2019-05-24
是日放工約左朋友食期待以久既台灣麵「六三両」。日日放工經過都唔覺咁多人排隊喔,等左大概十零分鍾倒就有得入座了!呢排同事都講起呢間湯底出名既麵店,「沒有味精的堅持」,是日終於黎到食,order左兩個麵和一客菜。先來個台灣旅行時常喝的蘋果疏打,朋友就order 左個檸樂。燙青菜🥬+ 鹵肉汁呢個菜都幾香,濃濃既鹵肉味道滲入左個菜入面,但又不會很咸,好食😋 鹵肉腍身好入味!川味紅燒牛筋牛肋條麵個湯底濃味,牛肉味好鮮好香帶有小小辣味!個湯有d肉骨既味道,麵硬度適中不會太腍一啖湯加一口麵,好食👍🏻牛肋條啖啖肉且腍身夠香!而牛筋好入味又有咬口😋最重要係有骨膠原😛紅燒牛肉細麵個湯底係清一點的但牛味依然特出,紅燒牛肉腍身都幾juicy 帶有小小麻油香,店員仲比左小小秘制辣醬我地試試,不錯👍🏻唔算好辣但又幾野味!整體都幾有水準,湯底出色!價錢都算大眾化!下次會再黎幫襯食下d小食😋😋,是日二人埋單230都幾抵食!!
燙青菜🥬+ 鹵肉汁
川味紅燒牛筋牛肋條麵
紅燒牛肉細麵
整體都幾有水準,湯底出色!價錢都算大眾化!