2020-11-27
見到新開呢間火鍋店嘅名就想試吓,估唔到啲嘢食咁高質、又咁多嘢食之餘,價錢都仲咁抵😱😱😱🍲 火鍋放題 ($338/1位)唔好以為佢得火鍋食就收三百幾!呢三百幾總共包咗六碟前菜、一盆剌身、一個雞煲、火鍋任食、飲品任飲、驚喜甜品!仲要除咗蟹都可以任添!🥓 前菜六樣前菜包括麻辣鴨血、炸魚、麻辣木耳、黑松露炸蝦餅、花生、菜。 前菜以辣為主,每樣都好開胃。特別係花生好惹味好香,黑松露蝦餅又超香,鴨血都好揼本!🍣 剌身剌身都有成七八種,仲夠曬鮮甜,唔點鼓油都正嗰種!我特別鍾意嗰四塊肥厚三文魚,好肥美好正🤩 鮮蝦同帶子都好鮮甜😛🐥 雞煲雞煲好誇張好大煲😭 落雞煲前店員會問我想要大、中、小定唔辣,我揀咗小辣覺得極唔辣,基本上所有人都食到,如果想食多啲辣要叫大/中辣!Anyways! 啲雞好香滑調味好好,我冇後悔揀小辣咖因為唔知辣咗會唔會反而蓋過佢嘅原汁原味😍 係靚雞煲黎唔係cheap咖!入面除咗極多雞仲有洋蔥、菇、腐皮、豬皮等等😋🍲 火鍋火鍋仲可以自選多種湯底,唔係雞煲加水就算,好有heart啊🥺🥺 我哋揀咗豬骨湯底,好香甜,入面有幾舊超大舊嘅豬骨,一啲都唔慳皮,我超級懷疑老細賺唔到錢⋯ 火鍋一滾起,啲
🍲 火鍋放題 ($338/1位)
🥓 前菜
🍣 剌身
🐥 雞煲
🍲 火鍋
火鍋仲可以自選多種湯底,唔係雞煲加水就算,好有heart啊🥺🥺 我哋揀咗豬骨湯底,好香甜,入面有幾舊超大舊嘅豬骨,一啲都唔慳皮,我超級懷疑老細賺唔到錢⋯ 火鍋一滾起,啲餸就到齊啦~ 有手打丸/餃類已經有七種,每種3-4粒,幾款手打丸都好高質好滑😋 肉類有黑豚肉同肥牛,肥牛好厚切唔係薄咖!肥牛真心推介,唔點醬油都好好食。
最後仲有驚喜甜品cheesecake添🤩