2025-03-11
心思思想食串燒,搵到呢間喺厚福街嘅樓上居酒屋,就打電話上嚟留位試下先!宜家做緊$100任飲啤酒清酒兩小時😱可惜第二日要返工試唔到🥹好吸引呀!bar枱上都有啲今日限定menu食物種類都幾好,以尖沙咀嚟講價錢合理宜家做緊sapporo生啤$68兩杯😱食串燒梗係配生啤啦厚條蒜蓉太陽蛋燒茄子🍆出邊冇試過食燒茄子係會配蛋🤣但老闆娘強烈推薦,所以我哋就叫咗嚟試吓!生蛋配上茄子,令到茄子更加嫩滑,好似一嘢就sir左入個口到🤣蒜蓉味都好香,燒得好入味燒雞腎燒雞腎真係一門學問嚟架!呢度嘅雞腎圓轆轆,外皮燒得香脆,一咬開入邊會爆汁,好出色免治雞肉棒食串燒梗係要叫呢一個啦!口感實在,食到雞軟骨一粒粒嘅口感喺入面雞頸肉、牛舌芯、明太子雞腿肉呢度嘅雞肉比較忠於原味,口感嫩滑牛舌芯非常厚切,生熟度啱啱好,好juicy燒菠蘿、燒雞翼燒雞翼個皮燒到好香脆,但入邊都仲係保留住肉汁食咗咁多肉,食串焦糖燒菠蘿可以平衡返啲味道清酒牛油煮蜆呢個我會稱之為係成人界嘅清酒煮蜆😂清酒落得一啲都唔手軟,個湯底飲落嘅味道就係九成清酒、一成牛油,飲咗幾啖feel到有啲wing😂啲蜆肉好飽滿,好鮮甜👍🏻呢個吉列蠔就正常發揮,新鮮炸起,外脆內
bar枱上都有啲今日限定menu
食物種類都幾好,以尖沙咀嚟講價錢合理
宜家做緊sapporo生啤$68兩杯😱食串燒梗係配生啤啦
厚條蒜蓉太陽蛋燒茄子🍆
燒雞腎
免治雞肉棒
雞頸肉、牛舌芯、明太子雞腿肉
呢度嘅雞肉比較忠於原味,口感嫩滑
牛舌芯非常厚切,生熟度啱啱好,好juicy
燒菠蘿、燒雞翼
燒雞翼個皮燒到好香脆,但入邊都仲係保留住肉汁
食咗咁多肉,食串焦糖燒菠蘿可以平衡返啲味道
清酒牛油煮蜆
呢個吉列蠔就正常發揮,新鮮炸起,外脆內多汁
總結:
好surprising嘅居酒屋!overall啲串燒質素好出色!兩個人食左$650左右,好飽又好滿足👍🏻推薦大家嚟試吓