2018-06-15
好明顯公主係一個好容易受到誘惑嘅人,之前fb不停宣傳有間叫十三姨,食麵嘅舖頭(但呢個十三姨其實同佛山黃飛鴻一啲關係都無😅😅)再加上早兩日電視節目「搵食🍚🍙」又再次介紹,公主終於忍唔住,落雨都要去食呀經過一條橫街窄巷之後,就見到十三姨個招牌大大隻咁棟咗響度,一嘢就衝咗入去🏃🏻♀️🏃🏻♀️餐廳好有木味,唔止裝修,連放筷子牙籤嘅容器都係木嚟嘅🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳點好餸之後等咗一陣就嚟喇,一上枱就嚇親,因為見到店員要用厚隔熱手套去拎個煲俾公主。原來為咗令到個湯keep住熱,所以就用咗呢個鐵煲話說公主係一個勁鍾意食牛肉🐮🐮嘅人,但見到電視節目同埋fb介紹嘅都係呢個雞叉燒🐔🐔,就試吓呢個啦🤤🤤湯係幾清甜,甚至可以話係淡,所以佢俾咗一角檸檬你,等你加啲檸檬汁🍋,帶出鮮味。但咁都仲未夠,要加埋佢個甜豉油先夠味公主揀嘅粉絲,感覺上份量唔係好多,不過飲埋個湯就剛剛好☺️☺️而雞叉燒的確唔錯,好有炭火香味🔥🔥唔肥之餘亦都唔會鞋或者靱,但係個半熟蛋就唔得囉,公主都係鍾意食拉麵店嘅半熟蛋多啲😕😕總括而言:環境幾好,枱與枱之間有足夠空間,唔會太迫。但味道就真係無節目講到咁好食,一試無妨,再試就免了。