2021-06-08 63 浏览
又係一間bookmark左好耐嘅餐廳,一直都好想試佢哋嘅香草吉列牛!閒夜晚去到估唔到都幾多人排隊,果然係人氣小店!ฅ^•ﻌ•^ฅ.初見香草吉列牛$128🐮🌿呢個係餐廳招牌菜,出面好少見過吉列有香草味。選用prime級牛肩胛,肉質軟嫩,入口帶淡淡香草味,蘸埋海鹽或秘製醬汁更加帶出牛味。煎牛肉之前用牛脂掃一掃石板,就會充滿天然牛油,煎出嚟嘅牛肉散發陣陣牛香味,最正係自己鍾意幾生幾熟都可以自己控制。.安格斯牛肉鍋$88🐮🍲安格斯牛肉大大片,肉質軟腍,牛肉味濃兼有油脂香氣。味噌湯底味道唔會太咸,感覺無添加味精,鍋入面有蔬菜菇類配菜,減輕肉類嘅油膩,感覺冇咁罪惡!.以上可以+$35加配刺身/沙律及麵豉湯/南瓜湯及熱飲🍽.初見粒粒原隻軟殼蟹反卷6件$68🦀大大隻軟殼蟹炸到脆卜卜,炸粉唔會太厚,食到蟹肉。飯量適中,沾滿蟹籽令口感更豐富。.總括而言:兩個餐嘅牛肉份量都好足,牛肉高質,推介俾鍾意食牛嘅朋友!就算唔鍾意食牛餐廳都仲有好多其他選擇,例如魚生飯etc!可以試吓(●’◡’●)ノ
初見香草吉列牛$128🐮🌿

安格斯牛肉鍋$88🐮🍲

以上可以+$35加配刺身/沙律及麵豉湯/南瓜湯及熱飲🍽

初見粒粒原隻軟殼蟹反卷6件$68🦀

❣️印尼姐姐初嘗石燒牛肉❣️印尼姐姐做完檢測當然要一視同仁💗問吓佢有咩想食!食返啲好嘢忘記頭先俾人插喉檢疫嘅傷心事....姐姐話以前成日睇旅遊節目都見到人哋係舊石上面燒牛肉🤨所以好想試吓!所以我哋就搵咗呢間餐廳!「初見」就喺沙咀道球場附近!食完快快趣返屋企🤪佢嘅石燒肉都有幾款選擇!我哋就揀咗初見香草吉列牛 !外層係綠色!裏面就係粉嫩嘅牛肉!姐姐話好得意!竟然有綠色嘅牛肉😆份量都好多有十幾舊可以喺石上面慢慢燒😍輕輕燒幾下已經令到個皮微脆!咬落去嘅時候外脆內軟!肉質肥美😋仲有鹽同醬料可以沾嚟食!跟餐仲有白飯同埋一隻糖心蛋!另外再加$35配埋南瓜湯同埋刺身😍刺身有四件!三文魚好新鮮!南瓜湯好creamy😍我就揀咗和風燒汁牛肉漢堡配薯條🍔佢個份量真係大到嚇親我😜啲薯條勁大條勁粗!個漢堡包包皮烤到外脆內軟!上面放咗勁大塊嘅牛肉漢堡扒!上面有勁多大阪燒汁😋仲有好多鏗魚碎同埋蔥鋪喺上面!一啖咬落去多重口感😜超juicy😎姐姐開心到見牙唔見眼😍佢話第一次食到咁飽同埋第一次食到咁好味嘅牛肉😜
❣️印尼姐姐初嘗石燒牛肉❣️

2021-06-07
  • 初見香草吉列牛
2021-06-04 343 浏览
荃灣呢間人氣店,因為星期五六日只能walkin,我地星期五晚差唔多等左一個鐘先有位🥲餐廳食物種類都幾廣泛,有好受歡迎嘅燒物、一人鍋仲有拉麵壽司等🔆安格斯牛肉鍋$88包左一盒安格斯牛,鍋裡有各種蔬菜,本身是跟白飯但加錢轉了烏冬☺️呢個價錢無諗過可以食得咁豐富💕除左鍋入面嘅椰菜我覺得格格不入,整體都係個滿意嘅一人邊爐🫕🔆初見香草吉列牛$128 綠色的吉列牛真係第一次見,食落其實感受唔到陣香草味,但視覺上都係好衝擊🤣一個餐有十幾塊牛,份量都充足。但本身無跟任何蔬菜,只有溏心蛋,好似好dry所以加左份蔬菜🥗兩款食物都加左$35做套餐,有刺身、湯同飲品🥤刺身質素好驚喜,圖中係兩個餐份量,每人4塊刺身,新鮮仲要厚切😍湯可以揀南瓜湯/麵豉湯🔆炸和風一口芝士6粒$45芝士控一定會喜歡🧀附上蜜糖可以點,甜甜鹹鹹🤣餐廳全日唔收加一,我地兩個人埋單人均$19x,可以食到咁豐富,質素都唔差,抵食程度🉐唔怪得要排咁耐🤣
安格斯牛肉鍋

🔆安格斯牛肉鍋$88

🔆初見香草吉列牛$128

炸和風一口芝士

🔆炸和風一口芝士6粒$45
芝士控一定會喜歡🧀附上蜜糖可以點,甜甜鹹鹹🤣

炸和風一口芝士
2021-06-04 66 浏览
食過再回頭之選環境坐得舒服,抬頭向上望見到幾棵光禿禿的樹枝掛在天花板,當燈光影射牆身, 十分有意境,我喜歡!.初見香草吉列牛 $128 😋😋😋😋環觀全場,枱上必有一爐,相信這款吉列牛必食,我們當然嘗試。用隨餐附上的牛脂燒熱石塊,將牛肉燒至半熟,有點點血紅,剛剛好!軟、香、濃!糖心蛋甜甜地好好味。價錢合理有質素,很給力。.安格斯牛肉鍋 $88 😋😋😋😋一鍋菜蔬,極之豐富,加上六大塊厚切牛肉,均衡飲食!食到尾個爐都很夠熱!.六半食飯入座率已九成,食完走人,外面大排長龍,利害。
食過再回頭之選

初見香草吉列牛 $128 😋😋😋😋

環觀全場,枱上必有一爐,相信這款吉列牛必食,我們當然嘗試。

價錢合理有質素,很給力。
安格斯牛肉鍋 $88 😋😋😋😋

六半食飯入座率已九成,食完走人,外面大排長龍,利害。
2021-06-03
2021-06-03 111 浏览
係荃灣出job 一個月, 發現有間高質既食店:初見~ 個名好有詩意😌 有不同款既料理, pasta, 日式料理, 石板燒牛, 鍋物等等👍🤤特選蟹黃刺身丼(HK$148): 抵讚係同圖片影出黎既一致👍👍 又放得本整齊齊😌 有時去食日料既餐廳最怕係圖片與實物不符🤦‍♀️ 配上壽司飯&飯素~ 穩陣既味道🙆🙆朋友就叫左個安格斯牛.豚骨湯拉面(Hk$68): 性格比高, 唔會比d cheap cheap 肥牛, 好香肉味, 仲有海量既海帶🙊🙊🙊 湯有重粟米同豚骨味😌 依個價錢食晚真係唔話得👍👍不過後悔食到好飽冇叫個牛牛黎食😩😩 要下次encore 再食過😆😆叫店員幫我點完餐..先發現有得掃QR Code 落order🤦‍♀️🤦‍♀️omg

2021-06-02 7249 浏览
人生若只如初見好多時候結果都不如初見的時候美好🌞呢句【人生若只如初見】就正正係印係餐具包上咁有詩意嘅係荃灣一間日本餐廳💁🏻‍♀️平日夜晚去到都係座無虛席 可以話係荃灣嘅人氣餐廳.🎈初見香草吉列牛 ($128)吉列牛就食得多 香草吉列牛你又聽過未😋香草吉列牛絕對係初見嘅招牌菜基本上每枱都有叫呢款💁🏻‍♀️除左糖心蛋同白飯外仲附送調味碟佢嘅好處係不論生熟程度同口味都由你話事😎值得一提嘅係作為油嘅取代品 調味碟仲有幾舊牛脂!.🎈季節海鮮鍋 龍蝦湯配白飯 ($88)一百蚊唔洗就食到小獨獨一人火鍋😎本來都冇太大期望 但一上碟係超多海鮮絕對係性價比之選啊!!!有三文魚 蜆 青口 蝦 魷魚 貝類海鮮等火鍋入面仲都超多菜索哂湯汁😋.🎈套餐升級 (+$35)升級有一客刺身/沙律+湯+飲品食呢啲重口味野又點少得叫野飲衝住個野飲升級 但有驚喜嘅係個南瓜湯😋口感creamy 香甜🙌.🎈總括而言口痕想食牛肉呢到係一個唔錯嘅選擇😎⚠️注意食完會有燒肉味架🤣埋單二百多食到咁多野 性價比不錯👏👏
人生若只如初見
好多時候結果都不如初見的時候美好🌞
呢句【人生若只如初見】就正正係印係餐具包上
咁有詩意嘅係荃灣一間日本餐廳💁🏻‍♀️
平日夜晚去到都係座無虛席 可以話係荃灣嘅人氣餐廳

初見香草吉列牛

🎈初見香草吉列牛 ($128)
吉列牛就食得多 香草吉列牛你又聽過未😋
香草吉列牛絕對係初見嘅招牌菜
基本上每枱都有叫呢款💁🏻‍♀️
除左糖心蛋同白飯外仲附送調味碟

佢嘅好處係不論生熟程度同口味都由你話事😎
初見香草吉列牛

值得一提嘅係作為油嘅取代品 調味碟仲有幾舊牛脂!
季節海鮮鍋 龍蝦湯配白飯

🎈季節海鮮鍋 龍蝦湯配白飯 ($88)
一百蚊唔洗就食到小獨獨一人火鍋😎
本來都冇太大期望 但一上碟係超多海鮮
絕對係性價比之選啊!!!
有三文魚 蜆 青口 蝦 魷魚 貝類海鮮等
火鍋入面仲都超多菜索哂湯汁😋
刺身

🎈套餐升級 (+$35)
升級有一客刺身/沙律+湯+飲品

季節海鮮鍋 龍蝦湯配白飯
刺身
  • 季節海鮮鍋
2021-06-02 39 浏览
荃灣有好多嘢食 不過假日午餐時段 真係大部份舖頭都大排長龍~ 本身朋友想試另一間 但可惜店舖有突發事故 就無得食~ 見到呢間評價唔差 仲有朋友想食吉列牛~初見四色刺身丼配味噌湯 $88(三文魚 油甘魚 帶子 甜蝦 玉子 蟹柳)全部都係厚切啊!!! 全部都好鮮甜! 好肥美! 不過油甘魚就略嫌失色 雖然厚身 但油脂就唔係好多~ 初見香草吉列牛 配溏心蛋 白飯 $128份量覺得偏細塊~ 綠色香草包住牛 頭尾較多香草部分先食到勁濃郁香草味! 中間位置同普通吉列牛無分別~ 不過肉質好嫩 仲有少少肉汁!
見到呢間評價唔差 仲有朋友想食吉列牛~

初見四色刺身丼配味噌湯 $88
(三文魚 油甘魚 帶子 甜蝦 玉子 蟹柳)

初見香草吉列牛 配溏心蛋 白飯 $128
2021-05-31 66 浏览
星期一嘅晚上同朋友喺荃灣搵嘢食傾下計,諗起之前食過間吉列牛小店幾正,一於再食過!香草吉列牛 $128(轉拉麵$8)呢間嘅特色就係綠色外皮嘅香草吉列牛,滿滿嘅14塊。燒嗰陣好快熟,聽到”滋滋”聲,已經流晒口水~食落外層較脆,肉味頗濃,點埋鹽或醬汁簡直送飯一流!不過今次轉咗拉麵覺得一般,都係配珍珠米白飯更適合!野菜豆腐鍋 $58朋友想食清淡啲所以嗌咗野菜鍋,份量都唔少架!有豆腐、各種菇類、娃娃菜、鳴門卷⋯⋯重點係個底超多椰菜!配埋配白飯十分夠飽!湯底似係麵豉湯溝淡咗,幾好味,唔會太咸~
香草吉列牛 $128(轉拉麵$8)
野菜豆腐鍋 $58
2021-05-26 128 浏览
OMG 😳 So so so big in size!性價比幾高架!!!好多人排隊食😉呢間小店真係可以一次過滿足你所有願望😌😌咩款式都有!火鍋 鐵板燒 拉麵烏冬 意粉 意大利飯 漢堡 定係壽司 生食 等等都有架!和風燒餅汁吉列豬扒漢堡包配炸薯條🍟 $80哇哇哇 超大份 個burger 大過我隻手🤣🤣 吉列豬扒超大塊!好好食😋 我係勁鍾意佢個包皮 鬆軟得來但係又勁脆😍😍薯條係勁厚切 分量超多仲有配一個小沙律 麻醬☺️安格斯牛肉鍋 味增湯配白飯 $88一人打邊爐完全冇問題😋😋 呢個價錢來講 性價比幾高 幾多牛🤏 湯底係清淡的!☺️炸和風一口芝士 $45呢個要即刻食 溶化緊嘅芝士 芝士控啱晒!不過如果有拉斯嘅效果會更正🤪🤪初見 (荃灣)荃灣海壩街22號華達樓地下F號舖
OMG 😳 So so so big in size!
性價比幾高架!!!好多人排隊食😉
呢間小店真係可以一次過滿足你所有願望😌😌咩款式都有!

和風燒餅汁吉列豬扒漢堡包配炸薯條🍟 $80

薯條係勁厚切 分量超多
仲有配一個小沙律 麻醬☺️

安格斯牛肉鍋 味增湯配白飯 $88

炸和風一口芝士 $45

初見 (荃灣)
荃灣海壩街22號華達樓地下F號舖
2021-05-24 133 浏览
最近見到好多post都話呢間既牛好食,一於520就同男朋友去食下!唔知因為係520嘅關係,定係因為星期五晚嘅關係,我哋去到門口先發覺勁多人排隊!所以我哋都等咗大約半個鐘先入到去餐廳度食!🍡初見香草吉列牛 HK$128一嚟到就俾佢嘅賣相吸引咗!牛肉表面被滿滿的香草包圍,而肉質紅潤富彈性!配上已切開半邊嘅糖心蛋滑嫩香口!我最鍾意將佢煎得九成熟,食落去煎得脆脆嘅外皮包裹著已鎖住肉汁嘅牛肉,再配上佢嘅醬汁,簡直係驚為天人!🍡季節海鮮鍋配龍蝦湯 HK$88至於海鮮鍋一開始從餐牌上見到就好似好吸引,因為係配上龍蝦湯!一開始當然就先飲啖湯試下味道,雖然有龍蝦味,但係就冇我想像中咁濃郁,的確會有少少失望既!湯嘅配料其實都有好多,包括娃娃菜,冬菇,芋絲同金針菇!而海鮮方面則有好多蜆,大蝦,青口及三文魚!🍡兩食刺身 (套餐+HK$35)刺身非常新鮮,絕對媲美得上香港大部份嘅壽司店嘅質素!🍡炸雙併雞翼 HK$68分別有明太子及芝士餃子!芝士餃子無乜芝士味🥲🥲而明太子隱隱約約透出啲辣味令到我好開胃🤣🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🍽 初見📍 荃灣💰人均消費: HK$170🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

所以我哋都等咗大約半個鐘先入到去餐廳度食!

🍡初見香草吉列牛 HK$128

🍡季節海鮮鍋配龍蝦湯 HK$88

🍡兩食刺身 (套餐+HK$35)

刺身非常新鮮,絕對媲美得上香港大部份嘅壽司店嘅質素!

🍡炸雙併雞翼 HK$68

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🍽 初見
📍 荃灣
💰人均消費: HK$170
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

2021-05-23 105 浏览
📍初見見咁多人去食搞到我都心郁郁想去試下😂 一去到未開門已經拉左條人龍,心諗有冇咁堅啊?真係好食到咁?!🥴 都係啲普通居酒屋裝潢啦,不過有種加藤屋個種快餐廳feel咁🥴 同埋問佢收唔收信用卡佢竟然答我哋收支付寶😂😂拗哂頭黃店做乜用支那寶,懷疑左下係咪真黃店🥶 星期六六點walk in去食順利入坐👍🏻 坐低等食睇下佢咩料💨 ————————————————————🥘 季節海鮮鍋 $88湯底係龍蝦湯~會跟白飯的,但我就加錢轉左烏冬😚 老實講我以為個烏冬係比我放落去煮😂上枱先知係有湯煮埋比我(?????)咁樣咪浪費咗個龍蝦湯囉明明烏冬咁索汁😂,因為個龍蝦湯係不錯的,好耐先唔講呢樣講下個麵先,個烏冬麵勁林好似食緊噹噹幾蚊一個嗰啲咁,之後啲海鮮勁似急凍海鮮,我想講隻蜆由我落個下到我食完個下都冇開過口😀而且仲要係得一隻,蝦就有兩隻新鮮兩隻急凍之後俾咗一大揪魷魚同埋啲急凍蜆肉唔知想點😀 really bad trip😀 究竟點解咁多人話好食🥲🥩 初見香草吉列牛 $128好似去左個草原咁呀!😂 有個香草邊食落去咸咸地好似有啲調味咁,冇咁油膩,幾好呀呢個吉列牛☺️ 不過對比起秘我就覺得秘好食啲😂 只係佢比
📍初見
————————————————————
🥘 季節海鮮鍋 $88

🥩 初見香草吉列牛 $128
好似去左個草原咁呀!😂 有個香草邊食落去咸咸地好似有啲調味咁,冇咁油膩,幾好呀呢個吉列牛☺️ 不過對比起秘我就覺得秘好食啲😂 只係佢比起我個火鍋就吉列牛略勝一籌咁🤪 之後啲油唔知點解比得2小粒咁小,燒完幾兩三塊就要問佢攞😂 不過啲店員態度係不錯既~~ 吉利牛餐仲跟兩個溏心蛋~飽屎了😆〰️總括而言,吉列牛係正常,但係對比其他吉列牛嘅專門店都係差咁少少〰️

唔知係我太奄尖定係點啦,我真係覺得呢間野可以唔使去🥶 唔知點解佢可以喺OpenRice咁火熱🔥
————————————————————
📍地址:

初見 (荃灣)
荃灣海壩街22號華達樓地下F號舖
2021-05-21 139 浏览
今日同老公行開荃灣,諗住掃下街食野,行過見到依間舖頭裝修幾特別好文青feel,係門口睇下有咩食,比佢個初見香草吉列牛吸引左,可能夜晚6:30都比較早,都唔駛等好耐就有位,我就叫咗個初見香草吉列牛配白飯同糖心蛋,老公就叫咗炸雙拼雞翼(明太子、餃子各2隻)再加個初見邪惡炸薯條!等左10分鐘左右,終於見到香草吉列牛個真身😂😂😂綠色香草吉列包住牛肉,用石板輕輕燒幾秒就食得,個吉列仲勁脆😋😋我仲加左$要個餐,有埋湯同刺身👍👍老公話個雞翼都炸列勁脆,邪惡炸薯條其實係鹹蛋黃炸薯條,味道好夾,不過餐廳嘅環境真係勁舒服,有一幅綠色植物嘅牆,影相打卡真係唔錯!
2021-05-20 109 浏览
呢間餐廳一直係openrice熱門所以想試好耐😚 咁啱尋日要去荃灣做嘢就決定去試試🙈 1️⃣ 初見香草吉列牛 ($128)見到呢個吉列牛好特別同埋係餐廳嘅招牌菜就嗌左😍 首先份量好多有14舊牛肉!! 但係比想像中細舊🥺 味道方面相當唔錯! 肉質軟嫩 唔會話有好多肥膏同筋😋 食落外脆內軟好正!! 蘸埋燒汁一齊食更加惹味👍🏼 溏心蛋半熟 同埋有少少流心 無得輸✨ 值得一讚餐廳係會提供一舊油脂俾我地 咁燒嘅時候就唔會咁癡底🤤2️⃣ 季節鮮鍋配龍蝦湯 ($88) (+$8轉烏冬)呢個一人邊爐超級抵食😍😍 價錢唔貴但份量超多!! 鍋入面本身有大量娃娃菜、豆腐、金菇、冬菇、芋絲、獅子狗等等 海鮮類就有大量蜆肉魷魚、三文魚、青口、蝦等等✨ 呢個價錢有咁多配料真係好抵!! 湯底方面龍蝦味好出🤤 加埋海鮮落去令成個湯底更鮮甜🤍 至於個烏冬係粟米湯烏冬 粟米味好重 烏冬都好彈牙😚 鍾意嘅話可以放啲烏冬落去嘅火鍋湯底食都得 索晒啲龍蝦湯都好好味🥰 (溫馨提示: 最好快啲落晒啲海鮮落去個鍋煮熟 因為個火燒完係會自己熄咗🙈 唔快手啲落晒啲海鮮會有機會唔熟!!) 總括黎講 呢間餐廳真係好抵食 平民價錢但質素唔差 經過荃灣

1️⃣ 初見香草吉列牛 ($128)

2️⃣ 季節鮮鍋配龍蝦湯 ($88) (+$8轉烏冬)

總括黎講 呢間餐廳真係好抵食 平民價錢但質素唔差 經過荃灣嘅話可以試下🤍
今晚約咗個朋友食飯,佢話呢間初見已經bookmark咗一段日子,想同我一齊去試下😀平日夜晚七點零鐘去到都幾多人排隊😯呢個位置唔算繁華但都吸引到咁多人黎,令我多左一份期待😬我叫左個初見特選蟹皇刺身丼,朋友叫左個味噌湯野菜豆腐鍋少飯~初見特選蟹皇刺身丼係餐牌推薦既菜式,用個蟹蓋裝住啲配料,賣相吸👀 (甚至靚過幅圖片😆)蟹肉好鮮甜👍 我平時唔係特別中意食蟹膏,但佢既蟹膏非常濃郁好食!!😋 帶子新鮮肥美,底下既飯仲加左啲味素,真係好似置身日本咁,愈食愈開胃👏朋友既味噌鍋湯底係用左比較清淡既味噌,就算蛙蛙菜呢啲索汁既配料煮耐左都唔會話太鹹👍其實呢個鍋既配料非常豐富🎉 除左蛙娃菜同豆腐之外,仲有椰菜,冬菇,鴻喜菇,竹輪卷,蒟蒻,芋絲等等😁豆腐既豆香味勁重!應該用左日本來貨靚野👍👍啲菇都好鮮甜,雖然呢個鍋比較偏向似素食,不過都食到好滿足😋埋單仲唔駛加一👏 已經諗好左下次要試下個原隻軟殼🦀反卷,鹹蛋黃🍟同香草吉列🐮 🙊

平日夜晚七點零鐘去到都幾多人排隊😯
呢個位置唔算繁華但都吸引到咁多人黎,令我多左一份期待😬

豆腐既豆香味勁重!應該用左日本來貨靚野👍👍
啲菇都好鮮甜,雖然呢個鍋比較偏向似素食,不過都食到好滿足😋

2021-05-17
  • 味噌湯野菜豆腐鍋
  • 初見特選海皇蟹刺身丼
🎉成日聽日講好出名,終於同大隻仔去左食,味道同古今二一樣咁高質價錢又平民🙌🏻一個字,抵‼️❐ 初見香草吉列牛🥩配糖心蛋加左$8轉飯素飯🍚 $136評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰牛肉脂肪分布均勻肉質彈牙鮮嫩份量又多💯⟰燒完外邊香草邊好脆💥肉汁封哂係入邊一咬落去油脂同牛肉汁出哂黎💦點埋特製醬汁酸酸甜甜少咗油膩感⟰糖心蛋🥚少少甜少少醬油味流心同味道都啱啱好🌟⟰飯素有蛋芝麻紫菜同木魚好好味✨❐ 北寄貝手切青瓜蟹籽沙律🥗 $68評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰ 第一次見會加北寄貝✨鮮甜彈牙爽口同青瓜蟹籽沙律超夾‼️呢個配搭好正‼️⟰ 蟹籽沙律夠晒凍青瓜仲要無皮‼️超爽口又無渣‼️切到少少偏粗身好有口感💯⟰ 蟹籽蟹柳絲味道鮮份量多吾會食剩d青瓜🥒 ❐安格斯牛肉鍋加$5轉地獄湯🍲 $93評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰牛肉份量超多‼️牛肉片厚切有彈牙勁重牛肉味💥⟰配料有菜金菇冬菇名門卷芋絲豆腐🥬有個爐一面煮住黎食夠熱辣辣配料入味🔥⟰湯底小辣夠晒惹味🌶有少少似平時拉麵既地獄豬骨湯飲完無口渴🌟配飯食一流‼️🍚推介指數☻ ☻ ☻

❐ 初見香草吉列牛🥩配糖心蛋加左$8轉飯素飯🍚 $136

⟰ 蟹籽蟹柳絲味道鮮份量多吾會食剩d青瓜🥒

❐安格斯牛肉鍋加$5轉地獄湯🍲 $93
⟰牛肉份量超多‼️牛肉片厚切有彈牙勁重牛肉味💥

🍚推介指數
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ (10為最高)
  • 初見香草吉列牛
  • 安格斯牛肉鍋