2020-10-04 286 浏览
之前試過他們的點心發覺唔錯所以即刻同友人夜晚試下佢哋嘅海鮮放題, 我可以講佢哋係將軍澳區食海鮮放題火鍋最好既一間, 一開始會有隻刺身船,上枱好靚,打卡一流, 跟住有個雞煲, 佢味道啱啱好,唔係好濃好咸果種,煱底我哋叫咗個淮山杞子燉雞湯,湯底真係真材實料, 記得先飲湯先至打邊爐, 我哋最後將烏冬放落呢個湯底度, 啲彈牙烏冬索咗啲湯汁, 真係好正,海鮮又生猛, 鮑魚上枱仲陏緊, 啲蟹好多糕好大隻,睇得出係有heart嗰種 ,仲要係任食, 飲品任飲,超級抵食,已經諗住再約屋企人去食過
2020-09-25 1297 浏览
晚上和朋友在這裏吃海鮮火鍋。這家店是新開張的店鋪,可以肯定一定會絕對爆紅。308+1,打85折或者6位送1位。最重要是海鮮任吃, 而且全部貴價海鮮質量很高。絕對是值回票價。建議大家一開始所送的其它食物不要吃太多留肚吃海鮮。一開始先上6小碟,小食和魚生拼盤。小食有木耳,豆角,炸魚腩,日本蝦餅,日本螺肉和毛豆。魚生拼盤整體中規中矩還可以。大部分屬中價魚生。之後上的雞煲也中規中矩。稍然味道不夠濃,個人認為淥鼎記相對會比較好吃。戲肉在於任食海鮮火鍋。我們點了很特別的海螺雞湯湯底,整隻雞用來作湯底加上海螺實在不錯,而且湯鍋使用北京涮涮鍋的器皿,實在非常有國內風味。重點是生蠔鮑魚帶子羔蟹龍躉肉青口海蝦任食兼全部超新鮮👍👍特別是鮑魚生蠔和帶子體積非常大。任吃絕對值回票價。而且絕對不是平价貨。所以基本上不會吃太多牛肉,蔬菜拼盤蟹肉棒或丸類食物。而且這裏服務非常好。不過今天全場爆滿基本上服務員應接不暇。最後每人送一份芝士蛋糕,埋單282元實在超值。絕對一定要encore👍👍

2020-09-25
  • 海鮮拼盤
2020-09-25 263 浏览
今天來到將軍澳和朋友吃晚飯。經過這家新開的店鋪於是入內吃下午茶。這家店面積不大,夜晚是做自助火鍋下個是吃點心。服務員服務水平非常好,很有禮貌和客氣。在香港這種水平的服務實在值得稱贊。下午茶大中小點全面小點計算。茶位8元一位。點了蝦餃,鯪魚球和棉花雞。蝦餃算是皮薄餡靚做得不錯。鯪魚頭也十分爽滑。唯一棉花雞的雞肉有點老要吐槽一下。另外這家店的辣椒醬非常好味道,實在值得稱讚。最後埋單連加一68元,價格以下午茶來說稍為高了一點。但還是值得再來。

2020-09-25