2024-07-08 2046 浏览
週末八點幾喺元朗搵嘢食,大部份想食嘅餐廳都冇位,路過見到呢間雞煲有位同埋openrice 幾多好評就入去試吓,一入去就真係中大伏。首先我唔否認佢雞煲嘅味道係OK嘅,唔難食,如果入去淨係叫雞煲,我覺得價錢都叫係可以接受嘅,但佢啲配菜就真係貴到離譜,份量極少,最瘋狂係佢嘅本地手切牛,$198 得勁少,切得又唔靚,仲要係tempo紙巾未打開嗰個size,我先不比較大陸牛肉火鍋呢個份量只係賣緊¥30-40,我就算去香港啲街市度買本地手切牛入貨,都絕對唔會賣呢個價錢,真係食水太深,如果唔係食水深建議換一換供應商,其他食物就冇咩特別,但都係好貴,唔值呢個價錢囉,未試過食雞煲食完之後都唔飽,印象中茶介好似都唔平,個人嚟講就絕對唔會再幫襯,重點係朋友食完第二日又屙又嘔🤮🤮🤮今次就當買個教訓,真係智商稅。
第二日又屙又嘔🤮🤮🤮今次就當買個教訓,真係智商稅。
2024-06-26 1865 浏览
💖 再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)✨元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢一間雞煲店係喺我平時飲開嘅手搖嘅茶飲店附近😌,嗰日都係亂打亂撞先搵到😏可能我哋食得比較早所以唔需要等位,但係佢到七點幾嘅時候就已經全場full晒😱估唔到咁偏僻都有人識🤫。第一次嚟嘅我哋就有店員悉心講解佢哋餐廳嘅招牌菜式🫡-招牌雞煲 手抱Bb辣🥘 $198/半隻佢哋特登用咗印度魔鬼椒,所以辣到比平時係Double🥵,平時都有食開吓辣嘅我哋都唔敢叫咁勁🤣,諗住好似入門版咁樣試吓先❣️所以就叫咗手抱BB辣🌶️。雞煲嘅醬汁帶有少少甜味,而且當中嘅檸檬葉仲好突出,令到成個醬汁好有層次🤩。計件方面佢哋用咗三黃雞,特別肥美🤭我最鍾意就係入邊嗰啲豆卜!因為朔晒啲湯汁好鬼正🤤-牛柏葉🌿 $52另外我哋都加咗一份牛柏葉,係放喺雞煲入邊一齊煮嘅,牛柏葉都係好索湯🤫竟然吸引到我呢個從來未食過牛柏葉嘅人都想試吓🤣-水魷魚🦑 $52軟嫩嘅口感同濃郁海鮮香氣再配埋雞煲湯底,令成個火鍋生色不少☺️-瀑布芝士牛丸🧀 $45一入到嚟已經睇到牆上嘅展示牌,俾佢深深吸引☺️,牛丸我就真係食好多,但係又芝士嘅就從來

💖 再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)
✨元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖

-招牌雞煲 手抱Bb辣🥘 $198/半隻

-牛柏葉🌿 $52

-水魷魚🦑 $52

-瀑布芝士牛丸🧀 $45
一入到嚟已經睇到牆上嘅展示牌,俾佢深深吸引☺️,牛丸我就真係食好多,但係又芝士嘅就從來都未試過🤣抱住一個試伏嘅心態估唔到食完之後覺得以後都食唔返普通牛丸😍。勁好食🤤唔會話好膩,牛丸本身好Juice,然後架埋芝士🧀,更加邪惡👿!

-安格斯牛小排🥩 $168
牛小排肉質鮮嫩多汁,放落火鍋浸一浸就已經熟🤩餓鬼最愛😍

-娃娃菜🥬 $28
索埋啲甜辣雞煲汁,更加之甜😌

-竹苼🍄 $58
一樣都係吸湯首選😌

-手打烏冬🍜 $28
倪丨丨係我個肚入邊真係冇無不歡🥲,所以叫一份餵飽佢🥳

-可樂🥤$15
-醬油費$14

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-06-26
  • 瀑布芝心牛丸
2024-06-19 1502 浏览
從來我只睇人寫食評,今次不得不獻出第一次。老婆生日想食椒鹽粟米,上網搵下原來附近呢間餐廳有,早一日訂左位。今日準時入座,環境未算豪華闊落,但乾淨企理,而且有種民間小店既親和力。一坐低肥姐姐過黎招呼,知道我地第一次黎,非常用心講解落單程序、熱門配料、特色小食,見我地有小朋友,就介紹小朋友食「兒童樂園餐」,我以為佢講緊爛gag,點知原來真係有為左唔食得辣既小朋友而設既兒童餐(烏東麵),咁大人就可以食香辣雞煲,貼心程度感覺非常良好。先上一碟椒鹽粟米做小食,椒鹽味夠突出,有點香辣,老婆都讚好食,三個人食一碟都好似唔夠喉,真心推介。因為小朋友都想食雞煲,所以最後都係叫左唔辣雞煲,當然無咁惹味,但食得出雞煲有用心調味,唔太咸,反而食到尾段會有甜味。食完雞煲就加湯打邊爐,因為個雞煲份量都好足,所以只叫了一般配料,不過不失。每枱都必點一人一杯特大凍檸茶/檸樂,而且坐無虛席,基本上平日都要預早訂位,眼見幾枱客直接Walk in都係無功而返。特別表揚肥姐姐,打邊爐其間會過黎同你用隔網隔走湯面既殘渣,今時今日係香港都好難遇到咁既服務態度,又講解點餐流程又會埋枱服侍,最後埋單$920,三大一小,價錢正常,但食

特別表揚肥姐姐
,打邊爐其間會過黎同你用隔網隔走湯面既殘渣,今時今日係香港都好難遇到咁既服務態度,又講解點餐流程又會埋枱服侍,最後埋單$920,三大一小,價錢正常,但食得開心。

如果老闆有睇到呢篇食評,真係要獎賞呢間舖頭既員工,好耐無試過係香港食飯有咁既服務態度,見到香港飲食業既希望(好似誇張左,但由心而發)
2024-06-18
庆祝纪念
生日
  • 椒鹽粟米
2024-05-15 1226 浏览
今日陪完姑媽睇靚手袋,到佢陪我入黎元朗食好西先得😆我就帶佢嚟呢間人氣雞煲店,一早訂枱真係好精明😎招牌魔鬼雞煲(半隻)🐓店員介紹係用上印度魔鬼椒,辣度會比平時高,建議食開辣就降一級辣試下先 ,唔夠辣可以再加呢度用左荳蔻、檸檬葉、雞醬等調味,所以會有少少帶甜我哋就試BB辣,冇想像中咁辣,就連我都食到😝走地麻雞肉質嫩滑,配料有豆卜、木耳,四季豆、洋蔥吸晒醬料精華👍🏻食晒啲雞就加湯打邊爐,打邊爐又點少得食牛,我哋就叫左牛魔王拼盤🐂:牛吊龍、牛小排、牛胸油、牛臉頰、封門柳、牛筋丸、牛舌、牛筋丸、滑牛特別鍾意以下两款:滑牛真係冇叫錯,生雞蛋加牛肉,入口真係好滑,就算煮耐咗都唔變得又硬又柴牛筋丸牛味濃郁鮮甜,筋道十足😋另外再叫烏卒卒粒粒墨魚滑⬛呢度墨魚滑係加左墨魚汁,中間有墨魚籽,真係好有口感黃金芝麻豆腐🟧好香咸蛋味,加上滑豆腐,層次感滿滿椒鹽粟米🟨粟米清甜加上微辣鹹香嘅椒鹽超好味蜜椒薯仔牛柳粒🟫成碟薯仔粒我食晒,就算蜜糖包住都就係好脆,牛柳粒味道幾好,比較有少少咬口開心樂園餐以為小朋友冇嘢啱食?錯,呢度可以叫烏冬比小朋友食,配菜有午餐肉、腸仔、蟹柳同超多娃娃菜不過呢個唔係餐,係冇包括飲品😅珍寶凍檸
今日陪完姑媽睇靚手袋,到佢陪我入黎元朗食好西先得😆
我就帶佢嚟呢間人氣雞煲店,一早訂枱真係好精明😎

招牌魔鬼雞煲(半隻)🐓

呢度用左荳蔻、檸檬葉、雞醬等調味,所以會有少少帶甜
我哋就試BB辣,冇想像中咁辣,就連我都食到😝

特別鍾意以下两款:
滑牛

牛筋丸
牛味濃郁鮮甜,筋道十足😋

另外再叫烏卒卒粒粒墨魚滑⬛
呢度墨魚滑係加左墨魚汁,中間有墨魚籽,真係好有口感

黃金芝麻豆腐🟧
好香咸蛋味,加上滑豆腐,層次感滿滿

椒鹽粟米🟨
粟米清甜加上微辣鹹香嘅椒鹽超好味

蜜椒薯仔牛柳粒🟫

開心樂園餐
不過呢個唔係餐,係冇包括飲品😅

珍寶凍檸茶🍋
用Hoegarden杯飲零捨正,大大杯夠解渴

服務真係好好,店員每枱都會介紹下有咩係必點,會幫手兜勻雞煲,之後加湯做火鍋會用細膠板擋住同撇走湯面嘅油

希望之後港島都有得食啦!

2024-05-06 942 浏览
現場所見每枱都係黎食” 招牌魔鬼雞煲”, 真係要跟機! 呢度雞煲仲可以加錢跟多D 配料, 如鮑魚﹑牛栢葉、花膠、雞雜、鵪鶉蛋等, 今次我都加咗2隻鮑魚, 入味得黎仲夠晒彈牙! 辣度揀咗Bb辣,好惹味, 唔好辣味搶過醬香味! 雞肉都啖啖肉, 味道唔錯😊 之後正式加湯打邊爐, 當然唔少得叫火鍋配料啦: ✨🐷黑毛豬肉片✨芝士腸✨手工白菜餃✨爆汁牛筋丸本身對白菜餃無咩期望, 估唔到佢食落鮮甜多汁, 餃子皮又唔會太厚,真心唔錯! 爆汁牛筋丸牛味夠濃,咬落去仲爆晒汁, 必點! 最後叫埋勁大杯嘅🍋珍寳檸檬茶真係勁飽!

之後正式加湯打邊爐, 當然唔少得叫火鍋配料啦:
✨🐷黑毛豬肉片
✨芝士腸
✨手工白菜餃
✨爆汁牛筋丸

最後叫埋勁大杯嘅🍋珍寳檸檬茶真係勁飽!
2024-04-25 757 浏览
很久沒有吃過美味的雞煲了今次品嚐這間位於元朗的雞煲店非常不錯✤ 招牌魔鬼雞煲 (半隻$198)這間店的雞煲非常特別因使用了印度魔鬼椒🌶辣度遠超平常的辣椒店員好細心向我們講解建議我們如果平常吃開小辣的話可以點BB辣試試看果然辣度好夠雞煲內搭配了多種新鮮配料如洋蔥🧅、蒜頭🧄、檸檬葉、薑🫚和芹菜令整個雞煲香氣十足雞件亦很嫩滑✤ 雞煲我們額外加點了雞雜($48)、鵪鶉蛋($38)和鮑魚(每隻$16)一同炒香材料份量很多而且好新鮮加上惹味的醬汁令人欲罷不能另外再點了些火鍋料✤ 爆汁牛筋丸(半份$48)✤ 支竹($32)牛筋丸牛肉味超濃郁咬下去瞬間爆汁💦很出色除了雞煲火鍋外餐廳亦有小食可以點✤ 椒鹽粟米($58)鹹香椒鹽炸蒜配上甜美多汁的粟米🌽絕對值得一試總結除了餐廳的招牌雞煲好吃之外其他火鍋料和小食都不錯而且值得一讚是店員非常熱情細心除了替我們控制火候🔥外還周不時替我們撇去湯面上的油脂並主動添加湯汁非常貼心
很久沒有吃過美味的雞煲
今次品嚐這間位於元朗的雞煲店非常不錯

✤ 招牌魔鬼雞煲 (半隻$198)
這間店的雞煲非常特別
因使用了印度魔鬼椒🌶
辣度遠超平常的辣椒
店員好細心向我們講解
建議我們如果平常吃開小辣的話
可以點BB辣試試看
果然辣度好夠
雞煲內搭配了多種新鮮配料
如洋蔥🧅、蒜頭🧄、檸檬葉、薑🫚和芹菜
令整個雞煲香氣十足
雞件亦很嫩滑

材料份量很多而且好新鮮
加上惹味的醬汁令人欲罷不能

另外再點了些火鍋
✤ 爆汁牛筋丸(半份$48)
✤ 支竹($32)
牛筋丸牛肉味超濃郁
咬下去瞬間爆汁💦很出色

除了雞煲火鍋
餐廳亦有小食可以點
✤ 椒鹽粟米($58)
鹹香椒鹽炸蒜配上甜美多汁的粟米🌽

除了替我們控制火候🔥外
還周不時替我們撇去湯面上的油脂
並主動添加湯汁非常貼心

2024-04-02 685 浏览
好耐好耐無食雞煲了,咁岩朋友元朗上完堂過去搵佢食飯,前一日打去訂咁岩有人取消booking 🥹,幸運地有人取消先有機會食到美美雞煲!因為裡面唔大大概就7-8張台,都係4人台,大班人就唔無好夠坐了,如果想食一定要訂位。一黎到比佢啲辣逐親,咳到癲左,但好在無放棄佢過左一陣認一認就得到美食啦!雞煲整體醬汁係編甜(岩我口味😜),甜甜辣辣又有啲麻,麻得黎會有檸檬葉清新味道,好有層次嘅味道,唔係死辣,正常食完雞次後就加水打邊爐,我地都覺得個汁好好味,唔捨得倒水落去溝淡佢,最後叫左鵝膠,生腸,萵筍,水魷魚,倒晒落去,全部野都索晒啲汁,好食到癲啊,根本食到停唔到口。除左雞煲我地仲叫左生豪,生豪好新鮮加埋個醬汁又係一流😋。但個粟米就正常發揮唔特別。哩餐食得好幸福。

哩餐食得好幸福。
2024-03-28 669 浏览
雞煲加火鍋係完美配搭!👏鐘意食辣可以去挑戰下!聽講有18禁的變態辣🌶️🌶️🌶️但都可以簡唔辣架🫡餐廳服務好好!專人定期幫你撈同隔油!招牌魔鬼雞煲(半隻) $198今次我地簡左手抱B辣 係比bb辣更少 食落就唔辣但都有少少香味 主要醬汁偏向甜味 份量超多!配料好豐富 四季豆 雲耳 洋蔥 豆卜等等 好入味!養顏豬腳筋 $108係secret 食法!可以加落去雞煲一齊煮一齊食!第一次食好好食😋係滿滿骨膠原😍😍好有膠質啊~ 推薦手切本地牛 $198手切係特別好食!肉質好好👍烏卒卒粒粒墨魚滑 $98餐廳signatures 係mix 幾款墨魚 好彈牙!醬料費 $14/位加一服務費
雞煲火鍋係完美配搭!👏
餐廳服務好好!專人定期幫你撈同隔油!

招牌魔鬼雞煲(半隻) $198

養顏豬腳筋 $108

手切本地牛 $198
手切係特別好食!肉質好好👍

烏卒卒粒粒墨魚滑 $98
餐廳signatures 係mix 幾款墨魚 好彈牙!

醬料費 $14/位
加一服務費
2024-03-14 499 浏览
#christine開飯日記 一凍又想打返個邊爐🤭唔知幾時開始雞煲同邊爐變左要搭埋一齊食先有風味🤗今次就同男朋友去左位於元朗鳳攸南街「再來一煲」🍲我地果日7點左右去到都已經好full啦,建議大家想去食嘅記得要早啲book 位啦🙈佢地嘅雞煲係用魔鬼辣椒做嘅,我就叫左手抱bb辣🤭都已經有出面少辣嘅程度🤭🌟招牌雞煲 ($198)即叫即炒,一打開個蓋已經聞到好香嘅麻香味👍真係會流口水架🤭佢嘅醬汁都好濃架,而且雞肉好嫩,係用走地麻雞👍👍唔怪之得咁多人排隊啦🌟安格斯封門柳(例) ($138)佢嘅牛肉都幾出色,花紋好靚之餘仲好濃牛肉味,我同男朋友食到們唔到口🌟0.03紙豆腐($32)依個0.03紙豆腐係佢嘅人氣推介嚟架🤭就真係好似一張宣紙咁薄,浸落去個湯底度幾秒,其實就已經吸晒湯底嘅味道,鍾意食響鈴嘅人士,一定要試吓佢🌟爆汁牛筋丸($48)佢呢個牛筋丸丸如其名。真係超爆汁。而且呢佢喺入邊撈咗少少牛筋,食落特別彈牙👍👍🌟牛柏葉($52)佢嘅牛柏葉淥2分鐘左右就Perfect啦,一啲都唔會韌,而且吸埋雞煲嘅湯底。真係好好味。🌟蜜椒招薯仔牛柳粒($78)我見枱枱都有叫呢個牛柳粒,梗係要叫返碟唔走寶啦🤭佢嘅
#christine開飯日記

🌟招牌雞煲 ($198)

🌟安格斯封門柳(例) ($138)

🌟0.03紙豆腐($32)

🌟爆汁牛筋丸($48)

🌟牛柏葉($52)

🌟蜜椒招薯仔牛柳粒($78)
我見枱枱都有叫呢個牛柳粒,梗係要叫返碟唔走寶啦🤭佢嘅牛柳一啲都冇煮到過火,粒粒都比蜜糖包住👍而且薯仔係有炸過嘅,所以好好味

聽日又開始天氣凍啊,如果想打邊爐就快啲去試吓㗎啦🤭

🍴再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖
2024-03-09 357 浏览
去元朗食雞煲可以試吓「再來一煲」嘅招牌魔鬼雞煲!一試難忘既美味😋當晚去到已經滿座 如果想試嘅話記得早啲打去預約呀👍.❀招牌魔鬼雞煲去之前朋友點醒我「再來一煲」既辣度係比起出邊餐廳辣一度!唔食得辣嘅我梗係叫最低級嘅手抱B辣啦 店員首先會幫你炒一炒雞煲 即場就會聞到好香嘅洋蔥同醬汁香醬汁相當之惹味而且雞件都非常新鮮 啖啖肉食完雞煲店員會幫你加上雞湯比大家打邊爐🍲.❀即叫即炸餐肉條‧₊˚超厚切!❀手打蝦滑‧₊˚蝦滑非常新鮮 ❀紙豆腐‧₊˚新奇嘅配菜口感相當趣緻❀嫩鴨血‧₊˚份量很多 口感嫩滑❀黑毛豬肉片‧₊˚薄切豬肉片 咬感軟熟.❀蜜椒薯仔牛柳粒薯仔細細粒做到外脆內軟 牛柳粒烹煮嘅時間剛剛好肉質好鬆軟 味道調配得相當之唔錯鹹甜平均
當晚去到已經滿座 如果想試嘅話記得早啲打去預約呀👍
❀招牌魔鬼雞煲
醬汁相當之惹味而且雞件都非常新鮮 啖啖肉
食完雞煲店員會幫你加上雞湯比大家打邊爐🍲

❀即叫即炸餐肉條‧₊˚超厚切!

❀手打蝦滑‧₊˚蝦滑非常新鮮

薯仔細細粒做到外脆內軟
牛柳粒烹煮嘅時間剛剛好肉質好鬆軟
味道調配得相當之唔錯鹹甜平均
2024-02-17 390 浏览
元朗隱世小巷雞煲天氣就會成日心思思想食雞煲,今次就去咗朋友仔介紹位於元朗雞地嘅再來一煲!小店位於巷仔入邊,去到嘅時候唔少街坊已經喺度食緊,一入到去麻香味滿滿,已經忍唔住啦餐廳的每一煲都是即叫即炒,上到枱店員會幫炒足3次,雞煲配以店家新鮮材料及獨門配方精製,用咗印度辣椒🌶️麻香味特別重,醬汁濃郁,香辣惹味,吃完嫩滑雞件牛王拼盤$348今次就叫咗一份細嘅,拼盤款式夠豐富,包括牛面肉、牛胸爽、封門柳、牛小排、牛吊龍、牛舌、鮮滑牛加蛋黃、牛筋丸牛胸爽油脂充足而且質感爽口;牛小排牛味香濃而且脂肪分布平均;牛筋丸吃到一粒粒牛筋,非常彈牙珍寶檸檬可樂38呢度嘅飲品非常誇張,全部都係珍寶size屯門店: 屯門青棉徑6號好發大廈地下17-20號舖元朗店: 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號店
元朗隱世小巷雞煲

牛王拼盤$348

珍寶檸檬可樂38
呢度嘅飲品非常誇張,全部都係珍寶size

屯門店: 屯門青棉徑6號好發大廈地下17-20號舖
元朗店: 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號店
2024-01-25 433 浏览
元朗隱世小巷雞煲星期五又係時候搵好嘢食,朋友介紹咗我去元朗雞地一間隱世雞煲,鋪仔細細,但係6:00去到已經有唔少客人食緊試吓佢哋招牌麻辣雞煲,一打開個已經覺得好特別,麻香味特別重,醬汁濃郁,香辣惹味,吃完嫩滑雞件由於今日得兩個人就冇試到佢哋招牌牛魔王拼盤,不過店員就介紹試吓佢哋嘅手切本地牛,脂肪比例均勻,牛肉香味濃厚作為牛肉愛好者當然唔少得叫埋本地牛胸爽,入口卻是清甜間微微泛著牛油的香味,口感脆而爽口不得不讚再來一步店員服務親切友善除咗食物之外令人印象非常深刻屯門店: 屯門青棉徑6號好發大廈地下17-20號舖元朗店: 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號店
元朗隱世小巷雞煲

屯門店: 屯門青棉徑6號好發大廈地下17-20號舖
元朗店: 元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號店
雞煲係要微辣先好食 奈何我真係少少都食唔到😭不過試過再來一煲嘅唔辣雞煲 就知道就算雞煲唔辣都可以好好食😋佢哋炒得好入味 雞件大嚿亦好嫩滑👍🏻每舊都有濃稠嘅醬汁包裹住 我哋仲喺雞煲加咗雞雜同鵝腸 $404 鵝腸份量都好多 爽脆彈牙 加埋一隻雞份量夠五個大人同一個小朋友食🥳之後再加清湯打邊爐🍜打邊爐我哋叫咗一個牛魔王拼盤$488同即炸炸響鈴$48贈送咗一碟安格斯封門柳 拼盤裏面有吊龍、牛舌、牛胸、牛小排、牛腹肉、滑牛肉 我就最鍾意食吊龍 最濃牛味同有咬口 其次係牛胸 爽脆口感 不過熟咗就好細片 唔夠喉🥹即炸響鈴 喺未加湯之前點雞煲食 勁脆 脆到好似薯片咁😋平時唔食響鈴嘅我都愛上咗 仲有必叫既椒鹽粟米 因為食唔到辣嘅我專登走蒜 過下口癮🤣食雞煲一定要叫嘢飲 呢度就有大大杯嘅凍檸茶$38🍹食足一個鐘都飲唔晒!❤️‍🔥值得一讚嘅喺呢度嘅侍應姐姐好盡責 每一台都會幫客人炒一炒個雞煲 亦都會介紹食材 我見隔籬枱杯嘢飲冇晒冰佢都主動幫人加 非常細心🫶🏻見我哋有小朋友就介紹一款叫開心樂園餐嘅烏冬$48 比小朋友食 裏邊有午餐肉、蟹柳、腸仔 就算小朋友唔岩食雞煲 都有碗麵醫肚 呢個真係第一次去食雞煲見💪🏻外
仲有必叫既椒鹽粟米 因為食唔到辣嘅我專登走蒜 過下口癮🤣

外賣仲有優惠 好似8折定9折🙈淨係叫個雞煲返屋企打邊爐 好食又慳唔少功夫😋👍🏻
唔辣雞煲,加鵝腸同雞雜
唔辣雞煲,加鵝腸同雞雜
  • 椒鹽粟米
  • 即炸黃金響鈴
  • 手切本地牛
2023-12-30 473 浏览
我們book 了18:00。我們準時到達餐廳點了餐後,雞煲在19:00後才送給我們。但店員仍堅持要求我們20:00 需要準時交枱。本來我們預計會有兩小時用餐,現在因為餐廳1小時後才來雞煲,我們真正用餐的時間少於1小時。職員還不斷催促我們,怪責我們沒有準時交枱。服務態度極差。絕無下次!!!!
2023-12-30
2023-12-24 404 浏览
見到食評甘好,去左試,好失望!雞煲叫左bb辣,辣度有出面既中辣程度,醬汁偏甜,香料落得重口味,加左湯會越煮越濃。叫左幾樣配料都好一般,價錢又偏貴,2個人食左差不多700蚊,完全唔值,又唔好食,冇下次