魚兩款部位🤔,而每一款三文魚做到4種不同味道真係唔錯🤤,每一件三文魚品質味道夠哂新鮮,當店員拎到嚟比我散發出香噴噴炙燒味道😙,尤其是佢嘅火炙黑椒散發炙燒同黑椒味😙十分之惹味,同時火炙三文魚腩相當之嫰滑十分之鮮甜😋,火炙芝士三文魚唔止得炙燒味配埋D芝士更加香濃😚,真係一款三文魚多種味道真係好正👍!.*我覺得都算幾抵食,價格又唔算貴,食物又夠新鮮,即叫即製,值得試吓👍!.

千之人氣壽司拼盤(A)(14件)

千之人氣壽司拼盤(E)(15件)
2022-06-20
10 分钟 (外卖自取)
2022-06-21 12 浏览
千之味的食物有質素,經過附近就去買外賣了🙈。店舖分店多而且價格相宜,所以是會回購的。這次去的是屯門雅都店,位於小巴站附近位置。-💥火炙壽司餐 HKD$105,心大心細的選套餐就對了,因為可一次吃到多款不同的食材。套餐有10件壽司,另有飲品附送。壽司包括:三文魚、三文魚腩、左口魚、鰻魚、熟蝦、北寄貝、八爪魚、龍蝦沙律、吞拿魚沙律及玉子。經過火炙後,令油脂滲出挺香口的。-💥自選壽司 HKD$12起,這次選擇了數款壽司,包括:三文魚、油甘魚、腐皮、辣味三文魚軍盤、芥辣八爪魚、辣味螺肉、三文魚及鰻魚小卷。魚生食材新鮮鮮味,而且肉質肥美。軍艦壽司的食材已有調味,所以不用放醬油,味道已經可以😚。小卷壽司一口一粒很方便吃,而且口感較豐富。-

2022-06-20