2009-10-11
豬骨湯拉麵食得多喇,牛骨湯.....真係好期待。七點幾,不用等位,疑似老闆的靚仔,常在門口招攬人客,佢真係好熱誠!因為拎住兩袋野,要攬全坐,覺得座位好窄。靚仔介紹我地食凍蕃茄沙律,其實呢個沙律,通街的日本料理都有,連大快活也曾有售。所以我們同意叫此點,只謂開胃小食。麻醬很香濃,蕃茄未見特別juicy,欣賞佢加上紫菜絲。吉烈蠔,炸漿略厚,所以覺得蠔size細。幸好蠔真係好漏汁、creamy!黑椒牛骨湯拉麵,牛骨湯用牛筒骨,豬骨,雞腳,昆布熬製。可惜都好淡,唔濃味。溫馨提示:黑椒會辣,所以食食吓攻喉。日本紅心蛋,仍是流汁,不過很咸。北海道蟹柳拉麵,我諗係面豉湯底,湯身又係好薄,唔creamy。碗「牛骨」已失望,呢碗湯又係咁,唯有用餘下既麻醬撈麵。拉麵最緊要個湯,其次是麵,但係佢d麵都唔得,!好粉,又唔彈牙。後生仔,要再加把勁!
因為拎住兩袋野,要攬全坐,覺得座位好窄。
後生仔,要再加把勁!