2021-04-25 359 浏览
之前有酮學仔介紹,今日試過值得推薦👍🏻👍🏻👍🏻胡椒豬肚雞煲,個湯一流,配合蘿蔔絲麵,一試就上癮😋😋😋生酮外食,少少 dirty 已經預咗,但我食完完全冇糖暈、冇口渴、皮膚冇敏感(本人係一食錯野就起紅),問過呢到個廚,佢話個湯完全冇味精、冇糖,值得一試!#兩個人都唔係食好多嘢啫😆

#兩個人都唔係食好多嘢啫😆
2021-04-14 375 浏览
其實我從來都無寫過食評.通常都係睇人評😅但我覺得要寫黎支持下!之前經openrice買左張coupon優惠時段(0545-1930)每位HK$287.. 而且用BOCpay付款每人可以減多HK$60.. 即係每人只係HK$227 ..已經超值啦我地約1730到達.. 已經俾我地入坐🤣坐左一陣再右...1. 先來5個餐前小食(可以無限添加) 鴨血同花生都好開胃!2. 之後再黎5款刺身.. 我地只係2個人..但都整到成條船靚一靚俾人客... 誠意十足👍3. 繼續就係黎個雞煲(可以無限添加) 雞煲配有支竹同豬皮! 好野味!4. 之後再自選湯底打邊爐..而唔係就咁加湯 一黎見到個煲...就覺得好有誠意😂😂 我地選左豬骨鍋底.. 再自動來一個海鮮拼盤(有蟹、蝦、蜆、龍躉魚、魷魚🦑、青口、鮑魚)除左蟹之外其餘都可以無限添加!重有牛頸脊、黑豚肉、水餃、鬼馬油炸鬼、鮮三寶丸、魚皮、響鈴、菜盤、烏冬... 都係任叫... 不過根本無能力encore😅! 5. 最後黎一件mini cheese cake! 完美!侍應態度有禮亦好好服務!食物質數樣樣都頗好!我之
其實我從來都無寫過食評.通常都係睇人評😅
但我覺得要寫黎支持下!

之前經openrice買左張coupon
優惠時段(0545-1930)每位HK$287..
而且用BOCpay付款每人可以減多HK$60..
即係每人只係HK$227 ..已經超值啦
我地約1730到達.. 已經俾我地入坐🤣
坐左一陣再右...

1. 先來5個餐前小食(可以無限添加)
鴨血同花生都好開胃!
3. 繼續就係黎個雞煲(可以無限添加)
雞煲配有支竹同豬皮! 好野味!
4. 之後再自選湯底打邊爐..而唔係就咁加湯
一黎見到個煲...就覺得好有誠意😂😂
我地選左豬骨鍋底..
5. 最後黎一件mini cheese cake! 完美!

侍應態度有禮亦好好服務!
食物質數樣樣都頗好!
我之前食倫哥私房菜..都係類似既食物
但我覺得呢間餐廳質數比那間更好!

唯一係我覺得地點可能無咁就腳!
如果我唔係住附近都未必會知有呢間餐廳!
希望繼續保持好質數!💪🏻💪🏻
下次會繼續幫襯!

2021-04-14
用餐优惠
優惠券
2021-03-30 228 浏览
剛剛開始發掘將軍澳的好吃餐廳🍴比較用心的一間餐廳,剛坐低的時候經理會同你解釋整個吃的過程,首先會上咗小吃先,小吃有黑木耳、花生🥜,蝦餅等等,係可以追加嘅,特別係蝦餅啦真係幾好食可以值得追加㗎,而出邊就有飲品櫃烏龍茶汽水自取任飲嘅,當職員見到你食完小食之後就會上一個刺身拼盤,有三文魚帶子蝦仲有海膽添,出嚟嘅時候噴住煙,可以影相同打卡接住落嚟就會到第二round雞煲,非常入味仲可以無限添加,最後一round就係火鍋啦,真係落足本,有蟹、鮑魚、魚一個海鮮船,仲有靚嘅牛肉丸類菜類個打邊爐嘅鍋好有中國色彩,而邊爐嘅湯底仲有好多款㗎,我就揀咗花膠湯底啦,夠美顏嘻嘻🤭真係有一嚿嚿嘅花膠總體而言非常唔錯,服務好食物質素高而且仲有好多打卡位
總體而言非常唔錯,服務好食物質素高而且仲有好多打卡位
2021-02-18
  • 餐前小食
2021-03-10 271 浏览
街坊成日路過見人地成枱食物都覺得好正終於可以試試佢招呼好好 由入門口, 落單到上菜姐姐都好好人好NICE食得開心好重要餐廳有做小菜  但我地的目標係火鍋放題$338 加一再9 折150 分鐘  提提你  而家餐廳只開到10 點所以要食盡的話  最遲7 點半好入座啦咁就可以逐樣食大部份食物都係任食  餐牌有寫明邊D 唔refillable整體黎講用料新鮮  放題黎講飲品選擇唔算好多  不過都夠先係前菜  有6 碟食唔哂呀  麻辣鴨血  花生魚乾  豆角  蝦餅(好食) 炸三文魚件  木耳之後到剌身跟住係雞煲佢應該係炒一大鑊然後每枱分D好好食!!  有豬皮好想再添但要留肚食火鍋原本以為佢係同雞煲加湯變火鍋原來係另外再開一個鍋  好大個  好誇張 XD火鍋食材種類唔算多  但應該係揀過先放出黎  都唔係HEA料我唯一略嫌個湯底咸左小小我地兩個人食  其實佢基本一round 放出黎的食物都食唔哂淨係fill左一round其中幾樣整體黎講係食得開心滿意下次可以黎試下其他湯底  希望會再好食D
街坊成日路過見人地成枱食物都覺得好正
終於可以試試佢
招呼好好 由入門口, 落單到上菜姐姐都好好人好NICE
食得開心好重要

任添雞煲
花膠湯底火鍋
海鮮火鍋
2020-12-06 307 浏览
每次經過見到門口有廣告版外賣火鍋,天氣得番14度,打電話黎book呢個火鍋盛宴先!太多野食,食到個個頂住個肚!我地去到拎外賣時,店主已經準備好晒,幫我pack箱,重幫我拎埋去坐的士!好多野食,海鮮新鮮,返到屋企d蝦重跳扎扎架!!!肥牛勁正,糕蟹好好食!!我點左香茜皮蛋湯底,湯底勁濃,又多皮蛋!重有好多野食!好貼心有晒火鍋配料,唔駛自己準備,只需準備個爐、煲、筷子、碗,就可以坐定定響屋企一路睇電視一路食雞煲打邊爐!岩晒而家無得成班朋友出街食飯,下次同朋友聚會再訂先!!
太多野食,食到個個頂住個肚!

外卖自取
2020-12-03 311 浏览
初心初心你會諗起啲咩?我會諗起不忘初心,而今日去既就係「初心」既火鍋店🥢會有餐前小食,但有兩款餐前小食是指定的(四季豆、花生🥜已有另外兩種係每日更新的)今日試到既係黑松露芝士蝦多士,三文魚天婦羅🍤)而餐前小食仲有木耳(有少少似譚仔嘅辣木耳)仲有豬紅。尚盛刺身(只有呢個唔可以追加)包括:海膽🥰帶子、北寄貝、三文魚、赤蝦,每樣都好新鮮,即叫即整,以每樣刺身都有海水🌊既味道,有額外嘅紫菜俾你包海膽。麻辣雞煲(都可以追加)勁足料既🐔煲,有四個辣度可以簡(無辣,小辣、中辣、大辣)師傅用咗特別醬料去炒雞,愈食愈想追加,好彩既係追加唔洗🥰🥰同埋佢加咗以往我哋最想係雞煲見到嘅豬皮一齊炒,令到豬皮爽口得來相當入味😋之後再叫左一個香茜皮蛋鍋作為打邊爐,佢好特別一個送,油炸鬼包住蝦滑🦐你仲有魚皮,佢有一個係鯪魚球丸,除咗蟹類之外其他海鮮都可以追加。而且隻蟹🦀相當多膏。最後仲會有一個cheesecake 🍰作為尾聲,舖員服務態度非常好,詢問佢會詳細講解比佢聽😊而環境相當闊落。已有一個比較特別嘅地方就係打邊爐用嘅鍋,以為傳統中式嘅花紋作為圖,睇落另有一番風味。
初心
初心你會諗起啲咩?
我會諗起不忘初心,而今日去既就係「初心」既火鍋店🥢

尚盛刺身(只有呢個唔可以追加)

麻辣雞煲(都可以追加)

2020-12-02 200 浏览
新開既呢間餐廳平時會做點心飲茶,夜晚就會變火鍋放題! 經過見到佢既點心都幾吸引!超值套餐(椒鹽魷魚酥、生菜、福建海皇炒飯、燒賣皇、鮮蝦腸&金錢肚)呢個餐真係好抵食,因為有點心、有菜、有小食又有一大碟飯,性價比好高! 椒鹽魷魚酥新鮮炸起而且炸漿超薄、魷魚味突出同埋夠哂彈牙! 福建海皇炒飯超足料而且炒飯粒粒分明、加上唔同種類海鮮炒埋好好食!點心方面雖然係套餐但都唔會縮水、燒賣大大粒蝦肉彈牙豬肉亦都爽口! 金錢肚味道好出色而且都係爽口完全唔會淋哂!鮮蝦腸正正常常幾鮮味!山竹牛肉球真係好想食所以就嗌,咬落唔會炒哂或者淋過龍、保持到有少少咬口而且牛肉味都仲保留到!錦鹵雲吞呢個好少地方有得食,呢到既都幾有特式,雲吞夠薄脆而且芡汁濃又有唔同既配料,包括叉燒同鮮蝦等等!

山竹牛肉球

錦鹵雲吞

2020-11-29 160 浏览
$328 就可以一次過食到魚生、雞煲、邊爐,真係好抵食。一開始會有7碟小菜,酸酸辣辣好開胃之後到魚生,有三文魚、海膽等正路野,算係不過不失。到主角雞煲,佢預先已經整得好入味,再煮嘅時候香料都好重手,啲雞的外皮有少少脆,非常好食。邊爐方面,係海鮮為主,印象中有7-8種。鮑魚上到枱仲識喐,扇貝就算唔點豉油都好惹味!最後仲有甜品。總結黎講好正!
$328 就可以一次過食到魚生、雞煲、邊爐,真係好抵食。
一開始會有7碟小菜,酸酸辣辣好開胃

之後到魚生,有三文魚、海膽等正路野,算係不過不失。
最後仲有甜品
總結黎講好正!
2020-11-28 2028 浏览
👭知己談心之....「初心」任食任飲海鮮餐⋯⋯超新鮮🦪🦐🐟🦑🐙🦞🦀🦐🐖🐂🥬🥒🌽🍰🍺🥂🍹皇帝式享受.....仲要無限漆加,多嘢食到第一Round都食唔曬🤣————————-俗語話...強中自有強中手😀 ...一山還有一山高但原來...平中自有平中平😆 ...仲要食物平靚正—————————-收工約咗好朋友食飯,朋友住喺呢到附近,話有間任食食海鮮火鍋好正,任食海鮮😍😍😍😍😍去到食....wow😍真係點只任食海鮮咁簡單————————-🟫小食:蝦多士、豬紅、炸魚皮、肉豆、木耳、花生….....🟩第一道菜:刺身拼盤:牡丹蝦、帶子、三文魚腩、北寄貝:吞拿魚刺身、海膽青瓜、配上紫菜、紫薯大大隻帶子、刺身鮮甜👍——————————🟧第二道菜:熱辣辣嘅🐔煲:色香味俱全,大中小辣任君選擇,配料多不勝數,香氣四溢。芫茜、洋蔥🧅、蒜頭🧄、薑、蔥.........等等,足料配撘,令到雞肉吃時更加散發出香氣、滋味出色👍——————————-🟩第三道自選火鍋湯底:我就梗係食女士至愛滋補既花膠豬骨:足料又大件條花膠,夠曬火喉,又腍又甜,咁靚材料既花膠,梗係要飲反碗先🥰——

👭知己談心之....
「初心」任食任飲海鮮餐⋯⋯超新鮮
多嘢食到第一Round都食唔曬🤣
俗語話...強中自有強中手😀
...一山還有一山高
但原來...平中自有平中平😆
...仲要食物平靚正
去到食....wow😍真係點只任食海鮮咁簡單
🟫小食:
蝦多士、豬紅、炸魚皮、肉豆、木耳、花生….....
🟩第一道菜:
大大隻帶子、刺身鮮甜👍

——————————
🟧第二道菜:
熱辣辣嘅🐔煲:

——————————-
🟩第三道自選火鍋湯底:
我就梗係食女士至愛滋補既花膠豬骨:

🟦第四道火鍋配料出場:
海鮮大會😍😍😍:
仲郁梗好新鮮既大大隻包魚🦪⋯⋯生蠔、大蝦🦐、蜆、青口、龍躉片🐟,望見都發曬光😍😍😍既膏蟹🦀⋯⋯
包魚🦪的新鮮爽甜、肉彈牙,龍躉肉質鮮甜滑溜,每款海鮮又甜又正,最重要仲係非常新鮮👍👍👍👍😍😍😋😋

—————————-
🟥第五丶六、七、八、九、十.......多款等等,多不勝數的選擇,真係食到呢刻,都飽到捧住個肚😂😂😂😂😂😂
滿佈油脂的極上肥牛、鮮嫩鮮甜,黑豚肉的爽滑、手打各款丸類、水餃🥟材料夠爽,魚腐鮮甜、響玲,各款新鮮蔬菜🥬、🌽、🥒、🥦、🍠⋯⋯等等

———————————
🟨驚喜甜品
真係好有驚喜既甜品🍮,完全無唸過有我最愛吃的芝士蛋糕🍰,一路食一路估,酒樓多數都係糖水之類既嘢,原來係好邪惡但又不能不吃的芝士蛋糕🍰⋯⋯
兩眼發光😍😍😍😍的我,又怎能抵擋咁邪惡既誘惑⋯⋯😅😅😅😅😅

—————————
真係好有特色的一間火鍋
但又係一間唔只火鍋火鍋
又有上盛既刺身、又有特色既雞煲、又有無敵價新鮮上乘的海鮮🥰🥰
仲有驚喜既甜品🍮
————————
完全係開心到🥳⋯⋯
真係簡單得嚟又一D都唔簡單😂
所以開心🥳⋯⋯就係咁簡單😘😘😘😘
—————————

2020-11-27 1101 浏览
見到新開呢間火鍋店嘅名就想試吓,估唔到啲嘢食咁高質、又咁多嘢食之餘,價錢都仲咁抵😱😱😱🍲 火鍋放題 ($338/1位)唔好以為佢得火鍋食就收三百幾!呢三百幾總共包咗六碟前菜、一盆剌身、一個雞煲、火鍋任食、飲品任飲、驚喜甜品!仲要除咗蟹都可以任添!🥓 前菜六樣前菜包括麻辣鴨血、炸魚、麻辣木耳、黑松露炸蝦餅、花生、菜。 前菜以辣為主,每樣都好開胃。特別係花生好惹味好香,黑松露蝦餅又超香,鴨血都好揼本!🍣 剌身剌身都有成七八種,仲夠曬鮮甜,唔點鼓油都正嗰種!我特別鍾意嗰四塊肥厚三文魚,好肥美好正🤩 鮮蝦同帶子都好鮮甜😛🐥 雞煲雞煲好誇張好大煲😭 落雞煲前店員會問我想要大、中、小定唔辣,我揀咗小辣覺得極唔辣,基本上所有人都食到,如果想食多啲辣要叫大/中辣!Anyways! 啲雞好香滑調味好好,我冇後悔揀小辣咖因為唔知辣咗會唔會反而蓋過佢嘅原汁原味😍 係靚雞煲黎唔係cheap咖!入面除咗極多雞仲有洋蔥、菇、腐皮、豬皮等等😋🍲 火鍋火鍋仲可以自選多種湯底,唔係雞煲加水就算,好有heart啊🥺🥺 我哋揀咗豬骨湯底,好香甜,入面有幾舊超大舊嘅豬骨,一啲都唔慳皮,我超級懷疑老細賺唔到錢⋯ 火鍋一滾起,啲

🍲 火鍋放題 ($338/1位)
唔好以為佢得火鍋食就收三百幾!呢三百幾總共包咗六碟前菜、一盆剌身、一個雞煲火鍋任食、飲品任飲、驚喜甜品!仲要除咗蟹都可以任添!

🥓 前菜

🍣 剌身

🐥 雞煲

🍲 火鍋
火鍋仲可以自選多種湯底,唔係雞煲加水就算,好有heart啊🥺🥺 我哋揀咗豬骨湯底,好香甜,入面有幾舊超大舊嘅豬骨,一啲都唔慳皮,我超級懷疑老細賺唔到錢⋯ 火鍋一滾起,啲餸就到齊啦~ 有手打丸/餃類已經有七種,每種3-4粒,幾款手打丸都好高質好滑😋 肉類有黑豚肉同肥牛,肥牛好厚切唔係薄咖!肥牛真心推介,唔點醬油都好好食。

最後仲有驚喜甜品cheesecake添🤩
2020-11-25
  • 極上肥牛
  • 麻辣雞煲
  • 餐前小食
  • 尚盛刺身
2020-11-26 172 浏览
中午同媽咪去嘆吓茶呢間店係地舖好方便點左依堆嘢食脆香韭菜果睇落去炸得唔錯食落有少少驚喜因為一咬開係有肉汁平時外邊點嘅都會比較乾八珍錦鹵雲吞我其實好鍾意食錦鹵雲吞好少店有得食沙嗲肥牛炒河非常大份佢啲河粉整得幾有口感晶瑩蝦餃王小籠包呢兩款都好貼心可以逐件叫兩件起有掙扎過究竟叫豉汁蒸鳳爪定係包汁雞腳好最後都係叫咗蒸鳳爪山竹牛肉球香芒凍布甸個布甸入口係好滑好重芒果味其實就算唔加花奶都好夠味我見到佢哋仲有得點芝士蛋糕同埋晚市有啲任食既火鍋
中午同媽咪去嘆吓茶

我見到佢哋仲有得點芝士蛋糕
同埋晚市有啲任食既火鍋
2020-11-13
午餐
First Heart❤️ Highly Recommemded Universal Seafood & Chicken Hot Pot Restaurant♨️🥢💫..一間係正將軍澳市中心既粵菜火鍋店♨️,正正就在海濱🌊 沿海發展地段位置,而且呢邊愈來愈多正商店相繼開了,DonDonDonki🐧 已經開幕,人流應該愈來愈旺,帶動附近一帶的商店。.今次就吃了一間質素好、性價比很高的火鍋店呢,食物具水準、服務很到位、環境光猛寬敞又舒適,$338 真係可以來吃一頓:豐盛✨ 開心又愉快既火鍋之夜喔。.先來點 ll:涼拌菜 (雲耳、四季豆)、黑松露蝦多士、椒鹽三文魚頭粒、味付螺肉、醃蘿蔔,樣樣質素都不錯。悄悄告訴你,下午時段係做粵菜 & 點心,質素真的有保證。.再來一客 l刺身船🍣 Sashimi Platter]l:三文魚、鮮帶子、吞拿魚、八爪魚、海膽、牡丹蝦,擺盤美美,而且新鮮好吃。.中段就來一鍋 l雞煲🐥 Spicy Chicken in Pot]l,辣度可以自己選擇,雞煲很豐富配料亦不少:腐竹、洋蔥、彩椒、雜菌、芫茜,仲有主角嫩嫩雞🐣,仲可以追加呢。.吃過雞煲就可以開始吃火鍋,餐廳有7款自

先來點 l[餐前小食🥢]l:涼拌菜 (雲耳、四季豆)、黑松露蝦多士、椒鹽三文魚頭粒、味付螺肉、醃蘿蔔,樣樣質素都不錯。悄悄告訴你,下午時段係做粵菜 & 點心,質素真的有保證。

再來一客 l[尚盛刺身船🍣 Sashimi Platter]l:三文魚、鮮帶子、吞拿魚、八爪魚、海膽、牡丹蝦,擺盤美美,而且新鮮好吃。

中段就來一鍋 l[麻辣雞煲🐥 Spicy Chicken in Pot]l,辣度可以自己選擇,雞煲很豐富配料亦不少:腐竹、洋蔥、彩椒、雜菌、芫茜,仲有主角嫩嫩雞🐣,仲可以追加呢。

吃過雞煲就可以開始吃火鍋,餐廳有7款自選火鍋湯底 Sauce Base♨️,而我就挑選了:l[花膠北菇菜膽鍋🍲 Mushroom Vegetable w/ Fish Soup]l。一款滋補燉湯,趁未開始火鍋,先喝一口湯頭吧,夠火喉味濃,喝下感覺暖笠笠。

火鍋配料亦同樣超班😍,先來一客 l[環球海鮮船🦀🦐🐟🐙🐚 Universal Seafood Boat]l,真的不得了。鮑魚、青口、生蠔、海蝦、爆多膏蟹、海蜆、石斑魚,未吃已看出食材超新鮮又豐盛,而且亦可以追加啊啊啊啊。

除左海鮮任食,一般火鍋配料亦不少:極上肥牛🐮、黑豚肉🐽、野菜盛放🥬🥕🌽🥔🥦、多款火鍋配料 (丸類🍢、餃類🥟、麵食🍜),都同樣精彩,同樣無限追加。
飲品方面:非酒精類飲品🍹🥤 & 熱蕎麥茶 Buckwheat Tea🍵,可無限添加,我呢晚都飲左4 、5罐飲料呢。呢晚真係吃得十分滿足,最後捧着肚皮離開了。有機會來試試午市Dim Sum🥢 相信質素亦同樣不錯呢。
×××[初心 -First Heart]×××
©將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖
初心是什麼?怎麼在社會的洪流中保持初心?或者在價值觀衝擊之中,仍能保持初衷,以顧客為主,把盈利放在後面才是吧位於將軍澳的初心,意想不到竟然是間中菜館,更想不到是竟然是午市點心,晚市火鍋放題的店。舖面算光猛,地下乾淨亦無油漬,侍應大都有點年紀但十分殷勤有禮$338 超巨量火鍋放題放題8部曲之1餐前小食 (任食)鴨血跟炸三文魚腩,黑松露蝦餅都是不俗之選,都是温熱而惹味,少有地具質素的前菜之2刺身拼盤(非任食)賣相一流,當中竟然還有一支液態氮,製造迷幻氣氛,既有視覺效果又有趣除了日常刺身之外竟然有海膽,非常驚人!之3麻辣雞煲(任食)中辣雞的份量應該有半隻,雞肉不會過熟,嫩滑無過多骨碎,當中有大量蒜頭洋蔥跟豬皮,非常惹味。不過中辣不太夠勁,喜歡吃辣的朋友不妨點大辣,應該不難之4自選火鍋湯底我們選了蕃茄美人鍋,大量番茄 秀珍菇 大蒽,湯底濃郁,算是眾多湯底之中比較清淡的一個選擇,而蕃茄的味道即使煮了很久仍相當不錯,酸甜交雜之5 環球海鮮船(蟹類之外可以任食)內容非常豐富除了號還有青口 鮑魚 魚片 抹下佢還有超肥美的蟹 跟蜆,更難得的是全部都新鮮,似是剛剛從魚缸中捉起來的呢!值得一提,蟹膏超多超肥

$338 超巨量火鍋放題
放題8部曲之1

餐前小食 (任食)

之2
刺身拼盤(非任食)

除了日常刺身之外竟然有海膽,非常驚人!

之3
麻辣雞煲(任食)中辣

之4
自選火鍋湯底

之5
環球海鮮船(蟹類之外可以任食)

值得一提,蟹膏超多超肥美!鮑魚非常大隻,那些生蝦更是一直在跳動呢!

之6
牛肉,黑豚肉,菜拼盤,多種火鍋配料
肥牛份量雖然不多,但竟選用了牛頸脊!牛肉煙韌帶牛香,黑豚肉偏瘦

在拼盤裏面的菜心跟生菜也算是不錯,新鮮水份充足,粟米煮到最後也很鮮甜。

此外他們的水餃也是非常飽滿,鬼馬油炸鬼煮一會就吃非常惹味,爽脆中帶點肉香。

丸類比較普通

之7
非酒精類飲品跟熱蕎麥茶(任飲)
其他飲品我沒有選,光是炒得超香的熱蕎麥茶的甜香,已經贏透了我的心

之8
驚喜甜品
是一份很普通的芝士餅,沒有什麼特別

電話訂座有九折優惠,也就是$338一位就是你最後的價格,自我吃到了150%飽,以及食品的質素來說,很超值!
2020-11-21 89 浏览
老公是火鍋控,見將軍澳區有火鍋放題,身為將會軍澳友一定要試吓。火鍋套餐有前菜小食、刺身、雞煲、海鮮、仲有多種配料。海鮮竟然係任食,而且質素唔錯、剌身除左有三文魚同蝦之外,仲有海胆,仲好貼心咁配埋紫菜比你。湯底揀左花膠菜膽湯,湯感覺真材實料,有燉湯feel ,飲完冇好口渴,仲有超大隻花菇。餐廳服務都唔錯,侍應會主動幫忙換碟。食飽之後,仲有個驚喜甜品,芝士蛋糕。個芝士蛋糕超好味,好少火鍋店既甜品咁認真。
老公是火鍋控,見將軍澳區有火鍋放題,身為將會軍澳友一定要試吓。火鍋套餐有前菜小食、刺身雞煲、海鮮、仲有多種配料。海鮮竟然係任食,而且質素唔錯、剌身除左有三文魚同蝦之外,仲有海胆,仲好貼心咁配埋紫菜比你。湯底揀左花膠菜膽湯,湯感覺真材實料,有燉湯feel ,飲完冇好口渴,仲有超大隻花菇。餐廳服務都唔錯,侍應會主動幫忙換碟。食飽之後,仲有個驚喜甜品,芝士蛋糕。個芝士蛋糕超好味,好少火鍋店既甜品咁認真。
2020-11-20
2020-11-21 797 浏览
行完將軍澳驚安後,經過呢間#初心, 望入裝修很有格調, 仲有火鍋放題食, 今日很肚餓, 於是便入去擦番餐先. 先黎#餐前小食前菜是冷盤, 有四季豆, 蝦餅, 鴨血同小雲耳, 好開胃, 樣樣都夠味~ #剌身有帶子, 八爪魚, 三文魚,牡丹蝦,海膽, 美味新鮮🥳,回味中…. #雞煲選了少辣,雞件好滑身, 用上洋蔥, 辣椒同蔥爆得好香噴噴很惹味👍#環球海鮮船嘩~ 好正呀, 買相有10分的海鮮船很豐盛, 新鮮超吸睛, 龍躉腩片, 新鮮鮑魚同蝦 (仲識郁㗎,蝦扎扎跳)青口同蜆, 肥美既蟹爆晒膏堅正, 好回味啊~除了蟹之外, 所有海鮮都可以追加, 真係食佢地都好夠飽啦 此店湯底堅係真材實料,故一定要記得未放食物之前要飲番碗湯試真佢味道~配料極上肥牛雪花平均分佈, 牛味好香, 黑豚肉肥瘦適中很有彈性, 野花盛放, 肉丸 魚皮餃水餃, 嚮玲、炸魚皮,真係要咩有咩咁….,真係啱晒大胃王啊~最後甜點係我至愛芝士蛋糕, 飽到上心口都要食埋佢呀! 今日食呢間真係超滿足又好抵食, 海鮮質量高, 仲要係任食, 任飲, 故大家行過路過都唔好錯過啦~

先黎#餐前小食

#剌身

#雞煲

#環球海鮮船

最後甜點係我至愛芝士蛋糕, 飽到上心口都要食埋佢呀!

2020-11-19