2020-10-25
出開旺角就周圍搵好野食,聽聞有間好火紅的十三姨,係長期都要排隊,但今日去咁岩無咩人唔洗等位,呢間招牌的老闆娘鵝肝煎蛋撈飯聽聞係必食的,今次就試住呢樣先,仲有十三么、十三飛和手撕雞伴雞油飯都好出名,呢幾樣就唯有留返下次先再試1️⃣老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 $118 (8.86/10)一見到個飯,我即刻雙眼發光,叮左一下🤩🤩🤩,是關鵝肝有成3件咁多,大大件仲要係好厚身,一點都唔係hea你,鵝肝的味道好出,好香好好食😋真係好抵食😋😋加上大大個太陽蛋🍳好靚😂,仲有炸蒜、菜莆、青蔥、大蔥和辣椒XO醬一齊撈飯食好香好正,佢有一個秘製豉油,不過有點咸,之後用左甜豉油,令到個飯更加好食😍😍我同朋友落左勁多甜豉油,職員都係咁望住我地😂個飯份量好多,本身細食的我地,竟然都將d飯食哂😋😋咁好食下次一定要再黎試埋其他個d😋😋2️⃣溏心蛋 跟餐加$6 (6.37/10)溏心蛋雖然唔係全熟,但做唔到流心的效果,唔係特別好食3️⃣雞叉燒 $24 (5.13/10)雞叉燒有些少酒味,不過味道有點淡,無咩特別,可以唔洗叫
1️⃣老闆娘鵝肝煎蛋撈飯 $118 (8.86/10)
2️⃣溏心蛋 跟餐加$6 (6.37/10)
溏心蛋雖然唔係全熟,但做唔到流心的效果,唔係特別好食
3️⃣雞叉燒 $24 (5.13/10)
雞叉燒有些少酒味,不過味道有點淡,無咩特別,可以唔洗叫