2008-02-29
尋日3個女仔諗住食日本野,去番去開慨sushi tei,但又想試吓新野,咪去左呢間六本木到食!上到去,裝修都ok靚,中間整野食個位都ok,但d台就令我失望,白色台布同個環境一d都唔match,仲有d茶樓feel tim! 其實間野吸引到我去都係因為用信用card有8折架咋,點知打開menu,原來d野都幾貴架bor,打完折都未必抵!叫左幾樣野,有蟹子沙拉,介辣八爪魚,鰻魚抄飯,芝士吞拿魚,炸蝦卷... etc. 蟹子沙拉同介辣八爪魚黎到,超細碟囉,最多比盡可能係sushi tei慨3份1到咋,味道ok啦,無咩special,勁唔抵食!芝士吞拿魚同炸蝦卷ok d,幾好食但都要$70-80一碟!鰻魚抄飯最抵,$80,3個人食唔晒,因為都唔好食囉!賣單好surprise囉,只需每人$120幾喎,但我決定都唔會再去lu!