今次真係再來一煲🤪放假入開元朗玩,晚餐幫襯返呢間1年前幫襯過的火鍋店,睇下水準有冇唔同到先!因為一早訂左2位同埋時間尚早(7點) ,去到已經可以即時入座,不消一會兒,已經坐到滿晒人了!MENU除左皇牌牛牛牛🐮外,更新增酸菜魚,藥膳雞及大量豬豬豬🐽,果然懂得與時並進,才可以留係呢個汰弱留強嘅飲食業!開始前,侍應先端來混醬set,可以按自己喜好準備獨有醬汁,供打邊爐之用🥣雞煲@半隻雞:份量不少,肉質鮮嫩,醬汁世界級,基本上我係完全無點到任何鼓油,就咁食用椒鹽粟米:必點頭盤0. 03紙豆腐: 滑捋捋,灼5秒即可品嚐即叫即炸脆響鈴:唔同平時嗌果d已經整定的工場響鈴,佢係新鮮熱辣炸出黎,香脆並有微溫,就咁食又得,以湯底精華浸一浸佢又得,真係無得彈🎹牛魔王拼盤(例) :全部menu的牛牛牛可以一次過試晒,每款都有4塊左右,牛味出眾,牛精必吃😋珍寶檸樂:超巨型,勁抵飲,推薦!服務水平:侍應非常有禮,間唔中會主動幫你筆走鍋中的浮油及添加湯水,雖然樓面細細間,但係人情味十足,正是我一嚐再嚐的其中一個原因!
今次真係再來一煲🤪

椒鹽粟米:必點頭盤

0. 03紙豆腐: 滑捋捋,灼5秒即可品嚐

珍寶檸樂:超巨型,勁抵飲,推薦!

服務水平:

2022-07-11
用餐时段
2022-07-13 19 浏览
雞煲都有分兩種,一款招牌雞煲冇湯,靠不同的配料炒香,另一款胡椒豬肚雞煲。店內除了雞煲,仲有烤魚同魚頭煲,好多不同種類任君選擇。值得推介,招牌雞煲(半隻)$198第一次食雞煲冇叫辣,配料有紅蔥頭﹑蒜頭﹑薑片﹑其他配料食唔出,但汁令到雞好惹味!食完雞煲仲可以加湯做火鍋。黑毛豬肉片$88同新鮮牛肉$88新鮮牛肉有一隻雞蛋,將蛋同肉拌勻後放入湯,全熟的牛肉雖不帶血絲,卻異常鮮嫩,咬勁十足。豬肉未煮前,睇色都係十分新鮮,脂肪潔白,肌肉有光澤,紅色均勻,食落都肥而不膩!店家有自創特別小食,涼拌珍寶帶子$68帶子都好大粒,加埋酸酸辣辣醬汁都令人開胃,當前菜食不錯!酥炸魔鬼脆豆腐炸到金黃色並且外脆內軟,好好味!食物新鮮又好食,值得一試!

值得推介,招牌雞煲(半隻)$198

黑毛豬肉片$88同新鮮牛肉$88

店家有自創特別小食,涼拌珍寶帶子$68

帶子都好大粒,加埋酸酸辣辣醬汁都令人開胃,當前菜食不錯!

2022-07-12
2022-07-12 22 浏览
今次嚟食雞煲,店主介紹呢度嘅辣雞煲係用左墨西哥辣椒,所以食辣嘅話要比平時食低一級。本身唔算太食得辣嘅我,點左bb辣,有冇比想像中咁辣。雞件滑而多肉,今次叫嘅時候同時加咗鴨舌,令雞煲嘅味道更加豐富。鴨舌嘅份量都算幾多,煮得夠入味。即叫即炸餐肉條,炸得外表鬆脆,入口食落唔算太乾,仲保持到Juicy。豆腐紙:個人幾喜愛嘅一樣配料,食法就好似響鈴咁點一點湯就食得,但口感個人覺得比響鈴更加豐富,同埋可以沾到更多湯。瀑布芝心牛丸,同個名一樣,食呢粒丸嘅時候要小心,因為一咬啲芝士真係會喺口入邊湧出嚟。安格斯封門柳,賣相好新鮮,入口好嫩不失牛味。最後都叫咗個,田園雜菜籃,今次有三款菜,生菜娃娃菜同油麥菜,今日嘅油麥菜比較出色十分鮮甜。餐飲叫左珍寶凍檸茶,嚟到嘅時候都幾驚喜,個份量都比想像中更珍寶。

安格斯封門柳,賣相好新鮮,入口好嫩不失牛味。

2022-07-05
用餐时段
2022-07-09 35 浏览
想食雞煲,首選一定係再來一煲,每次都會比佢驚墨西哥辣椒魔鬼辣吸引住!先來雞煲,呢到既雞煲係先炒到雞件乾身,配料有洋蔥,豆腐卜等等,吸左雞味和檸檬葉仲有魔鬼辣椒嘅味,勁惹味!👍食完個雞煲會加湯底俾你打邊爐!手切牛肉拼盤,有七款部位,全部都係刁鑽部位,400多元大大份,四個人食就啱啱好,牛肉脂肪平均,牛味重,靚牛輕輕淥幾秒就食得!每人一杯kings size 既凍檸茶新鮮魚皮,即叫即炸,可以當小食,又可以吸湯。人均三百元,食到有質素嘅雞煲實在難得!平日都爆曬棚,今晚好在有訂位,如果唔係就要等一下啦!

食完個雞煲會加湯底俾你打邊爐!

每人一杯kings size 既凍檸茶

新鮮魚皮,即叫即炸,可以當小食,又可以吸湯。
人均三百元,食到有質素嘅雞煲實在難得!
平日都爆曬棚,今晚好在有訂位,如果唔係就要等一下啦!
真係差唔多個個星期都打邊爐既我今次又入左元朗國食雞煲😚除左普通雞煲 仲有胡椒豬肚雞煲&烤魚竟然連大排檔小炒類都有: 椒鹽鴨舌. 薯仔牛粒等雞煲夠惹味 價錢都合理 而且店員服務態度好好!幫我地炒雞煲之餘仲幫我地撈湯油耶~.▫招牌雞煲 半隻 $198加左好多香料一齊炒既雞煲😚味道帶點微辣 惹味之餘每件雞都好卦汁入味!雞件都嫩滑 配料既木耳和豆卜索晒汁好正!.▫鮮鮑魚 + $12/隻店員建議可以加埋配料落雞煲度😗鮑魚幾划算 所以每人要左一隻!好爽口彈牙 配埋個汁味道真係好香濃( ´▽` ).▫鵪鶉蛋 + $38好似第一次打邊爐食鵪鶉蛋😜 我超喜歡的!原來蛋香同雞煲都幾match架喎!.▫安格斯牛小排 $168牛牛紋路分明 油脂比例剛好充滿香濃的牛香 肉質嫩滑同時有肉感.▫瀑布芝心牛丸 $48次次見到依款都會嗌🥰牛味濃郁有肉汁之餘 仲夾雜住流心芝士好正!! .▫0.03紙豆腐 $28好可愛的紙豆腐 好像是第二次吃吧浸一浸就可以食得😚 索晒湯汁好飽滿口感有啲似豆皮咁 幾得意 推介試下!.▫椒鹽粟米🌽 $58大排檔大熱🤪 難得打邊爐見到就試下粟米清甜爽口 舖上左好多椒鹽 味道好香口!忍唔住會係咁食
真係差唔多個個星期都打邊爐既我

今次又入左元朗國食雞煲😚
除左普通雞煲 仲有胡椒豬肚雞煲&烤魚
竟然連大排檔小炒類都有: 椒鹽鴨舌. 薯仔牛粒等
雞煲夠惹味 價錢都合理 而且店員服務態度好好!
幫我地炒雞煲之餘仲幫我地撈湯油耶~
▫招牌雞煲 半隻 $198

加左好多香料一齊炒既雞煲😚
味道帶點微辣 惹味之餘每件雞都好卦汁入味!
雞件都嫩滑 配料既木耳和豆卜索晒汁好正!

▫鮮鮑魚 + $12/隻
店員建議可以加埋配料落雞煲度😗
鮑魚幾划算 所以每人要左一隻!
好爽口彈牙 配埋個汁味道真係好香濃( ´▽` )
▫鵪鶉蛋 + $38
好似第一次打邊爐食鵪鶉蛋😜 我超喜歡的!
原來蛋香同雞煲都幾match架喎!
▫安格斯牛小排 $168

牛牛紋路分明 油脂比例剛好
充滿香濃的牛香 肉質嫩滑同時有肉感

▫瀑布芝心牛丸 $48

次次見到依款都會嗌🥰
牛味濃郁有肉汁之餘 仲夾雜住流心芝士好正!!

▫0.03紙豆腐 $28

好可愛的紙豆腐 好像是第二次吃吧
浸一浸就可以食得😚 索晒湯汁好飽滿
口感有啲似豆皮咁 幾得意 推介試下!
0.03紙豆腐

▫椒鹽粟米🌽 $58

大排檔大熱🤪 難得打邊爐見到就試下
粟米清甜爽口 舖上左好多椒鹽 味道好香口!
忍唔住會係咁食😗

▫蘿蔔好清甜‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝ $28
▫珍寶凍檸茶 $38
食辣野梗係要嗌野飲!!
勁大杯超爽的😚
0.03紙豆腐
椒鹽粟米
平時跟朋友喜歡在元朗食街邊大排檔或沿住雞地搵美食,上星期朋友帶我食過雞地有一間雞煲,味道令人回味,短短一星期就回來,再食多次,真心推介小店。 位置不在大街大巷,就在元朗西鐵附近的好順景大廈的小巷,鄰近一帶都不少其他餐廳,是元朗美食集中地。 雞煲小店的座位不多,只有7至8枱,所以朋友有訂位,就直接入座,點了雞煲和幾款火鍋配料,食物大份又高質,跟上次水準保持,令人滿意。而店員很友善,常常幫忙隔油和加湯,照顧周到! 招牌雞煲 (半隻) $198雞煲點了少辣,所以麻辣口感明顯而不會遮蓋雞肉鮮味,雞件多肉又嫩,煮得入味又唔會鞋。雞煲醬汁跟外邊不一樣,除了有花椒八角洋蔥等常見用料, 更有蒜頭,彩椒和雲耳等等,所以食落味道豐富,辣得來又甜甜地,滋味十足。 手切本地牛(例) $198小店自家的手切牛,肥瘦均勻,肉質嫩口而且牛味濃郁,油脂不算多,但食落又唔會韌,越食越喜愛。 即叫即炸脆響鈴 $42食得出即炸口感,香脆夠薄,份量又多,食完唔會有油膩感,值得推介。 爆汁牛筋丸 (半份) $48必食!平平無奇的外表,食落十分彈牙,牛味濃郁,全粒都牛筋的爽口之外,還有爆汁的感覺,而且不是丸的中心,而且整粒牛筋丸

招牌雞煲 (半隻) $198

手切本地牛(例) $198

即叫即炸脆響鈴 $42

爆汁牛筋丸 (半份) $48
必食!平平無奇的外表,食落十分彈牙,牛味濃郁,全粒都牛筋的爽口之外,還有爆汁的感覺,而且不是丸的中心,而且整粒牛筋丸都是,十分滋味又抵食。

唐生菜 $28+手打烏冬$28
菜類選擇多,價錢合理又夠新鮮,生菜和烏冬吸入雞煲湯底,很搭配。

Asahi(大支) $32
雞煲的最佳拍檔,價錢唔算貴,見到每一枱客人都在飲啤酒,就忍唔住叫左2支啤一啤。
2022-07-05 188 浏览
半搬左入大西北都年幾兩年但一直都冇特別探索過有咩好西食💙今次就去到元朗嘅一條巷仔入面食雞煲~主打雞煲係用左墨西哥魔鬼椒去煮所以會比較辣同埋香💕🍴招牌魔鬼雞煲(半隻)($198+$30鮑魚2隻)今次我地都唔敢叫咁辣淨係叫左BB辣😅除左辣味之外雞煲整體仲有甜味中和番💙上枱嘅時候6,7成熟上枱需要再煮但熟度就剛剛好好嫩滑😋仲有木耳、四季豆等一般平時冇嘅配料索曬啲汁仲食到有少少香茅味~鮑魚雖然唔算太大隻但都有鮮味同埋預早落索左啲汁更好食❤️建議一開始唔好叫得太辣如果唔夠辣可以再請店員幫忙加辣😋🍴手切本地牛($198/半份)Menu嘅牛都有幾款我通常都係揀人氣推介嗰啲🤣仲要每日限量就試下💙肉味香濃肉質比較特別有口感仲有少少彈牙?嘅質地🧐不過記住唔好渌得太耐會韌架💙🍴即炸黃金響鈴($42)打邊爐最重要係睇下有冇即炸響鈴😋響鈴全部都大大舊新鮮即炸~上枱時仲配左泰式甜辣醬除上打邊爐仲可以沾醬就咁食~個人食食下覺得沾醬更好食😋🍴紙豆腐($32)睇Menu見到張圖紙豆腐咁特別係一卷卷嘅就打算叫黎試下~店員話淥幾秒就可以食~食落好似腐皮咁不過就幾香豆味幾特別😉🍴手工韮菜餃($42)韮菜餃內餡嘅韮菜較多而且係比

🍴招牌魔鬼雞煲(半隻)($198+$30鮑魚2隻)

🍴手切本地牛($198/半份)

🍴即炸黃金響鈴($42)

🍴紙豆腐($32)

🍴手工韮菜餃($42)
韮菜餃內餡嘅韮菜較多而且係比較長唔會碎曬一咬開已經有好大陣韮菜香味漂出黎好新鮮😚相對肉碎會較少不過唔會覺得食完好唔滿足都好足料~

🍴椒鹽粟米($58)
呢個小食其實好多餐廳都有不過我一直都未試過~椒鹽粟米切件後好方便食唔會食到冇曬儀態~表面鋪左一陣炸蒜記住要夾埋一齊香好多配埋粟米本身嘅香甜好正❤️

📍 再來一煲 (元朗)
元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖

#hkfoodie #hkig #hkfood #hkfoods #hk #hkfoodblog #day2eat @day2eat #肚餓 #吃貨人生 #吃貨 #美食 #相機食先 #香港 #香港🇭🇰 #香港美食 #元朗好去處 #元朗 #元朗美食 #新界 #元天屯 #元天屯美食 #元朗火鍋
  • 即炸響鈴
  • 椒鹽粟米
2022-07-04 32 浏览
今日同朋友去再來一煲試下個魔鬼辣雞煲招牌辣雞煲 用半隻走地麻雞 我地再加左四隻鮮鮑魚雞煲好足料 配料有紫洋蔥、雲耳、蒜頭、姜、四季豆、豆卜、加埋檸檬葉 雞煲香味更突出墨西哥辣椒 辣得來勁香 好惹味 雞肉好入味 帶小小甜味😋鮮鮑魚新鮮彈牙牛拼盤一碟有齊:安格斯封門柳、牛脷、手切牛、牛臉頰肉、滑牛加蛋、牛胸爽、牛筋丸和牛小排、可以吃到不同部位👍🏻最讚係個牛筋丸 非常之好食 彈牙爆汁😋新鮮即炸響鈴 就咁食酥脆、放落雞煲吸哂精華😋我叫咗一杯凍檸茶 超級大柸 啱晒我哋幾個朋友每人一杯一路食一路傾偈😋
今日同朋友去再來一煲試下個魔鬼辣雞煲
招牌辣雞煲 用半隻走地麻雞 我地再加左四隻鮮鮑魚
墨西哥辣椒 辣得來勁香 好惹味 雞肉好入味 帶小小甜味😋
鮮鮑魚新鮮彈牙
牛拼盤
最讚係個牛筋丸 非常之好食 彈牙爆汁😋
新鮮即炸響鈴 就咁食酥脆、放落雞煲吸哂精華😋
我叫咗一杯凍檸茶 超級大柸
啱晒我哋幾個朋友每人一杯一路食一路傾偈😋
2022-06-15 121 浏览
🐔再來一煲 @powerpot.yuenlong走了一個圈又回來 #元朗國 覓食了,這次是在雞地那邊~店鋪是在兩條小巷之間,門口雖然有放個座地燈牌,但如果沒留意就是很容易會錯過~🐥招牌雞煲 (半隻)本來是想叫其他的煲底,因為早陣子吃了個很很普通的款,但店員極力推薦要試他們家的招牌雞煲,因為是加了墨西哥魔鬼辣椒,而且是用走地麻雞~因為聽到是以魔鬼辣椒做基底所以只點了微辣,味道的確香辣又惹味,跟平常吃到的確實有差別,調味做得讚,不死辣而且吃著吃著會嚐到點甜味,煲底還有四季豆、洋蔥、雲耳、唐芹等配菜🌶️🌶️**辣度比一般吃到的稍高,點這個時可能比平時習慣的調低會比較好**🌶️🌶️🐂牛拼盤 (小)這種拼盤就是方便選擇困難症又什麼都想試的我,一碟有齊:安格斯封門柳、牛脷托、手切牛、牛臉頰肉、滑牛、牛胸爽、牛筋丸、牛小排,可以吃齊不同部位~最吸睛的是店家在滑牛上加了生蛋,很有韓式拌牛肉的即視感😂😂另外還點了鴨血、唐生菜跟啤酒,2個人吃的份量差不多剛剛好💲約Hkd 800 @2人(包含+10%服務費)🏡元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下47號☎️ 98566034✨再過一陣子會有新一輪的 #giveaway 哦,
🐔再來一煲 @powerpot.yuenlong
走了一個圈又回來 #元朗國 覓食了,這次是在雞地那邊~

🐥招牌雞煲 (半隻)

🐂牛拼盤 (小)
最吸睛的是店家在滑牛上加了生蛋,很有韓式拌牛肉的即視感😂😂

另外還點了鴨血、唐生菜跟啤酒,2個人吃的份量差不多剛剛好

💲約Hkd 800 @2人(包含+10%服務費)
🏡元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下47號
☎️ 98566034

✨再過一陣子會有新一輪的 #giveaway 哦,記得留意著~

#文末抽獎 #抽獎文 #hkgiveaway #giveawayhk #discoverhongkong
#852gir #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodiehk #hkfoodie #hkpr #prhk #hkblogger #bloggerhk #香港美食 #美食分享 #美食推薦 #美食日記 #相機食先 #飲食日記 #好物開箱 #好物推薦 #好物分享 #元朗美食 #元朗雞煲 #麻辣雞煲 #poyeelife
2022-06-14 118 浏览
今天下班,女朋友說久未吃過雞煲,想找間一過口癮。途經雞地,發現疫情下這店都很多人排隊,就決定一試。店舖間格四正,店員十分親切友善,並提醒這裏因材料關係辣度比坊間的更要辣上一層樓。而在用膳其間,店員更經常幫客人耐心撇油,服務一流!招牌雞煲配鮮雞雜 - 雞件份量十足,肉質鮮嫰,而且醬汁十分惹味,而且有少見的雞雜選擇,大飽口福!安格斯封門柳 -封門柳薄切但大塊頭,肉質鮮嫰,唯稍嫌切得過薄,封門柳的油香味不足。奇脆肉眼爽 -肉眼爽肉質煙韌有嚼頭,對比下油香更出眾!堅胡椒豬肚丸 - 豬肚丸彈牙爽口,感覺真像潮州的胡椒豬肚湯,些許胡辣之餘帶點肉香,很有特色!紅薯粉 -最很點了紅薯粉作結尾,粗身的薯粉吸盡湯底精華,十分滿足!
今天下班,女朋友說久未吃過雞煲
想找間一過口癮。
途經雞地,發現疫情下這店都很多人排隊,
就決定一試。

店舖間格四正,店員十分親切友善,
並提醒這裏因材料關係辣度比坊間的更要辣上一層樓。
而在用膳其間,店員更經常幫客人耐心撇油,
服務一流!

招牌雞煲配鮮雞雜 -
雞件份量十足,肉質鮮嫰,而且醬汁十分惹味,
而且有少見的雞雜選擇,大飽口福!

安格斯封門柳 -
封門柳薄切但大塊頭,肉質鮮嫰,
唯稍嫌切得過薄,封門柳的油香味不足。

奇脆肉眼爽 -
肉眼爽肉質煙韌有嚼頭,對比下油香更出眾!

堅胡椒豬肚丸 -
豬肚丸彈牙爽口,感覺真像潮州的胡椒豬肚湯,
些許胡辣之餘帶點肉香,很有特色!

紅薯粉 -
最很點了紅薯粉作結尾,
粗身的薯粉吸盡湯底精華,十分滿足!
2022-06-08 106 浏览
今日去元朗打邊爐,再來一煲,落左巴士,行大概5至8分鐘就到,地點便利。一坐低,店員好細心介紹食法,餐牌,抵讚。同埋有得自己混醬,好滿足,店員知我地食得辣,就俾左個自家辣醬我地食,貼心。-招牌魔鬼雞煲(半份)👍🏻,加鮑魚,鮑魚新鮮彈牙,雞夠滑,醬汁調得好好,夠香,加左檸檬葉,唔會話死咸,甜甜辣辣好惹味。-涼拌珍寶帶子👍🏻,新鮮帶子配上酸甜嘅醬汁,非常開胃。-酥炸魔鬼豆腐(辣)👌🏻,豆腐炸得脆,加埋蒜蓉,辣椒,唔錯。-黃金響鈴👍🏻,新鮮炸起酥脆酥脆,同一早整定嗰啲無得比。-手工韭菜餃👌🏻,韭菜份量多,餃子札實。-紙豆腐👍🏻,第一次食,夠薄,但係充滿豆味,加上火鍋湯汁好食。-牛魔王拼盤(半份)👍🏻,一個拼盤,食齊牛既唔同部位,牛既質素算唔錯,適合愛牛人士。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7/10簡評 : 雞煲值得推介,火鍋配料夠新鮮
涼拌珍寶帶子👍🏻,新鮮帶子配上酸甜嘅醬汁,非常開胃。
酥炸魔鬼豆腐(辣)👌🏻,豆腐炸得脆,加埋蒜蓉,辣椒,唔錯。
黃金響鈴👍🏻,新鮮炸起酥脆酥脆,同一早整定嗰啲無得比。
手工韭菜餃👌🏻,韭菜份量多,餃子札實。
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7/10
簡評 : 雞煲值得推介,火鍋配料夠新鮮
2022-06-08 101 浏览
元朗雞地附近美食林立,成日落嚟總有好多選擇。上網見到呢間雞煲出名好夠辣度,同男友終於落泥試下。建議大家記得卜枱,小店大概只有8-10台,我地walk-in都係岩岩好入到座。鮑魚雞煲(小辣)$198雖說佢出名辣,但我都真係無為意佢所講既辣度分級。下單後店員特意泥提我地小辣等於出面既中辣,如果食唔到可以改bb辣。我都仲不以為然,以食開譚仔三小辣既身分確認自己係叫小辣😂。雞煲一上台要等店員幫手炒三次,一炒就知,呢個小辣非同凡響。多種香料氣味四散,當中最撲鼻就係有種吸完醒一醒既辣香。炒好試左兩舊,真係媽呀,好堅。雖然好辣,我發現入面放咗檸檬草同八角,整體味道又再更加立體,無死咸死辣既感覺。食既過程十分過引,一路抹汗一路飲杯特大珍寶檸檬茶,食雞同埋入面既配菜食到停唔到口。我地係雞煲到加左四粒鮑魚,隻隻size都ok,性價比不錯(每粒$15,洗過鮑魚就知係辛苦錢)夾埋落煲一齊炒吸哂味,我地仲特登控制到佢冇過熟,非常彈牙,好好味。蜜椒薯仔牛柳粒 $78以防等雞煲期間太餓而叫左道小菜,點知成為全晚焦點。我曾經都係蜜糖薯仔牛柳粒既始創人萬發既粉絲,但係呢幾年又有幾可可以約埋朋友一大班人食大排檔。誰知呢到

鮑魚雞煲(小辣)$198

蜜椒薯仔牛柳粒 $78
以防等雞煲期間太餓而叫左道小菜,點知成為全晚焦點。我曾經都係蜜糖薯仔牛柳粒既始創人萬發既粉絲,但係呢幾年又有幾可可以約埋朋友一大班人食大排檔。誰知呢到既炒工又不錯,薯仔件件都做到焦糖化,炸到四角都香脆,牛肉鬆軟,粒粒沾上蜜糖黑椒汁,我同男友勁快就清左。

雜丸拼盤 $68
安格斯封門柳 $138
唐生菜 $28
蓮藕 $28
呢個雞煲加水後煮蔬菜好出色,為食材增加左不少甜味,所以好推薦叫多點蔬菜封打邊爐。丸類都有心思,爆汁牛筋丸同墨魚丸係我地最愛。封門柳則正正常常,配上店家特制既xo 醬好好味。

珍寶檸檬茶 $38
真係好大杯🤣但信我,你需要的😌

特制醬汁
本來見到個醬咁紅唔想落,但男友好有勇氣試左。點知完全唔辣,仲好惹味,一問之下先知原來係自家炒既xo 醬,要試。

呢餐真係食得幾舒服,坐得鬆動,小店經營模式每個店員服務都好周到,不時會幫手把火鍋去油、收碗,非常細心!

2022-06-06
  • 蜜椒薯仔牛柳粒
警告⚠️以下介紹嘅雞煲有毒!食完會上癮!勁高質食物+勁好服務!食完即刻約班fd下次再食!一次足以成為粉絲!唔係誇張,坐係收銀枱隔離,成晚電話響唔停問有冇位?同Book位!好耐無食雞煲~元朗親戚介紹【再來一煲】就揸車入去試下,坐低店員就問有冇嚟過?咁我就話第一次嚟la,佢話我地依度用嘅係墨西哥魔鬼椒,比平時辣椒會辣好多,平時食開小辣嚟到要試BB辣,唔食得辣就要食唔辣la,咁Venus超鍾意食辣,不過都驚辣得滯就試小辣la,事實證明聽人講無錯!小辣都夠辣!掂牌鎮店雞煲:》半隻走地麻雞 $198 +4隻鮮鮑魚 $15/隻雞煲底叫咗BB辣+半隻走地麻雞+4隻鮮鮑魚,雞煲爆香配料有雲耳、紫洋蔥、洋蔥、香茅、蒜頭、薑、芹菜加埋墨西哥魔鬼椒辣得嚟勁香!雞肉非常入味,鮮鮑魚新鮮彈牙(一定要嗌!!!),醬汁辣得過癮!係果種上癮食唔停感覺!小食:》涼拌珍寶帶子🆕 $68食到熱辣辣叫咗碟涼拌珍寶帶子試下,醬汁似泰式辣椒醬,甜甜辣辣非常開胃,厚切帶子大大粒㗎!手工出品:》即叫即炸脆響鈴 $42本身都無特別為意,反正火鍋必食響鈴就嗌la,原來依到係即叫即炸,可以即時點醬食,當然都可以火鍋時食la,2樣食法都試過,

掂牌鎮店雞煲
》半隻走地麻雞 $198 +4隻鮮鮑魚 $15/隻

小食:
》涼拌珍寶帶子🆕 $68

手工出品:
》即叫即炸脆響鈴 $42
本身都無特別為意,反正火鍋必食響鈴就嗌la,原來依到係即叫即炸,可以即時點醬食,當然都可以火鍋時食la,2樣食法都試過,覺得炸物點醬食好食d

火鍋配料:
》黑毛豬肉片 $88
肉味濃郁,點醬食更加惹味
》爽滑墨魚丸 $48
大大粒勁彈牙,入面食到粒粒墨魚肉
》皇帝菜 $38
蔬菜新鮮鮮甜,無黃無爛菜
》紅薯粉 $18
闊薯粉食落有口感,火鍋必食

飲品
》珍寶凍檸茶 $38
火鍋必備!超大杯!2個人飲都得!

P.S. 值得一讚服務真係好好!由放低雞煲一刻開始就幫手整理,撈勻雞煲、較大細火,夠鐘就通知食得,唔使自己估估下幾時食得?到食火鍋又定時幫手撈起湯面油、自動波加湯,服務一流!

2022-06-06
等候时间
3 分钟 (堂食)
  • 即炸響鈴
  • 涼拌珍寶帶子
2022-03-09 136 浏览
其實冇特登去搵到呢間野,果陣係附近有活動完之後隨便搵到呢間食雞煲嘅就諗住試下估唔到又真係搵到間咁好食!! 因為呢間野唔係好顯眼,係d小巷入面,真係忍唔住要推介晒俾d朋友雞煲有分幾種辣度,見到個變態辣,我就知道一定要揀佢,店員仲再三溫馨提示我真係好辣架🙈哈!食辣又點會難到我地呢d食辣當飲水嘅人呢!結果原來佢呢度嘅變態辣又真係有d料到😛😛絕對唔會覺得唔夠辣反白眼!!連調味料都唔洗再沾已經夠晒香辣至於雞方面雞肉都好新鮮嫩滑,吸埋d麻辣真係超級惹味配料加咗d魚鰾,第一次食感覺幾新鮮,膠質豐富,食落好滑好彈牙之後落湯打邊爐冇再影到相,不過d食材都好新鮮好味值得一講嘅係一定要試下佢地嘅椒鹽粟米,椒鹽味道香濃,甜甜辣辣咁好好味!而且好解到雞煲嘅辣😹

哈!食辣又點會難到我地呢d食辣當飲水嘅人呢!
連調味料都唔洗再沾已經夠晒香辣

至於雞方面雞肉都好新鮮嫩滑,吸埋d麻辣真係超級惹味

之後落湯打邊爐冇再影到相,不過d食材都好新鮮好味
2022-02-02 107 浏览
朋友介紹呢間向鳳攸南街小巷內隠世雞煲小店, 搵左陣見到店舖, 地方雖然唔算好大但都坐得幾舒服叫左半份雞煲, 加左魚標因為平時少有, 仲有其他配料有鴨舌、花膠、鵪鶉蛋、鮑魚. 由於唔食辣叫左走辣, 魚標幾好味, 口感好似花膠咁, 不過中意食辣嘅一定要試試🌶️珍寶凍檸樂好大杯幾抵飲$38, 可以由頭飲到尾🥤再叫左即叫即炸響鈴$42, 皇帝菜$38, 黑毛豬肉片$88同牛面頰肉$88豬肉牛肉食落新鮮有肉味, 份量價錢合理每人$320, 下次可以約多幾個人黎叫多幾款野食

珍寶凍檸樂好大杯幾抵飲$38, 可以由頭飲到尾🥤

豬肉牛肉食落新鮮有肉味, 份量價錢合理

每人$320, 下次可以約多幾個人黎叫多幾款野食
2021-12-31